Vasárnap Putnokon vág neki a tavaszi szezonnak a BSE

Gabi

A hosszú téli szünet után közvetlen vetélytársuk otthonába hivatalosak az NB III Keleti-csoportjában szereplő ‘gyarmatiak.

A jó darabig tartó, mintegy három hónapot felölelő téli szünetet követően vasárnap ismét pontokért hajthat a harmadik vonal Keleti-régiójában vitézkedő BSE, az említett küzdelemsorozat tizennyolcadik fordulójában az éppen egy hellyel mögöttük lévő Putnok FC-nél lépnek pályára az Ipoly-partiak 11.30-as kezdéssel. A házigazdák jelenleg öt bajnoki egységgel számlálnak kevesebbet, mint a nógrádi alakulat, így bizony egyáltalán nem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le az ütközet, fontos sikert tehet zsebre a győztes. A Borsod megyeiek új trénerrel várják a tavaszi rajtot, a távozó Kriston Istvántól a korábbi másodedző, Nagy Csaba kezébe került a stafétabot. Szokásunkhoz híven, a közelgő találkozót megelőzően ismét megszólaltattuk a két érintett szakvezetőt, lássuk az előzetes gondolataikat!

NB III Keleti-csoport, 18. forduló, 2020. március 8. (vasárnap), 11.30:

Putnok FC-Balassagyarmati VSE

Helyszín: Putnok, Várady Béla Sportközpont. Vezeti: Muhari Gergő (Csóra Szabolcs, Bőhm Ármin)

Nagy Csaba, a Putnok FC vezetőedzője: – Meglepett az edzői tisztségre történő felkérés, mert nem számítottam rá. Amikor a korábbi szakvezető bejelentette, hogy távozik, nem fordult meg a fejemben, hogy esetleg engem kérnek majd fel a csapat irányítására, mindaddig, amíg ezt szakmai igazgatónk, Koszta Péter nem jelezte irányomba, hogy velem képzelné el a tavaszi szezont, mivel itt vagyok a gárda mellett és ismerem a játékosokat. Elég hosszú volt a mostani felkészülési időszak, tehát nem a megszokott öt hét, hanem kicsivel több. Amit eltervezte, azt véleményem szerint teljesítették a srácok, megvalósították az edzőmérkőzéseken kérteket. Azt gondolom, úgy vágunk neki a bajnoki rajtnak, hogy megfelelően felkészültek vagyunk. A tavasszal természetesen minél jobb helyezést érnénk el, a srácok irányába viszont nem fogalmaztam meg előrejelzést, hogy pontosan hányadikok szeretnénk lenni, hanem mindig egy meccset figyelünk, azt nyernénk meg, aztán a végén meglátjuk, ez hova vezet és milyen eredménnyel fog párosulni. Úgy tudom, a BSE pontrúgásoknál erősebb az átlagnál, vannak magas védőik, akik esetleg a másik kapu előtt is zavart tudnak okozni, ahogy a képzett szélső támadóik is. A mérkőzéstől nyilván hazai győzelmet várok, és azt, hogy a fiúk megmutassák, amit a héthetes felkészülés során gyakoroltunk. Bízom benne, amit az edzéseken letettek az asztalra, eredményességgel is párosulni fog! Úgy néz ki, két játékosunk nem lesz bevethető tavasszal, mert az egyikőjüket műteni kell, a másiknál pedig sérvgyanú van, így nekik hosszabb ideig lesz pihenő. Rajtuk kívül két emberemnek van húzódása, illetve térdproblémája, ők remélhetőleg úgy állhatnak munkába egy-két héten belül, hogy aztán játszani is tudjanak.

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Úgy gondolom, amit elterveztünk, azt kilencven százalékban meg tudtuk valósítani. A probléma az időjárás, füvön szinte nem is volt lehetőségünk edzeni, pénteken is műfüvön mozgunk. Ez így elég érdekes lesz. Főleg a meccsek lesznek problémásak itt az elején, hiszen a pályákon áll a víz. A tavasz elején sárfoci lesz, de hát ehhez kell alkalmazkodnunk. Jó edzőmeccseket játszottunk. Nagyrészt NB III-as ellenfelekkel találkoztunk, illetve volt egy szlovák első osztályú egy egy NB II-es partnerünk. Szép fokozatosan fejlődtünk. Problémánk a helyzetkihasználás, de az nagyon. Rengeteg ziccert kell kidolgoznunk ahhoz, hogy berúgjunk egy vagy két gólt. Remélem, ez megfordul majd a bajnokságban. Az átigazolási időszakban megint fiatalabbak lettünk, aminek örülök! A másik, ami nagyon fontos volt, hogy Nógrád megyéhez és Balassagyarmathoz kötődő embereket hozzak. Így került ide Szenecei Erik, aki ‘gyarmati, Balázs Simon szécsényi, ők tizenkilenc évesek. Tóth Bálintot már nyáron szerettük volna leigazolni, ő húszesztendős. Fokozatosan fiatalodunk, ami viszont szerintem nem baj! Tavasszal szeretnénk folytatni, amit ősszel elkezdtünk. Amiben sokat fejlődnénk, és én is szeretném látni, hogy egyre agresszívebbek vagyunk, előrébb tolva a védekezésünket. Teljes támadófutballt szeretnénk játszani. Ez biztos, hogy nem fog mindig sikerülni, de a cél, hogy minél támadóbb csapat legyünk. Ellenfelünktől hat-hét ember távozott, míg újakat Kazincbarcikáról és Ózdról igazolt. Ilyen zsákbamacska az első egy-két meccs, hiszen, ahogy már korábban említettem, a pálya nagyon be fogja határolni, mit lehet játszani. Lehet, a kispasszos, technikás foci ilyen körülmények között nem ül majd, hanem előrevágott labdákra építő, brusztolós futball lesz. Meglátjuk, ebből hogy jövünk ki. Vekker Dávid biztosan nem léphet pályára, ahogy Mátyás Zsolt sem. Balga Balázs belázasodott, illetve Király Ákos is egész héten beteg volt.

Next Post

Több megyei mérkőzés kapcsán is közbeszólt az eső

A Héhalom-Szécsény és a Berkenye-Cered meccseket semleges pályán játsszák le, míg az Építők KC-Bercel találkozót elhalasztották. Úgy tűnik, a kedvezőtlen időjárás, pontosabban a leeső nagy csapadékmennyiség több megyei mérkőzés kapcsán is közbeszólt. A Héhalom SE-Szécsény VSE mérkőzést szombaton tizenöt órától Egyházasdengelegen fogják megrendezni, míg a Berkenye SE-Cered VSE párosításra déltől […]
error: Content is protected !!