Vasárnap lezárják 2020-as szereplésüket NB III-as csapataink

Gabi

A Tállyát fogadja a BSE, a Sényő hivatalos az SBTC-hez.

Vasárnap befejezik az őszi szezon küzdelmeit a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő nógrádi csapatok, mindkét együttesünk otthonában növelheti pontjai számát a huszonegyedik fordulóban. Az idegenbeli sikerrel melegítő BSE az öt meccse nyeretlen, ámbár nemrégiben edzőváltáson áteső Tállyát fogadja a Kövi Pál Sportközpontban, míg a zsinórban háromszor kikapó SBTC a pályán elért eredményeket tekintve kilenc fellépés óta veretlen Sényőt látja vendégül a Szojka Ferenc Stadionban. A második körben már összemérték tudásukat a gárdák, akkor egyaránt fiaskót könyvelhettek el alakulataink, az Ipoly-partiak három-kettes, a fekete-fehérek pedig hat-egyes vereséget szenvedtek.

A mostani ütközetekre az érvényben lévő szabályozások miatt zárt kapuk mögött kerül sor, egymáshoz hasonlóan tizenhárom órától. Mégsem maradnak le semmiről sem az érdeklődők, mivel ezúttal is élő videós formában közvetítjük weboldalunkon a mérkőzéseket. Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők soros összecsapásait megelőzően megszólaltatjuk az érintett társulatok mestereit. A balassagyarmatiakat dirigáló Nagy Tibor, illetve a salgótarjániakat irányító Rubint Richárd mellett a Borsod megyeiek közelmúltban kinevezett szakvezetője, Lasztóczi Péter, illetve a szabolcsiak trénerduójának egyik tagja, Fiumei Viktor is megosztotta velünk várakozásait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 21. forduló, 2020. december 6. (vasárnap), 13.00:

Balassagyarmati VSE (7.)-Tállya KSE (17.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezeti: Juhász Bálint (Bőhm Ármin, Nagy Alex)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Ez egy kevésbé megerőltető hét volt. Kevesebb volt az edzés, több a pihenő, inkább játékos dolgokat végeztünk. Készülünk az utolsó mérkőzésére, reméljük, hogy tudunk nyerni itthon, és sikeresen fejezzük be az őszi bajnokságot. Nagyon várjuk már a végét! Szinte tizenketten-tizenhárman csináltuk végig az egész őszt, nagyon fáradtak a játékosok, illetve vannak sérültjeink, akik remélhetőleg tavasszal már rendelkezésünkre állhatnak. Rossz emlékekkel gondolok vissza a tállyai meccsre, mert a 88. percben még kettő-egyre vezettünk emberelőnyben, és onnan sikerült négy perc alatt kikapnunk. Utána egy elég mély pszichés gödörbe került a csapat, amiből hetekbe tellett, míg kijöttünk. Vasárnap azt várom, hogy ugyanúgy játsszunk, fegyelmezettek legyünk. A legfontosabb pedig, hogy győzzünk! Katona Bence, Szabó Norman, Király Ákos, illetve Szenecei Erik biztosan nem lesz bevethető. Továbbra is sok tehát a hiányzónk, de csináljuk, mert ez a dolgunk!

Lasztóczi Péter, a Tállya KSE vezetőedzője: – Két héttel ezelőtt, pénteken kerestek meg a tállyai csapattól, az ügyvezető, Réti István. Akkor voltunk ott a Mezőkövesddel egy U19-es bajnokin. Azt feleltem, szombatra átbeszélem a családdal, majd aznap meg is állapodtunk. Benn kell maradnunk! Ez most sokkal nehezebb lesz, mint korábban bármelyik évben, mert több kieső van. Ugyan az elmúlt időszakban minden szezonban azért kellett harcolnia a csapatnak, hogy elkerülje a kiesést, most elsősorban az van bennünk, hogy stabilizáljuk a klub helyzetét az NB III-ban és próbáljunk meg kijönni ebből a gödörből, amiben most benne vagyunk. A múltkor a Tiszakécskével játszottunk, aki elméletileg és szerintem is NB II-es klub. Úgy gondolom, jelen pillanatban a csoport legkiegyensúlyozottabb, legmasszívabb együttese a Balassagyarmat. Nagyon összeszedte őket Nagy Tibor. Látszik rajtuk, hogy magabiztosak, például megverték az Egert, az eredményeik is azt mutatják, hogy egy nagyon jó kis társaság, de! Tisztelem az ellenfelet, viszont én olyan típusú edző vagyok, hogy teljesen mindegy, ki ellen fogunk pályára lépni, megpróbáljuk azt a játékot hozni, amit szeretnénk a bajnokság hátralévő részében. Ez egy pressingen alapuló futball. Megpróbáljuk letámadni az ellenfeleinket különböző zónákban. Ehhez kondicionálisan rendbe kell tenni a társaságot. Igazából, ez a két mérkőzés, melyekbe belecsöppentem, a mezőny szerintem most legeslegjobb csapatával játszunk. Nekünk igazából nincs vesztenivalónk. Felmérem a csapatunkat, hogy mire vagyunk képesek, és eszerint fogjuk megcsinálni a felkészülésünket is a tavaszra. Egyetlen egy emberünkre nem számíthatunk, Nyitrai Dávidot sajnos kiállították legutóbb. Tudjuk viszont pótolni, ezért olyan nagy problémát nem okozott a kiesése. Rajta kívül mindenki bevethető.

NB III Keleti-csoport, 21. forduló, 2020. december 6. (vasárnap), 13.00:

Salgótarjáni BTC (16.)-Sényő-Carnifex FC (6.)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Altorjay Áron (Ring Kevin, Kovács Zoltán)

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Ahogy a múltkor mondtam, már tényleg várjuk a szezon végét. Ezzel az utolsó meccsel viszont nem úgy vagyunk, hogy csak le kell játszani, hanem meg is kell nyerni, hogy egy kicsit pozitív legyen a zárás. Az őszi idény második fele nem úgy sikerült, ahogy gondoltuk. Sajnos a csapatok kicsikét feszült a hangulat, de ez is hozzátartozik a focihoz. Megpróbálunk minél többet kihozni a mérkőzésből, ami három pontot jelent! A sényői meccsünkön sima volt az eredmény, de olyan nagy különbség biztosan nem volt a két csapat között. Három kiállítás után, sérültekkel, nem túl ideális állapotban mentünk oda. Mondjuk, most sem vagyunk túl jó passzban, de remélem, ezúttal más lesz ez a találkozó! Valószínűleg csak három sérült játékosunk, Tarlósi Patrik, Novák Norbert, illetve Illés Edvin nem lesz bevethető.

Fiumei Viktor, a Sényő-Carnifex FC egyik edzője: –  Volt egy kis gondunk a tiszakécskei ki nem állás előtt, de aztán mindenki rendbe jött, és egész jól kiegészültünk a végére. Egy nagyon jó sorozat után várjuk a következő fordulót, legutóbb sikerült behúzni két hazai fellépésünket. A pályán lejátszott meccsek alapján kilenc hete veretlenek vagyunk. Szeretnénk ezt egy szép kerek számra kitolni. Teljesen más mérkőzést várok, mint a második fordulóban volt. Lehet, akkor pont jókor találkoztunk a Salgótarjánnal, hiszen voltak hiányzóik. Ezúttal sokkal nehezebb találkozóra számítok, már csak azért is, mert a tavalyelőtti évben is egy-egyes döntetlent játszottunk ott, igen csak megszenvedtünk. Emellett azért vannak jó eredményei is a Salgótarjánnak ebben a szezonban, szerintem hazai pályán mindenkinek nehéz ellenfél. Költséghatékonyságból úgy döntöttünk, hogy már szombaton útra kelünk. Mindemellett azért, mert elég nagy a távolság a két település között, aznap korán kellett volna indulnunk, és hogy minél kipihentebb legyen majd a csapat, Szécsényben szállunk meg. A múlt héten nálunk nagyon jól előkészített pályán játszottunk, abszolút nem volt érzékelhető, hogy november vége van. Vasárnapra elég jó időt mondanak. Remélem, alkalmas lesz majd a pálya talaja arra, hogy tudjuk hozni majd a játékunkat. Orosz Máté biztosan nem lesz, öt sárga lap miatt. 

Next Post

Élő videós közvetítés a BSE-Tállya bajnokiról

Egyenes adásban sugározzuk az NB III-as mérkőzést.
error: Content is protected !!