Vasárnap komoly erőpróbák várnak NB III-as csapatainkra

Gabi

A Jászberényt fogadja a BSE, a Füzesgyarmatot látja vendégül az SBTC.

Vasárnap odahaza folytatják az harmadik vonal Keleti-csoportjának 2020/2021-es idényét a nógrádi legénységek. Mindkét csapatunkra kemény küldetés vár a huszonötödik fordulóban. A jelenleg hatodik BSE az ezüstérmes pozíciót elfoglaló Jászberénnyel csap össze a Kövi Pál Sportközpontban, míg a tizennegyedik helyezett SBTC a negyedik Füzesgyarmatot állítaná meg a Szojka Ferenc Stadionban.

Az érvényben lévő szabályozások szerint zárt kapuk mögött rendezik meg az egyaránt délután három órától esedékes találkozókat, weboldalunk azonban a tervek szerint élő videós formában közvetíti a párharcokat. Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők aktuális fellépéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett gárdák mestereit. Az Ipoly-partiakat irányító Nagy Tibor és a salgótarjániakat vezető Lakatos Béla mellett a jászberényieket dirigáló Németh Gyula, illetve a füzesgyarmatiak szakmai igazgatója, Boros Tibor is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 25. forduló, 2020. március 21. (vasárnap), 15.00:

Balassagyarmati VSE (6.)-Jászberényi FC (2.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, zárt kapuk mögött. Élőben a Nógrádifutball.hu-n. Vezeti: Kovács Gábor Péter (Ring Kevin, Nagy Márk)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Dolgozunk, csináljuk a dolgunkat! Kettővel többen lettünk a héten, így már tizennégyen vagyunk. Gálfi és Király Ákos ismét bevethető. Nagy Tamás viszont biztosan nem tud pályára lépni, mert koronavírusos. Vannak kisebb sérültjeink, de azt már megszoktuk. Így próbálunk meg hétvégén nyerni. Ez a cél! A Jászberényről tavalyi információim vannak. Négy-kettő-három-egyet játszanak. Fölívelt labdákkal próbálkoznak, a széleken bontanak. Most még nagyon összetett dolog, hol tudunk végezni a szezon végén. Függ attól is, hogy érint újra minket ez a járvány. Nem is akarok jósolgatni, hol zárhatunk, ha lezárul a bajnokság. 

Németh Gyula, a Jászberényi FC vezetőedzője: – Sajnálom, hogy eddigi tavaszi eredményeink nem azt tükrözik, amit beletett a csapat, mind munkában, mentálisan vagy akaratban. Sokkal többre voltunk hivatottak mind a három elmúlt mérkőzésünkön. Összesen két pontot tudtunk szerezni ezeken a meccseken, így most már hátrafelé is tudunk nézelődni, mert eléggé megközelítettek bennünket az ellenfeleink. Mindenféleképpen úgy készültünk a héten a csapattal, hogy minél gyorsabban be kell húzni az első 2021-es bajnoki győzelmünket, bárki is jön soron. Most éppen a Balassagyarmat következik. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Egy jó csapat otthonába látogatunk. Nyugodtan nevezhetem rangadónak ezt a párosítást. Tudják a fiúk, hogy akkor tudunk igazán jó csapattá válni, ha megvan az első sikerünk. Én pedig azt szeretném, ez minél gyorsabban megtörténjen. Ez viszont futball! Idegenben bárhol nagyon nehéz, de egyértelműen győzelmi szándékkal utazunk. Meg akarjuk tartani a második helyet. A korábban meglévő nagy pontelőnyünk birtokában ez volt a célunk. Ha látták volna a nézők a mostani bajnokaspiráns elleni találkozónkat, azt gondolták volna, hogy amit mondom, nem is valótlan! Tudom, hogy nagyban változott a keretünk. Nyolcan távoztak a korábbi jól működő csapatunkból. Csak három olyan embert tudtunk igazolni, akit már futballistának nevezhetünk, és felnőtt tapasztalata van. A többiek fiatalok és még tanulják ezt a dolgot. Az említett három játékossal és az itt maradókkal, azaz nagyjából tizenkét fővel megtartjuk mostani pozíciónkat, ha szerencsések vagyunk és elkerülnek a sérülések. Bár nem így kezdődött, mert mindjárt az első meccsen volt egy súlyos sérültünk. Tudom, hogy nagy tervekkel indultak neki a szezonnak Balassagyarmaton. Olyan híreket is lehetett hallani, hogy ők is szerettek volna bajnokok lenni. Igazoltak is párat, de közülük többen már nincsenek is a keretben. Aztán gondolom, a korábbi ambíciók kicsit a háttérbe szorultak. Nagy Tibor viszont nagyon stabilizálta a csapatát. Nem véletlenül vannak már a hatodik helyen a hazaiak, nyilván össze vannak rakva, le vannak edzve. Tudom, hogy Balassagyarmatot sem kerülték el a betegségek a csapatot, az embereket, csupa nehézségekkel küzdenek. Mi már talán ezen túl vagyunk. Egyelőre egy sérültem van, akit korábban említettem, Szanyi Krisztián, rá hosszabb távon nem tudok számítani.

NB III Keleti-csoport, 25. forduló, 2020. március 21. (vasárnap), 15.00

Salgótarjáni BTC (14.)-Füzesgyarmati SK (4.)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Élőben a Nógrádifutball.hu-n. Vezeti: Gál Péter (Urgyán Antal, Czeglédi Barna)

Lakatos Béla, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Teljesen más arcunkat kell mutatnunk ezen a hétvégén, mint az előző kettőn. A hét elején történt egy kis átbeszélés. Megvitattuk az elmúlt pár fordulót. Arra a következtetésre jutottunk, hogy sokkal keményebben, agresszívabban kell játszanunk. Egymást kisegítve, csapatként jobban kell funkcionálnunk, ami mondjuk jellemző volt ránk Putnokon. Ha ezeket meg tudjuk valósítani, akkor lehet esélyünk a Füzesgyarmat ellen. A heti edzésmunkával elégedett voltam, mert más ritmusban edzettünk. Lehetett érezni a bizonyítási vágyat a játékosokon az elmúlt két forduló eredménytelensége után. Reméljük, ezt a mostani meccsen is látni fogjuk! Ellenfelünk egy kimondottan jó csapat. Az osztály erőssége évről-évre. Ezt bizonyították az előző három összecsapásukon is. Egy stabil együttesről beszélünk, de nem tartom lehetetlennek, hogy elérjünk egy jó eredményt, sőt hazai pályán mindenképpen javítani szeretnénk két vesztes meccs után. Gazdag Bálint öt sárgás. Hiányozni fog még Petrezselyem, Boros, Köböl, illetve Gazdag Balázs. Úgyhogy lesz bőven lesz változás a kezdőcsapatban.

Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK szakmai igazgatója: – Játékban eddig azt hoztuk tavasszal, amit elterveztünk, de eredményességben kicsit még túl is szárnyaltuk a realitást. Ellenfelünk kicsit rosszabbul kezdett, mint mi, de ért már minket kellemetlen meglepetés. Igen nagy a távolság a két település között, ami mindenképpen nehezítő tényező a mérkőzéssel kapcsolatban. Mi egy kicsit azért nyugodtabbak lehetünk, mert az élmezőnybe való kerülést tűztük ki magunk elé célként. Ez jelen pillanatban reális is. Feljutási ambícióink nem voltak, a kiesést jelentő helyektől pedig igen messze vagyunk, míg a hazaiaknak minden egyes mérkőzése kisebb döntő lehet, mert ők a veszélyeztetett zónának a tagjai. Így összességében mindkét csapat mellett szól pro és kontra érv, tehát egy döntetlen közeli eredményt tartok valószínűnek és egy-egy hiba, egy-egy jó vagy rossz egyéni teljesítmény döntheti el véleményem szerint a találkozót. Önmagában nincsen bennünk visszavágási vágy az őszi vereség miatt. A salgótarjáni meccsünk kapcsán elmondható, hogy több olyan mérkőzésünk volt, ahol egyértelműen domináltunk, de kontrákból vagy kisebb megingásokból az ellenfél tudott büntetni. Egy kicsit furcsa, hogy az elmúlt négy NB III-as évünk alatt magasan most a legjobbak a mutatóink az élcsapatokkal szemben, de soha ilyen gyenge nem volt a statisztikánk a mezőny második felében elhelyezkedő csapatokkal szemben. A közelmúltban is az egyaránt az élbolyhoz tartozó Tiszakécske, Balassagyarmat, Tiszafüred hármast győztük le. Ennek az oka, hogy reagáló futballt játszunk, és ha nyomunk, egy-egy kontra után baj lehet. Nem tudom, ezúttal milyen taktikát és hadrendet választ majd a Salgótarján. Szóval önmagában nem plusz motiváció, hogy az odavágón kikaptunk, mert többször megtapasztaltuk azt, hogy hiába domináltunk, egy-egy védelmi megingásunkat jól használt ki az ellenfél, mint anno az SBTC is. Nem a revánsvágy esetünkben a jó szó, hanem inkább azt mondanám, az előzőékből is kifolyólag, inkább a taktikánk fog módosulni. Nem vagyunk eredménykényszerben, ezért nem túl látványos, inkább célfutballal próbálunk legalább egy pontot szerezni. Több játékosom is megsérült a múlt héten. Közülük Achim Sebastian az, aki biztosan nem léphet pályára. A kezdésig fog eldőlni, hogy a héten könnyített edzést végzők közül ki tud esetleg a kezdőben szerepelni és a kerettagságig eljutni. 

Next Post

Így néz ki a tizennyolcadik forduló válogatottja a nyugati megye háromban

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. Az előző hétvégén a tizennyolcadik körrel folytatódott az aktuális szezon a nyugati megye háromban. Ahogy azt már korábban megszokhatták a minket követők, a tavaszi idényben is minden forduló után össze fogjuk állítani a pontvadászat soros mérkőzéseinek válogatottját, […]
error: Content is protected !!