Vasárnap ismét vendégként vár feladat NB III-as csapatainkra

Gabi

Putnokra hivatalos a BSE, a BVSC-nél lép pályára az SBTC.

Az előző körhöz hasonlóan a huszadik fordulóban is idegenbe látogatnak a harmadosztály Keleti-csoportjában szereplő nógrádi társulatok, aktuális küldetéseikkel nekivágnak bajnokságuk második szakaszának NB III-as garnitúráink. A BSE a tizenötödik helyen álló Putnoknál teszi tiszteletét, az SBTC pedig az újoncként negyedik BVSC-nél fog vendégeskedni. A nyitányon már találkoztak egymással a felek, mindkét párbaj döntetlennel ért véget fordított szereposztásban, az Ipoly-partján akkor gól nélküli remivel zártak a résztvevők, míg a Szojka Ferenc Stadionban egy-egy lett a birkózás vége.

A mostani csörtékre az érvényben lévő szabályozások miatt zárt kapuk mögött kerül sor, egyaránt tizenhárom órától. A tervek szerint élő videós formában közvetítjük weboldalunkon a mérkőzéseket, ha a technika ördöge nem szól közbe. Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők soros összecsapásait megelőzően megszólaltatjuk az érintett gárdák mestereit. A balassagyarmatiakat irányító Nagy Tibor, illetve a salgótarjániakat dirigáló Rubint Richárd mellett a Borsod megyeiek trénere, Fehér Balázs, illetve a budapesti alakulat szakvezetője, Céró Bálint is megosztotta velünk várakozásait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 20. forduló, 2020. november 29. (vasárnap), 13.00:

Putnok FC (15.)-Balassagyarmati VSE (9.)

Helyszín: Putnok, Várady Béla Sportközpont. Zárt kapuk mögött. Vezeti: Mencsik László (Dobos Dávid, Pálinkás Donát)

Fehér Balázs, a Putnok FC vezetőedzője: – Nehezen állt össze a szezon elején a csapat. Ennek ellenére nem kezdtük rosszul a bajnokságot, viszont később nálunk is fölütötte a fejét ez a vírus, plusz nagyon sok sérült játékosunk lett a szezon közben. Talán emiatt is visszaesett a csapat teljesítménye. Volt még egy-két sikeresebb mérkőzésünk a további szakaszban, de úgy gondolom, hogy nem lehetünk elégedettek az őszi eredményekkel. Kevés pontot szereztünk, kevés gólt rúgtunk, nem is ott állunk, ahol elterveztük. Tudtuk, hogy nem lesz ez egy könnyű szezon, de szerettünk volna ott a középmezőnyben telelni. Ehhez van két, tavaszról előrehozott meccsünk, ahol a szükséges pontokat igyekszünk még megszerezni. Szerintem a bajnokság ezen részében már sok mindenki várja az őszi szezon végét, már rosszabbak a pályák, ahogy az idő is, már nem egyszerű felkészülni. Sajnos megint vannak sérültek, ahogy eltiltottunk is, úgyhogy ezek a problémák továbbra is kitartanak, de úgy vélem, a hozzáállással nem lehet probléma, akik a pályára lépnek, igyekeznek mindent megtenni. Az majd kiderül, a mostani meccsen ez mire lesz elég. Velünk ellentétben, a ‘Gyarmat rosszul kezdte az idényt. Az első fordulóban úgy mentünk oda, hogy elég nehezen állt össze a csapat, nagyon örültünk, hogy sikerült döntetlenre hozni a mérkőzést. Ott azért inkább a hazaiaknak állt az a találkozó, meg kell vallani őszintén, nekünk nem sok helyzetünk volt. Nekik sem volt nagy ziccerük vagy sok, de többet tettek a győzelemért, szerencsére viszont el tudtunk hozni egy pontot. Most mi nem vagyunk jó formában, ellenfelünk viszont az ősz második felére elég jól összeszedte magát. Hazai pályán azonban ennek ellenére a három pontra fogunk játszani, amire nagyon szükségünk is van. Úgy érzem, talán a Tiszakécskén kívül nincs kiemelkedő csapat ebben a bajnokságban, aki ellen nem lehetne esélyesként pályára lépni. Én bízom abban, hogy otthonunkban sikerül győznünk! Keményffy Máté biztosan hiányozni fog, mert hárommeccses eltiltást kapott, így már nem szerepelhet az évben. Van még egy-két sérültünk, aki kérdéses. Van, aki még szerdán nem játszott, de valószínűleg most már fog tudni. Van, aki a hét közepi mérkőzésünkön sérült meg kicsit, reméljük, össze tudja szedni magát. Plusz lesz két eltiltott, aki visszatér, úgyhogy a füzesgyarmati meccsünkhöz képest többen leszünk, darabra legalábbis, aztán kiderül, a pályán ez majd hogy jön ki.

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Nagy hatással nem volt ránk, hogy ezúttal egy teljes hetet készülhettünk. Csak nőnek a sérültjeink és a betegeink. Mindent megpróbáltunk, de aztán pénteken megsérült egy újabb emberünk, szombaton reggel pedig lett egy koronavírusosunk. Most nem is lehet szakmai dolgokról beszélni vagy gyakorolni, mert mindennap esnek ki játékosok. Ettől függetlenül győzni megyünk Putnokra, minden meccsre így készülünk. Szerintem ezt a mérkőzést nem nagyon lehet majd hasonlítani az odavágóhoz. Azóta vannak nálunk új emberek, akik akkor nem játszottak, a bajnokság első fordulója pedig mindig zsákbamacskaszerű, mert a játékosok nincsenek összeszokva. Szerintem ez egy teljesen más találkozó lesz. Tudjuk, hogy mit játszanak, ahogy ők is, hogy mi mit. Meglátjuk, hogy ki tud jobban alkalmazkodni vagy ráerőltetni akaratát a másik csapatra. Meglátjuk, hogy sikerül összerakni a csapatot, és bízunk abban, hogy vasárnapig nem lesz újabb hiányzónk. Balogh Péterre, Kicsi Zoltánra, Katona Bencére, Lami Bálintra, illetve Szabó Normanra biztosan nem számíthatunk.

NB III Keleti-csoport, 20. forduló, 2020. november 29. (vasárnap), 13.00:

BVSC-Zugló (4.)-Salgótarjáni BTC (14.)

Helyszín: Budapest, BVSC Stadion. Zárt kapuk mögött. Vezeti: Juhász Dávid (Nagy Alex, Bőhm Ármin)

Céró Bálint, a BVSC-Zugló vezetőedzője: – Az elmúlt hetekben sem sérülések, sem betegségek nem hátráltatták a munkánkat, esélyünk van szépen befejezni az őszt, ezt szeretnénk megragadni. Természetesen, lehet jelentősége, hogy mi szerdán is mérkőzésen voltunk érdekeltek. Nehéz talajú pályán játszottunk egy fiatal, futós csapat ellen, de most már nincs hova tartalékolnunk. Mindent ki fogunk adni magunkból, csak így lehet esélyünk. Nekünk a nyitófordulóban volt az első NB III-as meccsünk hosszú évek után! Azóta rutinosabbak lettünk, de ellenfelünk is összeszokott, és lendületes futballjukkal mindenkire veszélyesek. Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint augusztusban volt. A hosszabb ideje hiányzó sérültjeinken kívül, mindenki bevethető lesz vasárnap.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: –  Sajnos megint egy játékossal kevesebben vagyunk, mert Nemes Ádám kiállíttatta magát a múltkor. A héten kielemeztük az előző hibákat. Remélem, ezekből mindenki tanulni fog, mert ilyen egyéni és taktikai hibákat nem lehet elkövetni, mint mi hétről-hétre. Tudjuk, ki ellen fogunk játszani, találkoztunk már a bajnokság elején, egy szerintem nem rossz meccset. Akkor többet is ki lehetett volna hozni a mérkőzésből, ha nincs annyi kiállítás. Ez biztosabb másabb meccs lesz, mint akkor. Újoncként nagyon vártuk azt a találkozót. Megmondom őszintén, ezt a mostani kilencven percet már nem annyira, mert nagyon hosszú ez az őszi szezon. Sok minden beleszólt, például a rengeteg sérült. Most sem vagyunk túl ideális helyzetben. Most a tabella más részében helyezkedünk el, mint ellenfelünk, mi lentebb, ők följebb. Az utolsó három őszi forduló előtt volt tervünk, hogy hány pontot akarunk szerezni, ami még mindig elérhető. Nehéz lesz, de képesek lehetünk rá! Nyom minket a kiesés elleni küzdelem, de csak, ha párszor jobban odafigyelünk, és nem kifelé, hanem befelé pattan a labda, biztosan több pontunk lenne, és jóval följebb lehetnénk a tabellán. Ezt mi is tudjuk, a stáb és a játékosok is. Kár! Perpillanat ott tartunk, hogy nem ideális helyzetben vagyunk, épphogy a vonal fölött. Nem egyszerű ez a szituáció, de aki futballista akar lenni, vagy a fociból akar élni, meg kell barátkozni a tudattal, hogy mindig van valami nyomás. Ha a bajnoki címért játszol, ha a kiesés ellen kell küzdeni, mindig van elvárás, ehhez hozzá kell szokni, és megtanulni játszani nyomás alatt! Tarlósi Patrikon, Novák Norberten, Illés Edvinen, illetve Nemes Ádámon kívül van egy-két ember, aki kisebb sérüléssel bajlódik. Vasárnap meglátjuk, ők bevethetőek lesznek-e.

Next Post

Videós értékelések a Romhány-Nagyoroszi mérkőzésről

A két csapata mestere állt kameránk elé a lefújás után. Szombaton lepergett az év utolsó nógrádi bajnokija, a Romhány a Nagyoroszit fogadta a nyugati megye hármas mezőny tizenhatodik körében. A már a szünetre is megnyugtató előnnyel vonuló házigazdák végül öt-egyes arányban múlták felül ellenfelüket. A lefújás után a hazaiakat irányító […]
error: Content is protected !!