Vasárnap ismét pontokért küzdhetnek NB III-as csapataink

Gabi

A Debrecen második számú együttesét fogadja a BSE, a Jászberényt látja vendégül az SBTC.

Vasárnap már a harmadosztály Keleti-csoportjának huszonhetedik körének keretein belül harcolhatnak minél jobb eredményt a nógrádi társaságok. Mindkét csapatunk hazai környezetben fogadja soros riválisát. A továbbra is a hatodik helyen álló, az előző hétvégi fellépését elhalasztó BSE a tizenharmadik DVSC második számú legénységét fogadja a Kövi Pál Sportközpontban,a tizennegyedik SBTC pedig az ezüstérmes pozícióban tanyázó Jászberénnyel fog összecsapni a Szojka Ferenc Stadionban.

Az érvényben lévő szabályozások szerint zárt kapuk mögött rendezik meg az egyaránt délután fél ötös kezdéssel sorra kerülő összecsapásokat, weboldalunk azonban a tervek szerint élő videós formában közvetíti a párharcokat. Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők aktuális küldetéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett együttesek mestereit. A balassagyarmati armadát irányító Nagy Tibor és a salgótarjániakat felkészítő Lakatos Béla mellett a “kis Loki” mestere, Szatmári Csaba, illetve a jászberényiek szakvezetője, Németh Gyula is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 27. forduló, 2020. április 4. (vasárnap), 16.30:

Balassagyarmati VSE (6.)-Debreceni VSC II (13.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, zárt kapuk mögött. Élőben a Nógrádifutball.hu-n. Vezeti: Bodzay Áron (Czeglédi Barna, Bencze András)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Rányomja a bélyegét a mindennapjainkra, hogy kevesen vagyunk. Hetek óta tízen, tizenegyen vagyunk. Tóth Olivér megint pozitív lett. Nagy Tamásnak el kell mennie orvoshoz, kardiológushoz, vérvételre. Ők már három hete nincsenek. Ha még egy hetet kihagynak, olyan lesz, mintha újra kellene kezdeniük az alapozást. Pallagi visszatérhet, de kihagyott két hónapot és csak másfél hete edz. Figyelni kell rá, nehogy újra megsérüljön és elveszítsük hosszabb távra. A Debrecen teljesen átalakult az őszhöz képest. Sok fiatallal, akik lelkesek. Megmondom őszintén, nagyon nem néztem utánuk, mert magunkkal kell foglalkoznunk.  A nehézségek elenére nyerni szeretnénk vasárnap! Tóth Olivér, Szita és Nagy Tamás biztosan nem lesz bevethető.

Szatmári Csaba, a Debreceni VSC II vezetőedzője: – Sajnos eddig nem úgy alakult a tavaszunk, ahogy elképzeltük. Jól kezdtünk, hazai pályán le tudtuk győzni a Tiszaújvárost, egygólos hátrányból felállva. Az a mérkőzés rendben volt. Sajnos azóta eltelt négy meccs, ahol nem tudtunk betalálni a kapuba. Egyet viszont mindegyik említett találkozón kaptunk. Szóval négyszer szenvedtünk egy-nullás vereséget. Addig, amíg nem fogunk gólt rúgni, nem tudunk nyerni. Bízom benne, hogy tudunk ebben fejlődni, előrelépni, és akkor elindulhatunk kicsit fölfelé. Természetesen a bennmaradás a célunk, nagyon szeretnénk meghosszabbítani NB III-as tagságunkat. A BSE egy masszív csapat, a hatodik helyen. Úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű feladatunk vasárnap. A keretünk kilencven százalékban a megszokott lesz, talán egy-két helyen lesz változás. Nagyon fiatal csapatunk van. A Tiszakécske ellen például három 2001-esünk volt a pályán, a többiek a 2002-es és 2003-as korosztályhoz tartoztak, akiknek most volt az első vagy a második felnőtt harmadosztályú mérkőzésük. Megpróbálunk ezzel is megbirkózni, megteszünk mindent azért, hogy pontot vagy pontokat hozzunk el Balassagyarmatról!

NB III Keleti-csoport, 27. forduló, 2020. április 4. (vasárnap), 16.30:

Salgótarjáni BTC (14.)-Jászberényi FC (2.)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Élőben a Nógrádifutball.hu-n. Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Volentics Erik János, Hovanecz Máté László)

Lakatos Béla, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Vártuk, hogy minél gyorsabban vége legyen ennek a hétnek, hogy tudjunk javítani a múlt heti után. Ha azt az arcát mutatja a csapat, amit már láttunk korábban is, a jobbikat, akkor meglepetést okozhatunk. Így készülünk. Most sem igazán, hogy minek köszönhető a kétarcúságunk. A játékosok azt mondják, hogy mindent kiadtak magukból Gyöngyösön is. Ezzel akkor nem lesz probléma, ha tudunk meglepetéseket szerezni a táblázaton előttünk elhelyezkedő csapatok ellen. Minden mérkőzésre ugyanúgy kell mozgósítanunk a plusz energiákat. Kíváncsi vagyok, hogy ezt fogjuk-e tudni. Nagyon bízom benne! Ismerem a Jászberényt, pár éve voltam ott játékos. Egy jó csapat ellen fogunk játszani, igazából egy döntetlennel már elégedett lennék, de remélem, borítani tudjuk a papírformát. Fontos lenne, hogy mi szerezzük meg az első gólt. Könnyebb lenne így játszani, mint futni az eredmény után. Erre törekszünk, de nyilván a stabilitás lesz a legfontosabb. Puporka, Bocsi, Hegedűs, illetve Bakos biztosan nem lesz bevethető.

Németh Gyula, a Jászberényi FC vezetőedzője: – Meccs után tudnám igazán megmondani, hogy volt-e ránk hatással, hogy nem tudtunk játszani az előző hétvégén, de biztosan nem jött jól. Szerettünk volna kilábalni a sikeretlenségi sorozatból, és hazai pályán legyőzni a Tiszafüredet. Most ugyanaz a cél, megyünk tovább, hogy megszerezzük az első “valódi” győzelmünket. Ha ránézünk a tabellára, természetesen mi vagyunk az esélyesek, mert nagyon jól szerepeltünk az elmúlt félszezonban. Tizenegy pont volt az előnyünk a második helyen. Úgy is nézhetjük viszont, hogy már csak két pont van meg belőle, feljött ránk a BVSC. Tulajdonképpen viszont nincs rajtunk hatalmas nyomás, szeretnénk összerakni egy olyan csapatot, amelyre lehet számítani a nyártól is. Nyerni szeretnénk vasárnap, de nem olyan egyértelmű, hogy így is lesz. Lakatos Béla jó barátom, játékosom is volt. Szoktunk beszélgetni, a héten is, viszont etikusak voltunk és ezúttal a futball nem került szóba. Láttam játszani a hazaiakat, nagyjából tisztában vagyok vele, mit szeretnének. Ennek megfelelően készültünk a héten. Nem véletlenül küzdenek ők is a bennmaradásért, ezzel pedig remélem, nem bántottam meg a csapatot. Szanyi Krisztián maradi sérültem az első tavaszi forduló óta. Mellette egy fiatalunk nem bevethető. A többiek harcra készek. A legjobb összeállításban tudunk kiállni.

Next Post

Videós értékelések a Szécsény-Diósjenő meccsről

A két csapat mestere állt kameránk elé a lefújás után. Szombaton Szécsényben volt jelenése a Diósjenőnek a megye egyben. A tizennyolcadik fordulóban lejátszott mérkőzésen már az első félidőt követően követően kialakult a végeredmény, három-nullra nyertek a látogatók. A lefújás után a házigazdákat irányító Kelecsényi Gábor, illetve a vendégek mestere, Eőry […]
error: Content is protected !!