Vasárnap idegenben küzdenek pontokért NB III-as csapataink

Gabi

Sényőn vár masszív csata a BSE-re, a Mezőkövesd tartalék együtteséhez látogat az SBTC.


Vasárnap vendégként vághatnak neki újabb erőpróbáknak a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő nógrádi alakulatok, soros fellépéseikkel zárják le bajnokságuk első felét NB III-as társulataink. A jó formában lévő, zsinórban négy sikernél tartó BSE a tabella hatodik helyén álló Sényő otthonába hivatalos, míg a tizenötödik pozíciót birtokló SBTC a sereghajtó Mezőkövesd tartalékcsapatánál teszi tiszteletét. Mindkét meccset zárt kapuk mögött rendezik meg, egyaránt tizenhárom órától. A tervek szerint élő videós formában közvetítjük weboldalunkon a mérkőzéseket, ha a technika ördöge nem szól közbe.

Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők soros küldetéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett gárdák mestereit. A balassagyarmatiak részéről ezúttal az egy ideig még a családi tragédia miatt távollévő Nagy Tibort nélkülöző megbízott edző, Szabó Gábor mondta el előzetes gondolatait, mellette a salgótarjániakét felelős Rubint Richárd, a sényői trénerduó egyik fele, Fiumei Viktor, illetve a matyóföldiek szakvezetője, Elek Norbert osztotta meg velünk várakozásait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 19. forduló, 2020. november 22. (vasárnap), 13.00:

Sényő-Carnifex FC (6.)-Balassagyarmati VSE (4.)

Helyszín: Sényő, Kastélykerti Pálya. Zárt kapuk mögött. Vezeti: Kovács Tamás (Pogonyi Ferenc, Bencze András)

Fiumei Viktor, a Sényő-Carnifex FC egyik edzője: – Nagyon jól kezdtünk, aztán utána volt egy kis visszaesés. A védekezésünk nem volt annyira rendben, az elején viszont volt pár meccs, amikor több gólt szereztünk. Nagyjából a negyedik-nyolcadik hely környékén mozogtunk, ahol most is vagyunk. Szeretnénk mindenképpen megőrizni ezt a jelenlegi pozíciónkat, vagy esetleg a következő pár meccsen még feljebb lépni. A közelmúltban volt egy hétmeccses periódusunk, ami alatt volt négy döntetlen és három győzelem. Az utolsó két hazai találkozónkon nem kaptunk gólt, mindkettő null-null lett. Ami mostanában bosszantó, hogy a támadójátékunk akadozik egy kicsit, az elmúlt mérkőzések alapján úgy néz ki, a védekezésünk stabilizálódott. Sajnos a múlt héten meccs nélkül vesztettünk három pontot. Ezzel nem tudunk mit csinálni. Halasztást kértünk, de e Tiszakécske nem ment bele, így megszakadt a jó sorozatunk, de azt sajnálom, hogy nem a pályán. Az előző két szezonban az volt a célkitűzésünk, hogy legyen egy számjegyű az elért helyezésünk. Most, a létszám és a csapatok terén megerősödő húszcsapatos mezőnyben szeretnénk meghatározó együttes lenni. Nem a kiesésért harcolnánk, hanem stabil NB III-as csapat akarunk lenni, a tabella első felében. Figyelemreméltó és dicséretes a Balassagyarmat utóbbi hetekben mutatott szereplése. Úgy gondolom, egy nagyon jó sorozat után vannak ők is. Ahogy visszaemlékszem, kicsit döcögősebben kezdték az őszt, de tisztában voltunk vele, hogy jó csapatról van szó, jó játékosokkal, előbb-utóbb ennek pedig biztosan ki kell jönnie. Nyugodtan mondhatom, igen csak összekapták magukat az első pár fordulóhoz képest. Itthon mindenféleképpen győzni szeretnénk, és megszakítani a Balassagyarmat jó szériáját, ugye meccsek óta gólt sem kaptak. Ha a támadójátékunk feljavul, szerintem erre képesek is lehetünk, de tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon jó ellenfél érkezik hozzánk, és mindenképpen nehéz mérkőzésre számítunk. Betegség miatt nem lesz bevethető Gazsi Tamás, Fabu Márton, Lakatos László, Lizák Bence, valamint Kelecsényi Gábor.

Szabó Gábor, a Balassagyarmati VSE megbízott edzője: – Az elmúlt időszakban leginkább a regenerációról szóltak az edzések., illetve taktikai dolgokról. Jó passzban vagyunk, jönnek az eredmények. Szeretnénk is ezt a szériát tovább vinni, ugye az utolsó négy meccsen gólt sem kaptunk. Már csak azért is lesz nagyon fontos ez a mérkőzés, illetve volna lényeges egy újabb győzelem, mert akkor lépéselőnybe tudnánk kerülni a vetélytársakkal szemben. Furcsa dolog, hogy ideiglenesen át kellett vennem Nagy Tibor helyét, már csak azért is, mert egy ilyen tragikus esemény miatt került erre sor. Annyiból ráadásul még inkább nehezebb, hogy hirtelen jött. Már az előző meccs is, a mostani pedig kiváltképp, hogy ismét nekem kell felkészítenem a csapatot. Meg kell oldani! Tudjuk, hogy vasárnap egy jó csapat otthonában fogunk szerepelni. Próbáltuk feltérképezni az ellenfelet, ahogy csak tudtuk. Begyakoroltuk, amit szeretnénk a hétvégén, egész héten erre készülünk. Sajnos van jó pár hiányzónk. Fejes János visszatért az eltiltásából, ezáltal picit könnyebb a helyzetünk. Molnár Markó még beteg. Úgy tűnik, Kovács Kristóf sem bevethető. Kicsi Zoltán és Király Ákos is kisebb sérüléssel bajlódik. Az alapcsapatunk egyébként megvan, azzal szerintem nem lesz probléma. Az nem lesz egyszerű, ha váltani kell, hiszen kevesen vagyunk. Ezzel együtt azt gondolom, nem azzal kell foglalkozni, hogy mik a problémáink, hanem azzal, hogy mindig az a legjobb kezdő tizenegy, amelyik hétvégén pályára lép. Ezt mondom is az öltözőben a srácoknak, és rendre meg is mutatják. Bárki játszik, bármilyen poszton, bárhogy állunk föl, hozzuk, amit kell, és ez a lényeg! Ezért is mondtam korábban azt, szinte emberfeletti, amit bemutatnak a fiúk. Kijön a munka, hiszen sokat edzünk, gyakran naponta kétszer is.

NB III Keleti-csoport, 19. forduló, 2020. november 22. (vasárnap), 13.00:

Mezőkövesd Zsóry FC II (20.)-Salgótarjáni BTC (16.)

Helyszín: Mezőkövesd, Városi Stadion. Zárt kapuk mögött. Vezeti: Bodzay Áron (László István, Németh Balázs)

Elek Norbert, a Mezőkövesd Zsóry FC II vezetőedzője: – Most már úgy-ahogy rendben van a csapat. Akik betegek voltak, nagyjából rendbe jöttek. A fiatal csapatokra általában jellemző, hogy ebben az időben hullámzó teljesítményt nyújtanak, de azért úgy gondolom, hogy a Balassagyarmat elleni meccset kivéve valamilyen szinten javuló formát mutat a csapat teljesítménye. Úgy gondolom, ötvenöt-hatvan percig a BSE ellen is elég jól tartottuk magunkat. Most egyelőre csak a vasárnapi mérkőzéssel vagyunk elfoglalva. Érdekességképpen megemlíteném, Rubint Ricsivel játszottam együtt egy évet Diósgyőrben, csapattársak voltunk. Kemény, fizikális meccset várok. Nehéz lesz! Nekik is kell a pont, hiszen szeretnének bennmaradni. Ugye az első csapatunknál történtek mostanában változások, de négy embernél többet úgysem tudnak adni, mert annyi játszhat vissza. Szombaton este derül ki, hogy milyen keretünk lesz vasárnap. 

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: –  Egyre jobban vagyunk! Megint kellemes gondok vannak, hogy kit kell kihagyni. Nem csak összejön tizenegy-tizenkét ember, hanem több játékosból lehet választani, jobb a létszám. Szerintem jó pörögtünk a héten. Ahogy a múltkor is mondtam, megyünk fölfelé. Sajnos ezt a múlt heti eredménnyel nem tudtuk bizonyítani, de remélem, most már pozitív végkifejlet is lesz a jó játék mellett. Nem jelent semmit, hogy utolsó az ellenfél. Sosem egyszerű a helyzet a tartalékcsapatoknál, az edzőiknek sem, egyszer ilyen, egyszer olyan összeállításban játszanak. Nem tudják, kit küldenek az első csapatból. Mostanában változott a helyzet az első csapatuknál, kicserélték az edzőt. Így fogalmam sincs, milyen összeállításban fognak fölállni. Azt tudom, a héten is szereztek két játékost, akik lehet, vasárnap pályára lépnek majd ellenünk. Sok minden benne lehet ebben a meccsben, ha kijön nekik a lépés, akkor jól játszhatnak, ha nem, akkor nem. Ezért van nekik ennyi pontjuk, amennyi. Biztos, hogy nem lesz egyszerű ez a mérkőzés, de meg kell oldani, mert nekünk nagyon kell ez a három pont! Elek Norbert régóta ott van Mezőkövesden, örömmel találkozok vele újra, mert jóban voltunk vele Diósgyőrben, nagyon jó játékosnak tartottam, szerintem pedig edzőnek is az. A három régóta sérült emberünkön, Tarlósi Patrikon, Illés Edvinen, illetve Novák Norberten kívül mindenki bevethető lesz.

Next Post

Négy meccset rendeznek vasárnap a nyugati megye háromban

A Legéndet fogadja a Patak, Nagyorosziban nyerne a Tereske, Ipolyszögre hivatalos az Érsekvadkert II, Nógrádsápon hozná a kötelezőt a Romhány. Mint tudvalevő, ebben az évben már nem lesz kötelező játszaniuk a csapatoknak. A megye egyben és egy osztállyal lejjebb már nem is rendeztek egyetlen egy meccset sem a hétvégén, a […]
error: Content is protected !!