Vasárnap idegenben küzdhet pontokért a BSE és az SBTC

Gabi

Ceglédre hivatalosak az Ipoly-partiak, Sajóbábonyra látogatnak a fekete-fehérek.

Vasárnap már a tizenkettedik kör vár az NB III Keleti-csoportjában szereplő nógrádi csapatokra, mindkét gárdánk vendégként gyarapíthatja bajnoki egységei számát, az említett napon tizenöt órási kezdéssel. A fájó fiaskóval melegítő SBTC az utolsó előtti helyen álló Sajóbábonynál fog vizitálni, míg a hősies döntetlent maga mögött tudó BSE a tizenkettedik pozíciót elfoglaló Ceglédhez látogat.

Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők soros küldetéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett gárdák kispadján ülő mestereket. Így a balassagyarmatiakat irányító Nagy Tibor és a salgótarjániakat vezető Rubint Richárd mellett a ceglédieket dirigáló Makrai László és a sajóbábonyiakért felelős Vígh Ferenc is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 12. forduló, 2020. október 4. (vasárnap), 15.00:

Ceglédi VSE (12.)-Balassagyarmati VSE (14.)

Helyszín: Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep. Vezeti: Dobai János (Bereczki Bence, Halász József)

Makrai László, a Ceglédi VSE vezetőedzője: – Nagyon jól indultunk a bajnokság elején, majd egy durva hullámvölgy után kezdünk játékban kiegyenesedni, a múlt heti vereségünk ellenére is. Most nincs más lehetőségünk, pontokat kell szereznünk hazai pályán! Pár dolog változott a kezdés óta, de ettől függetlenül célunk minél feljebb végezni a tabellán. Nagyon sűrű a mezőny, és még rengeteg mérkőzés van hátra. Vegyes gondolataim vannak a bajnokság kapcsán! Részben jó, mert nagyon sok mérkőzés van, viszont az NB I-es tartalékcsapatok miatt érdekes is, mert ők nagyon tudják befolyásolni az összeállításukkal a meccseket. Viszont vannak olyan csapatok, akiknek a keret hosszúsága miatt nagy kihívás a rengeteg mérkőzés! De összességében semmi bajom a húsz csapattal, és úgy gondolom, hogy ez a Keleti-régió most a legerősebb csoport is! Jól ismerjük a Balassagyarmatot. Tudjuk az erősségeit, gyengéit! Ők is komolyabb célokat tűztek ki nyáron, mint ahogy most állnak a tabellán. Szoros mérkőzésre számítok, de nekünk most nyernünk kell! Sok kérdőjel van még a találkozóig, de Mikler Dani, Szabó Gergő, illetve Csendes Peti biztosan nem lesz a keretben.

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Tizenketten-tizenhárman vagyunk. Sajnos ez ilyen túlélő időszak. Vannak sérültek és betegek. Megpróbáljuk mindenből kihozni a legjobbat, ehhez kell alkalmazkodni, sajnos vannak ilyen periódusok is az életben, meg kell oldanunk! Olyan embereink vannak, akik kemény férfia, ezt bebizonyították múlt héten is. Szerintem most sem lesz probléma, meg fogjuk oldani! A legkomolyabb baj, hogy bejött ez a vírus, most is azt mondom, hogy az emberek élete, az egészség mindennél többet ér. Úgy gondolom, felkészültünk vasárnapra, rendben vagyunk. Bízom benne, el tudunk hozni pontot vagy pontokat. A nagyobb baj, hogy hat nap alatt három meccset kell majd játszanunk. Ez komoly probléma lesz tizenhárom emberrel. Nehéz lesz átvészelni ezt az egy hetet, összefonva kell nézni a következő időszakot. Katona, Szabó, Kovács, Király Olivér, Szenecei, illetve Kamarás biztosan nem léphet majd pályára.

Sajóbábonyi VSE (19.)-Salgótarjáni BTC (11.)

Helyszín: Sajóbábony, Borostán Mihály Sportközpont. Vezeti: Jakab Árpád (Kövér Tamás, Bíró Zsolt)

Vígh Ferenc, a Sajóbábonyi VSE vezetőedzője: – Hathetes negatív nyeretlenségi sorozat áll mögöttünk, ezen próbálunk vasárnap változtatni pozitív irányban. Az eddigi jobb eredmények elmaradása szerintem annak köszönhető, hogy nem látom csapatomnál a pályán az igazi vezért, aki átlendítené a csapatot a holtponton. Sok hibával játszunk, amit rendre gólokkal büntetnek ellenfeleink, és a probléma az, hogy szinte mindig ugyanazok a játékosok hibáznak. Egyértelmű, hogy nagyon csalódott vagyok, hiszen én válogattam össze az idei keretet, és én úgy ítéltem meg, hogy ezzel a kerettel is sikerülhet majd jövő májusban meghosszabbítani a harmadosztályú tagságunkat. Persze nem gondoltam, hogy menet közben három, ezen a szinten kiemelkedő játékostól meg kell válnunk, és ugye jöttek a nem várt sérülések is. Varga, Turcsik, Czen, illetve Kiss biztosan nem léphet pályára vasárnap. Bízom benne, hogy a hiányzók nélkül is lesz esélyünk a győzelemre, persze nem lebecsülve ellenfelünket, akik jó játékerőt képviselnek és tiszteletet parancsoló eredményei vannak.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Túl kell lennünk a vereségen! Egyszer kikaptunk, olyan volt ez a vereség, amilyen. Hétről-hétre kell előretekinteni, most ismét jön egy új kihívás. Ahogy már többször mondtam ebben az idényben, amit a múltkor elveszítettünk, azt ezúttal megpróbáljuk visszahozni idegenben. Elég jól telt a hét, de sajnos megint eggyel kevesebben vagyunk, mert Simó Attila nem játszhat a múltkor kapott piros lapja miatt. Az elmúlt napokban próbáltunk keményebben dolgozni, mert sajnos a szerda-szombat nem jött túl jól nekünk, nem igazán tudtunk megfelelő edzésmunkát végezni. Most viszont odatettük magunkat. Remélem, vasárnap is úgy fogunk dolgozni, mint a hét közepén, mert tényleg sok munkát tettek bele a srácok! A tabellán lehet látni, hogy nem áll túl ideálisan mostani ellenfelünk. Ismerjük a körülményeket, biztos, hogy nem lesz egyszerű, de meg kell oldani! Harcos meccsre számítok, de készülünk, és bízom benne, mi jövünk majd ki győztesen ebből a csatából! Novák, Bakos, illetve Bocsi sérült, így ők biztosan nem bevethetőek.

Next Post

Videós értékelések a Bátonyterenye-Mátraverebély találkozóról

A két együttes edzője mondta el a véleményét a lefújás után. Szombaton a Mátraverebélyt fogadta a Bátonyterenye a megye kettőben. A hetedik kör rangadóján az első negyedórát átlépvén szerezték meg a vezetést a házigazdák, majd a második félidőben tovább növelték előnyüket, végül pedig kettő-nullra nyertek. A lefújás után a házigazdák […]
error: Content is protected !!