Ismét váratlant húzott az SBTC

Gabi

A forduló előtt második helyezett Jászberényt tréfálta meg Lakatos Béla csapata.

Vasárnap a Jászberényt fogadta az SBTC a harmadik vonal Keleti-csoportjának huszonhetedik körében. Finoman szólva sem várt egyszerű erőpróba a hazaiakra, hiszen a forduló előtti második helyezettel mérhettük össze tudásukat. A napokban elhunyt egykori Stécé-ikon, Szőke István emléke előtt tisztelegve egyperces gyászszünet vezette fel a találkozót.

Szerencsére rögtön a meccs elején érezni lehetett, hogy ismét a jobbik arcukat vették elő a fekete-fehérek, az akarata ezúttal nem lehetett panasz. Hiába a tabellán látható jókora különbség, egyrangú félként küzdöttek a felek, sőt egyes periódusokban még jobb is volt a nógrádi csapat. Az első fél óra letelte után előnybe is került Lakatos Béla elszánt együttese: Szeles indult meg a bal oldalon, majd miután a tizenhatoson belülre ért, sem adta le a labdát, végül pedig okos mozdulattal kilőtte a bal alsót. A szünet előtt kiváltképp jól jött ez a találat.

A térfélcserét követően próbáltak egyenlíteni a vendégek, komoly nyomást viszont nem fejtettek ki. Az összecsapás kétharmadánál járva formás akciót vezettek a házigazdák, melynek lezárásaként Boros tette középre a lasztit az érkező Tarlósinak, aki nem hibázott közelről. Hamarosan akár tovább nőhetett volna a különbség, a Horváth elleni szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest viszont Szeles kihagyta, Apró szépen védett.

Mint utóbb kiderült, semmi sem múlt az elrontott büntetőn, mivel már nem változott az állás. Kettő-nullra győzedelmeskedtek a soros otthoni fellépésükön újabb remek skalpot szerző salgótarjániak. Hasonló teljesítményt huzamosabb ideig bemutatva vélhetően nem sokáig lennének kiesési gondjai a nógrádi alakulatnak, erre a produkcióra lehet építeni a folytatásban.

NB III Keleti-csoport, 27. forduló:

Salgótarjáni BTC-Jászberényi FC 2-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Leél-Őssy Á. (Volentik E. J., Hovanecz M. L.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Boros, Nemes, Simó A., Petrezselyem – Skulka (Gazdag Balázs, 91.), Sárközi (Fülöp A., 91.), Köböl, Szeles – Horváth M. (Bata, 81.), Tarlósi M. (Gazdag Bálint, 75.). Vezetőedző: Lakatos Béla.

Jászberényi FC: Apró – László K. (Gémes, 46.), Papp, Aranyos, Süttő – Palcsó – Lukács, Lőrincz, Szőllősi, Deli (Nagy Sz., 64.) – Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula.

Sárga lap: Nemes, ill. Gémes, Lőrincz, Palcsó, Aranyos

Gól: Szeles (33.), Tarlósi M. (62.)

Lakatos Béla: – Nagyon boldogok vagyunk, hiszen egy nagyon jó csapatot sikerült megvernünk, helyenként magabiztos játékkal. A mérkőzés összképét tekintve, az elején volt egy-két nehéz pillanatunk, azt sikerült átvészelnünk. Aztán egy szép egyéni betörés után megszereztük a vezetést. Még a második félidő elején volt egy lehetősége a vendégeknek, amit tudtunk hárítani, de úgy gondolom, a második gólunk után, ami szintén egy szép támadás után született, véget ért a meccs. Nem éreztem már az ellenfélben azt az erőt, hogy esetleg tudnának újítani. Pontosabban, mi kaptunk új lábra, még kettő-null után is voltak lehetőségeink, büntetőt is hibáztunk. De nem vagyunk telhetetlenek, helyén kell kezelni ezt a győzelmet. Viszont a társaság újfent megmutatta azt, hogy bárkit megverhetünk, azonban bárkitől ki is kaphatunk. Én nagyon szeretném, ha ezt az arcát mutatná hétről-hétre a csapat. Még egyszer gratulálok a fiúknak, mert ez egy nagyon szép győzelem volt!

Németh Gyula: – Először is, azzal kezdem, hogy gratulálok az ellenfél csapatának! Én is azt kértem a fiúktól, hogy semmi másban, de akaratban nem kaphatunk ki. Ilyen ez a magyar NB III. Itt akaratról, nem játékostudásról kell beszélnem. Itt már, ha egy csapat akaratosabb, és semmi köze nincs a focihoz, csak akaratos, már azzal lehet sikert elérni. Ez sajnos a magyar NB III! Itt sok néző kinn volt, igaz, hogy zárt körű volt a rendezvény, de nem is ezért akartam mondani, hanem azért, mert azt kiabálták nekem, hogy: “bajnokcsapat”… Hát, a bajnokcsapat már régen elmúlt Jászberényben, teljesen kicserélődött a keret, fiatalítottunk. Próbálkozunk mi is életben maradni, de nem akarok sírni, még egyszer mondom, hogy gratulálok az ellenfélnek! Nekik mindenféleképpen sok sikert kívánok, hogy benn tudjanak maradni ebben a “csodálatos” NB III-ban. Mi pedig megyünk előre és csináljuk a dolgunkat!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Videós összefoglaló és fotók a Berkenye-Karancslapujtő derbiről

Megtekinthetőek a döntetlennel záruló mérkőzés érdekesebb mozzanatai. Ahogy arról már beszámoltunk, gól nélküli döntetlennel fejeződött be a megye egyes mezőny tizennyolcadik fordulójában lejátszott Berkenye-Karancslapujtő rangadó. Mindkét oldal előtt adódott kisebb-nagyobb helyzet, a kapuba viszont nem tudtak betalálni a felek, így kénytelenek voltak megosztozni a pontokon. Tekintse meg az összecsapásról készült […]
error: Content is protected !!