Zsinórban negyedik győzelmét aratta a BSE

Gabi

Az Eger sem jelentett akadályt a jó ideje gólt sem kapó balassagyarmatiaknak.

Szerdán újabb mérkőzésnek vághatott neki a BSE a harmadik vonal Keleti-csoportjában, még a tizennegyedik körből elhalasztott meccsen az Eger volt hivatalos a Kövi Pál Sportközpontba. A jelenleg érvényben lévő szabályozások miatt zárt kapuk mögött került sor a találkozóra.

Egyperces gyászszünettel kezdődött a párbaj, sajnos az összecsapás éjjelén elhunyt az Ipoly-partiak vezetőedzőjének, Nagy Tibornak az édesanyja. A szakembert Szabó Gábor helyettesítette megbízott trénerként. A Heves megyeiek indították aktívabban az ütközetet, de csak kisebb lehetőségekig jutottak. Aztán az első valamirevaló helyzetüket ki is használták a házigazdák, Kamarás jobb oldali passzából Kovács tüzelt közelről nagy erővel a léc alá. Olybá tűnt, megfogta a látogatókat a beszedett találat. A szünetig kiegyenlített mederben pergett le a csörte, komolyabb izgalom nélkül.

A folytatásban rögtön megduplázták előnyüket a ‘gyarmatiak, Kamarás tört be a büntetőterületen belülre, majd egy csel után kiszorított pozícióból a kapu jobb oldalába továbbított. Bár még jócskán maradt hátra, érezhető volt, komoly változás már nem fog bekövetkezni az eredmény alakulásában. Mindent megtettek a vendégek, több ízben veszélyeztettek, de Megyerinek nem kellett komoly védést bemutatnia. Végül kettő-nullás sikernek örülhetett a nógrádi gárda, zsinórban negyedik fellépésüket húzták be a lendületbe jövő hazaiak úgy, hogy még gólt sem kaptak.

NB III Keleti-csoport, a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:

Balassagyarmati VSE-Eger SE 2-0 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Bodzay Á. (Volentics E., Juhász L.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Király O., Lami, Benkő-Bíró, Szita – Kovács K. (Pécsi, 46.), Szabó N., Pallagi, Kamarás – Klinger (Király Á., 80.), Hamar (Kicsi, 90.). Megbízott edző: Szabó Gábor.

Eger SE: Nacsa – Valkay, Katona, Vaskó, Nemes – Antal Zs. (Gresó, 60.), Géringer (Révész, 80.), Kis G., Pál Sz. (Csifó, 80.) – Vajda (Deli, 60.), Olasz (Boros, 60.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Király Á., ill. Pál Sz., Valkay, Géringer, Gresó

Gól: Kovács K. (22.), Kamarás (51.)

Szabó Gábor: – Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, ahol a meccs előtt olyan dolgok történtek meg a csapat körül, amik nem könnyítették meg az egyébként is picit nehezebb helyzetünket. Gondolok itt arra, hogy vezetőedzőnk, Nagy Tibor édesanyja elhunyt a mérkőzés előtt. Ez lelkiekben érzékenyen érintette a csapatot. Ezért is vagyok hálás a játékosoknak, mert nagyon nehéz szavakat találni arra, amit az utóbbi meccseken csinálnak. Le a kalappal! Küzdenek, egyszerűen emberfeletti teljesítményt nyújtanak most már mérkőzésről-mérkőzésre. Rettentően boldog vagyok, hogy le tudtuk hozni ezt a meccse, ráadásul megint kapott gól nélkül. Azt gondolom, helyenként jó játékkal is. Ami nagyon fontos volt a helyzetünkben, hogy ezt a három pontot mindenképpen itthon tudjuk tartani, és akkor a tabellán is feljebb tudunk lépni. Ezzel is szerettük volna picit enyhíteni azt a gyászt, ami most a vezetőedzőnkben van.

Sütő Szilárd: – Azt gondolom, hogy az első félidőben a Balassagyarmat nagyszerűen kihasználta a lehetőségét és megszerezte a vezetést. A második félidőben egy óriási hibából kaptuk a második gólt. Ezután felébredtünk, próbáltunk menni előre, voltak lehetőségeink, de nem sikerült szorosabbá tenni az eredményt. A BSE megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, azt gondolom, a meccs döntő periódusaiban élesebbek voltak sajnos, mint mi.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Erre az évre véget ért a megye egy

Már nem játszanak több mérkőzést ebben a naptári esztendőben. Bár a korábbi tervek még arról szóltak, most vasárnap még rendeznek egy Mátraterenye-Érsekvadkert mérkőzést a megye egyben, végül ez a meccs is elhalasztásra került, így kijelenthető, 2020-ban már nem kerül sor több találkozóra az említett osztályban. Az már eddig is tudvalevő […]
error: Content is protected !!