Lezárásra kerültek a felfüggesztett amatőr szezonok

Gabi

Ismertette hivatalos döntését az MLSZ, nevezhet az NB III következő idényére az SBTC.

Még március 16-án döntött úgy az MLSZ, hogy a koronavírus miatt kialakuló válsághelyzet miatt felfüggeszti az összes magyarországi labdarúgó bajnokságot. Az azóta eltelő időszakban nem látott napvilágot érdemi információ, amatőr szinten mi lehet az érintett sorozatok sorsa.

Ez az állapot mostanáig állt fenn, az MLSZ ugyanis hétfőn este hivatalos weboldalán ismertette, hogy az NB III-ban, a megyei versengésekben, illetve az utánpótlás területén nem fognak folytatódni a pontvadászatok. Ezzel együtt, az eddigi eredmények lezárásra kerülnek. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet. Ez alól kivételt képez az férfi nagypályás bajnokságok közül az NB II és NB III-as bajnokságok esetében, a kiírás elveit követve, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutókat az NB III-ba.

Magyarul: a harmadosztály következő évadára nem nevezhet a mostani évad zárásakor a három csoport legutolsó három helyezettje, egyben a legrosszabb tizenharmadik. Az SBTC nem bajnok, viszont nevezhet az NB III következő kiírására, mivel az első helyen állt, amikor beszüntették az bajnokságot. A megye egyből nem lesz kieső.

Next Post

Némi magyarázat az MLSZ döntéséhez

Megpróbáljuk részletesebben taglalva ismertetni a fejleményeket. Mint arról már beszámoltunk, hétfőn este végre valahára ismertette az MLSZ, hogy mi lett a március 16-án felfüggesztett bajnokságok sorsa. A hivatalos hírek arról szólnak, hogy NB II-től lefelé valamennyi küzdelemsorozat lezárásra került a jelenlegi tabellával. Bár korábban már ismertettük a legfontosabb tudnivalókat, most […]
error: Content is protected !!