Tisztes helytállás után búcsúzott a kupától a BSE

Gabi

Papírforma továbbjutást szolgáltatott a Diósgyőr, de azért kár két érdekes játékvezetői döntésért.

Szerdán az NB I-es Diósgyőrt fogadta a MOL Magyar Kupában a BSE. Tudvalevő volt, nem a nógrádi alakulat a találkozó esélyese, elsősorban az lehetett a fék-fehérek célja, hogy emelt fővel essenek túl soros fellépésükön. Ennek ellenére már az első percektől kezdve felvette a kesztyűt első osztályú vetélytársával a kissé tartalékosan felálló Ipoly-parti társulat. Mégis a vendégek kerültek előnybe: egy bal oldali beadásból Molnár csúsztatta le a labdát Grozavnak, aki egy igazítás után tizenhat méterről hatalmas gólt ragasztott a hazai kapu bal felső sarkába.

A folytatásban maradt a kiegyenlített játék, ami viszont kevés lehetőséget tartogatott. A látogatók Molnár Gábor két beadásával veszélyeztettek, míg hazai oldalon egy Hamar lövést jegyezhettünk fel a lehetőségek között, de komoly helyzetet már nem hozott a játékrész. A második etapban ritmust váltottak a házigazdák és Kicsi Zoltán révén az egyenlítés is összejött, de a játékvezető érthetetlen módon érvénytelenítette a találatot.

A DVTK a második játékrész első felében nem igazán találta a ritmust, ezzel szemben a ‘gyarmati csapat több veszélyes támadást is vezetett az összecsapás ezen részében. Egy óra játék után Márkvárt kapufája jelezte, hogy ébredeznek a diósgyőriek, majd szűk húsz perccel a lefújás előtt Hegedűs ütötte kézzel a kapuba együttese újabb találatát, így gyakorlatilag a lényegi kérdések eldőltek.

A hátralévő időben Grozav ziccerét védte Balogh nagy bravúrral, majd a román légiós egy hatalmas kapufát lőtt harminc méterről. Az utolsó percekben a gyarmatiak is közel jártak a szépítéshez miután Kicsi iramodott meg a jobb szélen és visszagurított labdáját Pallagi emelte kapura, de a keresztléc kisegítette a másik oldalt. Összességében elmondhatjuk, hogy a Balassagyarmat helytállt a két osztállyal feljebb játszó miskolciak ellen, ez a teljesítmény pedig erőt adhat a bajnokság hátralévő részére.

MOL Magyar Kupa, 6. forduló:

Balassagyarmati VSE-Diósgyőri VTK 0-2 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 400 néző. Vezette: Csonka B. (Baghy Cs., Szarvas L.)

Balassagyarmati VSE: Balogh – Molnár, Lami, Benkő-Bíró, Fejes – Pallagi, Király Á. – Kicsi (Csillik, 88.), Szita, Klinger (Pécsi, 46.) – Hamar (Erdélyi, 82.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Diósgyőri VTK: Danilović – Shestakov (Farkas, 90.), Szűcs K., Hegedűs J., Polgár – Molnár G., Max, Márkvárt (Zsiga, 90.) – Dražić (Makrai, 82.), Ivanovski (Korbély, 70.), Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gól: Grozav (6.), Hegedűs (70.)

Nagy Tibor: – Tudtuk, hogy a Diósgyőr NB I-es csapat és erősebb nálunk. Úgy gondolom, a fiúk megtettek minden azért, hogy kiszolgáljuk a közönséget. Remélem, hogy ez sikerült. Engem nem érdekel az eredmény, csak a játék. Azt kértem tőlük, hogy merjenek bátran játszani. Ha több ilyen meccsünk lenne, akkor biztos, hogy egyre bátrabbak lennének és egyre több mindent megpróbálnának megcsinálni. Ez most erre az időszakra tökéletes volt. 

Feczkó Tamás: – Most a továbbjutás volt a legfontosabb, ami azt gondolom, az ötödik percben egy gyönyörű Grozav-góllal eldőlt. Szerettem volna, ha több gólt szerzünk, a második félidőben megvoltak a helyzeteink ennek érdekében, de a leglényegesebb, hogy továbbjutott a csapat.

Mérkőzésfotók:

Next Post

Visszajátszás a Bátonyterenye-Mátraverebély meccsről

Videós összefoglaló a házigazdák kétgólos sikeréről. Mint már beszámoltunk róla, múlt héten kettő-nullás hazai sikerrel pergett le a megye kettes bajnokság hetedik körében lejátszott Bátonyterenye-Mátraverebély mérkőzés. A félidőnként Myszor és Bakos révén egy-egy ízben eredményes BTC győzelméről videós összefoglalót is készítettünk, amit az alábbiakban tekinthetnek meg az érdeklődők.
error: Content is protected !!