Szerdán az NB II-es Pécset fogadja a MOL Magyar Kupában az SBTC

Gabi

Nem vár egyszerű menet a salgótarjániakra a sorozat hetedik körében.

Szerdán a MOL Magyar Kupa hetedik fordulójában lesz érdekelt a múlt hétvégén az NB III Keleti-csoportjának tizenötödik körében az éllovas Tiszakécskétől vállalható pofont beszedő SBTC. 12.30-tól a második vonalban szereplő Pécsi MFC-t fogadják a salgótarjániak a Szojka Ferenc Stadionban.

Kár tagadni, a vendégek számítanak a párbaj egyértelmű esélyesének. A meglévő osztálykülönbség mellett az aktuális forma is a Baranya megyeiek mellett szól, legutóbbi három fellépésükön ugyanis rendre egy-nullra nyertek a múlt hétvégén a Gyirmótot felülmúló látogatók. Ezzel szemben a házigazdáknak nem ment mostanában, zsinórban ötször kaptak ki bajnokságukban.

Bízzunk benne, hiába a papírforma, a nógrádi alakulat minél inkább képes lesz megnehezíteni a favoritnak gondolt másik oldal dolgát, és nem lesz sétagalopp a meccs a Baranya megyeiek számára. A közelgő összecsapást megelőzően a fekete-fehéreket irányító Rubint Richárd mellett a messzi távolból útnak induló másik oldal mesterét, Vas Lászlót is megszólaltattuk. Lássuk a vezetőedzők előzetes gondolatait!

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: Nem túl ideális a mérkőzés időzítése. Sajnos képben vagyunk, hogy ki ellen fogunk játszani. A Pécs jól szerepel a másodosztályban. Tisztában vagyunk vele, mi várható, hogy inkább védekezni fogunk. Egyébként egy évvel ezelőtt hasonló meccsen már sikerült meglepni az ellenfelet. Jó lenne most is, de tudom, hogy nem lesz egyszerű. Sajnos most is úgy vagyunk, hogy egy játékos visszajött, kettő pedig kiesett. Le kell azonban játszani ezt a találkozót. Mindenki saját magáért is focizik, ahogy az egyesületért is. Mondtam a játékosoknak, ez egy olyan meccs lehet, ahol megmutathatják, eladhatják magukat, ha úgy adódik. Fölszabadultan kell játszani, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég. Mindenki várja már a bajnoki rangadót, kedden is erről beszéltünk, de megyünk szépen sorban. Szerdán kupa, aztán vasárnap derbi! Három súlyos sérültünk nem lesz bevethető, plusz kiesett Nemes Ádám és Szabó Tibor. Visszajön Szeles Patrik. Lehet, ezúttal ifisták is megkapják a lehetőséget.

Vas László, a Pécsi MFC vezetőedzője: Úgy gondolom, haladunk a kitűzött céljaink elérése érdekében. Nyilván meccsről-meccsre dolgozunk. Tizenhárom forduló után már lehetne következtetéseket levonni, de én nem szeretek, csak az elvégzett munkát követően. Persze vannak részfeladatok, de az eddigiekben a bajnokságban elégedett vagyok mind a teljesítménnyel, mint a megszerzett pontok számával. Úgy vélem, a kupának mindig van egy varázsa. Egy olyan lehetőség a kisebb kluboknak, hogy adott esetben megmérettethetnek egy “komolyabb” vagy fölsőbb osztályú csapat ellen. Ez dupla és plusz motiváció. Ezt mi tavaly megéltük, NB III-asként sikerült az NB I-es Kisvárdát búcsúztatni, ami nagy élmény volt a srácoknak. Biztos vagyok benne, hogy hasonlókra számíthatunk majd a mostani mérkőzéssel kapcsolatosan is. Komoly tradíciókkal rendelkezik az SBTC. Jól kezdték a bajnokságot, sorban nyerték a meccseket. Engem nem téveszt meg, hogy az utóbbi időben kicsit sikertelenebbek voltak és nem jöttek a győzelmek, emiatt pedig bekerültek egy gödörbe. Egy kupatalálkozó viszont mindig más, ahogy a presztízse is. Úgy készülünk, hogy egy kemény ellenféllel lesz dolgunk, amely mindent megtesz azért, hogy megnehezítse a sorsunkat. A hétvégi bajnoki után is lenyilatkoztam azt, hogy boldog vagyok, hogy olyan játékosaim vannak, akikhez mindig hozzányúlhatok és számíthatok. Úgyhogy ez nem lesz másként szerdán sem. Fiatalok is lehetőséget kapnak, vannak vírusos fertőzöttjeink és sérültjeink is, szóval ezek a kupameccsek nagyszerű alkalmak arra, hogy akik eddig adott esetben kevesebb percet kaptak vagy a kispadon voltak, most bebizonyítsák, hogy ők igenis az első csapat kezdő tizenegyéhez tartozhatnak.

Next Post

Visszajátszás a Szendehely-Pásztó iszapbirkózásról

Megtekinthetőek a futballra nem igazán emlékeztető mérkőzés érdekesebb eseményei. Korábban már hírt adtunk róla, hogy múlt vasárnap kettő-nullra nyert Szendehelyen a Pásztó. A megye egyes mezőny tizedik fordulójában lezajló mérkőzésen Csépe István tizenegyesével szerezték meg a vezetést a vendégek, majd a második felvonásban a közelről eredményes Tóth Olivér alakította ki […]
error: Content is protected !!