Idegenben aratott szép győzelmet a BSE

Gabi

Egygólos mérkőzésen gyűrték le a Ceglédet a tartalékosan nagyot küzdő Ipoly-partiak.

Vasárnap Cegléden játszotta le a harmadosztály Keleti-csoportjának tizenkettedik fordulóját a BSE. Több szempontból sem várt egyszerű túra a masszív rivális otthonába látogató vendégekre, igen vékony létszámmal kelhetett útra Nagy Tibor legénysége.

Hiába azonban a negatív előjelek, ismét remek végkifejlettel rukkoltak elő az Ipoly-partiak. A kék-fehérekről szólt az első félidő, helyzetek és kapufa után pedig hamar érkezett a vezetés is: Nagy Tamás szabadrúgás felívelése után Lami tizenhárom méterről bólintott a kapu jobb oldalába. A következő időszakban is a nógrádi gárda volt aktívabb, a játékrész derekán viszont egy akción belül kétszer is hárítania kellett Megyerinek. A szünetig már nem módosult az állás, a csak elvétve veszélyeztető házigazdák nem tudtak reagálni a pihenőig.

A második etapra aztán összekapták magukat a Pest megyeiek, egyre komolyabb labdabirtoklásban és kisebb-nagyobb lehetőségekben is megmutatkozott fölényük. Mentek előre a hazaiak az egyenlítésért, de igyekezetük szerencsére nem párosult eredménnyel. Ugyan a fordulást követően alig-alig okoztak bonyodalmat a másik kapunál a ‘gyarmatiak, emiatt nincs miért bánkódni, mert ettől függetlenül egy-nullás győzelmet aratva hagyhatta el a pályát a remek sikert zsebre tevő armada.

NB III Keleti-csoport, 12. forduló:

Ceglédi VSE-Balassagyarmati VSE 0-1 (0-1)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 300 néző. Vezette: Dobai J. (Bereczki B., Halász J.)

Ceglédi VSE: Kis Cs. – Polyák, Bagó, Juhász Gy., Tóth D. – Markó, Kuti – Majoros (Kelemen, 68.), Herczeg, Kovács L. (Juhász A., 75.) – Bartos (Pintér, 62.). Vezetőedző: Makrai László.

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Pallagi, Király Á. – Szita, Nagy T., Kicsi (Klinger, 64.) – Hamar (Pécsi, 82.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap:  Kovács L., ill. Molnár, Fejes, Nagy T., Megyeri

Gól: Lami (13.)

Makrai László: – Két részre osztanám a mérkőzést. Az első félidőben elég gyámoltalanul futballoztunk és figyelmetlenek voltunk. Ebből született a Balassagyarmat gólja is. A második félidőben már felbátorodtunk. Voltak lehetőségeink, ziccereink is, sajnos azokat nem tudtuk értékesíteni, így maradt az egygólos vereség. Igazából a mai meccsen is még a bemelegítésnél is kérdőjeles volt egy-két játékos, úgyhogy ilyen szempontból az orvos is besegített az összeállításba. Rengeteg sérültünk és betegünk van, úgyhogy nagyon nehéz volt összeállítani a mai meccsre a csapatot. Ez nem mentség abban, hogy a helyzeteket így is be kell rúgni, ha azokat nem tudjuk, akkor sajnos vereség lesz a vége. 

Nagy Tibor: – Hetek óta nagyon kevesen vagyunk, ezeknek az embereknek viszont olyan szívük van, ami ritka. Küzdenek egymásért, mennek. Az első félidőben kimondottan jól is játszottunk, voltak is lehetőségeink. A második félidőben már nagyon beszorított minket a Cegléd, ez annak is köszönhető, hogy nem tudunk posztokra cserélni. Mint említettem, kevesen vagyunk, de csúsznak-másznak a játékosok, ha kell, akkor ott halnak meg a pályán! Ők ilyen játékosok!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Kikapott Sajóbábonyban az SBTC

Kétszer még talpra álltak a salgótarjániak, harmadszorra viszont nem sikerült, egy öngól okozta a nógrádi csapat vesztét. Vasárnap Sajóbábonyban volt jelenése az SBTC-nek. Harcos párbajra volt kilátás az NB III Keleti-csoportjában tizenkettedik körében esedékes mérkőzés előtt, ezzel együtt esélyesnek számítottak a vendégek. Ehhez képest hamar jött a hideg zuhany, Faggyas […]
error: Content is protected !!