Bajnoki riválisnál kapott ki az SBTC

Gabi

Hiába vezettek a salgótarjániak a Diósgyőr tartalékcsapatánál, végül a házigazdák örülhettek.

Szombaton hatodik téli edzőmeccsét is lejátszotta a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A szintén az említett bajnokságban vitézkedő, a tizenharmadik helyen telelő Diósgyőr tartalék együtteséhez látogattak a fekete-fehérek. Kiegyenlített erők küzdelmével volt jellemezhető a gyakorló mérkőzés kezdete. Aztán megszerezték a vezetést a vendégek, Nemes hatalmas gólt ragasztott a léc alá.

Gyorsan észbe kaptak a házigazdák, a szünet előtt pedig fordítottak is. Mindkétszer Cortés fejelt a kapuba. Előbb nem sokkal az első negyedóra leteltét követően, majd öt perccel a pihenőt megelőzően. Egyébként jó iramot vonultatott fel a párbaj, mindent beleadtak a csapatok, újabb találat viszont nem esett a játékrészben. Végül a második felvonásban sem. Hiába gyűrték egymást a felek, csak helyzetekig jutottak. Kettő-egyre nyertek a hazaiak.

Felkészülési mérkőzés:

Diósgyőri VTK II-Salgótarjáni BTC 2-1 (2-1)

DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas (Nagy Z.), Ivánka (Szűcs), Kalandandze, Nagy Á. – Zsemlye (Gönczi), Kispál – Schildkraut (Omarashvili), Jónyer (Zsiga), Makrai (Csávás) – Cortés. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Salgótarjáni BTC: Puporka (Végh) – Nemes, Dasko (Gazdag Balázs), Petrezselyem (Fülöp A.) – Boros, Köböl, Hegedűs (Simó A.), Szeles, Bata (Horváth M.) – Skulka (Bakos), Tarlósi M. Vezetőedző: Lakatos Béla.

Gól: Cortés (2) ill. Nemes

Zsivóczky Gyula: – Szinte végig domináltuk a mérkőzést, de a támadózónában sokszor rossz döntést hoztunk. Ezen kell változtatnunk az
előttünk álló két hétben a bajnoki rajtig. Összességében azonban úgy látom, hogy jó úton járunk.

Lakatos Béla: – Próbáltunk más rendszert is az eddigiekhez képest. Hellyel-közzel sikerrel. A gólokat oldalról beívelt labdákból kaptuk, nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenfél NB I-es támadóival. Igazából ez okozta  vesztünket. Úgy gondolom, megint léptünk egyet előre. Ismét tudtunk szélesíteni a repertoárunkat. Még két hetünk van arra, hogy a lehető legjobb állapotba kerüljünk. Most elkezdünk frissíteni, ami már ezen a héten is megtörtént. Reméljük, a bajnoki rajtra teljesen összeáll a végleges kezdő tizenegy, hiszen lassan a célegyenesbe érünk.

Next Post

Bajnoki ellenfelet tréfált meg a Mohora

Egygólos edzőmérkőzés végén örülhetett Mátyás Zsolt csapata. Szombaton gyakorló meccsen futott össze két megye egyes társulat, a Pásztó a Mohorával hangolt Hatvanban. A felkészülési találkozó első félidejében nem esett gól, aztán a második játékrészben is csak egy. Hugyecz Márk találatával egy-nullás sikert könyvelhetett el Mátyás Zsolt legénysége. Felkészülési mérkőzés: Pásztó […]
error: Content is protected !!