Simán nyert Mezőkövesden a BSE

Gabi

Négygólos sikert arattak az Ipoly-partiak az NB I-es tartalékcsapatnál.

Vasárnap a harmadosztály Keleti-csoportjának tizenhetedik fordulója várt a BSE-re, aktuális fellépésükön a Mezőkövesd tartalékcsapatánál vizitáltak a kék-fehérek. Ugyan az Ipoly-partiak esélyesként vehették fel a kesztyűt a sereghajtó otthonában, semmiképp nem szabadott lebecsülni a fiatalos hazaiakat, akik az elmúlt hetekben folyamatosan javuló tendenciát mutattak.

Kiegyenlített mederben indult a csörte, egy darabig nem igazán találtak egymáson fogást a felek. Próbálkoztak becsülettel az edzőjüket, a karanténban lévő Elek Norbertet nélkülöző házigazdák is, de kisebb lehetőségek inkább a nógrádi gárda előtt adódtak. Ugyan az első félidőben nem sziporkáztak a ‘gyarmatiak, mégis megszerezték a vezetést, Nagy Tamás szögletét követően Lami Bálint csúsztatott a léc alá.

Még a szünet előtt egy lesgólt is elértek a vendégek, de az eredmény már nem változott. A második játékrészben kézbe vette a gyeplőt Nagy Tibor legénysége, majd kisvártatva érkezett az újabb találat is, Szabó Norman helyezett szépen kapásból a kapu jobb alsó sarkába tizenhárom méterről. Nem sokkal később az iménti gólszerző köszönt ismét be, a labdát a ketrecéből kifutó hálóőr fölött átemelve értékesítette ziccerét a középpályás.

Ekkor már érezhetően minden eldőlt, de azért még egyszer megrezgették a hálót a látogatók, Szita tizenöt méterről vágta a jobb alsóba az egy védőről elé pattanó lasztit, egyúttal kialakítva az együttese négy-nullás sikerét jelentő végeredményt. Ilyen arányban is megérdemelten győzedelmeskedett a szünet után jó futballt bemutató BSE, erre a teljesítményre lehet alapozni a későbbiekben.

NB III Keleti-csoport, 17. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC II-Balassagyarmati VSE 0-4 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Tamási P. (Bőhm Á., Székely G.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Sike, Porkoláb (Horváth T., 74.), Kovács D. (Sebe, 65.), Szeibert – Laczkó, Bencze, Tóth D., Baranyi – Horváth B., (Seres, 57.) Gíber. Megbízott edző: Lasztóczi Péter.

Balassagyarmati VSE: Balogh – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Pallagi, Szabó N. (Klinger, 79.) – Kicsi (Király O., 62.), Nagy T., Szita (Kovács K., 79.) – Kamarás (Pécsi, 71.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Baranyi

Gól: Lami (32.), Szabó N. (53., 60.), Szita (77.)

Lasztóczi Péter: – Gratulálok az ellenfelünknek! Teljes mértékben kihasználták a hibáinkat, amit hétről-hétre elő szoktunk hozni. Viszont nagyon gratulálok a mi játékosainknak. Tizenhét-tizennyolc évesek, a legidősebb huszonhét. Azt a játékot, amit nyújtottunk, két-három nap alatt próbáltuk begyakorolni, és maradéktalanul megoldották. Természetesen, mivel fiatal játékosokról beszélünk, rengeteg olyan hibát követnek el, ami a rutintalanság számlájára írható, de úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sokat léptünk előre az elmúlt hetekben. Attól függetlenül, hogy négy-nullra kikaptunk. Úgy vélem, ezen az úton kell továbbra is haladnunk, és ki fogunk nevelni olyan játékosokat a felnőttcsapatunk számára, akik rengeteg örömöt fognak szerezni majd a szurkolóknak.

Nagy Tibor: – Az első félidőben kimondottan rosszul játszottunk. Középpályán nem eléggé szűrtünk, nem voltunk zártak. Annak ellenére volt három-négy lehetőségünk, amit kihagytunk. Úgy néz ki, a szünetben sikerült rendezni a fejeket. Megbeszéltük, hogy mit kellene taktikailag csinálni, és a második félidő kifejezetten jó volt, egy fiatal Mezőkövesd ellen.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Gálázva nyert a Mohora

Nem kegyelmeztek a Rimócnak a nem mindennapi termelékenységet bemutatva húsz gólig jutó házigazdák. Szombaton a Rimócot fogadta a Mohora a megye egyes bajnokság tizenkettedik fordulójában. Egy kérdés volt a kezdősípszó előtt, nevezetesen, hogy hány góllal nyernek a toronymagas favoritként ringbe szálló házigazdák. Semmit sem bíztak a véletlenre a hazaiak, még […]
error: Content is protected !!