Nem tudott meglepetést szerezni az SBTC

Gabi

A papírformát igazolva győzött Salgótarjánban az éllovas Tiszakécske.

Vasárnap az éllovas Tiszakécskét fogadta az SBTC az NB III Keleti-csoportjának tizenötödik fordulójában. A hétvége előtt kilenc kör óta veretlen vendégek számítottak a mérkőzés toronymagas esélyeseinek, sejthető volt, kisebbfajta csodára volna szükség a nógrádi csapattól egy meglepetéshez.

Alaposan be is kezdtek a látogatók, egy csúnya védelmi megingást Galacs fejezett be góllal a negyedik percben. Ezt követően egyáltalán nem tűntek megilletődtek a házigazdák, majd góllá is érett az elszántság. Egy szöglet utáni lerántásért megítélt büntetőt Tarlósi Milán értékesített magabiztosan.

A következő időszakban nem láthattak komoly különbséget a nézők az együttesek között, pár perc jó foci viszont elég volt a Bács-Kiskun megyeieknek ahhoz, hogy még kétszer betaláljanak a szünetig. Előbb Simon teker a jobb alsóba tizennyolc méterről, majd Pál fejelte be a labdát. Három-egyes hátrányban várhatták tehát a folytatást a fekete-fehérek.

A második játékrészben mindkét oldal előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek a kifejezetten mély talajon, az eredmény viszont már nem módosult. Vállalható vereséget szenvedtek a salgótarjániak, míg ellenfelük újabb lépést tett a hőn áhított bajnoki cím és feljutás felé.

NB III Keleti-csoport, 15. forduló:

Salgótarjáni BTC-Tiszakécskei LC 1-3 (1-3)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Juhász D. (Imrő J., Molnár I.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Nemes, Simó A., Bocsi – Szabó T. (Fülöp A., 83.), Sárközi, Hegedűs – Tarlósi M., Gazdag (Bakos, 65.), Bata. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Tiszakécskei LC: Molnár – Farkas, Pácsa (Zvara, 92.), Kiprich, Szabó D. – Ternován, Horváth Att., Simon M., Pál A., Galacs, Káli (Tajti, 87.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Sárga lap: Szabó T., Bata, ill. Simon M., Kiprich, Pongrácz

Gól: Tarlósi M. (14.), ill. Galacs (4.), Simon M. (33.), Pál A. ( 36.)

Rubint Richárd: – Egy kicsikét peches mérkőzést játszottunk, mert szinte három kapura lövésből kaptunk három gólt. Szerintem nem volt rossz ez a mérkőzés számunkra a listavezetővel. Tudjuk, hogy ott is voltak hiányzók, de mégis az első helyezett ellen játszottunk, egy jó meccset. Sajnálom a srácokat, mert mentek, dolgoztak. Voltak olyan szituációk is, amikből többet lehetett volna kihozni. Sajnos nem sikerült, de tovább kell menni. Olyan szériában vagyunk, míg az ellenfél mindig kis apró hibánkat kihasználja, mi pedig nem. De koncentrálni kell a következő mérkőzésre, most nem a kupáról beszélek. Azt le kell játszani, de nekünk fontosabb a bajnokság, és a derbin bármi lehet. 

Nagy Sándor: – Egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amit úgy gondolom, összességében megérdemelten nyertünk meg. Az első félidőben ötletesebben játszottunk és eredményesebben is futballoztunk. Hozzáteszem, ami lehetőségeink voltak, azt ki is használtuk, és szebbnél-szebb gólokat rúgtunk. A második félidőben meg próbáltuk az eredményt tartani. Persze nekünk is vannak gondjaink, amit most nagyon szépen orvosoltunk. Haladunk a cél irányába, jön a Mezőkövesd.

Gócs Éva mérkőzésfotói:

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Fontos győzelmet aratott idegenben a Pásztó

A forduló előtt jó formában lévő Szendehelynél nyertek a vendégek. Vasárnap Szendehelyre volt hivatalos a Pásztó a megye egyben. A tizedik forduló legérdekesebbnek kinéző mérkőzésének vághattak neki a felek az eső által teljesen föláztatott pályán. A vendégek kezdtek jobban, Csépe István tizenegyesével már a nyitónegyedórában elléptek ellenfelüktől. Ezt követően a […]
error: Content is protected !!