,,Rengeteget tanultam Salgótarjánban”

Gabi

Az SBTC-től az NB I-es Diósgyőr szakmai stábjához csatlakozó Rubint Richárd komoly kihívásként tekint újdonsült feladatára.

A közelmúltban weboldalunk is beszámolt róla, hogy távozott a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő SBTC élőről a fekete-fehér alakulatot másfél évig irányító Rubint Richárd. A felvidéki származású szakember az NB I-es Diósgyőri VTK másodedzője lett. A friss történések kapcsán kérdeztük a salgótarjániaktól elköszönő trénert.

– Milyen érzésekkel búcsúzott az SBTC-től?

– Voltak hullámvölgyek, jó és rossz periódusok egyaránt – kezdte Rubint Richárd. Az első kellemetlen emlék, amikor tavaly kiestünk az NB III-ból. Ezt követte a legutóbbi időszak, amikor nem úgy játszottunk, ahogy akartunk. A végén legalább sikerült lehozni az utolsó meccset, ami nagyon kellett. Összességében mindenféleképpen pozitívan tekintek vissza az SBTC-nél eltöltött másfél évre. Rengeteget tanultam Salgótarjánban. Jó emberekkel találkoztam és dolgoztam.

– Utólag visszagondolva, valamit másképpen csinálna?

– Szerintem jó munkát végeztünk Domik Attilával, letettünk valamit az asztalra. Adtunk a csapatnak egy bélyeget, lehetett látni, mit akarunk játszani, ami néha jobban sikerült, olykor kevésbé. Végül is nem tudom, változtatnék-e valamit. Persze vannak olyan apróságok, amiket lehet, most másként csinálnék, de olyan nagy dolog nincs, amit ki is tudnék emelni, mert bármit is komolyan megváltoztathatott volna.

– Mennyire érte váratlanul a diósgyőri megkeresés?

– Nem gondoltam volna. Nem számítottam rá, hogy egy ilyen híres klub meg fog keresni. Játékosként már szerepeltem a DVTK-nál, de azt nem hittem volna, hogy edzőként ilyen korán sikerül dolgoznom egy ilyen nagy csapatnál. Meglepő volt a lehetőség, egyben megtiszteltetés, de nincs más hátra, neki kell vágni a munkának!

– Másodedzőként segítheti majd az NB I-es együttest a minél jobb eredmények elérésében. Más lesz ez a feladatkör az eddig megszokotthoz képest?

– Kicsit változik a helyzetem, Geri Gergellyel viszont régóta ismerjük egymást, és hasonlóképpen is látjuk a labdarúgást. Egymás mellett is futballoztunk, mindketten belsővédők voltunk. A pályán belül és azon kívül is megértjük egymást. Már az eddigiek alapján is csak pozitívan tudom értékelni a közös munkát. Teret ad nekem, mindenről konzultálunk. Természetesen ő a vezetőedző, de szerintem jól fog működni ez a felállás. Biztos vagyok benne!

– Személy szerint mit vár újdonsült szerepvállalásától?

– Nagy kihívás! Eddig nem jól szerepelt a csapat, mindenféleképpen följebb kell tolni a tabellán a társaságot. Jobban kell szerepelni, másak a klub céljai, minthogy utolsó előttiek legyünk. Persze nem lesz egyszerű, nagy a feladat. Egy hét alatt rögtön három mérkőzést fogunk lejátszani. Ahogy felénk szokták mondani, aki fél, ne menjen az erdőbe! Az biztos, hogy nem félek, ahogy Gergely sem! Megtiszteltetés itt lenni. Dolgozni kell, és előbb-utóbb ki fog jönni a befektetett munka!

Next Post

,,Ott vagyunk, ahol terveztük"

Az U19-es megyei bajnokság keleti-csoportjának élén telelő pásztói Kölyökfoci SE ifjúsági csapatának edzője, Kerekes Lóránt határozott célokkal vágott neki a szezonnak. A 2020/2021-es bajnoki évadban négy utánpótlás mezőnyben küzdhetnek egymással a nógrádi korosztályos együttesek. Szépen-sorban meg is szólaltatjuk valamennyi alakulat edzőjét. A sort az U19-es sorozat keleti-csoportjának élén telelő, eddig […]
error: Content is protected !!