Remek győzelmet aratott az SBTC

Gabi

A Debrecen második számú csapatánál tudtak nyerni a salgótarjániak.

Vasárnap a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizedik körének vágott neki a Debrecen második számú csapatához látogató SBTC. Jó formában lévő, öt meccs óta veretlen ellenfélhez voltak hivatalosak a fekete-fehérek, akik ismét egy nehéz erőfelmérő elébe néztek.

A kezdősípszó után kiegyenlített mederben csordogált a mérkőzés, aztán egy csúnya védelmi megingást könyörtelenül kihasznált a “kis Loki”: Juhásznak már csak az üres kapuba kellett passzolnia a társától önzetlenül kapott labdát. Ezt követően hamar ritmust tudta váltani a vendégek, míg némi meglepetésre a házigazdák továbbra is kontrákra építettek.

A 40. percben egy szépen végigvitt akciónál Gazdagot vágták fel a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Tarlósi Milán magabiztosa értékesítette, így egállal fordultak a felek.

A második felvonásban gyors gólváltást láthattuk: előbb Sármány talált be tizennégy méterről, majd Hegedűs remek passzából Gazdag helyezett a bal alsóba Jócskán volt még hátra az ütközetből, a játék képe viszont még mindig nem változott. A hajdúságiak védekezésből próbáltak meg ellentámadásokat vezetni, mezőnyben pedig valamivel többet volt a labda a Stécénél.

Már-már úgy nézett ki, remivel pereg le a döntetlenszagú összecsapás, amikor Hegedűs tizenöt méterről tudott eredményes lenni, a hálóőr hiába ért bele a lasztiba, az a bal felsőben között ki. Mint nem sokkal később kiderül, ez a megmozdulás segítette három-kettes diadalhoz a szép győzelmet arató salgótarjániakat.

NB III Keleti-csoport, 10. forduló:

Debreceni VSC II-Salgótarjáni BTC 2-3 (1-1)

Debrecen, DEAC Sportpálya, 200 néző. Vezette: Jakab Á. (Bőhm Á., Vad A.)

Debreceni VSC II: Zöldesi – Tordai, Kovács R., Gellén, Füzfői – Talpalló (Bene, 61.), Sárosi, Szabó Á. (Bökönyi, 76.), Juhász – Nikitscher, Sármány. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Bakos (Simó L., 27.), Simó A., Illés E., Boros – Hegedűs, Szabó T., Sárközi – Gazdag, Tarlósi M. (Novák N., 68.), Tarlósi P. (Bata, 85.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Nikitscher, Sárosi, ill. Tarlósi P., Simó A.

Gól: Juhász (9.), Sármány (50.), ill. Tarlósi M. (40.), Gazdag (51.), Hegedűs (85.)

Szatmári Csaba: – Úgy gondolom jól kezdtük a mérkőzést. Meg is szereztük a vezetést, szerintem végig jól játszottunk. Az ellenfél talán háromszor-négyszer jött el a kapuig, ebből sajnos három gólt kaptunk. Sajnos megvoltak a hibák, de összességében abszolút nem érdemeltünk vereséget, sőt rúgtunk két kapufát. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot.

Rubint Richárd: – Sajnos az elején kaptunk egy nagyon fölösleges gólt, egy óriási egyéni hibából, de ilyen is van. Hasonló emlékeim vannak még másfél évvel ezelőttről, amikor egy szintén hasonló meccset lehoztunk a DEAC ellen, szintén három-kettővel, de sajnos akkor szomorú volt az a mérkőzés, mert kiestünk. Most pedig sokkal boldogabb vagyok, mert tényleg egy szép győzelmet sikerült elérni. Nekifogunk megismételni. Sok minden benne van ebben a csapatban. Most is be tudtuk bizonyítani, kétszer is vesztésre álltunk, felálltunk, és megint győztünk.

A szakvezetők értékelései videón:

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

A szezonban először nyert vendégként a BSE

Sajóbábonyban gyűjtöttek három pontot a jól futballozva győzedelmeskedő balassagyarmatiak. Vasárnap az NB III Keleti-csoportjának tizedik köre várt a Sajóbábonyba hivatalos BSE-re. Szívós riválissal találkoztak az Ipoly-partiak, akik ettől függetlenül joggal remélhették, hogy a mögöttünk hagyott fellépésükhöz hasonlóan be tudják zsebelni a pontokat. Parádésan indították a mérkőzést a vendégek, a Kamarás […]
error: Content is protected !!