Örömteli levelet kapott az SBTC

Gabi

A görög AEK Athén e-mail formájában vette fel a kapcsolatot a salgótarjániakkal.

Szerdán meglepetésszerű e-mailt kapott az SBTC, a salgótarjániak egykori UEFA Kupa ellenfele, a görög AEK Athén vette fel a kapcsolatot a nógrádi klubbal. A megkeresés apropója, hogy a stadion- és múzeumfelújításban lévő hellének szeretnének kérni egy ereklyét egykori vetélytársuktól. A két csapat még 1972 szeptemberében találkozott az említett európai sorozat első fordulójában. A Stécé előbb idegenben három-egyre kikapott, majd ugyan a hazai pályán lejátszott egy-egyes döntetlent követően alulmaradt az oda-visszavágós csörtében, a párharc méltán kívánkozhat fel a fekete-fehérek történelmének aranylapjaira, ráadásul úgy tűnik, az athéniaknál sem feledkeztek meg a múltbéli mérkőzésekről.

A kapott e-mail magyar fordításban:

Kedves Hölgyem/Uram!

Először is, szeretnék bemutatkozni. Angelika Arkadi vagyok, az AEK Athén általános igazgatója. Az ok, amiért kapcsolatba léptem önökkel, a következő: a végső szakaszában vagyunk, hogy befejezzük az új stadionunk munkálatait.

Gyorsan haladunk, arra számítunk, hogy 2021-re kész lesz a stadion. Ez az egyik legnagyobb beruházás a klub történelmében, amire mind nagyon büszkék vagyunk.

Ezzel egy időben, felújítjuk a múzeumunkat is, és meg szeretnénk rá kérni, hogy küldjék el számunkra klubja hivatalos kis zászlaját, azon vagyunk, hogy valamennyi ellenfelünktől legyen egy kis címerünk, akikkel a múltban megmérkőztünk az európai kupasorozatokban.

A fő célunk, hogy egyikőjüket sem szabad elfelejteni, és szeretnék, ha a jövőben akár hivatalos vagy barátságos mérkőzésen ismét találkoznának csapataink, így meglátogathatnák új stadionunkat és múzeumunkat, ami kiváló alkalom lenne, hogy megismerjék a vendégszeretetünket.

A cím, ahová megkérnénk, hogy küldje el nekünk a kis zászlót:

A legjobbakat és sok szerencsét kívánok a klubjuknak, minden futballszeretőnek, hogy legyőzzük ezt a nagyon nehéz, példátlan helyzetet, és megint örvendezhessünk a labdarúgás egyediségében, amit mindannyian szeretünk és szurkolunk érte minden formában.

Üdvözlettel:

Angelika Arkadi, AEK általános igazgató

Next Post

,,Olyan vagyok Balassagyarmaton, mint egy leltári tárgy"

A játékosként a BSE-ben és az SBTC-ben is NB-s szinten futballozó, később az Ipoly-parti klubot sokáig technikai vezetőként segítő Szedlák Gábor sok emléket maga mögött tudva tekint vissza pályafutására. Több olyan egykori remek focista is megtalálható a nógrádi futballban, akik ugyan már aktívan semmilyen szerepkörben nincsenek jelen szűkebb környezetünk labdarúgásában, […]
error: Content is protected !!