Leforrázták Mezőkövesden az SBTC-t

Gabi

Hiába kapaszkodtak fel kétgólos hátrányból a salgótarjániak, egyenlíteni már nem tudtak a megerősített tartalékcsapattal szemben.

Múlt vasárnap a Mezőkövesd tartalékcsapatánál volt jelenése az SBTC-nek a harmadosztály Keleti-csoportjának tizenkilencedik fordulójában. Ugyan a Borsod megyei alakulat a mezőny sereghajtójának számít, butaság volt azt gondolni, hogy sétagalopp fellépés vár a fekete-fehérekre. A hazaiak ráadásul kellő erősítést is kaptak NB I-es együttesüktől.

Jó iramban vette kezdetét a párbaj, az első nagyobb helyzet a vendégek előtt adódott, majd mindkét oldalon akadtak lehetőségek bőséggel. Valamivel aktívabbak voltak a salgótarjániak, de egyébként ellenfelük is ki tudott alakítani veszélyes szituációkat. Fél óra elteltével a matyóföldiek kerültek előnybe, a Puporka szabálytalansága megítélt büntetőt Bencze értékesítette.

Még az első félidőben ismét gólt kapott a nógrádi társulat, Horváth egy kipattanót tessékelt be közelről, egyúttal jó pozícióba hozta övéit a fordulás előtt. A második játékrész elejének nagy elánnal vágott neki Rubint Richárd legénysége, mégis a házigazdák találtak be, Bencze a saját térfeléről ívelt remek mozdulattal a léc alá.

Hamarosan a közelről egy kipattanóból  eredményes Bata révén szépítettek a látogatók, majd nem sokkal később Bocsi vágta a jobb felsőbe a lasztit egy szögletet követően. Volt még hátra jócskán idő, ment is előre a hajrában Nemes piros lapja miatt tíz főre olvadó Stécé, de már nem jött össze az egyenlítés, így három-kettes arányban győzedelmeskedtek a vendéglátók. Kár ezért a végkifejletért, értékes bajnoki egységeket hagyott veszni megyeszékhelyünk csapata.

NB III Keleti-csoport, 19. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC II-Salgótarjáni BTC 3-2 (2-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette. Bodzay Á. (László I., Németh B.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Kemenes – Sike, Katanec (Laczkó, 46.), Martic, Baranyi – Barczi, Tóth D. (Juhász, 69.), Bencze, Kovács D. (Lénárt, 46.) – Serderov, Horváth B. (Gíber, 65.). Vezetőedző: Elek Norbert.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Nemes, Simó A., Szeles – Hegedűs, Sárközi, Fülöp (Szabó T., 65.) – Bata, Tarlósi M. (Bocsi, 46.), Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Elek, ill. Puporka, Gazdag, Bata

Piros lap: Nemes (86., SBTC)

Gól: Bencze (29., 55.), Horváth B. (42.), ill. Bata (59.), Bocsi (67.)

Elek Norbert: – Örülünk a győzelemnek! Ez volt a mai meccsen a legfontosabb, hogy tudjuk tartani a lépést a csoport többi tagjával a tabellán. Azért most már ideje gyűjtögetnünk a pontokat. Ahogy bebizonyosodott, nehéz mérkőzésre számítottunk, volt azért a ‘Tarjánnak is jó pár lehetősége. Igaz, nekünk is, jól jöttünk ki ebből. Vezettünk három-nullra. Muszáj volt cserélnem a szünetben, mert a belsővédőm csak egy félidőt játszhatott. Nem a legideálisabb dolog, ha a védelemben kell cserélni. A második félidőben érződött is kicsit, az elején volt egy kis bizonytalanság, de utána azért sikerült a mérkőzés vége felé rendezni a sorokat, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Rubint Richárd: Nehéz mit mondani. A huszadik percben nekünk kellett volna vezetni két-három góllal. Aztán rúgtunk saját magunknak két “öngólt”, ilyen hibákat az ifiben sem lehet elkövetni, de sajnos nekünk hétről-hétre van ilyen. A szünetben megbeszéltük, hogy még mindig verhető ez a csapat, meg tudjuk fordítani, de kaptunk egy gyönyörű távoli gólt, megint óriási hibából, egy fölösleges felívelésből, ami nem ment sehova. Mégis benne voltunk a meccsben, rúgtunk két gólt, és még több is volt benne. Nem lehet mondani, hogy nem akartak, mert nagyon is. Mentünk, dolgoztunk. Kidolgoztuk a helyzeteket, csak sajnos az ilyen hibák nagyon nyomnak minket lefelé. Nem egyszerű a helyzet, de tovább kell menni. Kár érte! Ezt a meccset meg kellett volna nyerni. Nem sikerült. Megyünk tovább!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Fejet hajtott Sényőn a BSE

Háromgólos vereséget szenvedtek az Ipoly-partiak szabolcsi ellenfelüknél. A mögöttünk hagyott vasárnap Sényőn vizitált a BSE. Kiegyenlített mérkőzésre lehetett számítani a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenkilencedik körében lejátszott ütközet előtt, mindkét csapat jó formában várhatta a találkozót. A jelenleg érvényben szabályozás miatt zárt kapuk mögött került sor a mérkőzésre. Az Ipoly-partiak sajnos […]
error: Content is protected !!