Komoly meglepetést okozott az SBTC

Gabi

Ismét borították a papírformát a negyedik helyen álló Füzesgyarmat ellen a salgótarjániak.

Vasárnap az átlagosnál is keményebb erőpróbának vághatott neki a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő SBTC. A negyedik helyezett, a tavaszi idény korábbi részében hibátlan Füzesgyarmat volt a fekete-fehérek aktuális ellenfele a Szojka Ferenc Stadionban. Szóval finoman szólva sem a bennmaradásért küzdő házigazdák számítottak a párharc esélyeseinek, a papírforma a másik oldal sikerét vetítette előre a kezdősípszót megelőzően. Ezek a vélekedések annak tükrében is ültek, hogy tudtuk, az őszi odavágón fordított szereposztásban már el tudott érni egy kisebb csodát az akkor idegenben három pontot szerző nógrádi gárda.

A látogatók indították jobban a mérkőzést, már a tizedik percben büntetőt rúghattak, Cigan próbálkozását azonban bravúrral védte Puporka. Kulcsfontosságú volt ez a szituáció az eredmény későbbi alakulásának szempontjából. Ezt követően is a Békés megyeiek domináltak, a hazaiak viszont állták a sarat, bár Puporka megsérült, a helyére beálló Végh is magabiztosan tette a dolgát. Aztán gyakorlatilag az első valamirevaló akciójukból betaláltak a salgótarjániak: egy szépen kivitelezett támadást Skulka fejezett be közeli góllal Sárközi passzából. A szünetig hátralévő pár percben már nem módosult az állás, egy ízben a kapu torkából mentettek a vendéglátók.

A második felvonás elején kapufával jeleskedtek a látogatók. A későbbiekben is inkább a füzesgyarmatiak domináltak, míg a Stécé gyors kontrákkal operált. Mindkét hálóőrtől feljegyezhettünk egy-egy bravúrt, majd akár el is dönthetett volna mindent Lakatos Béla legénysége, a csereként beszálló Horváth azonban a kapufát lőtte telibe. Mint utóbb kiderült, az imént említett eseménynek szerencsére nem volt jelentősége, megtartotta ugyanis vékonyka előnyét az egy-nullás arányban diadalmaskodó SBTC. Ez igazán komoly bravúrt volt a nógrádi csapat részéről, mely győzelem kellő lökést kell, hogy adjon a folytatásra a kiesés elkerüléséért vívott harcban.

NB III Keleti-csoport, 25. forduló:

Salgótarjáni BTC-Füzesgyarmati SK 1-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Gál P. (Urgyán A., Czeglédi B.)

Salgótarjáni BTC: Puporka (Végh, 24.) – Bakos, Simó A., Nemes, Szeles – Skulka, Bata (Petrezselyem, 85.), Sárközi, Hegedűs, Bocsi (Horváth M., 75.) – Tarlósi M. Vezetőedző: Lakatos Béla.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Karikás (Balogh G., 70.), Tóth O. (Lippai, 62.), Raducu, Achim Á., Pataki – Vajda (Shadi, 62.), Ramos, Kis Sz. – Popescu, Cigan. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Tóth O., Ramos

Gól: Skulka (39.)

Lakatos Béla: – Teljesen más szellemben játszottak a srácok. Érezhető volt az előző két heti fiaskó után, hogy ettől sokkal több kell, úgyhogy sokkal agresszívabban teljesítettek az edzéseken. Mondtuk, a lényeg az, hogy ezt hétvégére is át tudják vinni. Úgy gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítani. Nyilván volt szerencsénk, a tizenegyesre gondolok, kiváltképp “Pupi” védésére, inkább ilyen szemszögből közelíteném meg. Gondoltam, hogy azért fordulópontot jelenthet ez a szituáció. Hála istennek, ez így is alakult. Rúgtunk egy nagyon szép gólt. Aztán szívét-lelkét kitette a csapat. Egy jó ellenfelet sikerült megvernünk. Voltak egyenlítési lehetőségei a vendégeknek, bár a végén mi is növelhettük volna kettőre az előnyünket. Jó volt látni, hogy a srácok mindent beleadtak, és egy nagyon fontos három pontot szereztünk, egy erős csapat ellen. Nagyon nagy gratuláció mindenkinek!

Boros Tibor: – Nem akartam vészmadár lenni, de sajnos az eredmény engem igazol. Sejtettem, hogy döntetlen közeli eredmény a realitás és egy gólt dönthet. Úgy gondolom, hogy a hazaiaknak megvolt az alázatuk a mérkőzéshez, nem mintha nekünk ez nem lett volna meg. Megtettek mindent, egy megingásunkat kihasználták. Mi még büntetőből sem tudtunk eredményt elérni. Ez nem az első eset a bajnokságban, amikor a hátsó régióhoz tartozó csapatokkal problémáink adódtak a felállt fal ellen. Kapufánk volt, a gólvonalról rúgták ki a labdát, sorolhatnám. De azt viszont semmiképpen sem szabad elvitatni a Salgótarjántól, hogy a célfutballjuk, ahogy ölték a játékot, professzionális volt. Tehát ők azt tették, amit kell. Összességében, mivel gólt is tudtak szerezni, gratulálni kell nekik és megérdemelték a sikert.

Gócs Éva mérkőzésfotói:

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Kiegyenlített meccsen ikszelt a BSE

A második helyen álló Jászberénnyel játszottak gól nélküli döntetlent az Ipoly-partiak. Vasárnap a Jászberény volt hivatalos Balassagyarmatra a harmadosztály Keleti-csoportjának huszonötödik körében. Rangadónak beillő találkozón vehettek részt a gárdák, hiszen a mezőny hatodik helyezettje fogadta a második pozícióban tanyázó ellenfelét. Már a mérkőzés elején sem szolgáltatott váratlan fordulatot a párbaj, […]
error: Content is protected !!