Kis híján megtréfálta az éllovast a BSE

Gabi

Kínkeserves győzelmet aratott az első félidőben egy büntetőtől megfosztott Ipoly-partiaknál a Tiszakécske.

Az NB III Keleti-csoportjának tizenharmadik fordulóban a bajnokság éllovasának számító Tiszakécske tette tiszteletét Balassagyarmaton. Több tekintetben is a bivalyerős vendégek voltak az esélyesek, leginkább a tisztes helytállás lehetett a hiányzások által sújtott, hat nap alatt harmadik meccsükön érdekelt Ipoly-partiak célja.

A várakozásokhoz képest igen csak fölszívták magukat a házigazdák, akik bizony kemény diónak bizonyultak a másfajta feltételekkel rendelkező riválisuk számára. Kisebb lehetőségekkel indult a párbaj, mindkét oldal veszélyeztetett. Kiemelendő, minden tekintetben felvették a versenyt a listavezetővel a kék-fehérek, nem találtak egymáson fogást a felek.

Fél óra eltelt a csörtéből, amikor nem kaptak meg egy tutinak kinéző tizenegyest a ‘gyarmatiak, hiába vágták fel Szitát a büntetőterületen belül, a finoman szólva is gyenge napot kifogó játékvezető sípja néma maradt.

Gól nélkül vonulhattak szusszanni a csapatok, aztán jó darabig a fordulást követően sem változott a képlet. A mezőnyben zajlott a csata, igazi helyzet nélkül, mindez érdekes bírói ítéletekkel fűszerezve.

A 69. percben jártunk, amikor váratlanul megszerezték a vezetést a Bács-Kiskun megyeiek: Kiprich szöglet utáni közeli fejesénél tehetetlen volt Megyeri. A hátralévő időben egy ízben Nagy Tamás majdnem egyenlített, lökete viszont centikkel elkerülte a kaput, így kínkeserves egy-nullás győzelmet értek el a tiszakécskeiek. A vereségtől függetlenül csak pozitív jelzőkkel illethetjük Nagy Tibor alakulatát, egy hajszál választotta el a nógrádi gárdát egy komoly bravúrtól.

A második felvonásban tovább folytatódott a férfias viaskodás, kisebb-nagyobb helyzetekkel. Telt-múlt az idő, ezzel együtt egyre inkább nyilvánvalóvá vált, egy eredményes befejezés mindent eldönthet. A 85. minutumban jártunk, amikor egy öngól segítségével megszerezték a vezetést a vendégek, a nem sokkal korábban ziccert rontó Gazdag csúsztatta be a lasztit egy szabadrúgás után.

Mint hamarosan kiderült, ezzel a balszerencsés megmozdulással kapott ki a nógrádi alakulat. Hiába harcoltak nagy elánnal a salgótarjániak, ezen a napon más erők is szövetkeztek ellenük, így egy-nullás arányban alulmaradtak.

NB III Keleti-csoport, 13. forduló:

Balassagyarmati VSE-Tiszakécskei LC 0-1 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. 400 néző. Vezette: Kátai G. (Zsákai M., Dobos D.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Kicsi, Lami, Benkő-Bíró, Fejes – Király Á., Pallagi – Pécsi (Klinger, 67.), Nagy T., Szita – Hamar (Erdélyi, 77.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Tiszakécskei LC:Molnár – Oláh, Fülöp, Kiprich, Farkas – Horváth Ad. (Pál A., 54.), Horváth Att., Pongrácz, Ternován (Galacs, 65.), Simon (Szabó D., 86.) – Máté J. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Sárga lap: Fejes, Nagy T., Pallagi, Benkő-Bíró, Megyeri, ill. Pongrácz

Gól: Kiprich (69.)

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, nagyon fegyelmezetten játszottunk, felkészültünk az ellenfélből. Jól zártuk le azokat, amikben ők erősek. Sajnos jött megint egy pontrúgás a meccs végén, de egy szót nem szólhatok a játékosaimra. Hat nap alatt három meccset lejátszottak nagyon fáradtan, nagyon már cserélni se tudunk, de hát én megemelem a kalapomat előttük, ahogy azt már többször elmondtam. Érdekes mérkőzés volt, úgy nézett ki, hogy mi is vezethetnénk az első félidőben, de hát valamiért nem mi vezettünk…

Nagy Sándor: – Mondhatom azt, hogy az eddigi meccsek közül talán a legjobb és legnehezebb ellenféllel szemben játszottunk. Tisztában voltunk azzal a képességükkel, hogy nagyon jó játékosok alkotják ezt a keretet, hozzáteszem, hogy egy tapasztalt edző is van mögöttük. Megnehezítették a dolgunkat. Talán ez volt az a mérkőzés, ahol jóformán nem tudtunk nagyon sok helyzetet kialakítani, egy pontrúgásból sikerült ezt a meccset megnyerni. Úgy gondolom, abból a szempontból, hogy mi rúgtunk egy gólt, megérdemelten vittük el a három pontot.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Videós értékelések a Karancslapujtő-Diósjenő mérkőzésről

A két csapat edzője állt kameránk elé a lefújást követően. Vasárnap a Diósjenőt fogadta a Karancslapujtő a megye egyben. A nyolcadik fordulóban lejátszott mérkőzésen egy korai góllal arattak egy-nullás sikert a házigazdák. A lefújást követően a hazaiak játékos-edzője, Romhányi Tamás és a vendégeket irányító Eőry Tibor állt kameránk elé, hogy […]
error: Content is protected !!