Kiegyenlített csatában maradt alul az SBTC

Gabi

Meg kellett küzdenie a pontokért az Egernek.

Szombaton az élcsapatnak számító, az előző hetekben viszont bukdácsoló Egert fogadta az SBTC a Szojka Ferenc Stadionban. A jelenleg érvényben lévő szabályozások miatt zárt kapuk mögött rendezték meg a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizennyolcadik fordulójában sorra kerülő mérkőzést. Kiegyenlített mederben kezdődött a meccs, majd mindkét oldalon láthattunk kisebb-nagyobb lehetőségeket, de a kapusoknak nem volt dolga.

Aztán az első félidő hajrájában aztán két szép akcióból is gól született, előbb a tizenkét méterről a jobb alsót kilövő Boros Gábor révén a vendégek szerezték meg a vezetést, majd kisvártatva salgótarjáni részről Boros Attila talált be kísértetiesen hasonló körülmények között. Egállal fordultak tehát a felek. A második játékrészben tovább lüktetett a párbaj, valamivel jobbak voltak a fekete-fehérek. Mégis a Heves megyeiek kerültek ismét előnybe, duplázó emberük kissé szerencsés körülmények között tudott eredményes lenni közelről az összecsapás kétharmadánál.

Ezt követően nagy elánnal próbálkoztak az egyenlítéssel a házigazdák, egy ízben a kapu torkából mentettek a vendégek, majd egy hatalmas lehetőséget is elrontottak egy beívelés után. A kontrákkal operáló látogatók nem tudták lezárni a párbajt, ezért az utolsó pillanatokig izgalmas maradt a küzdelem. Végül képtelent volt egalizálni a Stécé, így kettő-egyes arányban alulmaradtak a hazaiak.

NB III Keleti-csoport, 18. forduló: 

Salgótarjáni BTC-Eger SE 1-2 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Zárt kapuk mögött. Vezette: Tamási P. (Dobos D., Pálinkás D.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Bakos (Bocsi, 64.), Simó A., Nemes Á., Szeles – Boros A., Fülöp A. (Bata, 80.), Sárközi, Hegedűs M., Tarlósi M. – Gazdag.

Eger SE: Nacsa – Valkay, Katona, Hegedűs D. – Debreczeni, Géringer, Antal Zs. (Kis G., 60.), Gresó (Vajda, 76.), Nemes (Farkas, 60.) – Boros (Révész, 83.), Olasz (Pál Sz., 76.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Nemes, Sárközi, ill. Bacsa

Gól: Boros A. (40.), ill. Boros G. (38., 57.)

Rubint Richárd: – Keserű a szám íze, mert sajnos ma nem tudtunk szerezni egy pontot sem. Pedig megérdemeltük volna, az biztos. Szerintem jól játszottunk, taktikai terv alapján mentünk. Az ellenfél szinte nem tudott helyzetbe kerülni, talán egy-két apró helyzetecske volt. Sajnos a második gólnál óriásit hibáztunk, fölösleges fault volt a szélén, ami nem kellett volna. Utána volt hosszú beadás, aminél mindenki mondta, minimum húsz centivel kinn volt. A lelátóról nehéz megítélni, hogy igen vagy nem. Sajnos ott későn reagáltunk, kaptunk egy gólt. Onnantól kezdve próbáltunk játszani, uralni a játékot. Volt egy-két helyzet, de sajnos nem sikerült berúgni. Keserű az eredmény íze, mert rengeteget dolgoztak a srácok, de ez a helyes úton, ha ezen megyünk tovább, nem kell félnünk, jó lesz. Most viszont perpillanat fáj, mert semmivel sem voltunk rosszabbak, sőt azt mondom, hogy a második félidőben jobbak voltunk. Ez most azonban kevés volt. Készülünk tovább a következő mérkőzésre, ott már mindenféleképpen három pontot kell szereznünk. Ha ilyen lesz a hozzáállás, és így fogunk játszani, főleg, mint a második félidőben, amikor előrefelé bátran fociztunk, akkor nem kell félnünk. Sajnálom! Gratulálok a vendégcsapatnak! Így sikerült. 

Sütő Szilárd: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, ezt a meccs előtt is tudtuk. Nekünk ez a vírushelyzet nagyon befolyásolja a bajnoki szereplésünket. Tizenhét játékosunk volt beteg, a Tiszakécske elleni meccsre is úgy mentünk, hogy utána az egész csapatbetegséggel küzdött. Próbálunk ebből visszajönni. Minden mérkőzésen nüanszok döntöttek, amiben ez komolyan benne volt. Nekünk az kellett, hogy egy győzelemmel próbáljuk átfordítani ezt a helyzetet, ez sikerült. Tudtuk, hogy a ‘Tarján nem adja itthon könnyedén magát. Egy szervezett, agresszív csapat. Nem könnyű itt mérkőzést nyerni, ráadásul a körülmények sem könnyűek, ami nem egy folyamatos játékot, hanem egy brusztolós meccset alakított ki, ezt látni is lehetett. A második félidőben egy ki-ki meccs alakult ki, jött a ‘Tarján, nekünk is megvoltak a kontrahelyzeteink, de azt gondolom, összességében megérdemelten nyertük meg a meccset. Nagyon nehéz volt, remélem, ez segít minket abban, hogy elinduljunk felfelé.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Szép skalpot szerzett a BSE

A jó formában lévő BVSC-t gyűrték le a zsinórban harmadik fellépésüket kapott gól nélkül behúzó balassagyarmatiak. Szombaton a jó formában lévő, korábbi két erőpróbáját behúzó BVSC látogatott Balassagyarmatra az NB III Keleti-csoportjának tizennyolcadik körében. Háromesélyes meccsre volt kilátás, eredményes szériában voltak a házigazdák is, ugyanis az előző két fellépésüket egyaránt […]
error: Content is protected !!