Ez történt az NB III Keleti-csoportjának huszonegyedik fordulójában

Gabi

Kötelező győzelmet aratott a Tiszakécske, elvárható sikert ért el a BVSC, idegenben örülhetett az Eger, szép skalpot gyűjtött a Cegléd.

Az előző hétvégén vasárnapján a huszonegyedik kört hozták tető alá a harmadik vonal Keleti-csoportjában. Korábban már hírt adtunk róla, hogy a BSE elbánt a Tállyával, míg az SBTC szép skalpot szerzett a Sényővel szemben. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros körből, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A további mérkőzéseken az éllovas Tiszakécske kötelező győzelmet aratott a Hatvannal szemben, a BVSC elvárható sikerre tett szert a Mezőkövesd tartalékcsapatánál, az Eger legyűrte a debreceni fiatalokat, a Cegléd megtréfálta a Füzesgyarmatot, a Diósgyőr kettő pontot csent Tiszaújvárosból, a Gyöngyös bevette Kisvárdát, a Putnok nem mindennapi meccsen nyert Tiszafüreden, míg a Sajóbábony nem állt ki az így meccs nélkül bajnoki egységeket gyűjtő Jászberény ellen. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 21. forduló:

Tiszakécskei LC-FC Hatvan 4-1 (2-1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, zárt kapuk mögött. Vezette: Horváth M. (Pogonyi F., Németh B.)

Tiszakécskei LC: Tajti – Oláh M., Horváth Ad., Zvara (István L., 77.), Farkas – Ternován, Pongrácz, Horváth Att., Pál A. (Káli, 85.) –  Simon Márk, Szabó D. (Galacs, 59.). Vezetőedző: Nagy Sándor.

FC Hatvan: Bajkán – Purzsa, Virág, Katona, Gál – Bárkányi, Karácsony – Szabó R. (Bartók, 63.), Czibolya (Fellner, 77.), Lukács Zs. (Kitl, 63.) – Simon Mátyás (Sárközi, 63.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Sárga lap: Oláh M., Ternován, ill. Gál, Bárkányi,

Gól: Farkas (21.), Simon Márk (23., 58., 90.), ill. Simon Mátyás (37.)

Nagy Sándor: – A csapat és a stáb nevében szeretném megköszönni ezt az őszi szezont a tulajdonos úrnak, az elnök úrnak, a sport-, illetve klubigazgatónak, hogy biztosították számunkra ezt a nyugodt hátteret, ami által tudtunk normálisan dolgozni. A mai mérkőzésen egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Tudtuk a meccs tétjét, hogy mennyire fontos ez a három pont nekünk. Ezt abszolút realizáltuk is már az első perctől. Szóval végig magabiztosan játszottunk, nagy mezőnyfölényben. Ettől eltekintve, a Hatvan nagyon kulturáltan és szépen futballozott, meg is nehezítette a dolgunkat. Ezúton is szeretnék kívánni mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket, illetve boldog új esztendőt! Természetesen köszönöm szurkolóinknak is az egész évben kitartó buzdítást, és hogy kitartottak mellettünk! Egyúttal nekik is kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Gulyás Gábor: – Szerettünk volna szorosabb eredményt elérni, de nem jött össze a bravúr. Voltak a mérkőzésnek biztatóbb periódusai, de összességében van hiányérzetem a játékot illetően. Gratulálok a Tiszakécske őszi elsőségéhez!

Mezőkövesd Zsóry FC II-BVSC-Zugló 0-2 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Darók A. (Hovanecz M., Juhász Á.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Seres D., Juhász V., Baranyi, Seres B. (Lénárt, 70.) – Horváth T. (Hutka, 64.), Juhász Á., Tóth D. , Gíber (Lekli, 33.) – Szeibert, Horváth B. (Tóth O., 70.). Vezetőedző: Elek Norbert.

BVSC-Zugló: Horváth G. – Kovács G., Balogh M., Ladányi (Balázs B., 46.), Simon K. (Pintér, 67.) – Tóth K., Fisli (Hrepka, 67.) – Májer, Schrammel, Kelemen P. – Murai. Vezetőedző: Céró Bálint.

Sárga lap: Juhász

Gól: Murai (43., 62.)

Elek Norbert: Sajnálom, hogy mostohagyerekként kezelnek minket… A ma pályára lépő játékosok előtt le a kalappal!

Céró Bálint: – Csapatom megérdemelten szerezte meg a három pontot. Akár egy nagyobb arányú győzelmet is elérhettünk volna, de a helyzetkihasználásunk ma nem volt túl hatékony. Örülünk az év szép befejezésének, ránk fér a pihenő. Köszönöm a játékosaimnak a befektetett munkájukat! Jó pihenést kívánok mindenkinek és további sok sikert a mezőkövesdi fiataloknak!

 

Debreceni VSC II-Eger SE 0-2 (0-1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Kátai G. (Sztányi T., Varga Z.)

Debreceni VSC II: Zöldesi – Lakatos, Kovács R., Pelles (Jankelic, 46.), Kovács G. – Szabó Á., Balla (Mező, 46.), Maruscsák, Bene (Fűzfői, 81.)  – Juhász (Kozma, 79.), Talpalló (Girdán, 85.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Eger SE: Nacsa – Debreceni, Katona, Vaskó, Nemes – Hegedűs (Kis G., 68.), Antal Zs. (Révész, 89.) – Géringer, Gresó (Vajda, 89.), Deli (Pál Sz., 55.) – Olasz (Farkas, 89.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Pelles, Szabó Á.

Gól: Gresó (5., 61.)

Szatmári Csaba: – Sajnos az első félidőben nem tudtuk azt nyújtani, amit elterveztünk. Egy új játékrendszert próbáltunk ki, ami nem jött össze. A második félidőben átálltunk a megszokott régebbi formációra. Ott már kicsit jobban néztünk ki. Úgy gondolom, az Eger megérdemelten vitte el a három pontot.

Sütő Szilárd: – A legkulturáltabban játszó tartalékcsapat ellen sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. Azt gondolom, hogy a mérkőzés azért volt ilyen élvezetes, mert a Debrecen is próbált támadófocit játszani, de összességében ma jobbak voltunk nálunk. Ettől függetlenül gratulálok a hazaiaknak a mutatott játékukhoz!

Ceglédi VSE-Füzesgyarmati SK 2-1 (1-0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Újhelyi T. (Balla L., Elek B.)

Ceglédi VSE: Mikler – Bagó, Tóth D., Kuti, Juhász Gy. – Csendes, Kelemen (Laczkó, 82.), Bartos (G. Bíró, 91.), Kovács L. (Papp, 65.) – Takács K. (Juhász A., 82.), Markó.Vezetőedző: Makrai László.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Raducu, Szabó R., Achim Á. – Shadi, Ramos – Cigan (Árvai, 88.), Kis Sz. (Tóth O., 90.), Balogh G. (Vajda, 46.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Bagó, Juhász Gy., ill. Kis Sz.

Gól: Bartos (40., 82.), ill. Szabó R. (58.)

Makrai László: – Nagyon örülök, hogy sikerült győzelemmel lezárni az évet! Küzdöttünk, hajtottunk, és meglett az eredménye. A győzelmet szeretnénk a csapat nevében Ványi Zsolt édesanyja emlékének felajánlani!

Boros Tibor: – Alapjában véve a játékosaim nagyon hasonló teljesítményt szoktak nyújtani, és ez alapján tudok véleményt formálni. De most volt kimagaslóan gyenge produktum, amit nem igazán tudok megmagyarázni, és ez vezetett a kudarcunkhoz.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Diósgyőri VTK II 2-2 (1-0)

Tiszaújváros, Sportcentrum, zárt kapuk mögött. Vezette: Leél-Őssy Á. (László I., Varga L.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros:  Tóth Cs. – Tóth M., Vincze, Gelsi, Márton A. – Bussy (Vitelki, 70.), Tóth S. (Németh, 70.) – Kristófi, Csernák (Csoszánszki, 77.), Lőrincz – Benke (Bene, 61.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas, Ivánka, Kalandadze, Orosz (Schildraut, 37.) – Gönczi, Zsemlye – Csávás, Zsiga, Omarashvili – Cortés. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Sárga lap: Márton A., Tóth M., Csoszánszki, ill. Schildkraut, Zsemlye

Gól: Tóth M. (16.), Kristófi S. (89.), ill. Cortes (63.), Omarashvili (79.)

Gerliczki Máté: – A nehéz talaj ellenére nagyon jó és élvezetes mérkőzést játszottunk, igazságos a döntetlen. A szezon előtt több szakmabelivel is beszélgettem, akik azt hitték, hogy a kiesés ellen fogunk harcolni, ehhez képest sok pontunk van és nagyon előnyös a nyolcadik helyezésünk, ráadásul csütörtökön tovább gyarapíthatjuk pontjaink számát. Korábban az ilyen mérkőzéseket elvesztettük, de nagyon egységesek vagyunk, erre külön büszke vagyok.

Zsivóczky Gyula: – Az első félidő harmincadik percéig a Tiszaújváros dominált, az utolsó tizenöt percben átvettük a kezdeményezést, de ekkor még nem voltunk igazán veszélyesek a kapura. A második félidőben magasabb védekezést és agresszívebb labdaszerzést kértem, hittem benne, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Ez sikerült is, de a 89. percben egy kavarodás után sikerült egyenlíteni ellenfelünknek. Végig férfias kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Igazságos döntetlen született, de természetesen hiányérzetem van az eredménnyel kapcsolatban, A félév összegzésére több idő kell, de véleményem szerint nagyon sokat tanultunk ebből a félszezonból, amit a következő félévben fel tudunk használni. Sok sikert kívánok a Tiszaújváros csapatának!

Kisvárda-Master Good II-Gyöngyösi AK-Mátra-Beton 1-3 (1-2)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Darók A. (Hovanecz M., Rozsnaki G.)

Kisvárda Master Good II: Odincov – Atamas, Vass, Baranyai, Sikorszki (Riznychenko, 69.) – Szőr, Lakatos Cs. (Honchar, 77.) – Szentes, Mihalik (Bíró, 77.), Czérna (Khimich, 46.) – Horváth Z. Vezetőedző: Kocsis János.

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton: Szalay – Tarnai, Rédei, Gohér, Bódi (Bartha, 67.) – Pölöskei, Márkus (Botos, 56.), Csillik – Gaal (Béla S., 91.), Bartusz, Földi. Vezetőedző: Nagy-György Gábor

Sárga lap: Sikorszki, Czérna, Mihalik, Vass, ill. Földi, Bartha

Piros lap: Baranyai (50., Kisvárda Master Good II)

Gól: Sikorszki (7.), ill. Pölöskei (33.), Rédei (38.), Gohér (59.)

Kocsis János:Az őszi hajrá vegyes képet mutatott a csapatról, hiszen két vereséggel fejeztük be a szezont. Úgy gondolom, ez sem az igazi arcunk, miként az sem, mikor jó sorozatban voltunk, és egy kicsit el is hittük, hogy sok mindent tudunk a futballról. Valahol a kettő között van az igazság, de ezekből a vereségekből is tanulni kell, meg kell tapasztalnunk, hogyan kell küzdenünk egy döntetlen kicsikarásért is, és ha ez így lesz, akkor egy jól sikerült felkészülés után tavasszal is annyi pontot szerzünk, mint a mögöttünk hagyott őszi szezonban.

Nagy-György Gábor: – A mérkőzés első perceiben egy szerencsés találatból vezetést szerzett a hazai csapat. Utána viszont végig az történt a pályán, amit mi terveztünk, illetve amire készültünk. Úgyhogy a meccs további részében teljesen azt rajzolta ki a játék képe, amit mi szerettünk volna csinálni. A gólokat is olyan akciókból szereztük, amiket egész héten gyakoroltunk az edzéseken.

Tiszafüredi VSE-Putnok FC 3-4 (2-3)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Takács Á. (Ancsin Z., Dobsonyi L.)

Tiszafüredi VSE: Sándor B. – Há­da, Mészáros, Kalóz, Csiki – Szan­ku (Barna, 46.), Szövetes (Vincze, 46.), Bar­zsó, Gajda – Kalmár, Szabó T. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Putnok FC: Pápai – Mertse, Mahalek, Sramkó (Budaházi, 91.), Madarász (Kréti, 91.) – Horváth Cs., Zimányi (Takács T., 63.) – Csirszki, Kismarton (Galambosi, 80.), Lakatos – Ádám F. Vezetőedző: Fehér Balázs.

Sárga lap: Csiki, Szabó T., Gajda, ill. Csirszki, Ádám F.

Gól: Gajda (16.), Kalmár (42., 73.), ill. Ádám F. (21.), Mertse (30., 51.), Csirszki (36.)

Dorcsák Zoltán: – Mérhetetlenül csalódott vagyok. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, több nagy bravúrja volt a vendégkapusnak. Meg is szereztük a vezetést, utána viszont kedvére kontrázott meg minket a Putnok, és megfordította a meccset. Úgy gondolom, a szezon egyik legfájóbb vereségét szenvedtük el.

Fehér Balázs: Végre voltak jó egyéni teljesítmények, és csapatként is jól működtünk. Egy férfias mérkőzésen, úgy gondolom, hogy megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Sajóbábonyi VSE-Jászberényi FC 0-3 (játék nélkül)

A sajóbábonyiak nem álltak ki, ezért a jászberényiek játék nélkül kapták meg a pontokat.

A BSE és az SBTC mérkőzéséről már korábban beszámoltunk:

Balassagyarmati VSE-Tállya KSE 4-1 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Juhász B. (Bőhm Á., Nagy A.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Király O. (Erdéyi, 84.), Molnár, Benkő-Bíró, Fejes – Kovács K., Pallagi – Szita, Nagy T. (Kicsi, 81.), Kamarás (Pécsi, 84.) – Hamar (Király Á., 67.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Tállya KSE: Nagy M. – Bocsi, Fenyőfalvi (Ondó, 58.), Rubish, Tóth Sz. – Motkó, Bihari, Szegedi, Kelemen G. (Lavrik, 67.) – Tóth L. (Fazekas, 56.), Jano (Minczér, 75.). Vezetőedző: Lasztóczi Péter.

Sárga lap: Nagy T., ill. Tóth L., Rubish

Gól: Bihari (44., öngól), Nagy T. (55.), Kamarás (75.), Szita (76.), ill. Kelemen G. (30.)

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk. Megbeszéltünk mindent, hogy tudunk ezen a pályán játszani. Azért látják az emberek is, hogy most már nem olyanok a pályák, mint nyáron meg ősszel, hanem sarasok, göröngyösek. Ehhez próbáltunk alkalmazkodni. Az első húsz percben nem is volt probléma. Nyomás alatt tartottuk a Tállyát, volt kapufánk és lehetőségeink. Ekkor egy pillanatra kitaláltunk valami furfangos dolgot, és elkezdtünk oldalpasszokat és kis játékot kezdeményezni, amiből az lett, hogy rengetegszer eladtuk a saját félpályánkon a labdát. Az egyik ilyennel a Tállya élt, lekontráztak minket és egy-nullra vezettek. Utána talán egy picit újra sikerült a fejeket rendezni, a 44. percben szerencsés gólt szereztünk, de úgy gondolom, ha nem ért volna bele az ellenfél védője, ziccerben lett volna Nagy. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy a szünetben újra rendeztük a fejeket. Megbeszéltünk mindent, hogy mit kellene a továbbiakban játszani, és úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten megnyertük a mérkőzést. Ha egy kicsit jobban figyelünk, a végén még rúghattunk volna többet is.

Lasztóczi Péter: Először is, gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Könyörtelenül kihasználták a hibáinkat és a lehetőségeiket. Mi pedig sajnos nem tudtunk öt méterről sem betalálni. Ez az egész őszi szezonban jellemző volt a csapata. A helyzeteket kidolgozzuk, felépítjük a támadásainkat, de rendre rengeteg hibával játszunk a támadózónában. Ezt tavaszra ki kell javítanunk, illetve egy másik stílusú csapat lesz tavasszal, mert vannak olyan berögződött dolgaik a játékosoknak, amit ki kell belőlük ölni. Arra gondolok, hogy majd előre védekezzünk, illetve kicsit majd nyomás alá fogjuk helyezni az ellenfeleinket. Ehhez nagyon jó lesz a felkészülési időszak, mert kondicionálisan és mentálisan is rendre kell rakni a játékosokat.

Salgótarjáni BTC-Sényő-Carnifex FC 1-0 (0-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Altorjay Á. (Ring K., Kovács Z.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Boros (Bocsi, 70.), Simó A., Nemes, Szeles – Bata (Fülöp A., 79.), Sárközi, Hegedűs, Szabó T., Tarlósi M. – Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Klepács, Hadházi, Fenyőfalvi (Fabu, 58.), Bodó (Jócsák, 78.) – Boros, Farkas, Lakatos (Molnár, 58.), Schmidt (Lizák, 68.) – Páll Zs. (Barcsay, 68.), Kapacina V. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Fenyőfalvi, Molnár, Jócsák, Farkas, Hadházi

Gól: Klepács (55., öngól)

Rubint Richárd: – Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk! Sokat tettünk ezért a győzelemért. Azt mondom, hogy jobbak voltunk, mint a vendégcsapat, az első perctől kezdve. Hiába birtokolták a labdát a saját térfelükön, mi sokkal veszélyesebbek voltunk, mint ők. Nekik talán egy-két lehetőségük volt, mi pedig már az első félidőben eldönthettük volna a meccset, mert rúgtunk egy felső lécet, és volt három ziccerünk, amit nem tudtunk berúgni. A második félidőben is gyorsan lezárhattuk volna a mérkőzést, de nem baj, megnyertük! Megint lehetett látni, hogy egységesen küzdött a csapat, tényleg, gratulálok  le a kalappal mindenki előtt, mert mentünk, dolgoztunk, és megérdemelten nyertünk. Az utóbbi időben nem sok sikerélmény volt, de ha a vége jó, akkor minden jó!

Fiumei Viktor: – Szezon végi nagyon gyenge produktum, bár focira alkalmatlan volt a pálya. A kapott gólunk, valamint a kimaradt helyzetünk milyensége hűen tükrözte a mai játékunkat. Megérdemelt a salgótarjáni győzelem. Gratulálok nekik. Viszont egy vértizzadós, kifetrengett győzelemnek lehet örülni szerényebben, de főleg sportszerűbben is. Sok sikert a ‘Tarjánnak.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

A DVTK-nál folytatja Rubint Richárd

Az elmúlt időszakban az NB III-as SBTC-t irányító szakember az élvonalbeli diósgyőriek másodedzője lett. A mögöttünk hagyott hétvégén befejeződött az NB III Keleti-csoportjának őszi szakasza az SBTC számára. Úgy tűnik, az első komolyabb változásra sor is került a salgótarjániak élén, ugyanis a honi élvonalban szereplő Diósgyőri VTK-nál Rubint Richárd lett […]
error: Content is protected !!