Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizennyolcadik fordulójában

Gabi

A BSE és az SBTC következő hétvégi ellenfele sem tudott pályára lépni az előző körben.

Múlt szombaton a tizennyolcadik fordulót hozták tető alá a harmadosztály Keleti-csoportjában. Korábban már említettük, a BSE egygólos meccsen gyűrte le a BVSC-t, az SBTC pedig nagy csatában kapott ki az Egertől. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros körből, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A nógrádi alakulatok hétvégi ellenfelei közül a vasárnap az Ipoly-partiakat fogadó Sényő nem utazott el Tiszakécskére, így az éllovas játék nélkül kapta meg a pontokat. Nem lépett pályára a hamarosan a salgótarjániakat vendégül látó Mezőkövesd tartalékcsapata sem, elhalasztásra került a Borsod megyeiek tiszafüredi fellépése.

A további meccsek kapcsán elmondható, hogy a betegségek által sújtott Füzesgyarmat nem tudott elutazni Tiszaújvárosra, mely gárda így megkapta a három egységet. A debreceni fiatalok és a Gyöngyös mérkőzését később fogják lebonyolítani.  A végül is lepergő négy összecsapáson a Jászberényt nyert a diósgyőri fakónál, a Cegléd két vállra fektette a Putnokot, a Kisvárda kettő felülkerekedett a Tállyán, a Hatvan pedig elverte a Sajóbábonyt. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 18. forduló:

Diósgyőri VTK II-Jászberényi FC 0-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. Zárt kapuk mögött. Vezette: Jakab Á. (Farkas D., Molnár L.)

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas M., Ivánka, Mrva, Nagy Á. (Bartha, 94.) – Kispál, Gönczi (Csávás, 46.) – Zsiga (Cortes, 76.), Csatári (Schildkraut, 76.), Karika – Omarashvili. Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – Lőrincz, László (Szanyi, 60.) – Fekete O. (Fekete M., 60.), Gergely P., Pálinkás – Hodgyai (Micskó, 78.). Edző: Német Gyula.

Sárga lap: Ivánka, Kispál, ill. Gergely P., Bonica

Piros lap: Lőrincz (93., Jászberényi FC)

Gól: Lőrincz (4.)

Zsivóczky-Pandel Gyula: – Két részre osztanám a mérkőzést: az első félidőben szabadrúgásból az ellenfél szerzett vezetést. Ebben a félidőben kiegyenlített játék volt. Teljesen egyenrangú partnerei voltunk a Jászberénynek. A második félidőben teljes mértékben domináltunk, ellenfelünk csak a védekezésre koncentrált. Folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, de nem sikerült gólt/gólokat szereznünk. Számomra egyértelmű, hogy megérkeztünk az NB III.-ba, de azt is tudomásul kell venni, hogy itt minden szituációnak komoly jelentősége van. Ahogy a győzelmeket is a helyén kezeltük, így a vereséggel is ezt fogjuk tenni. Nagyon fiatal csapattal, sok akadémistával léptünk pályára. Három komoly mérkőzés vár még ránk ebben az évben, Meg akarjuk szerezni a megfelelő pontmennyiséget ezekből a mérkőzésekből. 

Németh Gyula: – Nehéz meccsen nyertünk. Szenzációs eredmény és félév! Igaz, még maradt három meccs, de ezeket szerintem zsigerből behúzzuk. Gratulálok a csapatomnak! További sok sikert kívánok a Diósgyőrnek!

Ceglédi VSE-Putnok FC 1-0 (1-0)

Ceglédi, Zsengellér Gyula Sporttelep. Zárt kapuk mögött. Vezette: Valu T. (Benkő R., Novák L.)

Ceglédi VSE: Haála – Bagó, Tóth D., Juhász Gy., Polyák – Kuti, G. Bíró – Markó, Papp (Juhász A., 90.), Bartos (Majoros, 46.) – Laczkó (Kelemen, 83.). Vezetőedző: Makrai László.

Putnok FC: Pápai – Gubacsi, Budaházi, Horváth Cs., Sramkó (Szilágyi, 68.) – Mahalek, Keményffy – Madarász (Pataki, 57.), Csirszki, Magyar (Galambosi, 68.) – Ádám F. Vezetőedző: Fehér Balázs.

Sárga lap: Tóth D., Papp, Kuti, Majoros, ill. Gubacsi, Madarász, Magyar, Csirszki, Keményffy

Gól: Markó (39.)

Makrai László: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, ez sajnos nem sikerült! Viszont a második félidőben túlzottan is magunkra engedtük a Putnokot, és ebből volt egy-két meleg szituáció. Összességében, ami a cél volt, a három pont, teljesítettük!

Fehér Balázs: – Az első félidei pontatlan játékunk megbosszulta magát. Hiába alakítottunk ki mezőnyfölényt és lehetőségeket a második félidőben, nem tudtunk egyenlíteni.

Kisvárda Master Good II-Tállya KSE 3-2 (0-2)

Kisvárda, Várkerti Sporttele. Zárt kapuk mögött. Vezette: Mencsik L. (Kövér T., Vilmányi S.)

Kisvárda Master Good II: Odincov – Atamas, Vass, Avetisjan (Szentes, 60.), Sikorszki (Bokor, 76.) – Szőr, Cukalasz – Czérna (Riznicsenko, 76.), Zlicsics (Himics, 60.), Camaj (Kirjuhin, 93.) – Horváth Z. Vezetőedző: Kocsis János.

Tállya KSE: Bocsi, Szegedi B., Bihari, Nyitrai (Tóth Sz., 61.) – Fenyőfalvi, Rubish – Kelemen G. (Motkó, 61.), Ohar (Fazekas, 28.), Huszti – Jano. Vezetőedző:Uray Attila.

Sárga lap: Horváth Z., ill. Bihari, Nagy M.

Gól: Horváth Z. (72., 91.), Vass (80.), ill. Nyitrai (20., 35.)

Kocsis János: – Az esetünkben már szokásosnak nevezhető módon alakult a forgatókönyv. Sikerült kétgólos hátrányba kerülnünk az első félidőben, amit csak magunknak köszönhettünk. Visszajátszó játékosaink nagyon sokszor azt váltják ki fiataljainkból, hogy ledobják magukról a terhet, és áttolják rájuk a felelősséget, ami más mérkőzéseken rajtuk van. Így aztán a koncentráció sincs azon a szinten, mint máskor. Sajnos az első félidőben is az történt, amit már a héten, az edzéseken is láttunk. Szünetben sikerült ezen változtatni és a folytatásra teljesen más csapat jött ki. Az NB I-es keretből érkezők is megértették, ebben az osztályban is száz százalékot kell nyújtani, és fiataljaink is nagyot léptek előre az addig látottakhoz képest. Jól álltak be a cseréink, ifjaink lendületet hoztak, és olyan nyomasztóvá vált a fölényünk, hogy a közvetlen hajrában percenként dolgoztuk ki a helyzeteket. Ha az első félidő után megérdemelten is vezetett a vendégcsapat, szünet után teljes joggal fordítottunk, és nyertük meg a mérkőzést.

Uray Attila: – Az első félidőben mi, a másodikban a hazaiak játszottak jobban. Komoly előny birtokában nagy csalódás az eredmény!

Sajóbábonyi VSE-FC Hatvan 0-4 (0-1)

Sajóbábony, Borostán Mihály Sportközpont. Zárt kapuk mögött. Vezette: Muhari G. (Volentics E., Bíró R.)

Sajóbábonyi VSE: Bánhegyi – Mezőssy, Balogh (Boda, 65.), Molnár, Turcsik (Dáné, 80.) – Titkó, Tóth I. – Patócs, Lakatos, Sebők (Borai, 46.) – Faggyas. Vezetőedző: Vígh Ferenc.

FC Hatvan: Bajkán – Purzsa, Labát, Katona, Gál – Karácsony – Szabó R. (Bogdán, 86.), Czibolya (Török, 87.), Bartók (Sárközi, 80.), Lukács Zs. (Fellner, 86.) – Simon M. Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Sárga lap: Patócs, Lakatos, Mezőssy, Turcsik, Titkó, ill. Katona

Gól: Lukács Zs. (40.), Simon M. (46., 62., 90.)

Vígh Ferenc: – Fontos mérkőzésen, leginkább a fáradtság látszott a csapaton az akarat és a tűz helyett. Hat nap alatt a harmadik mérkőzésünk volt és nagyon kevesen vagyunk ehhez. Ettől függetlenül gratulálok a vendégcsapatnak a győzelemhez, frissen, gyorsan játszottak és megérdemelten nyertek.

Gulyás Gábor: Nagyon fontos győzelmet arattunk. Még így is a szakadék szélén táncolunk, de remélem, hogy a mai győzelem lendületet ad a hátralévő négy meccshez. Gratulálok a csapatnak a játékért és a hozzáállásért is!

A BSE és az SBTC mérkőzéséről már korábban beszámoltunk:

Balassagyarmati VSE-BVSC-Zugló 1-0 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Zárt kapuk mögött. Vezette: Kátai G. (Hovanecz M., Juhász Á.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár (Király O., 17.)(Nagy T., 72.), Lami, Benkő-Bíró, Fejes – Pallagi, Szabó N. – Szita, Kamarás (Pécsi, 90.), Király Á. – Hamar. Vezetőedző: Nagy Tibor.

BVSC-Zugló: Horváth G. – Tóth K., Balogh B. (Fisli 69.), Balogh M., Kovács G. – Simon K., Kelemen, Pintér (Balázs B., 46.), Májer – Schrammel (Hrepka, 69.), Murai. Vezetőedző: Céró Bálint.

Sárga lap: Király Á., Nagy Tibor, Kamarás, Hamar, Fejes, illetve Tóth K.

Piros lap: Nagy Tamás (94., Balassagyarmati VSE)

Gól: Hamar (48.)

Nagy Tibor: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de ezt együtt kezelni, ugye hat nap alatt a harmadik meccset játszottuk, abból kétszer saras, mély talajú pályán. Úgy gondolom, hogy megpróbáltunk mindent ahhoz, hogy nyerjünk. Hála istennek, sikerült. A végét sajnos elrontottuk, az utolsó negyedórában nagyon elfáradtunk. De hát azért gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

Céró Bálint: – Úgy látogattunk Balassagyarmatra, hogy tudtuk, mire számítsunk. Tudtuk, hogy milyen játékelemek várhatóak az ellenféltől. Ezeket vissza is kaptuk. Úgy érzem, hogy próbáltunk alkalmazkodni, és mindent beleadni. Sajnos az a fajta, amire készültünk, az nagyjából csak a második félidő második felére, illetve az első félidő első felében tudott dominálni, és ellenfelünk egy picivel agresszívabb játékával nem tudtunk mit kezdeni. Összességében gratulálok a Balassagyarmatnak, a héten tovább dolgozunk, hogy visszakerüljünk a helyes útra.

Salgótarjáni BTC-Eger SE 1-2 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Zárt kapuk mögött. Vezette: Tamási P. (Dobos D., Pálinkás D.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Bakos (Bocsi, 64.), Simó A., Nemes Á., Szeles – Boros A., Fülöp A. (Bata, 80.), Sárközi, Hegedűs M., Tarlósi M. – Gazdag.

Eger SE: Nacsa – Valkay, Katona, Hegedűs D. – Debreczeni, Géringer, Antal Zs. (Kis G., 60.), Gresó (Vajda, 76.), Nemes (Farkas, 60.) – Boros (Révész, 83.), Olasz (Pál Sz., 76.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Nemes, Sárközi, ill. Bacsa

Gól: Boros A. (40.), ill. Boros G. (38., 57.)

Rubint Richárd: – Keserű a szám íze, mert sajnos ma nem tudtunk szerezni egy pontot sem. Pedig megérdemeltük volna, az biztos. Szerintem jól játszottunk, taktikai terv alapján mentünk. Az ellenfél szinte nem tudott helyzetbe kerülni, talán egy-két apró helyzetecske volt. Sajnos a második gólnál óriásit hibáztunk, fölösleges fault volt a szélén, ami nem kellett volna. Utána volt hosszú beadás, aminél mindenki mondta, minimum húsz centivel kinn volt. A lelátóról nehéz megítélni, hogy igen vagy nem. Sajnos ott későn reagáltunk, kaptunk egy gólt. Onnantól kezdve próbáltunk játszani, uralni a játékot. Volt egy-két helyzet, de sajnos nem sikerült berúgni. Keserű az eredmény íze, mert rengeteget dolgoztak a srácok, de ez a helyes úton, ha ezen megyünk tovább, nem kell félnünk, jó lesz. Most viszont perpillanat fáj, mert semmivel sem voltunk rosszabbak, sőt azt mondom, hogy a második félidőben jobbak voltunk. Ez most azonban kevés volt. Készülünk tovább a következő mérkőzésre, ott már mindenféleképpen három pontot kell szereznünk. Ha ilyen lesz a hozzáállás, és így fogunk játszani, főleg, mint a második félidőben, amikor előrefelé bátran fociztunk, akkor nem kell félnünk. Sajnálom! Gratulálok a vendégcsapatnak! Így sikerült. 

Sütő Szilárd: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, ezt a meccs előtt is tudtuk. Nekünk ez a vírushelyzet nagyon befolyásolja a bajnoki szereplésünket. Tizenhét játékosunk volt beteg, a Tiszakécske elleni meccsre is úgy mentünk, hogy utána az egész csapatbetegséggel küzdött. Próbálunk ebből visszajönni. Minden mérkőzésen nüanszok döntöttek, amiben ez komolyan benne volt. Nekünk az kellett, hogy egy győzelemmel próbáljuk átfordítani ezt a helyzetet, ez sikerült. Tudtuk, hogy a ‘Tarján nem adja itthon könnyedén magát. Egy szervezett, agresszív csapat. Nem könnyű itt mérkőzést nyerni, ráadásul a körülmények sem könnyűek, ami nem egy folyamatos játékot, hanem egy brusztolós meccset alakított ki, ezt látni is lehetett. A második félidőben egy ki-ki meccs alakult ki, jött a ‘Tarján, nekünk is megvoltak a kontrahelyzeteink, de azt gondolom, összességében megérdemelten nyertük meg a meccset. Nagyon nehéz volt, remélem, ez segít minket abban, hogy elinduljunk felfelé.

Tiszakécskei LC-Sényő-Carnifex FC 3-0 (játék nélkül)

A Sényő nem állt ki.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Füzesgyarmati SK 3-0 (játék nélkül)

A Füzesgyarmat nem állt ki.

A Debreceni VSC II-Gyöngyösi AK-Mátra-Beton és a Tiszafüredi VSE-Mezőkövesd Zsóry FC II mérkőzéseket elhalasztották.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

A 92. percben mentett pontot a Tereske

Hiába vezetett már két góllal is a Kétbodony, a házigazdák egyenlített a változatos ütközet hosszabbításában. Az előző hétvégén Tereskére volt hivatalos a Kétbodony a nyugati megye háromban. Izgalmas csörtére volt kilátás, nem volt esélyese a tizennegyedik körben esedékes meccsnek. Korai tapogatózás után az első fél óra leteltéhez közeledvén előnybe kerültek […]
error: Content is protected !!