Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizennegyedik fordulójában

Gabi

Éppen egymással mérkőzött meg a BSE és az SBTC következő ellenfele.

Múlt vasárnap a tizennegyedik kört bonyolították le a harmadik vonal Keleti-csoportjában. Korábban már hírt adtunk róla, hogy az SBTC kikapott Cegléden, míg a BSE-Eger mérkőzést a vendégek kérésére elhalasztották. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros körből, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A további meccsek kapcsán elmondható, hogy a hamarosan a balassagyarmatiakat fogadó Tiszafüred kikapott a következő körben Salgótarjánba hivatalos Tiszakécskétől. A többi összecsapáson az éllovasra tapadó Jászberény emberhátrányban gyűrte le a Hatvant, a Füzesgyarmat nyert Gyöngyösön, a Sényő bevette Tiszaújvárost, a BVSC három pontot szerzett Sajóbábonyban, a Kisvárda tartalékcsapata nagy csatában kerekedett felül a Mezőkövesd kettőn, a Putnok két vállra fektette a debreceni fiatalokat, míg a Diósgyőr “fakó” győzött a Tállya ellen. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 14. forduló:

Tiszakécskei LC-Tiszafüredi VSE 2-1 (0-0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Dobai J. (Bereczki B., Zahorecz R.)

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh M., Fülöp (Pál A., 6.), Kiprich, Farkas – Ternován, Pongrácz (Szabó D., 36.), Horváth Att., Simon – Galacs (Káli, 88.), Máté J. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Tiszafüredi VSE: Sándor  B. – Mészáros, Szabó T., Tóth N. (Vincze, 67.), Szövetes – Csiki (Haász, 61.), Kalóz – Barzsó (Szanku, 77.), Gajda (Barna, 61.), Háda – Kalmár. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Sárga lap: Kiprich, Ternován, Oláh M., ill. Csiki, Tóth N., Szabó T., Haász

Gól: Galacs (53.), Pál A. (74.), ill. Barna (85.)

Nagy Sándor: – Nagyon nehéz és durva mérkőzésen vagyunk túl. A győzelem viszont egy percig sem forgott veszélyben. Úgy gondolom, összességében megérdemeltük ezt a sikert. A fiúk nagyon sokat tettek azért, hogy ez így legyen.

Dorcsák Zoltán: – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, megérdemelt a sikerük. Amennyire tudtuk, megnehezítettük a dolgukat. Úgy érzem, ez azért sikerült. Kettő-null után fölálltunk, rúgtunk egy gólt. Ott egy kicsit benyomtuk őket a végén, de nyilván ez ilyenkor így van, hogy aki az egyenlítésért megy, az próbál támadni. Azt gondolom, tisztességesen helytálltunk egy bajnokesélyes otthonában.

Jászberényi FC-FC Hatvan 3-2 (2-2)

Jászberény, Városi Stadion. Vezette: Tóth T. (Szabó F., Szilágyi Zs.)

Jászberényi FC: Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – László (Hodgyai, 54.), Gergely, Szanyi (Fekete M., 68.) – Szőllősi (Papp P., 90.) – Albert Á., Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula.

FC Hatvan: Halasi – Purzsa, Labát, Virág, Gál – Bárkányi, Karácsony (Simon, 68.) – Szabó R. (Lukács, 68.), Mundi, Sárközi (Czibolya, 18.) – Kitl. Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Sárga lap: Aranyos, Torkos, Szanyi, ill. Szabó R., Virág, Purzsa, Czibolya

Piros lap: Albert Á. (29., Jászberényi FC)

Gól: Szőllősi (1.), Aranyos (40.), Süttő (84.), ill. Szabó R. (18.), Torkos (27.)

Németh Gyula:Na, most GRATULÁLOK nagyon a csapatomnak! Nagyszerű volt a hozzáállás, pedig nem volt egyszerű, főleg a kiállítás miatt. További sok sikert az ellenfélnek.

Gulyás Gábor: – Nagyon rosszul kezdtük a találkozót, mindjárt az első percben hátrányba kerültünk. Utána volt egy kis zavar a csapatban. Ebből fel tudtunk állni és tudtunk is fordítani az eredményt. A szünetbe úgy mentünk be, hogy kiegyenlített az ellenfél. A második félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy újabb gólt tudjunk szerezni. Sajnos a végén egy szöglet utáni tizenegyesből gólt kaptunk. Úgy érzem, pontot hagytunk Jászberényben.

Gyöngyösi AK-Mátra Beton-Füzesgyarmati SK 1-3 (0-3)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 110 néző. Vezette: Takács Á. (Sztányi T., Gavalla-Kulcsár J.)

Gyöngyösi AK-Mátra Beton: Szalay – Tarnai, Bartha (Földi, 69.), Gohér, Telinger – Gaal (Gazdag, 79.), Márkus Marcell (Csillik, 64.), Borbély, Bartusz (Májer, 87.) – Pölöskei, Molnár M. (Botos, 64.). Vezetőedző: Simon Antal.

Füzesgyarmati SK: Ferenczi – Achim S. (Erdős-Balizs, 86.), Lippai, Szabó R., Achim Á. – Ramos (Tóth O., 78.) – Vajda (Balogh G., 46.), Kis Sz., Shadi (Árvai, 89.), Cigan (Sundas, 46.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Bartha, ill. Balogh, Hussein

Gól: Pölöskei (88.), ill. Popescu (10.), Hussein (30.), Cigan (42.)

Simon Antal: – Szerintem a Keleti-csoport legjobb formájában lévő csapattal találkoztunk. Ezt pedig az első félidőben érvényre is hozták, három-nullra vezettek. Azt gondolom, ez kicsit túlzott volt. A második félidőre nem estünk össze, tudtunk szépíteni. Azt gondolom, hogy összességében elégedett vagyok a csapattal. Főleg az első félidő teljesítménye miatt, meg az alapján, hogy egy ilyen jó ellenféllel szemben volt tartása a társaságnak.

Boros Tibor:Az első félidőben minden az elképzeléseink szerint alakult addig, míg sérülés miatt nem kellett kettőt cserélnem. A második félidőben az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt. Ez az utolsó pillanatokban nem jött össze a kapott tizenegyes miatt, de összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Arról nem beszélve, hogy ezzel a sikerrel felléptünk a dobogóra!

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Sényő Carnifex FC 2-3 (1-1)

Tiszaújváros, Városi Sportcentrum, 150 néző. Vezette: Muhari G. (Kövér T., Vilmányi S.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Márton A. (Tóth S., 46.), Vincze, Tóth M., Lőrincz – Gelsi, Kulcsár – Bene (Németh, 77.), Csernák, Pap (Csoszánszki, 65.) – Kristófi (Benke, 81.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Orosz, Hadházi, Fenyőfalvi (Lakatos, 86.), Lizák (Fabu, 81.) – Szokol, Boros – Farkas, Schmidt (Molnár M., 68.), Páll (Kapacina K., 68.) – Kapcina V. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Márton A., Kristófi, ill. Bodó, Orosz, Klepács, Fenyőfalvi

Gól: Kristófi (30.), Benke (93.), ill. Páll (23.), Lizák (73.), Kapacina V. (76.)

Gerliczki Máté: – A rutin döntötte el a mai mérkőzést. Akkor kaptuk a második gólt, amikor sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél, ez egyértelműen megfogta a csapatot, a harmadik gól pedig eldöntötte az összecsapást.

Fiumei Viktor: – Rendre jó mérkőzéseket játszunk a Tiszaújvárossal. Nagyon jó a viszony a két csapat között. Úgy gondolom, az első félidei nagy lehetőségek alapján előnnyel vonulhattunk volna szünetre, de sajnos ez nem így történt. A második félidőben ugyanott tudtuk folytatni, ahol az elsőben abbahagytuk, így győzelemmel hagyhattuk el a pályát. További sok sikert az ellenfélnek.

Sajóbábonyi VSE-BVSC-Zugló 2-4 (1-2)

Sajóbábony, Borostán Mihály Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Mencsik L. (Szarvas L., Hovanecz M.)

Sajóbábonyi VSE: Bánhegyi (Poór, 46.) – Marczis, Balogh D. (Matyi, 76.), Pataki, Molnár (Mezőssy, 54.) – Titkó, Tóth I. (Boda, 62.) – Turcsik, Lakatos, Borai (Sebők, 62.) – Faggyas. Játékos-edző: Vígh Ferenc.

BVSC-Zugló: Gábor P. – Májer, Balogh M., Balogh B., Tóth K. – Murai (Bartos, 90.), Kovács G., Simon K., Komódi (Hrepka, 57.) – Kelemen (Somodi, 88.), Schrammel. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Sárga lap: Faggyas, Balogh D., ill. Kelemen

Piros lap: Turcsik (85., Sajóbábonyi VSE), ill. Májer (92., BVSC-Zugló)

Gól: Borai (14.), Mezőssy (62.), ill. Kelemen (42., 43.), Hrepka (74., 79.)

Vígh Ferenc: – Az első félidőben mi uraltuk a mérkőzést, de a hajrában két perc alatt leromboltunk mindent, így hátrányban mehettünk az öltözőbe. A második félidőben az egyenlítés után kétszer is a lábunkban lehetett volna a meccslabda, de két figyelmetlenség miatt elmaradt a bravúr.

Gabala Krisztián: Nehéz helyzetben megmutattuk, hogy van bennünk tartás és akarat. Otthonában mindenkire veszélyes csapatot sikerült legyőzni, teszem hozzá, teljesen megérdemelten. Időre van szükségünk, hogy teljesen kiegyenesedjünk, de biztos vagyok benne, hogy erőfeszítéseink sikerrel járnak majd!

Kisvárda Master Good II-Mezőkövesd Zsóry FC II 3-2 (0-2)

Kisvárda, Várkerti Sporttelep, 100 néző. Vezette: Somogyi S. (Kovács B., Czeglédi B.)

Kisvárda Master Good II: Perehanec – Avetiszjan (Himics, 54.), Vass, Sikorszki (Riznicsenko, 75.) , Lakatos Cs. – Atamas, Szőr (Bíró, 87.) – Szentes (Czérna, 87.), Mihalik, Camaj – Horváth Z.  Vezetőedző: Szabó Balázs.

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Seres, Pillár (Kerékgyártó, 46.), Szerderov (Horváth B., 76.), Szeles – Sike, Kovács D. – Tóth D. (Gíber, 65.), Tóth M. (Laczkó, 46.), Bencze – Szeibert. Vezetőedző: Elek Norbert.

Sárga lap: Szőr, ill. Bencze, Gíber

Gól: Horváth Z. (74.), Atamas (79.), Driton (81.), ill. Serderov (5.), Seres (22.)

Szabó Balázs: – Nagy fegyverténynek tartom, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést kétgólos hátrányból. Bár az első félidő után sem érdemeltük meg, hogy vesztésre álljunk, hiszen legalább annyi helyzetünk volt mint az ellenfélnek. Szünet után végig domináltunk, sorra dolgoztuk ki a ziccereket, de az ellenfél kapusa többször is bravúrral védett, illetve a labda többször is végig gurult a gólvonalon. A legfontosabb az, hogy sikerült megszerezni az első győzelmünket hazai pályán. Gratulálok a csapatnak!

Elek Norbert: – Minden a terv szerint alakult az első félidőben. A szünet után bedarált minket az ellenfél.

Debreceni VSC II-Putnok FC 0-1 (0-1

Debrecen, Debreceni EAC Sportpálya, 150 néző. Vezette: Erdélyi B. (Dobos D., Dobó S.)

Debreceni VSC II: Hrabina – Jankelic, Csáki, Gellén, Füzfői (Bene, 59.) – Juhász (Simon, 85.), Sárosi (Kenderesi, 76.), Szabó Á., Maruscsák – Talpalló, Sármány. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Putnok FC: Pápai – Gubacsi, Budaházi, Mahalek, Horváth Cs. (Kréti, 79.) – Mertse, Keményffy – Madarász (Stefán, 79.), Sramkó (Csirszki, 58.), Ádám F. (Lakatos, 91.) – Pataki (Szilágyi, 91.). Vezetőedző: Fehér Balázs.

Sárga lap: Csáki, Maruscsák, Kenderesi, Szatmári, ill. Budaházi, Kréti, Pataki

Gól: Pataki (6.)

Szatmári Csaba: – Sajnos nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Az első tizenöt percben gyengén futballoztunk. Viszont úgy gondolom, a játékrész második felében, illetve a második félidőben végig jól fociztunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, de sajnos nem tudtuk gólra váltani azokat. Abszolút nem érdemeltünk vereséget a mai meccsen. Volt három olyan gyanús eset, két kezezés, illetve egy buktatás, aminél szerintem tizenegyest kellett volna, hogy ítéljen a játékvezető. Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a mérkőzés, de megyünk tovább.

Fehér Balázs: – Egy nehéz mérkőzésen, a korán szerzett előnyt sikerült megtartani a végéig. Nagyon jó kis fiatal csapat otthonában, értékes három pontot szereztünk.

Diósgyőri VTK II-Tállya KSE 2-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács T. (Deme R., Kovács Z.)

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas M., Ivánka, Karan, Kalandadze – Gönczi (Omarashvili, 64.), Max – Zsiga (Csávás, 64.), Karika (Bartha, 79.), Schildkraut (Sipos, 90.) – Zsemlye.  Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

Tállya KSE: Tarr – Tóth Sz., Fenyőfalvi, Szegedi, Bihari – Fazekas, Nyitrai, Motkó (Kelemen, 58.), Lavrik (Rubish, 78.) – Ondó, Tóth L. Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Zsemlye, Max, ill. Lavrik, Fenyőfalvi, Tóth Sz.

Gól: Szegedi (41., öngól), Omarashvili (76.), ill. Ondó (57.)

Zsivóczky-Pandel Gyula: – Egy nehéz mérkőzést vívtunk meg sikerrel. Dominálni tudtunk, de ellenfelünk kontrajátékában mindig benne volt a veszély. A kompakt, határozott játékunknak köszönhetően megérdemelten nyertük meg a számunkra ismét nagyon fontos mérkőzést. Az első csapatból játszó játékosokkal kiegészülve maximálisan meg voltam elégedve, csapatként működtünk. Ezt az értékes győzelmet is a helyén kezeljük és készülünk a Hatvan elleni mérkőzésre. Tudom, hogy jó úton haladunk.

Uray Attila: – Gratulálok a Diósgyőrnek!

Az SBTC mérkőzéséről már korábban beszámoltunk:

Ceglédi VSE-Salgótarjáni BTC 3-0 (1-0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 300 néző. Vezette: Kátai G. (Vrbovszki P., Ancsin Z.)

Ceglédi VSE: Haála – Polyák, Bagó, Juhász Gy., Tóth D. – Markó (Pintér, 88.), Kuti – Papp (Kelemen, 83.), Laczkó (Takács, 71.), Kovács L. (Juhász A., 83.) – Bartos (G. Bíró, 88.). Vezetőedző: Makrai László.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Simó A., Nemes, Szeles – Szabó T. (Fülöp A., 77.), Sárközi, Bata (Simó L., 83.) – Bocsi (Bakos, 65.), Gazdag (Horváth M., 83.), Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Tóth D., Bagó, Kovács L., Papp, ill. Gazdag

Piros lap: Szeles (62., Salgótarjáni BTC)

Gól: Markó (2.), Laczkó (63.), Bartos (85.)

Makrai László: – Egy nagyon kiélezett meccsre számítottam már előtte is. Tudtuk, hogy ellenfelünk is elég rossz szériában van. Amire számítottam, hogy aki az első gólt fogja lőni, annak könnyebb lesz a mérkőzést behúznia. Hála istennek, nekünk sikerült rögtön az elején egy szép góllal vezetést szereznünk. Ezután nyilván mezőnyfölényben játszott kicsit a vendégcsapat, de igazából kordában tartottuk a mérkőzést, és úgy alakult, ahogy végül is szerettük volna és terveztük.

Rubint Richárd:Sajnos rosszul kezdtünk, egy óriási egyéni hibából kaptunk egy gyönyörű gólt messziről, egy szép lövésből. Ez kicsit megrázott minket, de a huszadik-huszonötödik perctől kezdve mi uraltuk a játékot. Jobbak voltunk. Volt egy óriási ziccerünk kapussal szemben, de nem sikerült berúgni. A második félidőt ugyanúgy folytattuk, mi voltunk a jobbak és továbbra is uraltuk a meccset. Aztán, megint ami történt… Semmit nem lehet mondani a játékvezetőre, mert jól vezette a meccset, de aztán kiállította egy emberünket és úgy fújt be egy tizenegyest, hogy két sárga játékos ütközött, pedig senki nem volt körülöttük. Az ellenfél játékosa is csak röhögött. Ez talán vicc! Onnantól kezdve sajnos ott eldőlt a meccs. A végén kaptunk még egy gólt. Az említett eset nagyon befolyásolta a mérkőzést, mert jobbak voltunk. Nagyon sajnálom a srácokat, lehet érezni a frusztrációt, mert tényleg nagyon jól játszottunk a huszonötödik perctől és mi uraltuk a játékot. Aztán ilyen tizenegyest kapni, plusz a piros lap… Érdekes! De tovább kell menni! Nem szabad föladni, mert sok meccs van még hátra. Nehéz lesz a Tiszakécske ellen, de megpróbálunk javítani!

A Balassagyarmati VSE-Eger SE mérkőzést elhalasztották.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Nem bírt el egymással a Romhány és a Patak

Sokáig vezettek a hazaiak, az utolsó negyedórában viszont egyenlíteni tudtak a vendégek. A mögöttünk hagyott hétvégén Romhányra volt hivatalos a Patak a nyugati megye háromban. A tizedik kör legérdekesebbnek kinéző mérkőzése várt a résztvevőkre, nem volt kiemelkedő favorit. A házigazdák kezdtek jobban, a meccs legeleje az övék volt, Hegedűs révén […]
error: Content is protected !!