Ez történt az NB III Keleti-csoportjának kilencedik fordulójában

Gabi

Az SBTC soros ellenfele döntetlennel, a BSE következő vetélytársa pedig sima vereséggel melegített.

Szerdán a kilencedik fordulót rendezték meg az NB III Keleti-csoportjának soros idényében. Mint arról már hírt adtunk, az SBTC elbánt a Diósgyőrt tartalékcsapatával, míg a BSE egygólos meccsen kerekedett felül a Tiszaújvároson. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani idényben is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros fordulóból, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A további találkozókon a nógrádi együttesek vasárnap ellenfelei közül a Stécét fogadó Debrecen kettő ikszelt Tiszafüreden, a Balassagyarmatot hamarosan vendégül látó Sajóbábony pedig kikapott Tiszakécskén. A többi párbajban a Jászberényben az utolsó fél órában beindulva gyűrte le a mezőkövesdi fiatalokat, a Tállya bravúrpontot szerzett Egerben, a BVSC kétgólos hátrányból felállva remizett a Gyöngyössel, a Füzesgyarmat bevette Sényőt, a Kisvárda második számú alakulata nyerni tudott Cegléden, a Putnok pedig legyőzte a Hatvant. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 9. forduló:

Tiszafüredi VSE-Debreceni VSC II 2-2 (0-0)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, 400 néző. Vezette: Újhelyi T. (Berényi Á., Balla L.)

Tiszafüredi VSE: Ladányi – Háda, Kalóz, Csiki, Szövetes – Vincze, Barzsó, Szántó R. (Szan­ku, 46.), Csikós (Gaj­da, 66.) – Kalmár, Barna V. (Szabó T., 46.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Debreceni VSC II: Hrabina – Tordai, Kovács R., Gellén, Füzfői (Bökönyi, 91.) – Talpalló (Preg, 81.), Szabó Á., Sárosi, Juhász (Bene, 56.) – Nikitscher, Sármány. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Csikós, ill. Juhász, Fűzfői

Gól: Kalmár (68., 89.), ill. Nikitscher (66.), Sármány (81.)

Dorcsák Zoltán: – Igazságos döntetlen született. Szerettük volna megnyerni a mérkőzést, ezért jobbára mi irányítottunk, de csak meddő mezőnyfölényünk volt. Nem tudtunk annyi támadást kialakítani, és olyan nyomást gyakorolni az ellenfélre, mint szerettük volna. Kontráikból pedig veszélyesek voltak a vendégek, kétszer pedig be is találtak ilyen helyzetekből. Sajnos nagyon látszik rajtunk ez a meccsritmus. Lassan már vége lesz ennek. Bízunk benne, tudunk majd kicsit frissülni. Összességében értékes egy pontot szereztünk.

Szatmári Csaba: – Egy küzdelmes mérkőzést játszottunk a Tiszafüred ellen. Kétszer is vezettünk, míg a 89. percben egy tizenegyessel egyenlíteni tudott a Tiszafüred. Nagyon sajnáltam, mert így nem tudtunk három pontot hazavinni. Összességében azt mondom, itt is-ott is volt helyzet, így igazságos eredmény született. Úgy, hogy kétszer vezettünk, sajnálom a végeredményt, kis szerencsével akár a három pontot is begyűjthettük volna.

Tiszakécskei LC-Sajóbábonyi VSE 7-1 (5-0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Hanyecz B. (Belicza B., Vrbovszki P.)

Tiszakécskei LC: Molnár M. – Oláh M., Fülöp N. (Pácsa, 61.), Kiprich, Farkas – Simon (Horváth Ad., 46.), Pongrácz, Horváth Att., Ternován – Zádori (Máté J., 46.), Szabó D. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Sajóbábonyi VSE: Poór – Matyi, Balogh (Tóth I., 46.), Pataki, Dáné – Czene (Molnár M., 46.), Borai, Kiss G., Boda (Mezőssy, 46.), Patócs – Sebők. Vezetőedző: Vígh Ferenc.

Sárga lap: Fülöp N., ill. Pataki, Sebők

Gól: Kiprich (16.), Simon (37.), Pongrácz (38., 71.), Farkas (41.), Zádori (42.), Máté J. (58.), ill. Molnár M. (54.)

Nagy Sándor: – Egy kötelező győzelmet úgy hoztunk le, ahogy kellett. A játékosok maximálisan odatették magukat erre a mérkőzésr. Nagyon örülünk a három pontnak.

Vígh Ferenc: – Az első félidőben öt perc alatt lerendeztük magunkat és súlyos vereség lett a vége. Fiatal csapattal léptünk pályára, de be kell látni a játékosaimnak, az ellenfelünk megmutatta, hogyan kell sprintben közlekedni.

Mezőkövesd Zsóry FC II-Jászberényi FC 1-4 (0-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Gál P. (Bőhm Á., Hovanecz M.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Ryabenko – Sike, Baranyi, Juhász (Bálint A., 71.), Laczkó  – Gíber (Horváth B., 67.), Daru (Seres B., 83.), Seres D., Sebe – Kovács D., Szeibert. Vezetőedző: Elek Norbert.

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Szanyi, Aranyos, Süttő – Lőrincz, László (Fekete I., 55) – Albert Á. (Torkos, 69.), Gergely P. (Hodgyai, 64.), Szőllősi,  – Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula.

Sárga lap: Gergely P.

Gól: Seres (49.), ill. Szőllősi (60.), Lőrincz (61.), Fekete (68.), Hodgyai (79.)

Elek Norbert: – Gratulálok a csapatomnak. Hatvan percig erőn felül teljesítettek a srácok. Utána sajnos egy-nullás vezetésünket követően kaptunk egy gyors gólt, ami eldöntötte a találkozót. Sok sikert kívánok a Jászberénynek.

Németh Gyula: – Nem volt könnyű, kicsit könnyebbre számítottam, de gratulálok a csapatnak, hoztuk a kötelezőt!

Eger SE-Tállya KSE 1-1 (0-0)

Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 250 néző. Vezette: Muhari G. (Sinkovcz D., Székely G.)

Eger SE: Nacsa – Valkay, Katona A., Vaskó, Nemes – Hegedűs D. – Vajda (Pál Sz., 46.), Kis G., Géringer (Boros, 57.), Gresó – Olasz D. (Csifó, 84.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Tállya KSE: Tarr – Nyitrai, Szegedi, Bihari, Bocsi – Tóth Sz., Ohár, Fenyőfalvi, Fazekas (Ondó, 68.), Tóth L. – Kelemen (Jano, 68.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Kis Gergő, ill. Szegedi, Bocsi, Tarr

Gól: Boros (59.), illetve Jano (73.)

Sütő Szilárd: – A Tállya azt a játékot játszotta, amit vártunk tőle. Tulajdonképpen saját magunknak tettük nehézzé ezt a meccset. Nem jó ritmusban fociztunk. Hiába szereztük meg a vezetést, és utána is volt helyzetünk, azt mondom, az első félidő gyengébb teljesítménye az egész meccsre rányomta a bélyegét. Összességében reális a döntetlen.

Uray Attila: – Az első félidőben nem váltottuk gólra a lehetőségeket. A második félidőben tudtunk váltani egy elkerülhető gól után, és megérdemelt, egyben igazságos pontot szereztünk. Sajnálom, hogy az utolsó pillanatban les címén nem adták meg a gólunkat.

BVSC-Zugló-Gyöngyösi AK-Mátra-Beton 2-2 (0-2)

Budapest, BVSC-Zugló Stadion, 150 néző. Vezette: Sipos K. (Szabó D., Illés T.)

BVSC-Zugló: Horváth G. – Májer, Balogh M., Balogh B., Tóth K. – Murai, Pintér (Hrepka, 73.), Simon K., Balázs B. (Komódi, 31.) – Fisli (Bartos, 46.), Schrammel. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Gyöngyösi AK: Erdei – Tarnai, Bartha (Telinger, 72.), Rédei (Májer, 44.), Gohér, Gaal – Eichenvalder, Csillik, Márkus – Pölöskei, Molnár (Földi, 63.). Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Eichanvalder

Gól: Schrammel (58.), Murai (68.), ill. Gaal (13.), Molnár (30.)

Gabala Krisztián: – Az első félidő első felében óriási taktikai hibákat követtünk el, amit a Gyöngyös maximálisan kihasznált. Az ivószünet után sikerült rendezni a sorainkat, ami először csak helyzetekben és kapufában jelentkezett, majd a második félidőben szerencsére már gólokban is. Mondhatnám, hogy a futball igazságos játék, de ma nem volt az. Remélem, majd…

Simon Antal: – Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Kettő-nullra vezettünk a BVSC, szerintem az NB III egyik legerősebb csapata otthonában. Talán ez volt az eddigi legjobb játékrészünk. Aztán kényszerű cseréket kellett végrehajtani, mert a csapatkapitányunk, Rédei megszakadt. A második félidőben aztán egy másik védőnk, Bartha is megsérült. Eléggé nyomott a BVSC, látszott, hogy hétvégén nem játszottak, bennünk pedig volt meccs. Úgyhogy nem tudtuk meggátolni, hogy gólt kapjunk, ezzel és a sérülésekkel együtt igazságos döntetlen született.

Sényő-Carnifex FC-Füzesgyarmati SK 2-4 (0-1)

Sényő, Sportpálya, 200 néző. Vezette: Tóth T. (Kövér T., Szabó F.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Bodó, Hadházi, Szokol Zs., Fenyőfalvi – Boros D., Farkas M. (Barcsay, 64.), Schmidt (Lizák B., 46.), Páll – Kapacina V., Orosz. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Raducu, Lippai, Szabó R. – Achim Á. – Vajda (Balogh G., 68.), Hussein, Kis Sz. (Vincze D., 86.), Cigan (Molnár Sz., 90.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Orosz, ill. Szabó R.

Gól: Páll Zs. (55.), Szokol (65.), ill. Vajda (12.), Popescu (50.), Balogh G. (70.), Cigan (80.)

Fiumei Viktor:Szokásos Füzesgyarmat elleni meccskép, jó játék mezőnyben, viszont vereség. Amiért null-kettő után vissza tudtunk jönni a meccsbe, legalább egy pontra rászolgáltunk volna. Viszont a csereként beállt emberek ma nem tudtak lendületet vinni a mérkőzésbe. A Füzesgyarmat taktikusan játszott, sok sikert nekik.

Boros Tibor: – Próbáltunk szervezettek lenni, a széleken a hazaiak mögé kerülni. Ez most többször is sikerült. Új attitűd az NB III-as történelmünkben, hogy miután kettő-nullás vezetésünket követően egyenlíteni tudott az ellenfél, nem szétestünk, hanem tudtunk újítani.

Ceglédi VSE-Kisvárda Master Good II 2-3 (1-3)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 250 néző. Vezette: Molnár R. (Kovács Brankó K., Czeglédi B.)

Ceglédi VSE: Mikler – Bagó, Tóth D., Juhász Gy., Polyák – Markó, Takács – Kovács L. (Papp, 59.), Bartos, Laczkó – Kuti. Edző: Makrai László.

Kisvárda Master Good II: Odincov – Atamasz, Avetiszjan, Vass O., Luscsik, – Himics, Mihalik (Kirjuhin, 82.), Lakatos Cs., Szentes D. – Horváth Z., Jelena (Bíró, 77.). Vezetőedző: Szabó Balázs.

Sárga lap: Tóth D., ill. Kiriukhin, Lakatos

Gól: Laczkó (19., 74.), ill. Khimich (34., 41.), Horváth Z. (44.)

Makrai László: – Jól kezdtük a mérkőzést,meg is szereztük a vezetést, majd az első félidő utolsó tíz-tizenöt percében a semmiből kaptuk a gólokat. Sajnos olyan helyzetben vagyunk, hogy nem engedhetünk ki egy percre sem, mert az megbosszulja magát. A második félidőben megvoltak a lehetőségeink, de a sajnos nem sikerült pontot szereznünk.

Szabó Balázs: – Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl! Úgy érzem, hogy két ellentétes félidő volt. Az elsőben sikerült dominálnunk, három gólt tudtunk szerezni, még úgy is, hogy az ellenfél vezetett egy védelmi hibát követően, de onnantól kezdve végig mi irányítottuk az első játékrészt. A másodikban a Cegléd nyomást gyakorolt ránk, de egy vitatható tizenegyest leszámítva több gólt már nem tudtak szerezni.

Putnok FC-FC Hatvan 4-2 (1-1)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 150 néző. Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., Papp F.)

Putnok FC: Pápai – Horváth Cs., Gubacsi, Zimányi, Lakatos M. – Takács, Keményffy – Mertse, Szilágyi (Ádám F., 53.), Sramkó (Pataki, 78.) – Csirszki (Madarász, 67.). Vezetőedző: Fehér Balázs.

FC Hatvan: Halasi – Fék (Purzsa, 54.), Labát, Katona, Gál (Mundi, 46.) – Karácsony, Virág – Fellner (Bartók, 65.), Czibolya, Lukács Zs – Simon M. Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Sárga lap: Lakatos, Ádám F., Keményffy, ill. Virág, Karácsony

Gól: Sramkó (32), Takács T. (54.), Ádám F. (85., 89.), ill. Simon M. (12.), Lukács Zs. (82.)

Fehér Balázs: – Nagyon fontos mérkőzés volt. Szerencsére mindenki átérezte a súlyát. Ennek ellenére nem kezdtünk jól, de egy-egy után úgy éreztem, a kezébe vette az irányítást a csapat, és a második félidő alapján megérdemelt győzelmet arattunk. Fontos három pontot szereztünk.

Gulyás Gábor: – Nagyon csalódott vagyok, az eredmény és a mutatott játék miatt is. Nagyon sok mindent át kell gondolni a jövőt illetően. 

A két nógrádi csapat, a BSE és az SBTC aktuális mérkőzéseiről már korábban beszámoltunk:

Salgótarjáni BTC-Diósgyőri VTK II 4-1 (2-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 350 néző. Vezette: Mencsik L. (Szarvas L., Juhász Á.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Nemes, Illés E., Szeles – Hegedűs, Szabó T. (Simó A., 88.), Sárközi – Gazdag, Tarlósi M. (Novák, 80.), Tarlósi P. (Bata, 71.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas, Ivánka, Karan (Mrva, 56.), Nagy Á. – Tóth B., Szűcs – Zsiga (Csávás, 71.), Bartha (Zsemlye, 46.), Karika – Makrai. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Sárga lap: Szeles, Nemes, Novák, ill. Zsemlye

Gól: Tarlósi M. (11., 40.), Ivánka (47., öngól), Gazdag (58.), ill. Makrai (76.)

Rubint Richárd: – Nagyon kellett ez a győzelem. Nem egyszerű felállni egy ilyen vereség után. Az első húsz percben kimondottan jól játszottunk, aztán kicsikét leálltunk, de mégis megszereztük a második gólt. A második félidőre visszatért a lendület, gyorsak, lendületesek voltunk. Tudjuk, hogy Tarlósi Patrik egy fegyver, de nem csak ő játszott jól, hanem az egész csapat. Előrefelé jók voltunk. Az ellenfél talán csak négy-nullnál tudott kialakítani helyzeteket. Szerintem megérdemeltük ezt a győzelmet és végig jobbak voltunk. 

Zsivóczky Gyula: – Azzal kezdeném, hogy teljesen megérdemelten nyert a Salgótarján. A játék minden elemében felülmúlt minket. Egyértelműen lehetett látni, mentálisan jobb állapotban vannak, ami nagyon rossz ránk nézve. Sokkal jobban akarták a győzelmet. Az adódó gólhelyzeteket maximálisan kihasználták. Ez méltatlan volt a Diósgyőr második csapatához! A sok jó játékos nem biztos, hogy mindig jó csapatot is alkot, ezt mondjuk egy életre megtanultam. 

Balassagyarmati VSE-Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-0 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 300 néző. Vezette: Erdélyi B. (Urgyán A., Nagy A.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Pallagi, Király Á. – Szita, Nagy T. (Király O., 84.), Kicsi (Gábriel, 62.) – Kamarás (Hamar, 78.). Megbízott edző: Szabó Gábor.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze Á., Gelsi L., Lőrincz – Bussy, Csernák (Tóth S., 52.) – Kulcsár, Pap Zs. (Németh Á.), Kristófi – Benke (Bene, 59.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Nagy T., Szita, Fejes, ill. Kulcsár, Csernák, Tóth S., Tóth Cs., Lőrincz

Gól: Nagy T. (27.)

Szabó Gábor: – Először is, hagy mondjam el, váratlanul ért a dolog, Tibi bá’ betegsége miatt. Azt gondolom, amit Tibi bá’ kidolgozott a mérkőzésre taktika, és a héten gyakoroltuk a játékosokkal. Azt gondolom, abból szinte mindent meg tudtunk valósítani. Ült a taktika! Az külön öröm, hogy a játékosok mennyire átérezték, hogy milyen helyzetben vagyunk, és ez a mérkőzés mennyire fontos a jövőbeli és mostani helyzetünk miatt is. Mindent megtettek, csúsztak-másztak a pályán. Azt mondom, helyenként nagyon jól is játszottunk, kombinatívak voltunk. A támadózónában próbáltunk labdát szerezni, ezzel szerintem meg is zavartuk az ellenfelünket, ebből nagyon gyorsan tudtunk reagálni a különböző dolgaikra. Azt gondolom, végre le fog esni a játékosokról egy olyan teher, ami eddig nyomott minket. Mindig is beletettek mindent, jól edzettek, csinálták a dolgokat, de tudjuk, milyen a futball. Valamikor adja, valamikor nem. Szerintem most tettünk annyit érte, hogy ezt a három pontot be tudjuk zsebelni, és úgy vélem, megérdemeltük.

Gerliczki Máté: – Szombaton játszottunk egy meccset a Tiszakécske ellen, ahol nagyon gyenge volt a hozzáállásunk, betojtunk. Ezt le is nyilatkoztam a mérkőzés után. Az első tíz percben azt kértem a játékosoktól, hogy merjenek futballozni. Itt most mertek az első tíz percben, utána megint betojtak. Ez eredményezte, hogy több helyzet és egy tizenegyes is kabaré szituációból volt a Balassagyarmatnak. Azért ilyet meg szoktunk oldani, meg lehet, de most nem sikerült a játékosoknak. A második félidőben átvettük a kezdeményezést, volt több lehetőségünk is, a legnagyobból nem lett gól. Kristófit agyonrúgták a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig várt, hogy beesik-e a labda vagy nem, és lefújja-e a tizenegyest. Aztán itt nagy meglepetésre továbbot intett, mehetett minden tovább. Innentől kezdve azt mondom, hogy nincs miről beszélni.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így néz ki a negyedik forduló válogatottja a keleti megye háromban

Rovatunkban egy csapattá verbuváljuk az adott pontvadászat aktuális körében legjobb teljesítményeket jegyző játékosokat. Az elmúlt hétvégén már a negyedik kört rendezték meg a keleti megye három 2020/2021-es szezonjában. Ahogy azt már korábban megszokhatták a minket követők, az őszi idényben is minden aktuális forduló után össze fogjuk állítani a pontvadászat soros […]
error: Content is protected !!