Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenegyedik fordulójában

Gabi

Vereséggel melegített a BSE és az SBTC soros vetélytársa is.

Vasárnap a tizenegyedik kört hozták tető alá a harmadosztály Keleti-csoportjának soros idényében. Ahogy már korábban említettük, a BSE megsüvegelendő döntetlent ért el a Kisvárda tartalékcsapata ellen, míg az SBTC alulmaradt a Tiszaújvárossal szemben. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd az aktuális fordulóból, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A további találkozókon a nógrádi gárdák következő vetélytársai közül a hamarosan a Balassagyarmatot fogadó Cegléd kikapott Tiszakécskén, míg a közeljövőben a Stécét vendégül látó Sajóbábony vereséget szenvedett Tiszafüreden. A többi meccsen a Jászberény ikszelt Sényőn, az Eger elbánt a Hatvannal, nem bírtak el egymással a mezőkövesdi és a debreceni fiatalok, a BVSC legyűrte a Diósgyőr második számú együttesét, a Füzesgyarmat gól nélküli döntetlent játszott Tállyán, a Putnok pedig helybenhagyta a Gyöngyöst. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 11. forduló:

Tiszakécskei LC-Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Lovas L. (Nagy V., Török K.)

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh M., Fülöp, Kiprich, Farkas – Ternován (Káli, 91.), Pongrácz, Horváth Adrián, Horváth Attila, Simon (Szabó D., 72.) – Máté J. (Galacs, 85.). Vezetőedző: Nagy Sándor.

Ceglédi VSE: Haála- Polyák, Bagó, Juhász, Tóth D. – Markó, Kuti – Laczkó, Papp (Kelemen, 86.), Kovács L. (Takács, 67.) – Bartos (Pintér, 86.). Vezetőedző: Makrai László.

Sárga lap: Oláh M., ill. Kovács L., Laczkó, Juhász

Gól: Máté J. (83.)

Nagy Sándor: – Egy igazi presztízsmérkőzés volt. Végig nagyon nagy küzdelem folyt a pályán. Alaposan fölkészültünk a Ceglédből, tudtuk, mi a gyengéi és az erősségei. Azzal is tisztában voltunk, hogy igazából kontrajátékot szeretne játszani ellenünk, amit teljes mértékben meg is valósított. Hozzáteszem, hogy végig uraltuk a játékot és a mi akaratunk érvényesült. Viszont a krónikához az is hozzátartozik, hogy egyszer majdnem bejött az ő elképzelésük, és egy kontrából el tudtak jönni, ahol a kapusunk hatalmas bravúrt mutatott be. A meccs összképe alapján teljesen megérdemeltük a győzelmet.

Makrai László: – Tudtuk, hogy a ‘kécskei csapat az osztály egyik legjobb csapata, és ismertük az erősségeit! Lezártuk a területeket előttük, és fegyelmezett játékkal sikerült az egész mérkőzés alatt játszanunk. Sajnos a mérkőzés végén egy büntető miatt pont nélkül maradtunk. Egy pontot mindenképp megérdemeltünk volna, sőt a büntető előtt még meccslabdánk is volt…

Tiszafüredi VSE-Sajóbábonyi VSE 3-1 (2-0)

Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, 300 néző. Vezette: Gál P. (Vrbovszki P., Ancsin Z.)

Tiszafüredi VSE: Sándor B. – Háda, Kalóz, Mészáros, Szövetes – Tóth N. (Tóth T., 86.), Gajda, Barzsó, Csiki (Haász, 78.) – Kalmár, Barna (Kapitár, 65.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Sajóbábonyi VSE: Poór – Dáné (Borai, 56.), Balogh, Varga K. (Tóth I., 29.), Marczis – Molnár, Lakatos, Faggyas, Mezőssy, Titkó – Pataki (Boda, 56.). Vezetőedző: Vígh Ferenc.

Sárga lap: Szövetes, ill. Titkó, Mezőssy, Balogh, Vígh

Gól: Kalmár (16., 50.), Tóth N. (33.), ill. Faggyas (58.)

Dorcsák Zoltán: – Jól jöttünk ki a karanténból! Ezt azért mondom, mert a csapat péntek estig abban volt, úgyhogy egy teljes hetet nem tudtunk edzeni. Nagyon jól teljesítettünk az első félidőben, de a második félidőben nagyon meglátszott az edzéskihagyás, nagyon elfáradtunk. Azért  baromira nem volt egyszerű azoknak a játékosoknak, akik a lakótelepen laknak, és több, mint egy hét után szabadultak ki, hogy NB III-as mérkőzést játsszanak. Nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést, szerintem egy óriási kiesési rangadón győztünk. Függetlenül attól, hogy most milyen pozícióban vagyunk, nem szabad elfelejtenünk azt, hogy mi miért küzdünk. Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok a játékosaimra!

Vígh Ferenc: – Ziccert hibáztunk, majd kis túlzással a kontrából megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy röviden kifejelt, majd egy ide-oda pattogó labda után a második félidő elején már háromgólos hátrányunk volt. Ezután kezdtünk el focizni, és a helyzeteink alapján akár a döntetlen is benne volt a mérkőzésben, de míg hátul az aktuális ellenfeleink minden hibánkat góllal büntetik, addig elől a kihagyhatatlant is ki tudjuk hagyni. Így nem tudunk kijönni a mély gödörből, amit magunknak ástunk, pedig el kell kezdenünk pontokat gyűjteni!

Sényő-Carnifex FC-Jászberényi FC 2-2 (1-0)

Sényő, Sportpálya, 300 néző. Vezette: Zimmermann M. (Flinta Z., László I.)

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Bodó, Hadházi, Szokol Zs., Fenyőfalvi – Boros D. (Lakatos, 46.), Farkas M., Lizák, Páll (Fabu, 88.) – Kapacina V., Orosz (Barcsay, 57.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – Lőrincz – Fekete O. (Fekete M., 66.), Szöllősi, Albert Á., Pálinkás – Hodgyai (Gergely P., 70.). Edző: Németh Gyula.

Sárga lap: Kapacina, ill. Szőllősi, Torkos

Piros lap: Fenyőfalvi (93., Sényő-Carnifex FC)

Gól: Lizák (15.), Kapacina (73.), ill. Szemere (49., 51.)

Fiumei Viktor: Egy nagyon jó iramú és színvonalas mérkőzés első félidejében vezetést szereztünk. Sajnos a második félidő elején öt perc alatt leírtuk magukat, de utána sikerült visszajönni a mérkőzésbe. Az utolsó percekben mindkét csapatnak meccslabdája volt, de a játék összképét tekintve reális eredmény született.

Németh Gyula: – Gratulálok a csapatomnak, örülök az egy pontnak. Mindent megtettünk a győzelemért, de a mai napon nem sikerült. Sok sikert az ellenfélnek.

Eger SE-FC Hatvan 4-0 (1-0)

Eger, Szentmarjay stadion, 400 néző. Vezette: Kátai G. (Skover P., Dobos D.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Katona A., Vaskó (Vajda, 79.), Nemes – Kis G. (Antal, 62.), Hegedűs D. – Pál (Deli, 78.), Géringer, Gresó – Olasz. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

FC Hatvan: Halasi (Bajkán, 29.) – Purzsa, Labát, Katona R., Gál – Virág – Lukács, Czibolya, Kitl, Bartók (Szabó R., 59.) – Simon M. (Sárközi Sz. 79.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Sárga lap: Kitl

Gól: Gresó (13.), Vaskó (61., 77.), Deli (86.)

Sütő Szilárd: – Jól kezdtük az első félidőt, sikerült megszerezni a vezetést. A félidő második felében nem játszottunk a legjobban, viszont a szünet után jó teljesítményt nyújtottunk, és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Gulyás Gábor: – Csúfos lett a vége. A korán kapott gól után az első félidőben voltak biztató jelek a játékban. Akkor úgy éreztem, több van a meccsben. A második és a harmadik gólt szögletből kaptuk, a második találat pedig teljesen keresztülhúzta a számításainkat. Akkor egy kicsit megtört a csapat, a védekezésünk pedig szétesett. Így kissé sok lett a vége.

Mezőkövesd Zsóry FC II-Debrencei VSC II 1-1 (0-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 100 néző. Vezette: Takács Á. (Szilágyi Zs., Sztányi T.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Sike, Baranyi, Juhász Á., Seres (Kerékgyártó, 46.)  – Horváth B., Sike, Tóth D., Laczkó – Kovács D., Porkoláb (Sebe, 46.). Vezetőedző: Elek Norbert.

Debrencei VSC II: Ecsegi – Jankelic (Maruscsák, 57.), Kovács R., Gellén, Füzfői – Talpalló (Kobály, 80.), Sárosi, Szabó Á., Bene (Simon, 76.) – Juhász M., Tordai. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Laczkó, Sebe, ill. Szabó Á., Tordai

Gól: Laczkó (70.), ill. Tordai (85.)

Elek Norbert: – Gratulálok a csapatnak, jól játszottak. A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

Szatmári Csaba: – Az elmúlt mérkőzésekhez képest gyenge napot fogtunk ki. Sajnos sok technikai hibát vétettünk. Többször helyzetbe került az ellenfél, a védekezésünk sem volt olyan stabil. Úgy gondolom, az utolsó húsz-huszonöt percben elfogadható teljesítményt nyújtottunk, sikerült is kiegyenlítenünk, így el tudtunk hozni egy pontot a Mezőkövesdtől.

BVSC-Zugló-Diósgyőri VTK II 3-2 (2-1)

Budapest, BVSC-Zugló Stadion, 200 néző. Vezette: Juhász B. (Urbán R., Halmai K.)

BVSC-Zugló: Horváth G. – Májer, Balogh M., Balogh B., Tóth K. – Murai, Pintér, Simon K., Fisli (Bartos, 68.) – Hrepka (Kelemen, 46.) Schrammel. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas M., Ivánka, Polgár, Orosz D. – Zsemlye, Lehóczki (Schildkraut, 65.) – Zsiga (Sipos, 83.), Karika, Korbély (Csávás, 65.) – Makrai Vezetőedző: Zsivóczky Gyula..

Sárga lap: Májer, Bartos, ill. Ivánka, Polgár

Gól: Muri (2.), Schrammel (34), Balogh M. (67.), ill. Zsemlye (19.), Makrai (78.)

Gabala Krisztián: – Fáradtan és kevesen vívtuk meg ezt a találkozót. Tisztában voltam ezen tényezőkkel, így értékes pontokat szereztünk a mai nap folyamán! Azt szokták mondani, hogy az a csapat, amelyik rossz játékkal is tud nyerni, az nem is biztos, hogy rossz! Ez a megállapítás ránk teljes mértékben igaz. Sok sikert a DVTK-nak, mert egy nagyon kulturált és szervezett csapatot ismerhettünk meg a mai játékuk alapján!

Zsivóczky Gyula: – Gyorsan kaptunk gólt a mérkőzés elején, ettől függetlenül nem esett össze a játékunk. Domináltunk és sikerült a félidő közepén egalizálni az eredményt. Aztán egy visszapasszolt labdát követően ellenfelünk ismét vezetést szerzett. A második félidőben magas presszinget alkalmaztunk, ennek ellenére egyéni figyelmetlenségből ellenfelünk kétgólosra növelte az előnyét. Innentől teljesen beszorítottuk a hazaiakat. Büntetőből szépítettünk, végig nyomás alatt tartottuk a BVSC kapuját, kapufát rúgtunk, de nem sikerült egyenlítenünk. A bajnokság során sokadik egyéni hibából kaptunk ismételten gólt, és sokadik ilyen jellegű mérkőzésünket játsszuk. A hozzáállással és a második félidei játékkal az egyéni hibák ellenére elégedett voltam.

Tállya KSE–Füzesgyarmati SK 0–0

Tállya, Községi Sporttelep, 200 néző. Vezette: Kulcsár K. (Gordos Á., Kurinka B.)

Tállya KSE: Tarr – Tóth Sz. (Ondó, 84.), Rubish (Tóth L., 54.), Fazekas, Nyitrai – Huszti (Kelemen, 79.), Fenyőfalvi, Bihari, Bocsi – Jano, Ohár. Edző: Uray Attila.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Lippai, Raducu (Sundas, 46.), Szabó R., Achim Á. – Vajda (Árvai, 78.), Shadi, Ramos, Kis Sz. (Balogh G., 40.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Ohár, Tóth Sz., Fenyőfalvi, Bocsi, ill. Ramos, Árvai

Uray Attila: – Egyforma erők küzdelmében igazságos eredmény született, bár egy szabályos gólunkat érvénytelenítették…

Boros Tibor:Voltak kétes szituációk a mérkőzésen, amelyeket csak miután megnéztük, tudok megítélni. Ettől függetlenül csak magunkat okolhatjuk, hogy itt hagytunk két pontot, mert több lehetőségünk is volt a gólszerzésre.

Putnok FC-Gyöngyösi AK 3-0 (1-0)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 200 néző. Vezette: Horváth M. (Benkő R., Gavalla-Kulcsár J.)

Putnok FC: Pápai – Horváth Cs., Gubacsi, Budaházi, Mahalek – Zimányi, Mertse – Madarázs (Pataki, 71.), Csirszki, Sramkó (Kréti, 78.) – Ádám F. (Stefán, 85.). Vezetőedző: Fehér Balázs.

Gyöngyösi AK: Szalay – Tarnai (Molnár, 59.), Bartha, Gohér, Földi – Eichenvalder, Csillik (Botos, 74.) – Gaal, Márkus (Májer, 68.), Bartusz – Pölöskei. Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Csirszki, Sramkó, Mertse, ill. Tarnai, Gohér

Gól: Sramkó (5.), Ádám F. (62.), Pataki (82.)

Fehér Balázs: – A korai gól megnyugtatta a csapatot. Viszont a második félidő elején kicsit nyomás alá kerültünk az ellenfél által, de különösebb veszélyt azért nem jelentettek. Utána pedig egy kontrából sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Fontos három pontot szereztünk.

Simon Antal: – Egy olyan csapattal játszottunk, amely nagyon masszívan tud védekezni, és abból gyors támadójuk révén elég gyorsan tud kontrázni. Rutinos, erős középpályával rendelkeznek. Ezt tudtuk, így készültünk. Az utóbbi időben kialakult egy játékunk, amit nem akartunk változtatni és alkalmazkodni az ellenfélhez. Ebből az sült ki, hogy az első félidőben nem fújt le a játékvezető egy faltot, amit szerintem le lehetett volna, mi leálltunk, ők meg megindultak, és az elcsúszott védekezésünk mellett gólt rúgtak. Aztán eléggé felbillent a pálya a mi oldalunkra, támadtunk, elég sokszor mögöttük voltunk, szögleteket lőttünk, gólt lőni viszont nem tudtunk. Így ők pláne tudták játszani azt a játékot, amire eleve be voltak rendezkedve. Azt kell, hogy mondjam, az ő taktikájuk jutott érvényre. A második félidőben szintén egy eladott labdából megkontráztak bennünket, így egy sima meccs lett belőle.

A két nógrádi csapat, a BSE és az SBTC aktuális mérkőzéseiről már korábban beszámoltunk:

Balassagyarmati VSE-Kisvárda Master Good II 1-1 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 300 néző. Vezette: Jakab Á. (Szarvas L., Deme R.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Pallagi, Király Á. – Szita, Nagy T., Kicsi (Kovács K., 56.) – Hamar (Klinger, 80.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Kisvárda Master Good II: Odincov – Vass O. (Czérna, 69.), Kravcsenko, Avetiszjan, Luscsik (Sikorszki, 53.) – Khimich, Mihalik, Szőr (Bíró R., 75.), Atamasz – Horváth Z., Jelena. Vezetőedző: Szabó Balázs.

Sárga lap: Nagy T., Fejes, Kovács K., ill. Luscsik, Horváth, Kravcsenko, Khimich

Gól: Nagy T. (47.), ill. Horváth Z. (82.)

Nagy Tibor:Gratulálok a csapatomnak! Nyolc napig otthon ültek, aztán egy Kisvárda ellen így tudtak játszani. Le a kalappal előttük! 

Szabó Balázs: – Úgy gondolom, hogy egy gyenge színvonalú mérkőzés volt, nagyon sok hibával. Mezőnyben folyt a játék, nagyon sok párharc volt. Ebből az első félidőben a Balassagyarmat jobban jött ki, több párharcot tudott nyerni. Pontrúgásokból nagyon veszélyesek voltak. A második félidőben pedig egy buta hibából meg is szerezték a vezetést. Mi kezdtünk, de a 26. másodpercben már tizenegyest hoztunk össze. Utána sikerült picit megújulnunk, feljavult a játékunk, a kontráink mindig veszélyesek voltak. Azt gondolom, a mérkőzés összképét nézve, elégedett vagyok az egy ponttal.

Salgótarjáni BTC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-2 (0-2)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Leél-Őssy Á. (Kulcsár D., Czeglédi B.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Illés E., Nemes, Szeles – Hegedűs, Sárközi (Simó A., 72.), Szabó T. (Bata, 57.) – Tarlósi P., Gazdag, Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze, Gelsi, Lőrincz – Bussy (Tóth S., 91.), Burics (Kulcsár, 65.) – Bene, Csernák, Pap – Kristófi (Benke, 88.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Tarlósi P., ill. Burics, Bussy, Bene, Csernák, Pap

Piros lap: Simó A. (83., Salgótarjáni BTC)

Gól: Tarlósi M. (72.), ill. Bene (33.), Pap (43.)

Rubint Richárd: Sajnos nem jól sikerült a mai mérkőzés. Szinte az első perctől kezdve jobb volt az ellenfél. Nekünk hiányzott a tűz, az elképzelés. A második gól nagyon fölösleges volt. Utána sikerült szépíteni, rosszkor jött a kiállítás, de azt mondom, már nem érdemeltük volna meg a pontszerzést. Megyünk tovább! Remélem, a most elveszített pontokat legközelebb vissza fogjuk hozni idegenben, aztán egálban vagyunk. 

Gerliczki Máté: – Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam, ha azt a játékot tudjuk játszani idegenben is, amit otthon hoztunk a legutóbbi bajnokin a Tiszafüred ellen, akkor nyerni fogunk. Így, hogy bejött, az ember nagyokosnak is tűnhet, de én éreztem, hogy meg fogjuk tudni nyerni ezt a mérkőzést, ha tényleg partnerek a játékosaim, és azt csinálják, amit megbeszéltünk. Mindent úgy csináltak, az elsőtől az utolsó percig betartották tényleg azt, amit megbeszéltünk. Úgy gondolom, csak rajtunk múlt, hogy ez csak egygólos győzelem lett. Nagyon sok helyzetünk volt, sajnos majdnem mindegyik ki is maradt. Az ellenfélnek nem sok helyzetet engedtünk, abból egy gólt azért szerzett, így lehetett meleg a vége. Kettő-egy után is nagyon sok helyzetünk volt, ha azok közül bármelyik gól, akkor nyugodtabb a végjáték. Mivel nem lőttünk újabb gólt, az utolsó percig izgulni kellett, hogy haza visszük-e a három pontot, de úgy gondolom, hogy ezt most megérdemelten tesszük meg.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

A hajrában diadalmaskodott a Szent Imre DSE

Egymás után második sikerét aratta a balassagyarmati legénység. A múlt hétvégén a Tart fogadta a Szent Imre DSE a megye kettes bajnokság hatodik körében. Előzetesen nyílt összecsapásra volt kilátás, igazi esélyes nélkül indulhatott útjára a labda. Bő fél óráig hiába gyűrték egymást a felek, nem esett gól. A valamivel aktívabb […]
error: Content is protected !!