Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizedik fordulójában

Gabi

Az SBTC következő vetélytársa sima sikerrel, míg a BSE közelgő ellenfele vereséggel hangolt.

Vasárnap a tizedik körre került sor a harmadik vonal Keleti-csoportjának aktuális szezonjában. Mint arról már beszámoltunk, az SBTC szép sikert elérve gyűrte le idegenben a Debrecen második számú csapatát, míg az idényben először vendégként nyerni tudó BSE otthonában kerekedett felül a Sajóbábonyon. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros fordulóból, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A további találkozókon a nógrádi legénységek következő ellenfelei közül a hamarosan Salgótarjánba látogató Tiszaújváros simán elverte a Tiszafüredet, a közeljövőben Balassagyarmaton vizitáló Kisvárda kettő pedig kikapott a Tiszakécskétől. A többi meccsen a Jászberény lebirkózta a BVSC-t, az Eger ikszelt Cegléden, a Gyöngyös legyőzte a Sényőt, a Hatvan két vállra fektette a Tállyát, a tartalék együttesek csörtéjén pedig a Diósgyőr felülmúlta a Mezőkövesdet. A Füzesgyarmat-Putnok összecsapást elhalasztották, mert a vendégek játékosai karanténba vonultak az esetleges koronavírus-fertőzés miatti elővigyázatosságból. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 10. forduló:

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Tiszafüredi VSE 4-0 (3-0)

Tiszaújváros, Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Takács Á. (Piskóczi V., Szilágyi Zs.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze Á., Gelsi L., Lőrincz – Bussy, Bene (Tóth S., 75.) – Burics, Csernák, Pap (Németh, 81.) – Kristófi (Benke, 57.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Tiszafüredi VSE: Ladányi – Hása, Csiki, Mészáros, Szövetes – Kalóz, Barzsó, Vincze (Tóth N., 73.), Szántó (Barna, 46.) – Kalmár, Szabó T. (Szanku, 73.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Sárga lap: Kalóz, Csiki, Szabó T.

Gól: Kristófi (7.), Pap (28., 41.), Benke (92.)

Gerliczki Máté: – Nagyon készültünk a mai mérkőzésre. Tudjuk jól, hogy nagyon fiatal csapatunk van, ezért lesznek hullámvölgyek, de azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezek a hullámvölgyek az akarásunkban jelentkezzenek. Ma nagyon akartuk a sikert, és egy pillanatig nem volt kérdés, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Dorcsák Zoltán: – Megérdemelt hazai siker született. Sejtettük, hogy egyszer beleszaladunk majd egy ilyen vereségbe újoncként. Nyilván ez most nem esett jól, de jogos az ellenfél győzelme. Igyekszünk a következő fordulóban kijavítani ezt a vereséget.

Kisvárda Master Good II-Tiszakécskei LC 1-4 (1-0)

Kisvárda, Várkerti Sporttelep, 150 néző. Vezette: Kátai G. (Punyi Gy., Elek B.)

Kisvárda Master Good II: Odincov – Avetiszjan, Ene, Luscsik (Czérna, 82.), Lakatos Cs. – Atamasz, Szőr (Vass O., 62.) – Szentes D. (Sikorszki, 76.), Mihalik, Himics – Jelena. Vezetőedző: Szabó Balázs.

Tiszakécskei LC: Molnár M. – Oláh M., Fülöp, Kiprich, Farkas N. – Simon, Pongrácz (Horváth Adrián, 71.), Horváth Attila, Ternován (Galacs, 78.) – Zádori, Szabó D. (Máté J., 52.). Vezetőedző: Nagy Sándor.

Sárga lap: Ene, ill. Pongrácz

Gól: Jelena (34.), ill. Máté J. (54., 76., 90.), Zádori (56.)

Szabó Balázs: – Egy kiváló első félidő után, ahol minden úgy történt, ahogy elterveztük, sikerült vezetést szereznünk. Viszont a második félidőben jött a hideg zuhany, amikor négy pontrúgásból kaptunk gólt. Tudtuk, hogy ki hová érkezik, egyszerűen ez négy egyéni hiba, amely eldöntötte a mérkőzést.

Nagy Sándor: – Egy nehéz ellenfelet, egy második félidei jó játékkal sikerült magabiztosan megverni.

Jászberényi FC-BVSC-Zugló 3-2 (2-1)

Jászberény, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Csonka B. (Nagy V., Kovács B.)

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Szanyi (Torkos, 70.), Aranyos, Süttő – Lőrincz, Gergely P. – Albert Á., Szőllősi (Hodgyai, 87.), Fekete O. (Fekete M., 17.) – Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula.

BVSC-Zugló: Horváth G. – Májer, Komódi (Bartos, 83.), Balogh B., Kovács G. – Simon, Balogh M. – Tóth K. (Fisli, 63.), Murai, Hrepka – Schrammel. Vezetőedző: Gabala Krisztián.

Sárga lap: Szemere, ill. Horváth G., Murai, Balogh M., Kovács G., Schrammel, Komódi, Hrepka, Májer

Gól: Pálinkás (14.), Albert Á. (19.), Gergely P. (52.), ill. Murai (43.), Balogh B. (57.)

Németh Gyula: – Megvertük a BVSC-t, nagyon boldog vagyok! Büszke vagyok a csapatomra, mert egy olyan sorozatban vagyunk, amire a jászberényi klub még álmában sem gondolt. Gratulálok minden csapattagnak, a vezetőktől elkezdve, mindenkinek, mert ez egy közös meló volt, és most nagyon jól nézünk ki! Sok sikert kívánok a BVSC-nek!

Gabala Krisztián: – Ezen a héten több szempontból lezárult egy folyamat a BVSC labdarúgásában. Büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek az időszaknak, és köszönöm mindenkinek, akik egy kicsit is segítették, hogy ez a történelmi esemény megvalósuljon! A mai mérkőzés? Egy a sok közül…

Ceglédi VSE-Eger SE 1-1 (0-1)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 300 néző. Vezette: Farkas T. (Zsákai M., Pogonyi F.)

Ceglédi VSE: Mikler, Bagó, Tóth D., Juhász Gy., Polyák – Kuti, Markó – Kovács B. (Papp. 59.), Takács (Herczeg, 59.), Laczkó – Bartos (Majoros, 90.). Vezetőedző: Makrai László.

Eger SE: Nacsa – Debreceni, Katona A., Vaskó, Nemes – Géringer, Hegedűs D. – Pál Sz. (Deli, 73.), Kis G. (Vajda, 65.), Gresó (Antal Zs., 92.) – Olasz D. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Bagó, Makrai

Gól: Laczkó (71.), ill. Pál Sz. (22.)

Makrai László: – Elkerülhető gólt kaptunk. Megérdemeltük volna a három pontot.

Sütő Szilárd: – Az első félidőben jobbak voltunk, mint a Cegléd. Meg is szereztük a vezetést. A második játékrészben a hazaiak akarata érvényesült, így igazságos döntetlen született.

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton-Sényő-Carnifex FC 2-0 (1-0)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, 200 néző. Vezette:

Gyöngyösi AK: Szalay – Tarnai (Májer, 78.), Bartha, Gohér, Földi – Eichenvalder (Borbély, 59.), Csillik – Gaal (Molnár M., 89.), Márkus, Bartusz – Pölöskei. Vezetőedző: Simon Antal.

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Szokol, Boros, Bodó, Barta (Molnár, 57.) – Fenyőfalvi, Hadházi (Kelecsényi, 91.) – Orosz, Lizák, Kapacina – Páll Zs. (Schmidt, 74.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Tarnai, Bartha

Piros lap: Molnár (82., Sényő-Carnifex FC)

Gól: Gaal (14., 73.)

Simon Antal: – Egy kéthetes szünet előtt volt ez a mérkőzés, ami azt gondolom, hogy lezárja az első etapot a bajnokságban. Tíz meccs már elment, a következő hétvégén pedig nincs bajnoki. Ezért fontos volt, hogy hazai környezetben, egy jó csapat ellen, itthon tudjuk tartani a három pontot. Ez most sikerült. Azt gondolom, a csapat jól állt hozzá a mérkőzéshez, és ha kis szerencsével is, megszereztük a győzelmet.

Fiumei Viktor: – Az első harmincöt perc vérlázító és értékelhetetlen. Szünet után jobban néztünk ki, de így is vereséget érdemeltünk. Eljött az idő, hogy pár ember elgondolkozzon. 

FC Hatvan-Tállya KSE 1-0 (1-0)

Hatvan, Népkert Sporttelep, 170 néző. Vezette: Bodzay Á. (Urgyán A., Czeglédi B.)

FC Hatvan: Halasi – Labát, Katona R., Gál, Karácsony – Virág – Bartók (Török, 92.), Czibolya (Szabó R., 82.), Kitl, Lukács – Simon M. (Sárközi, 75.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Tállya KSE: Tarr – Tóth Sz., Szegedi, Bihari, Fenyőfalvi – Jano, Ohár (Fazekas, 82.), Nyitrai, Lavrik (Ondó, 46.) – Kelemen (Huszti, 64.), Tóth L. Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Gál, Kitl, Karácsony, ill. Ohár, Szegedi, Kelemen, Tóth Sz., Tóth L.

Gól: Czibolya (6.)

Gulyás Gábor: – Nagy változás történt a szerdai putnoki meccshez képest. Itt elsősorban a csapatnak a hozzáállására gondolok. Külön öröm volt számomra a mai mérkőzésen, hogy sikerült lehoznunk kapott gól nélkül. A játékosok átérezték a meccsnek a súlyát. Nagyon örülök, hogy sikerült itthon tartanunk a három pontot, és remélem, hogy ugyanezen az úton tudunk továbbhaladni.

Uray Attila:Várok egy olyan ajándékgólra az ellenféltől, mint amilyet mi adtunk a Hatvannak, de úgy érzem, mi soha nem kapunk ilyet. Ma művészet volt rúgott gól nélkül lehozni a mérkőzést, sajnos nem tudunk a saját árnyékunkon túllépni.

Diósgyőri VTK II-Mezőkövesd Zsóry FC II 2-1 (1-0)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Tóth T. (Kovács Z., Vilmányi S.)

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas M., Ivánka, Lehóczki, Nagy Z. – Zsemlye, Gönczi – Csávás (Vajda B., 76.), Karika (Bartha, 69.), Zsiga (Benkő, 87.) – Makrai. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Mezőkövesd Zsóry FC II: Fedinisinec – Seres (Sike, 31.), Baranyi, Bencze, Nagy D. – Tóth D., Gíber (Horváth B., 54.), Vadnai, Vajda S. – Kovács D., Szeibert. Vezetőedző: Elek Norbert.

Sárga lap: Csávás, Makrai, ill. Bencze, Tóth D.

Gól: Zsiga (40.), Zsemlye (51.), ill. Vajda S. (64.)

Zsivóczky Gyula: – Érzelemdús mérkőzésen, nagyon fontos győzelmet arattunk. Az első félidőben a Mezőkövesd kezdeményezett, tudatosan átadtuk a területet nekik. A félidő végén Zsiga Máté révén nagyon fontos gólt szereztünk, ami jó alapot adott a második félidőre. Szervezetten védekeztünk, az ellenfél labdakihozatalait rendre megakadályoztuk. Makrai Gábor nagyszerű helyzetfelismerését követően Zsemlye Balázs szerzett gólt. Ezután ellenfelünk nyomást gyakorolt ránk és szépíteni is tudott, de a csapatunk hősiesen védekezett és megnyertük a számunkra rendkívül fontos mérkőzést! Fontos megemlíteni, hogy akadémiánk két fiatal labdarúgója Benkő Péter és Vajda Botond is bemutatkozott! Gratulálok a csapatomnak!

Elek Norbert: – Nagyon csalódottak vagyunk. Pontokat vagy pontot szerettünk volna szerezni. Úgy gondolom, mindent megtettünk a győzelemért, de sajnos ma sem sikerült.

A két nógrádi csapat, az SBTC és a BSE aktuális mérkőzéseiről már korábban beszámoltunk:

NB III Keleti-csoport, 10. forduló:

Debreceni VSC II-Salgótarjáni BTC 2-3 (1-1)

Debrecen, DEAC Sportpálya, 200 néző. Vezette: Jakab Á. (Bőhm Á., Vad A.)

Debreceni VSC II: Zöldesi – Tordai, Kovács R., Gellén, Füzfői – Talpalló (Bene, 61.), Sárosi, Szabó Á. (Bökönyi, 76.), Juhász – Nikitscher, Sármány. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Bakos (Simó L., 27.), Simó A., Illés E., Boros – Hegedűs, Szabó T., Sárközi – Gazdag, Tarlósi M. (Novák N., 68.), Tarlósi P. (Bata, 85.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Nikitscher, Sárosi, ill. Tarlósi P., Simó A.

Gól: Juhász (9.), Sármány (50.), ill. Tarlósi M. (40.), Gazdag (51.), Hegedűs (85.)

Szatmári Csaba: – Úgy gondolom jól kezdtük a mérkőzést. Meg is szereztük a vezetést, szerintem végig jól játszottunk. Az ellenfél talán háromszor-négyszer jött el a kapuig, ebből sajnos három gólt kaptunk. Sajnos megvoltak a hibák, de összességében abszolút nem érdemeltünk vereséget, sőt rúgtunk két kapufát. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot.

Rubint Richárd: – Sajnos az elején kaptunk egy nagyon fölösleges gólt, egy óriási egyéni hibából, de ilyen is van. Hasonló emlékeim vannak még másfél évvel ezelőttről, amikor egy szintén hasonló meccset lehoztunk a DEAC ellen, szintén három-kettővel, de sajnos akkor szomorú volt az a mérkőzés, mert kiestünk. Most pedig sokkal boldogabb vagyok, mert tényleg egy szép győzelmet sikerült elérni. Nekifogunk megismételni. Sok minden benne van ebben a csapatban. Most is be tudtuk bizonyítani, kétszer is vesztésre álltunk, felálltunk, és megint győztünk.

Sajóbábonyi VSE-Balassagyarmati VSE 1-3 (1-2)

Sajóbábony, Borostán Mihály Sportközpont, 250 néző. Vezette: Sándor Cs. (Szabó F., Sztányi T.)

Sajóbábonyi VSE: Poór – Matyi, Balogh, Varga K., Turcsik (Tóth I., 23.) – Molnár M., Lakatos, Faggyas, Mezőssy, Titkó (Borai, 63.) -Patócs (Sebők, 52.) . Vezetőedző: Vígh Ferenc.

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Gábriel (Király O., 52.) – Pallagi, Király Á. – Szita, Nagy T. (Klinger, 80.), Kicsi (Hamar, 68.) – Kamarás. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Turcsik, Patócs, Sebők, Lakatos, ill. Kicsi, Molnár M.

Gól: Faggyas (8.), ill. Nagy T. (3., 67.), Szita (16.)

Vígh Ferenc: – Nem láttam még ilyen gyengén játszani a csapatomat. Érthetetlen számomra, hogy mi lehet az oka, hiszen több játékosom is egy félidőt vagy egy percet sem játszott szerdán. Már a bemelegítés során tapasztaltam a dekoncentráltságot. Viszont olyan elemi hibák után kaptuk a gólokat, amire nem voltunk felkészülve, és most sajnos nem is tudtunk újítani utána. Két hét múlva játszunk újra bajnoki mérkőzést, addig rendezni kell sorainkat, mert bajban leszünk!

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk három-egyre. Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, volt hat-hét százszázalékos ziccerünk, abból sikerült három vagy négy kapufát rúgnunk. Hála istennek, úgy látszik, hogy megtaláltuk a fonalat, fölvettük. Remélem, hogy folytatjuk ugyanígy tovább.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Videós összefoglaló és fotók a Palotás-Karancslapujtő meccsről

Feleleveníthetőek a házigazdák győzelmével véget érő találkozó lényegesebb mozzanatai. Ahogy arról már hírt adtunk, kettő-egyes sikerrel zárta a megye egyes bajnokság negyedik körét a Karancslapujtőt felülmúló Palotás. A két vesztes fellépés után ismét nyerni tudó házigazdák Török révén az első félidő hajrájában kerültek előnybe, majd ugyan a második etap elején […]
error: Content is protected !!