Jól sikerült gyakorló meccseken van túl a BSE és az SBTC

Gabi

Az NB III-as ‘gyarmatiak kis híján ikszeltek egy szlovák első ligás csapattal, míg a megye egyes éllovas remizett a harmadosztályú Putnoknál.

Szerdán megyénk két “kirakatcsapata” is előkészületi találkozón hangolt a tavasszal rá váró feladatokra. Az NB III Keleti-régiójában szereplő BSE a szlovák első osztályban sereghajtó Pohroniét fogadta a Kövi Pál Sportközpontban. A gyakorló meccsen végig méltó ellenfélnek számított a vezetést is megszerző nógrádi gárda, a második felvonásban viszont fordítottak a határon túliak, akiknek a hajrában szerencséjük is volt, mert a korábban betaláló Pallagi büntetőt rontott.

Az SBTC a kék-fehérekkel egy bajnokságban versenyző Putnokhoz látogatott, ahol gól nélküli remivel zárt. Az összecsapás nagy része kiegyenlített mederben telt, de egyik oldal sem bírt dűlőre jutni a másikkal, csak elrontott helyzetekig jutottak a felek, így igazságosnak mondható a döntetlen.

A következő hétvégén mindkét említett alakulat szombaton lép pályára, az Ipoly-partiak déltől a Pest megyei első osztályban negyedik helyen telelő Veresegyházát fogadják, míg a Stécé tíz órától a szlovák harmadik vonal Közép-csoportjában nyolcadik helyén telelő Losoncot látja vendégül.

Felkészülési mérkőzések:

Balassagyarmati VSE-FK Pohronie 1-2 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

Balassagyarmati VSE: Balogh – Molnár, Lami, Vastag, Gábriel – Pallagi, Kovács K. – Nagy T., Kócsa, Szita – Kovács S. Csereként léptek pályára: Erdei, Klinger, Lavrik, Szenecei, Balga. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gól: Pallagi

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, egy nagyon jó edzőmérkőzés volt, ahol ugyan kijöttek a hibáink, fegyelmezetten és helyenként jól játszottunk egy szlovák első osztályú csapat ellen. Büszke vagyok a srácokra! Az lett volna a csúcs, ha a végén sikerült volna berúgni a tizenegyest. Jelenleg még nem vagyunk ott erőben, ahol kellene, de még van négy hetünk, hogy ezt is szépen összerakjuk.

Putnok FC-SBTC 0-0

Putnok, Sajóvölgye Focisuli Sportközpont.

Putnok FC: Lékai – Marczis, Mahalek, Zimányi Á., Lakatos – Keményffy, Csirszki, Vajda, Kercsó – Ádám F., Katona. Csereként léptek pályára: Asztalos, Takács T., Nyisalovits, Pohl, Arday, Kismarton, Pogonyi, Szegedi, Magyar, Sándor B. Vezetőedző: Nagy Csaba.

SBTC: Kanyó – Bakos (Boros), Czutor (Simó A.), Illés E. (Grajzel), Szeles (Simó L.) – Fülöp A., Szabó T., Stark – Tarlósi P., Bocsi (Kótai), Bata. (Novák N.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Rubint Richárd: – Megint egy kimondottan nagyon jó mérkőzést játszottunk, igen komoly iramban, egy elég erős ellenféllel. Az első félidőben mezőnyfölényben voltak a hazaiak, jobbak voltak, főleg az utolsó tizenöt percben szorítottak be minket, de masszívak voltunk. Egy-két jó lehetősége volt a Putnoknak, amiket nem tudott értékesíteni, Aztán a második játékrészben változott a kép, egyenlővé vált a küzdelem, sőt voltak olyan periódusok, amikor jobbak voltunk, és ki tudtunk alakítani olyan helyzeteket, amik szerintem nagyobbak voltak, mint a házigazdáknak. Összességében, nagyon hasznos meccset játszottunk, amit a tiszta ziccerek alapján meg is lehetett volna nyerni, sajnos azonban nem rúgtunk gólt, de hála istennek, ők sem. Azt kell mondanom, nagyon tetszik, ahogy mostanában játszunk, és amilyen úton megyünk! Lehet, hogy egy mérkőzés a véletlen műve, de az eddigi meccseken lehetett látni, hogy egyetlen találkozón sem voltunk rosszabbak, mint az ellenfelek, ami nagyon jó hír, mert komoly csapatokkal játszottunk. Persze, nem kell elszállni! Tudjuk, hogy van még előttünk munka, van hová fejlődni, megyünk tovább!

Next Post

,,Nagyon őszintének tűnt ez a megkeresés"

A jelentős NB-s tapasztalattal bíró Almási László visszatért szülővárosába, tavasszal ismét a Pásztó SK színeiben futballozhat a rutinos labdarúgó. Jellemző, hogy a téli időszakban nem igazán van nagyüzem átigazolás terén. Kivételnek számító példa persze rendre akad, ezen kijelentést pedig abszolút erősíti mostani cikkünk főszereplője is. Almási László korábban több, mint […]
error: Content is protected !!