Hoppon maradt Gyöngyösön az SBTC

Gabi

Két góllal kaptak ki közvetlen riválisuknál a gyenge napot kifogó salgótarjániak.

Szombaton Gyöngyösön volt jelenése az SBTC-nek az NB III Keleti-csoportjában. Vérbeli kiesési rangadónak vághattak neki a felek, hiszen közvetlen vetélytársak csaptak össze a huszonhatodik körben megrendezett mérkőzésen. A házigazdák indították jóval vehemensebben a párbajt, majd szögletek után az első negyedóra végén büntetőt is rúghattak, Gohér azonban a bal oldali kapufa mellé lőtte a tizenegyest.

Ezt követően is inkább a Heves megyeiek irányítása alatt zajlott a játék, majd a szünet előtt meg is szerezték a vezetést: Bartusz tette jobbról középre a labdát, Németh pedig a kimozduló Véghet megelőzve, egy védő szorításában közelről bepasszírozta a lasztit. Lélektanilag a legrosszabbkor kapituláltak a salgótarjániak, az viszont sajnos érezhető volt, hogy ezen a napon nem tudták megismételni egy körrel korábban bemutatott elszánt produkciójukat.

Az összecsapás kétharmadánál megduplázták lépésfórjukat a lelkes gyöngyösiek: a 64. percben egy balról beívelt szabadrúgás Tajtihoz került, aki előbb forgolódott a védők között, majd Rédeihez passzolt, aki éles szögből tüzelt, lökete pedig Petezselyem hátáról a jobb alsóba csapódott.

A folytatásban végre feljegyezhettünk egy veszélyesebbnek mondható szituációt a hazaiak tizenhatosán belül: Horváth Máté próbálkozása megpattant Gohér lábán, majd a kapufán kötött ki.

A hátralévő időben nem történt nagy érdekesség, ahogy korábban, az utolsó fél órában sem tudtak újítani a fekete-fehérek, ez semmilyen tekintetben nem az ő napjuk volt, jobban akartak a vendéglátók, akik végül kettő-nullra győztek, egyúttal pedig értékes pontokat tehettek zsebre. A Stécé szemszögéből nem túl szívderítő ez az eredmény, hiszen egy üldözővel szemben maradt alul Lakatos Béla legénysége.

NB III Keleti-csoport, 26. forduló:

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton-Salgótarjáni BTC 2-0 (1-0)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Juhász D. (Molnár I., Jászberényi M.)

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton: Halasi – Borbély (Bartha, 71.), Rédei, Gohér, Földi – Tarnai, Márkus – Bartusz, Tajti (Molnár, 78.), Babarcsik – Németh (Gaal, 91.). Vezetőedző: Labancz Róbert.

Salgótarjáni BTC: Végh – Boros (Gazdag Bálint, 68.), Simó A., Nemes, Szeles – Skulka, Bata (Horváth M., 46.), Bakos (Petrezselyem, 46.), Sárközi, Bocsi (Gazdag Balázs, 78.) – Tarlósi M. Vezetőedző: Lakatos Béla.

Sárga lap: Márkus, Borbély, Bartha, ill. Szeles, Bata, Tarlósi M.

Gól: Németh (42.), Rédei (64.)

Labancz Róbert: – Az első félidőben jól kezdtük a mérkőzést, több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre. Úgy érzem, ha abban az időszakban gólt érünk el, lehet, hogy simább is lehetett volna a meccs. A második félidő kicsit kiegyenlítettebb volt, de szerencsére kapunk bravúrja is segített egyszer rajtunk, és megérdemelten győztünk.

Lakatos Béla: – Nagyon csalódott vagyok, mert egyáltalán nem ezt vártuk a kollégákkal a csapattól. A múlt héten nagyon agresszíven, jó szellemben futballoztunk. Ezt a mai meccsen is elvártuk volna, alapdolog lett volna, még akkor is, ha nem párosul eredménnyel, mert akkor azt mondta volna a meccs után, hogy mindent megtett a csapat. A hazai csapat teljesen megérdemelten nyert, mert több erőt mozgósított a győzelem érdekében. Mi a második félidőben próbáltunk éledezni, de ez nagyon kevés volt ahhoz, hogy pontot szerezzünk. Úgyhogy azt gondolom, egy sima mérkőzésen, sokkal jobban játszott az ellenfél, és jobb szellemben, ami nagyon fontos. 

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Videós értékelések a Mátraterenye-Pásztó meccsről

A házigazdák játékos-edzője és a vendégek megbízott szakvezetője állt kameránk elé a lefújás után. Vasárnap a Pásztót fogadta a Mátraterenye a megye egyben. A tizenhetedik körben lejátszott meccs első félideje után egygólos előnybe kerültek a hazaiak, majd ugyan a második etapban tovább növelték lépésfórjukat, később szépítettek a látogatók, így végül […]
error: Content is protected !!