Hivatalosan is megkapta az NB III-as Amatőr Licencet a BSE és az SBTC

Gabi

Már csak az a kérdés, a következő szezonban milyen összetételű mezőnyben versenyezhet majd a két nógrádi csapat.

Ahogy az egy ideje sejthető volt, a közelmúltban hivatalossá vált. Megkapta a következő NB III-as szezonra szóló Amatőr Licencet a már a legutóbbi évadot is a harmadik vonalban töltő BSE és a frissen feljutó SBTC, a napokban mindkét nógrádi klub megkapta az MLSZ értesítését a pozitív elbírálású határozatról, így már gyakorlatilag minden adminisztrációs akadály elhárult az elől, hogy a 2020/2021-es kiírásban hol fognak versenyezni az érintett csapatok, csak a formalitásnak számító nevezés maradt hátra.

Hiába került azonban sor erre a fontos lépésre, még mindig komoly kérdés, milyen összetételű mezőny várhat majd a nagy valószínűséggel a Keleti-régióba besorolást kapó együtteseinkre. Nemrégiben szárnyra kaptak olyan kósza hírek, miszerint akár négy csoportossá is duzzadhatják majd a harmadosztályt.

Értesüléseink viszont ebből a teóriából nem lesz semmi, marad a jól bevált formula. Az előző bajnokság résztvevői mellé csatlakozik hozzávetőlegesen tíz frissen felkerülő alakulat, illetve pár NB I-es klub tartalék gárdája. Ebben az esetben csupán annyi változás történhetne, hogy nem 3×16-os, hanem 3×18-as leosztásban küzdhetnek majd egymással a társulatok, ez nagy mértékben azon múlik, a nyár során hány egyesület lesz majd kénytelen bedobni a törölközőt ilyen-olyan okok miatt.

Next Post

Megkezdődött a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság Salgótarjánban

Már a profiknál és az amatőröknél is lezajlott egy-egy teljes forduló. A héten újra beindult az élet a komoly hagyományokra visszatekintő, mostanra viszont kissé ütött-kopottá váló salgótarjáni Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokságban. Az amatőröknél tizennégy, míg a profiknál nyolc csapat verseng egymással a küzdelmekben. Előbbi kategóriában egyszer, míg utóbbi sorozatban kétszer […]
error: Content is protected !!