Hétig számolt Pécsen az SBTC

Gabi

Maximálisan igazolta a papírformát a MOL Magyar Kupában sima idegenbeli sikert arató salgótarjáni csapat.

Szombaton a MOL Magyar Kupában várt feladat az NB III Keleti-csoportjában szereplő SBTC-re, az említett sorozat országos főtáblájának nyitányán, azaz a hatodik fordulóban a Baranyi megyei első osztályban vitézkedő Pécsi-PEAC együttesével csapott össze Rubint Richárd alakulata a PMFC stadionjában.

Esélyeshez méltóan, semmit sem bíztak a véletlenre a vendégek, Novák révén már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést. Ezt követően lelkesen próbálkoztak a házigazdák, érezhető volt azonban az osztálykülönbség, kézben tartotta a nógrádi gárda a gyeplőt. Még a szünet előtt el is rendezték az érdemi kérdéseket a látogatók, előbb Hegedűs, majd Tarlósi Milán rezgette meg a hálót.

A második játékrész már csak formalitásnak számított, főleg azt követően, hogy Molnár piros lapja miatt megfogyatkoztak a hazaiak. Végül csak az utolsó negyedórában rukkoltak elő újabb gólokkal az emberfórba kerülő fekete-fehérek, szám szerint még néggyel. Előbb Boros talált be, majd az értékesített tizenegyese után akcióból is eredményes Gazdag duplázott, a hét-nullás végeredményt pedig Bata alakította ki büntetőből a meccset egy újabb kiállítás miatt kilenc fővel befejező másik oldallal szemben.

MOL Magyar Kupa, 6. forduló:

Pécsi TE-PEAC-Salgótarjáni BTC 0-7 (0-3)

Pécs, PMFC Stadion, 200 néző. Vezette: Szabó P. (Kovalcsik Z., Petrovics I.)

Pécsi TE-PEAC: Zachár – Laki, Molnár, Fiáth, Jeránt – Dargó (Juhász, 68.), Hazenauer, Gelencsér P. (Fürész, 63.) – Makai (Dankó, 73.), Hergenrőder, Gelencsér B. Vezetőedző: Lőrinc Antal.

Salgótarjáni BTC: Végh – Boros, Nemes, Simó A., Szeles – Hegedűs, Sárközi (Simó L., 63.), Bata – Tarlósi P., Tarlósi M. (Gazdag, 46.), Novák (Fülöp A., 46.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Hazenauer

Piros lap: Molnár (59.), Fiáth (89., mindketten Pécsi TE-PEAC)

Gól: Novák (8.), Hegedűs (36.), Tarlósi P. (40.), Boros (76.), Gazdag (80., 82.), Bata (89.)

Lőrinc Antal: – Először is, szeretnék nagyon sok sikert kívánni a Salgótarjánnak itt a kupában és a bajnokságban is. Azt tudtuk, hogy egy NB III-as csapatról van szó. Az ember ilyenkor egy kicsit körüljárja a dolgokat, megnézzük az eredményeit, van egy csomó lehetőség, hogy utána lehessen nézni. Tudtuk, hogy egy jobb csapat ellen játszunk, de azt gondoltam a mérkőzés előtt, hogy szorosabbá sikerül tenni. Fizikálisan és mentálisan is erősebb csapat ellen játszottunk, de azért ez a hét-nullás végeredmény kicsit sok, túlzónak tartom. Nem beszélve arról, hogy két kiállítás is volt nálunk. Akkor enyhén fogalmazok, hogy a játékvezetői tevékenységet nem nagyon minősítem. Innentől kezdve már csak a bajnokságunkra fogunk koncentrálni. 

Rubint Richárd: – Elértük a célt, továbbjutottunk. Megérdemeltük a győzelmet. Igen, voltak benne hibák, de azért rúgtunk hét gólt, ami nem rossz. A hazai csapat szimpatikus volt, próbált játszani, nem csak védekeztek, ami mondjuk, nekünk jó volt, mert voltak területek. Egy nagyarányú győzelem mindig jó, várjuk a következő ellenfelet.

Next Post

Elbúcsúzott a MOL Magyar Kupától a Mátraterenye

A második félidő okozta a nógrádi csapat vesztét a háromszor is betaláló Cso-Ki Sport ellen. Szombaton történelmi pillanathoz érkezett a megye egyes Mátraterenye SE, a fennállása sor először az országos főtáblára jutó csapat a csomádi székhelyű Cso-Ki Sportot fogadta a MOL Magyar Kupa hatodik körében. Szépszámú nézősereg gyűlt össze a […]
error: Content is protected !!