Hazai pályán gyűjtött pontokat a BSE

Gabi

Egygólos meccset húztak be a Nagy Tamás tizenegyesével nyerni tudó balassagyarmatiak.

Szerdán már a kilencedik forduló várt az NB III Keleti-csoportjában versenyző BSE-re, a hét közepén a szintén vereséggel hangoló Tiszaújvárost fogadta a mindenképpen javítani akaró armada. Érdekesség, hogy a betegséggel küszködő Nagy Tibor nem lehetett jelen a mérkőzésen, ezért a gárda másodedzője, Szabó Gábor kezében volt a karmesteri pálca.

Hazai fölénnyel indult a találkozó, az első félidő egyértelműen a nógrádi alakulatról szólt. A több helyzetet is elrontó Ipoly-partik aztán a játékrész derekán megszerezték a vezetést, miután Nagy Tamás kellő higgadtsággal a bal alsóba helyezett egy büntetőt. A szünetig hátralévő időben is a vendéglátók járatták a labdát, újabb gólt viszont nem láthattak a nézők pihenőig. A látogatók szinte nem is veszélyeztettek a pauzáig.

A második felvonásra összekapták magukat a Borsod megyeiek, jóval aktívabbnak bizonyultak, a házigazdák azonban állták a sarat, érezhető volt, hogy mennyire akarja a sikert a bizonyítani akaró nógrádi társulat. Végül megőrizték vékonyka előnyüket a balassagyarmatiak, ugyan a másik oldalnak volt egy-két komolyabb lehetősége, szerencsére azok kimaradtak, így egy-nullra nyertek a fontos pontokat megszerző vendéglátók.

NB III Keleti-csoport, 9. forduló:

Balassagyarmati VSE-Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-0 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 300 néző. Vezette: Erdélyi B. (Urgyán A., Nagy A.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Fejes – Pallagi, Király Á. – Szita, Nagy T. (Király O., 84.), Kicsi (Gábriel, 62.) – Kamarás (Hamar, 78.). Megbízott edző: Szabó Gábor.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze Á., Gelsi L., Lőrincz – Bussy, Csernák (Tóth S., 52.) – Kulcsár, Pap Zs. (Németh Á.), Kristófi – Benke (Bene, 59.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Nagy T., Szita, Fejes, ill. Kulcsár, Csernák, Tóth S., Tóth Cs., Lőrincz

Gól: Nagy T. (27.)

Szabó Gábor: – Először is, hagy mondjam el, váratlanul ért a dolog, Tibi bá’ betegsége miatt. Azt gondolom, amit Tibi bá’ kidolgozott a mérkőzésre taktika, és a héten gyakoroltuk a játékosokkal. Azt gondolom, abból szinte mindent meg tudtunk valósítani. Ült a taktika! Az külön öröm, hogy a játékosok mennyire átérezték, hogy milyen helyzetben vagyunk, és ez a mérkőzés mennyire fontos a jövőbeli és mostani helyzetünk miatt is. Mindent megtettek, csúsztak-másztak a pályán. Azt mondom, helyenként nagyon jól is játszottunk, kombinatívak voltunk. A támadózónában próbáltunk labdát szerezni, ezzel szerintem meg is zavartuk az ellenfelünket, ebből nagyon gyorsan tudtunk reagálni a különböző dolgaikra. Azt gondolom, végre le fog esni a játékosokról egy olyan teher, ami eddig nyomott minket. Mindig is beletettek mindent, jól edzettek, csinálták a dolgokat, de tudjuk, milyen a futball. Valamikor adja, valamikor nem. Szerintem most tettünk annyit érte, hogy ezt a három pontot be tudjuk zsebelni, és úgy vélem, megérdemeltük.

Gerliczki Máté: – Szombaton játszottunk egy meccset a Tiszakécske ellen, ahol nagyon gyenge volt a hozzáállásunk, betojtunk. Ezt le is nyilatkoztam a mérkőzés után. Az első tíz percben azt kértem a játékosoktól, hogy merjenek futballozni. Itt most mertek az első tíz percben, utána megint betojtak. Ez eredményezte, hogy több helyzet és egy tizenegyes is kabaré szituációból volt a Balassagyarmatnak. Azért ilyet meg szoktunk oldani, meg lehet, de most nem sikerült a játékosoknak. A második félidőben átvettük a kezdeményezést, volt több lehetőségünk is, a legnagyobból nem lett gól. Kristófit agyonrúgták a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig várt, hogy beesik-e a labda vagy nem, és lefújja-e a tizenegyest. Aztán itt nagy meglepetésre továbbot intett, mehetett minden tovább. Innentől kezdve azt mondom, hogy nincs miről beszélni.

A szakvezetők értékelései videón:

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Megye egyes edző-tippelde

Rovatunkban a csapatok szakvezetői mondják el várakozásaikat az aktuális mérkőzések kapcsán. Az elmúlt bajnokságban ismét működött rovatunk, ahol a megye egyes mezőny csapatainak edzői mondták el várakozásaikat a pontvadászat aktuális találkozói kapcsán. A mostani évad során újra jelentkezünk ezzel a cikksorozattal, egy-egy szakvezető fordulóról-fordulóra tippel majd a soros mérkőzésekre. A […]
error: Content is protected !!