Győzelemmel folytatta felkészülését az SBTC

Gabi

Kijavították korábbi fiaskójukat az ötödik nyári gyakorló meccsükön a szlovák harmadosztályú Rimaszombatot feszült edzőmérkőzésen felülmúló salgótarjániak.

Szombaton ötödik nyári felkészülési mérkőzése várt az NB III augusztusi rajtjára hangoló SBTC-re, soros erőfelmérőjén a szlovák harmadik vonal Közép-csoportjában szereplő Rimaszombatot fogadta az előző fellépésén súlyos zakóba beleszaladó salgótarjáni alakulat.

A házigazdák kezdtek jobban, ugyan Tarlósi Milán kihagyott egy büntetőt, nem sokkal később hasonló szituációban ismét a labda mögé állhatott és akkor már nem hibázott. Nem sokára duplázott a fekete-fehérek támadója, majd eléggé visszaesett a megyeszékhely gárdája és két tizenegyesből egalizáltak a határon túliak. Még a szünet előtt a korábban kétszer betaláló hazai támadó tripláig jutott, így előnnyel fordulhatott a nógrádi csapat az egyre inkább feszültté váló párbajban.

A második felvonásban jött a meccs ötödik büntetője, Gazdag magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyult. Ebben az időszakban már egyértelműen jobb volt Rubint Richárd legénysége, már csak az volt a kérdés, hányszor rezgeti meg a hálót a minden tekintetben fölényben futballozó oldal. Az igen csak indulatos, kemény összecsapás végeredményét Bata alakította ki, öt-kettőre nyert a szerdán 17.30-tól a Szojka Ferenc Stadionban a DVTK kettőt vendégül látó Stécé.

Felkészülési mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-MSK Rimaszombat 5-2 (3-2)

Salgótarján, Tóstrandi Sporttelep, 150 néző.

Salgótarjáni BTC: Puporka (Végh, 60.) – Bakos (Boros, 46.), Illés E. (Grajzel, 46.), Simó A., Szeles – Sárközi (Fülöp A., 60.), Hegedűs, Tarlósi M. (Stark, 60.) – Tarlósi P. (Szabó T., 15.), Gazdag, Bata (Gyetvai, 75.). Vezetőedző:

Gól: Tarlósi M. (3), Gazdag, Bata

Rubint Richárd: – Két dologról fogok beszélni, a meccs sport oldaláról és a további történtekről. Az első tizenöt percünk nagyjából rendben volt, vezettünk két góllal. Aztán nem tudom, mi történt, de megint nagyon visszaestünk, pontatlanunk voltunk, lassan játszottunk. Ajándékoztunk az ellenfélnek két tizenegyest. Jó, hogy az első félidőben még meglőttük a harmadik gólt, de nem ezt vártam a csapattól! A második félidő már jobb volt, az ellenfél teljesen elfáradt, szinte egy kapura játszottunk. Azt nem mondanám, hogy részünkről túl fényes volt ez a meccs. Nekem hiányzott az iram. Lehet, a meleg miatt, vagy a múltkori vereség is befolyásolta a mostani teljesítményt, de sokkal több van a csapatunkban. Ha jó mérkőzést játszottunk volna, a rimaszombatiak csúnya vereséggel mennek haza. A lefújás előtt történtekre nehéz bármit is mondani, ilyen viselkedés talán csak faluhelyen fordulhat elő. Tudjuk, hogy nagy gondok vannak az ellenfélnél, de ettől függetlenül nem kellett volna mindenbe belekötniük, a bírókba, belénk, vagy a szerintük magas fűbe. Ez az ő bajuk, ez a viselkedés viszont nálam nem pályára való, de lehet, náluk igen… Valószínű, jó sokáig az utolsó meccsünket játszottunk a vendégekkel, mert sport tekintetében nincs semmi értelme. Talán csak annyi mentális téren, hogy hasonlóan ideges légkörű mérkőzéssel találkozhatunk majd az NB III-ban is. Készülünk a következő meccsre, szerdán azért komolyabb ellenfél vár ránk, a DVTK tartalékjai. Remélem, ott jobb teljesítményt fogunk nyújtani, és szintén nyerünk, mert a győzelmeket is meg kell tanulni, nem csak jól játszani! Megyünk tovább!

Next Post

Hajrágóllal húzta be második nyári fellépését a BSE

A büntetőből eredményes ‘gyarmatiak küzdelmes mérkőzésen gyűrték le a Taksonyt. Szombaton második nyári előkészületi találkozójukat is letudta az NB III Keleti-régiójának augusztusi rajtjára nagy elánnal hangoló BSE, Nagy Tibor legénysége a szintén harmadosztályú, a Közép-csoportban szereplő Taksonyt fogadta a Kövi Pál Sportközpontban. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, […]
error: Content is protected !!