Fejet hajtott a Tiszaújváros előtt az SBTC

Gabi

Hiába próbálták megmarkolni a veszett fejsze nyelét az első félidőben kétgólos hátrányba kerülő salgótarjániak, csak szépíteniük sikerült.

Az NB III Keleti-csoportjának tizenegyedik körében a Tiszaújvárost fogadta az SBTC. Három győzelem után szállhattak ismét ringbe a házigazdák, hiszen két bajnoki siker után egy héttel korábban a Magyar Kupában is nyertek. Joggal bizakodhattak tehát a salgótarjániak, sejthető volt azonban, hogy nem adja könnyen magát a Borsod megyei rivális.

A meccs összképét látva, kimondható, ez a találkozó nem a nógrádi gárdáról szólt. Eléggé álmoskásan fociztak a hazaiak, egy gondolattal mindig előttük járt a jóval dinamikusabbnak tűnő ellenfél. Egyértelműen jobban kezdtek a látogatók, volt is pár helyzetük, amiket viszont egy darabig rendre kihagytak. Aztán az első fél órát átlépvén már nem hibáztak a vendégek, több eladott labdát követően Tóth Márk balról középre tett passzából Bene közelről továbbított a kapuba.

Még a szünet előtt megduplázta fórját az előnybe kerülő oldal, nem is akárhogy: Pap szögletből tekerte be a lasztit, ami Puporka csak hozzáérni tudott. Nem túl jó szituációban várhatta tehát a folytatás a Stécé, és őszintén szólva, nem is volt benne a levegőben, hogy komoly változás következhet be az összecsapás során.

A második játékrészben talán valamivel aktívabbnak bizonyultak a vendéglátók, valami még mindig hiányzott. A párszor még veszélyeztető tiszaújvárosiak akár végérvényesen el is dönthették volna a párbajt. A gyenge forma ide vagy oda, mintegy húsz perccel a lefújás előtt felcsillant a remény a fekete-fehérek számára, Tarlósi Milán fejessel szépített.

A hátralévő időben még próbálkozott Rubint Richárd társulata, de már képtelen volt egyenlíteni a veszett fejsze nyelét megmarkolni akaró brigád, komolyabb ziccerei pedig ebben az időszakban is a vezetést birtokló együttesnek voltak. Kettő-egyes vereséggel zárta soros fellépését a hajrára ráadásul egy piros lap miatt emberhátrányba is kerülő az SBTC.

NB III Keleti-csoport, 11. forduló:

Salgótarjáni BTC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-2 (0-2)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Leél-Őssy Á. (Kulcsár D., Czeglédi B.)

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Illés E., Nemes, Szeles – Hegedűs, Sárközi (Simó A., 72.), Szabó T. (Bata, 57.) – Tarlósi P., Gazdag, Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze, Gelsi, Lőrincz – Bussy (Tóth S., 91.), Burics (Kulcsár, 65.) – Bene, Csernák, Pap – Kristófi (Benke, 88.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Tarlósi P., ill. Burics, Bussy, Bene, Csernák, Pap

Piros lap: Simó A. (83., Salgótarjáni BTC)

Gól: Tarlósi M. (72.), ill. Bene (33.), Pap (43.)

Rubint Richárd: Sajnos nem jól sikerült a mai mérkőzés. Szinte az első perctől kezdve jobb volt az ellenfél. Nekünk hiányzott a tűz, az elképzelés. A második gól nagyon fölösleges volt. Utána sikerült szépíteni, rosszkor jött a kiállítás, de azt mondom, már nem érdemeltük volna meg a pontszerzést. Megyünk tovább! Remélem, a most elveszített pontokat legközelebb vissza fogjuk hozni idegenben, aztán egálban vagyunk. 

Gerliczki Máté: – Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam, ha azt a játékot tudjuk játszani idegenben is, amit otthon hoztunk a legutóbbi bajnokin a Tiszafüred ellen, akkor nyerni fogunk. Így, hogy bejött, az ember nagyokosnak is tűnhet, de én éreztem, hogy meg fogjuk tudni nyerni ezt a mérkőzést, ha tényleg partnerek a játékosaim, és azt csinálják, amit megbeszéltünk. Mindent úgy csináltak, az elsőtől az utolsó percig betartották tényleg azt, amit megbeszéltünk. Úgy gondolom, csak rajtunk múlt, hogy ez csak egygólos győzelem lett. Nagyon sok helyzetünk volt, sajnos majdnem mindegyik ki is maradt. Az ellenfélnek nem sok helyzetet engedtünk, abból egy gólt azért szerzett, így lehetett meleg a vége. Kettő-egy után is nagyon sok helyzetünk volt, ha azok közül bármelyik gól, akkor nyugodtabb a végjáték. Mivel nem lőttünk újabb gólt, az utolsó percig izgulni kellett, hogy haza visszük-e a három pontot, de úgy gondolom, hogy ezt most megérdemelten tesszük meg.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Zsinórban harmadszor nyert az Építők

Elkapta a fonalat a soros erőpróbáján az Érsekvadkerttel elbánó salgótarjáni alakulat. Vasárnap a két győztes fellépéssel melegítő Építők otthonába volt hivatalos a forduló előtt az idényben még veretlen Érsekvadkert. A megye egyes bajnokság hatodik körében lejátszott mérkőzés abszolút nyíltnak tűnt a kezdősípszó előtt, nem volt favorit. A jóval energikusabb csapat […]
error: Content is protected !!