Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizennyolcadik fordulójában

Gabi

Egygólos meccset bukott el a BSE, nem született döntés Füzesgyarmaton, hátrányból állt fel a Cegléd, nagy csatában nyert a Sényő, könnyed sikert aratott a DVTK II, szép skalpot szerzett a DVSC II, érintetlenek maradtak a hálók Egerben.

Az előző hétvégén a tizennyolcadik körrel beindult a tavaszi szakasz az NB III Keleti-csoportjának 2019/2020-as szezonjában. A vasárnap lejátszott mérkőzések kapcsán nógrádi szemmel a legfontosabb történés, hogy a BSE egy góllal kikapott Putnokon. Az aktuális forduló további meccsein rangadón ikszelt a Füzesgyarmat és az ESMTK, a Cegléd hátrányból állt talpra Gyöngyösön, a Sényő küzdelmes találkozón gyűrte le a Tállyát, a DVTK kettő elverte a Jászberényt, a DVSC tartalékcsapata szép győzelmet aratott a Tiszaújvárossal szemben, az Eger és a Hatvan Heves megyei derbijén pedig nem született gól. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 18. forduló:

Putnok FC-Balassagyarmati VSE 1-0 (0-0)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, 200 néző. Vezette: Muhari G. (Csóra Sz., Bőhm Á.)

Putnok FC: Lékai – Marczis, Arday, Zimányi, Lakatos – Csirszki, Keményffy, Kercsó (Nyisalovits, 88.), Vajda (Takács, 93.) – Ádám F., Katona (Szilágyi, 91.). Vezetőedző: Nagy Csaba.

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár, Vastag, Lami, Király Á. – Pallagi, Kovács K. (Gábriel, 45.) – Nagy T., Kócsa, Király O. (Balázs S., 46.) – Szita (Klinger, 88.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Keményffy, Lakatos, Csirszki, ill. Vastag, Szita, Molnár

Gól: Katona (77.)

Küzdelmes mérkőzés végén maradtuk alul a jó pár helyzetet elpuskázó ‘gyarmatiak. A kezdősípszót követően jobbára mezőnyjáték tarkította a meccset, aztán itt is-ott is adódott egy-egy lehetőség, de a kapusok mentettek. Az imént említett szituációkkal az első félidőre el is lőtték puskaporukat a felek, nem esett gól a pihenőig. A második felvonásban hasonlóképpen festett a párbaj, a nógrádi csapat több ízben is veszélyeztetett, a jól védő Lékai azonban állta a sarat. Időközben Erdeinek is volt dolga, a 77. percben viszont ő is tehetetlennek bizonyult, amikor egy előreívelt labdát Katona előbb megtartotta a védői között, majd kíméletlenül kihasználta a ziccert. A hátralévő mintegy negyedórában még próbálkoztak a vendégek, de már képtelenek voltak egyenlíteni, így egy tipikusan egygólos összecsapás végén alulmaradtak. Jobbal bosszankodhattak az Ipoly-partiak, hiszen amennyiben eredményesebbnek bizonyultak volna a másik oldal tizenhatosánál, jóval kellemesebb túrát zárnak.

Nagy Csaba: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, amiből mi jöttünk ki győztesen. Amire készültünk, hellyel-közzel beigazolódott, főleg a jobboldaluk volt erős, illetve veszélyesek voltak a pontrúgásoknál. A mi baloldalunkon nagyon nagy fejtörést okoztak nekünk a vendégek, elsősorban ott próbáltak meg gólt elérni, de jól állta a sarat védelmünk. A második félidőben aztán egy felívelést követően Katona Bence szépen lefordult, majd a véleményem szerint a kapujából feleslegesen kijövő kapus mellett elpasszolta a labdát a hosszúba. A szünet után kicsivel jobban érvényesült a ‘Gyarmat akarata, de a gólt mi szereztük, ezáltal a három pontot is. Idény eleji volt a formánk, meglátszott a rengeteg, kereten belüli változás, ez azért meghatározta a játék képét, nem teljesen ugyanaz egy edzőmérkőzésen vagy egy bajnokin játszani. Bízom benne, az embereim felveszik a bajnoki ritmust, és a következő fordulókban ez a játékunkban is meg fog mutatkozni.

Nagy Tibor: – Hiába játszottunk sokkal jobban az ellenfélnél, dolgoztunk ki rengeteg helyzetet, egy egyéni fegyelmezetlenségből elvesztettük a mérkőzést.

Füzesgyarmati SK–ESMTK 1-1 (0–0)

Vezette: Mencsik L. (Zsákai M., Dobos D.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Vincze, Pataki Z. (Fejes J., 72.) – Székely, Achim Á., Constantinescu, Kovács D. – Cigan. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

ESMTK: Menczeles – Póti, Tóbiás, Lipcsei, Nagy M. – Slezák, Kovács B., Despotovic (Balogh, 64.) – Kovács D. (Reznek, 92.), Soós, Szilágyi. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Kovács D., Pataki L., ill. Póti, Slezák, Szilágyi, Soós

Gól: Raducu (57.), ill. Slezák (67.)

Boros Tibor: – Nagyon mély talajú pályán játszottunk. Folyamatos játék nem alakult ki egyik fél részéről sem. Miután az utolsó három percben három tiszta ziccerünk is volt, plusz egy tizenegyes, amit elhibáztunk, nem várhatunk jobb eredményt.

Turi Zoltán: – Érdekes mérkőzésen vagyunk túl. Egy futballra alkalmatlan pályán kellett játszanunk, és ez mellett a játékvezető is mindent megtett annak érdekében, hogy pont nélkül távozzunk onnan. Ezt már többször megpróbálta velünk a szezon során. Nem rajta múlt, hogy ne tudjunk ponttal, akár pontokkal hazatérni, hanem azon, hogy a Füzesgyarmat kihagyta a tizenegyest a kilencvenedik percben. Több olyan ítélete volt a játékvezetőnek, ami minket sújtott, a meg nem adott gólokon kívül, de szerencsére nem járt sikerrel. Gratulálok a nehéz körülmények között megszerzett egy ponthoz a csapatnak.

Gyöngyösi AK-Ceglédi VSE 1-3 (1-0)

Vezette: Bálint A. (Flinta Z., Pogonyi F.)

Gyöngyösi AK: Szalay – Tóth O., Molnár E. (Árvai, 83.), Bartha, Petrezselyem – Földi, Eichenvalder, Tarnai (Gergely P., 87.), Gazdag (Márkus, 63.) – Csoszánszki, Bartusz. Vezetőedző: Simon Antal.

Ceglédi VSE: Mikler – Juhász (G. Bíró, 90.), Csendes, Krajcz, Szabó G. – Takács K., Majoros, Markó, Kovács L. – Papp (Cseh, 76.), Laczkó. Vezetőedző: Makrai László.

Sárga lap: Szalay, Molnár E., Tóth O., ill. Laczkó, Juhász

Gól: Földi (34.), ill. Takács K. (55.), Laczkó (81.), Majoros (87.)

Simon Antal: – Az első félidőben nagyon masszívan és jól játszott a csapat, sikerült is vezetést szereznünk. Aztán a második félidőben szerettünk volna rárúgni még egy gólt, de ez nem jött össze, az ellenfél pedig egy szerintem vitatható tizenegyessel egyenlített, majd egy visszatámadásból hátul eladtuk a labdát, és megbüntettek bennünket. Kettő-egy után próbáltunk kicsit följebb jönni a védekezéssel, de akkor már kontrából többször mögénk mentek. Azt gondolom, az első két kapott gól nem kikényszerített hibából született, hanem elkerülhető volt, ezt követően pedig már nem tudtunk rajtuk fogást találni, látszott, hogy jó csapat a Cegléd.

Makrai László: – A nehéz talaj nehezítette a játékot, de az első félidőben ennek ellenére sem voltam elégedett, plusz nem volt meg a megfelelő agresszivitás! A szünet alatt rendeztük, átbeszéltük a dolgokat, és jöttek is a helyzetek! Összességében a három pontért jöttünk, így elégedettek vagyunk!

Tállya KSE–Sényő-Carnifex FC 0–1 (0–1)

Vezeti: Tóth T. (Kövér T., Kovács Z.)

Tállya KSE: Hegedűs – Nyitrai, Szegedi, Bihari, Tóth Sz. – Kelemen (Csicsvári, 82.), Fenyőfalvi, Minczér, Ohár, Bocsi (Sárosi, 69.) – Jano. Vezetőedző: Uray A.

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Bodó, Klepács, Hadházi, Fabu (Fenyőfalvi., 70.) – Lakatos L. (Barta, 88.), Szokol, Boros, Farkas – Lizák (Barcsay, 82.), Kapacina V. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Hegedűs, Minczér, ill. Bodó, Klepács.

Gól: Kapacina V. (13.)

Uray Attila: – A bekapott gól után átvettük a játék irányítását. Sajnos két nagy helyzetet is kihagytunk. Nem érdemeltünk vereséget.

Fiumei Viktor: – Egygólos mérkőzésen, mi rúgtuk azt a bizonyos egyet. Sokat tettünk a győzelemért, így úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Sok sikert a hazai csapatnak.

DVTK II–Jászberényi FC 6-1 (3-0)

Vezette: Gál P. (Kulcsár D., Gordos Á. M.)

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Lázár B., Ivánka, Orosz M., Budaházi – Adukor (Kispál, 76.), Tóth B. – Óvári, Zsiga M. (Nagy Z., 83.), Cortés – Boros (Mertse, 57.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Jászberényi FC: Csutorka (Juhász, 13.) – Szabó T., Ágoston, Süttő, Papp (Balogh B., 46.), László K. – Szemere, Szöllősi, Ludasi, Pálinkás – Nagy Sz. (Drávucz, 46.). Vezetőedző: Német Gyula.

Sárga lap: Adukor, ill. Szabó T.

Gól: Cortés (11., 40.), Zsiga (25.), Óvári (69.), Tóth B. (86.), Mertse (87.), ill. Szemere (81.)

Vég Csongor: – Taktikus és fegyelmezett játékunknak köszönhetően jól kezdtük a szezont. Nagy számban alakítottunk ki tiszta gólszerzési lehetőségeket, és ezeket hatékonyan értékesítettük. Kulcsmomentum volt az első félidőben a jó kapusteljesítmény, amellyel magabiztos vezetéssel tudtunk a szünetre menni. Kitűztünk magunk elé egy célt, és ma tettünk felé egy lépést. Ennyi különbség nincs a két csapat között, de ma nekünk minden összejött. Gratulálok a fiúknak és sok sikert a ‘berényi csapatnak a tavaszra.

Német Gyula: – Istenigazából, sok sebből vérzünk, de ennyire nem vagyunk kutyák! Természetesen, fiatalítottunk, de hozzá kell tennem, nem a fiatalok játszottak… Gratulálok az ellenfélnek, mert úgy gondolom, minden hibánkat kihasználtak, amit csak lehetett, pedig még helyzeteink is voltak. Remélem, ennél csak jobb lehet, mert ennyire nem vagyunk kutyák!

Debreceni VSC II–Termálfürdő FC Tiszaújváros 3–1 (1-1)

Vezette: Takács Á. (Benkő R., Pisóczki V.)

Debreceni VSC II: Hrabina – Lakatos B., Kovács R., Belényesi, Barna – Bene (Kerekes, 71.), Baráth, Szabó Á., Trujics – Damásdi (Jankelic, 61.), Burai (Tonhaizer, 84.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Lippai, Gelsi, Márton A. – Molnár (Nagy D., 61.), Burics (Tóth M., 81.) – Kulcsár, Pap, Kristófi – Bene (Csicsek, 61.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Szabó Á., Lakatos B., ill. Gelsi

Piros lap: Lippai (76., Termálfürdő FC Tiszaújváros)

Gól: Burai (26.), Damásdi (56.), Baráth (76.), ill. Kulcsár (11.)

Szatmári Csaba: – Egy nagyon jó Tiszaújváros ellen kezdtük az idényt. Úgy gondolom, jó ritmusban játszottunk, agresszívek voltunk, amihez társult eredményesség is, nagyon tetszett ma a csapat játéka! Ami még dicséri a gárdát, hogy hátrányból meg tudtuk fordítani a mérkőzést, mert ugyan hamar gólt kaptunk, volt tartása a társaságnak. Gratulálok a csapatnak.

Gerliczki Máté: – Erős csapatot állított ki ellenünk a Debrecen, ezáltal végig erősebbek is voltak fizikálisan, így megérdemelt a győzelmük.

Eger SE–FC Hatvan 0-0

Vezette: Horváth M. (Deme R., Volentics E. J.).

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Vaskó, Gajda, Lőrincz – Vitelki (Valkay, 87.), Antal Zs. (Révész, 68.) – Gresó, Vajda (Csifó, 75.), Nemes – Olasz. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

FC Hatvan: Tajti – Purzsa, Lobót, Katona, Karácsony – Bárkányi, Mundi – Lukács Zs., Bartók, Kitl – Czibolya (Szabó R., 86.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Sárga lap: Vaskó, ill. Katona, Kitl

Sütő Szilárd: – Csalódást keltő eredmény született a mi szempontunkból. Úgy készültünk, itthon tartjuk a három pontot a megyei rangadón. Összességében egy igazságos döntetlen született. A csapatunk ennél a játéknál sokkal többre képes!

Gulyás Gábor: – A csapat teljesítménye mindenképpen pozitívum. Örülök annak, hogy sikerült lehoznunk a meccset kapott gól nélkül, de hiányérzetem is van, mert a játék képe alapján úgy érzem, hogy itt hagytunk két pontot!

Szabadnap: Debreceni EAC.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így fordított a Diósjenő Pásztón

Videós összefoglaló a hatpontos rangadót behúzó vendégek győzelméről. Ahogy arról már beszámoltunk, az egygólos hátrányból felálló Diósjenő kettő-egyes sikerre tett szert Pásztón a megyei első osztály tizennyolcadik körének rangadóján. Az izgalmas meccsen Csépe Richárd révén hamar előnybe kerültek a hazaiak, akik ezt követően kihagyták lehetőségeiket, amit Lami egyenlítéssel büntetett meg […]
error: Content is protected !!