Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizennegyedik fordulójában

Gabi

Emelt fővel kapott ki az éllovastól a BSE, hozta a kötelezőt a DEAC, újra örülhetett a Cegléd, szép győzelmet aratott a Jászberény, remek skalpot szerzett az Eger, nagy csatában nyert a Sényő, zsinórban negyedszer jutott három pontig a Putnok.

Az előző hétvégén a tizennegyedik kört hozták tető alá a harmadik vonal Keleti-csoportjának 2019/2020-as idényében. Az aktuális találkozók kapcsán nógrádi szemmel a legfontosabb hír, hogy a BSE emelt fővel maradt alul az éllovas Füzesgyarmattal szemben. A további mérkőzéseken a DEAC elvárható sikerre tett szert a DVTK tartalékjaival szemben, a Cegléd két vállra fektette a Hatvant, a Jászberény fontos győzelmet ért el az ESMTK ellen, az Eger kiemelkedő diadalt ért el Tiszaújvárosban, a Sényő nagy csatában gyűrte le a Gyöngyöst, a jó formában lévő Putnok pedig ezúttal a Tállyát keserítette. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 14. forduló:

Balassagyarmati VSE–Füzesgyarmati SK 13 (11)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 250 néző. Vezette: Kulcsár K. (Bőhm Á., Deme R.)

Balassagyarmati VSE: Szalay – Gábriel, Lami, Péter B., Vekker – Pallagi, Csizmadia (Szilágyi, 82.) – Király, Kócsa (Balga, 89.), Nagy T. – Szita. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Füzesgyarmati SK: Ivicsevics – Achim S., Vincze, Raducu, Benkő-Bíró, Fejes (Lukács, 73.) – Katona (Popescu, 77.), Achim Á., Marius, Pataki – Székely (Villand, 86.). Vezetőedző: Csillag László.

Sárga lap: Nagy T., Szilágyi, Gábriel, Pallagi

Gól: Kócsa (40.), ill. Katona (19.), Benkő-Bíró (51.), Marius (81.)

Nagy Tibor: – Nagyon örülök annak, amit láttam. Annak ellenére, hogy kikaptunk, kulturált futballt játszottunk, próbáltuk irányítani a mérkőzést. Úgy gondolom, egy-egynél megvoltak a lehetőségeink arra is, hogy a saját javunkra döntsük el a meccset, de nem tudtunk élni ezekkel a szituációkkal. A futball pedig ilyen, megint jött egy szabadrúgás és egy fejesgól, majd egy tizenegyes. A büntetőnél már mindegy volt, mert mentünk ész nélkül előre, mert szerettünk volna kiegyenlíteni. Büszke vagyok a fiúkra, mert kimondottan jól fociztunk!

Csillag László: – Az időjárás nem nagyon kegyelmezett a csapatoknak, igazán küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők. Három pontrúgásból nyertük meg ezt a meccset, egy masszív csapat ellen. Azt kell mondanom, elég jól védekeztek és kontráztak a hazaiak, nekik is voltak lehetőségeik. Talán viszont a rutin mellettünk szólt, így szerintem megérdemelten győztünk.

Debreceni EAC-Diósgyőri VTK II 4-0 (3-0)

Vezette: Rózsavölgyi D. (Benkő R., Piskóczi V.)

Debreceni EAC: Szabados – Szabó K., Nagy Z. (Kertész, 75.), Balogh K., Papp – Sigér, Spitzmüller, Bíró (Patócs, 81.), Karikás – Sidibe (Urbin, 58.), Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Orosz D., Farkas (Budaházi, 46.), Orosz M. – Kispál (Ivánka, 60.), Tóth B. – Ternován, Zsolnai (Mertse, 69.), Óvári – Boros. Vezetőedző: Vég Csongor.

Sárga lap: Szabó K., ill. Szűcs

Gól: Sidibe (11.), Bíró (33.), Bárány (35.), Urbin (89.)

Kondás Elemér: – Egy kulturáltan futballozó csapatot sikerült ilyen arányban is megérdemelten legyőznünk. Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa.

Vég Csongor: – Nagyon vártuk ezt a mai mérkőzést, mert egész héten azt sulykoltuk a srácokba, hogy ez a bajnoki rengeteg szakmai tapasztalatot tud majd adni a fiatal játékosainknak, hogy mennyire tudnak versenyképes produkciót nyújtani egy olyan DEAC ellen, amely simán üti a másodosztály szintjét. A kilencven perc után azt kell, hogy mondjam, lesz még munkánk bőven. Nagyon komoly tükröt tartott ez a bajnoki azoknak a fiatal játékosoknak, akik a felnőtt kerettel készülnek, és úgy érzik, hogy már érettek arra, hogy szintet lépjenek. Bosszús vagyok, mert nagyon könnyű gólokkal és felelősségvállalás nélküli, bátortalan játékkal végeztük ki magunkat már az első félidőben. A második játékrészben sokkal többet tudtuk birtokolni a labdát, de sajnos helyzeteket nem tudtunk kidolgozni. Ez tükörsima haza győzelem volt. Gratulálok a DEAC csapatának!

Ceglédi VSE-FC Hatvan 3-1 (1-0)

Vezette: Tóth T. (Kovács Z., Szabó F.)

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – G. Bíró (Juhász, 59.), Markó – Kun, Takács K. (Makrai, 85.), Kovács L. (Szilágyi, 69.) – Lukács R. Vezetőedző: Schőn László.

FC Hatvan: Tajti – Zagijev (Bogdán, 46.), Gál, Bárkányi, Karácsony – Purzsa, Mundi, Kitl, Fellner (Czibolya, 59.) – Sárközi, Szabó R. (Katona, 58.). Vezetőedző: Török László.

Sárga lap: Markó, Kun, Bagó

Gól: Kun (39.), Lukács R. (73., 84.), ill. Kitl (91.)

Schőn László: – A három-egyes eredmény magabiztos győzelmet mutat, de nem volt ez ilyen egyszerű. Az első félidőben nem azt játszottuk, amit terveztünk. A szünet után sokkal több helyzetet tudtunk kidolgozni, hatékonyabb támadójátékunk volt.

Török László: – Őszi teljesítményünk, játékunk, és kapitális hibáink tükrözik a tabellán elfoglalt helyezésünket. Messze vagyunk még az NB III-as szinttől.

Jászberényi FC-ESMTK 3-1 (2-1)

Vezette: Mencsik L. (Kurinka B., Nagy P.)

Jászberényi FC:  Miski – Szemere, Lakatos G., Lakatos B., Szabó T. (Balogh B., 72.) – Sándor I. – Gresó (Győrfi, 87.), Király O. (Balogh M. 83.), Szöllősi F., László K. – Pálinkás. Edző: Német Gyula.

ESMTK:  Bonica – Nagy M., Lipcsei Á., Gubacsi, Tóbiás  – Turi D. (Reznek, 83.), Kovács B.  – Herczeg, Boda (Slezák, 41.) – Oroszi, Kovács D. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Szabó T., ill. Nagy M., Herczeg, Kovács B.

Gól: Pálinkás (26., 32., 78.), ill. Herczeg (38.)

Német Gyula: – Nagyon régóta nem nyertünk, és most nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült! Van még három forduló, télen szeretnénk a dobogón lenni! Gratulálok a csapatomnak!

Turi Zoltán: – Gratulálok a Jászberénynek, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Eger SE 0-1 (0-1)

Vezette: Muhari G. (Csóra Sz., Gordos Á. M.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Gelsi, Lippai, Tóth M. – Terdik (Bussy, 62.), Burics – Hussein, Molnár M. (Kundrák, 72.), Nagy D. (Kulcsár, 46.) – Csicsek. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Vaskó, Csiki, Lőrincz – Bartusz (Stampf, 71.), Farkas – Kis G. (Kovács D., 88.), Vitelki (Valkay, 78.), Haász (Révész, 90.) – Benke. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Burics, Terdik, Bokros, ill. Benke, Kis G., Csiki, Debreczeni, Vaskó

Gól: Benke (26.)

Gerliczki Máté: – A hatalmas esőzés miatt felázott talaj játékra alkalmatlan volt. A mai mérkőzést csak brusztolással lehetett volna megnyerni, ebben a vendégek lényegesen jobbak voltak és megérdemelten nyertek, amihez gratulálok.

Sütő Szilárd: – A csoport egyik legszervezettebb csapatának otthonában arattunk megérdemelt győzelmet. Egy ilyen talajú pályán a játékosoknak óriási akaratot és elszántságot kellett bemutatniuk, hogy meg tudjuk nyerni ezt a meccset. Nagyon örülünk neki, hogy megszereztük első idegenbeli győzelmünket. 

Sényő-Carnifex FC-Gyöngyösi AK 3-2 (1-0)

Vezette: Horváth M. (Skover P., Balla L.)

Sényő-Carnifex FC:  Gazsi – Klepács, Fenyőfalvi, Kristófi, Lakatos L. (Hadházi, 67.) – Szokol, Lizák – Fabu, Kapacina K. (Varga J., 76.), Barcsay (Boros, 82.) – Kapacina V. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild, Markovics, Fehér, Petrezselyem, Nádudvari (Czéh, 84.) – Tóth O., Tarnai, Nagy R., Forgács (Botos, 75.) – Csoszánszki. Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Kristófi

Gól: Kapacina V. (38.), Lakatos L. (55.), Hadházi (70.), ill. Fehér (47.), Tóth O. (79.)

Fiumei Viktor: – Kiegyenlített mérkőzésen, akaratban mindenféleképpen az ellenfél fölé nőttünk, valamint a meccs periódusaiban játékban is, ezért győzelmet szereztünk.

Varga Attila: – Rúgtunk két gólt idegenben, mégsem tudtuk megnyerni a mérkőzést. Egy-két ember felelőtlensége túl sokba került a mai napon.

Ózdi Kohász SC-Debreceni VSC II 0-6 (0-2)

Helyszín: Hatvan. Vezette: Takács Á. (Szilágyi N., Soós A.)

Ózdi Kohász SC: Fodor – Czingráber, Gál Sz. (Tasi, 46.), Gál B., Zöllei – Palkó, Pfister, Lévai (Tóth G., 46.), Kozics – Gábor L., Pataki R. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Debreceni VSC II: Kovács P. – Jankelic, Belényesi, Mészáros N., Bene – Damásdi, Kónya (Szabó Á., 56.), Sárosi, Bévárdi – Tonhaizer (Bouoli, 70.), Sármány (Györgyi, 65.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Tasi, Várhidi, ill. Kónya

Gól: Bévárdi (10., 49.), Belényesi (35.), Damásdi (78.), Bouli (84.), Györgyi (87.)

Várhidi Péter: – Erről a mérkőzésről már nem tudok semmit sem mondani.

Szatmári Csaba: Gratulálok a csapatnak. Megérdemeltük a mai győzelmet, mindenben fölülmúltak az ellenfelet.

Tállya KSE-Putnok FC 0-1 (0-0)

Vezette: Leél-Őssy Á. (Nyerges Zs., Urgyán A.)

Tállya KSE: Tarr – Minczér, Németh (Toldi, 85.), Csicsvári, Fenyőfalvi – Ohár, Szegedi – Potyka, Paranai (Huszti, 52.), Kelemen G. – Ondó. Vezetőedző: Uray Attila.

Putnok FC: Pomozi – Nyisalovits, Arday (Nemes, 46.), Fazekas, Galambosi – Csirszki, Mahalek, Illés R., Nyitrai – Tóth Sz. (Tucsa, 88.), Katona. Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Németh, ill. Illés R.

Gól: Tóth Sz. (67.)

Uray Attila: Nem érdemeltünk vereséget. Jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt. Gratulálok a Putnoknak.

Kriston István: – Kiélezett mérkőzésen sikerült megszereznünk a győzelmet. Sikerünk értékét növeli, hogy egy stabil, jól szervezett csapat ellen tudtunk nyerni.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így kapott ki a Füzesgyarmattól a BSE

Videós összefoglaló az éllovastól emelt fővel kikapó nógrádi csapat vereségéről. Mint arról már beszámoltunk, a legutóbbi hétvégén a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizennegyedik körében pályára lépő Balassagyarmat három-egyes vereséggel zárta a listavezető Füzesgyarmati elleni fellépését. Bár a hiányzások által megtizedelt nógrádi csapat abszolút méltó ellenfele tudott lenni a bombaerős vendégeknek, végül […]
error: Content is protected !!