Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenkilencedik körében

Gabi

Kikapott a BSE, megharcolt a pontokért az élre lépő DEAC, bravúros skalpot szerzett az Eger, könnyedén nyert a Cegléd, szép remit jegyzett a Gyöngyös, sokgólos döntetlen született Jászberényben, idegenben örülhetett a Putnok.

Szombaton lezajlott a tizenkilencedik játéknap a harmadik vonal Keleti-csoportjában. A koronavírus miatt meghozott MLSZ határozat következtében valamennyire mérkőzésre zárt kapuk mögött került sor. Nógrádi szemmel a legfontosabb, egyben nem túl szívderítő hír, hogy a BSE alulmaradt a Tállyával szemben. A további meccseken az élre lépő DEAC az utolsó percekben elért góllal gyűrte le létszámhátrányban a Hatvant, az Eger remek sikert aratott a korábbi listavezető Füzesgyarmat ellen, a Cegléd elbánt a DVTK fiataljaival, a Gyöngyös fontos pontot szerzett az ESMTK-nál, nem bírt el egymással a Jászberény és a DVSC kettő, a Putnok pedig bevette Tiszaújvárost. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 19. forduló:

Balassagyarmati VSE-Tállya KSE 0-2 (0-2)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezette: Bodzay Á. (Urgyán A., Czeglédi B.)

Balassagyarmati VSE: Balogh – Molnár, Vastag, Lami, Király Á. – Pallagi, Gábriel – Vekker (Klinger, 46.), Kócsa (Tóth B., 69.), Balázs S. (Szenecei, 46.) – Szita. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Tállya KSE: Hegedűs – Nyitrai, Szegedi, Bihari, Tóth Sz. (Németh, 92.) – Kelemen (Csicsvári, 70.), Fenyőfalvi, Minczér, Ohár, Bocsi (Sárosi, 69.) – Motkó (Huszti, 87.). Vezetőedző: Uray A.

Sárga lap: Szenecei, Tóth B., ill. Csicsvári, Huszti, Németh

Gól: Kelemen (19.), Ohár (45+1.)

Nagy Tibor: – Rengeteg hibával játszottunk, teljesen megérdemelten vezetett a Tállya. A második félidőben hiába támadtunk sokkal többet, nincs “vége” a támadójátékunknak. Úgy néz ki, egy-két ember fejben már pihenőn volt. Úgy tűnik, újra be kell keményítenem, mert ez így nem mehet tovább!

Uray Attila: – Megérdemelten nyertük meg a mérkőzest! Kevés lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Gratulálok a csapatomnak!

FC Hatvan-Debreceni EAC 0-1 (0-0)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. Vezette: Böcskei B. (Szabó D., Zsákai M.)

FC Hatvan: Tajti – Purzsa, Labát, Katona, Karácsony – Bárkányi, Mundi – Lukács Zs., Bartók, Kitl – Czibolya (Simon M., 73.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z., Papp, Soltész, Balogh – Rezes (Sidibe, 73.), Sigér, Spitzmüller, Sándor T. (Karikás 80.) – Bíró P. (Urbin, 60.), Bárány. Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Balogh

Piros lap: Papp (83., Debreceni EAC)

Gól: Bárány (89.)

Gulyás Gábor: – Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt! Úgy érzem, hogy többet érdemeltünk volna ezen a mai mérkőzésen! 

Schőn László: – Nehéz mérkőzést játszottunk. Erre is számítottunk. Egyrészt, Gyöngyösen kellett fociznunk, egy nem túl jó minőségű pályán, ami nehezítette a dolgunkat, másfelől pedig, egy nagyon jól felkészített ellenféllel találkoztunk. Az első félidőben inkább a mi akaratunk érvényesült, megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. A második játékrészben viszont több ígéretes akciót vezetett a Hatvan, nekik is volt két-három óriási lehetőségük. A kiállítás után szerkezetet kellett váltanunk, de azt gondolom, a csapat ma tényleg csapatként küzdött az utolsó percekig, a 89. percben pedig meg is lett ennek az eredménye, és sikerült egy-nullra nyernünk. Gratulálok a fiúknak és további sok sikert kívánok a hatvaniaknak.

Eger SE-Füzesgyarmati SK 1-0 (0-0)

Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion. Vezette: Kátai G. (Benkő R., Gavalla-Kulcsár J.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Deli (Csifó, 70.), Gajda, Lőrincz – Valkay, Vitelki – Vajda (Révész, 92.), Gresó, Nemes – Olasz D. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze (Toca, 46.), Raducu, Benkő-Bíró, Fejes (Katona, 78.) – Székely, Marius, Achim Á., Kovács D. (Kis Sz., 57.) – Cigan. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sárga lap: Vajda, ill. Katona

Gól: Olasz (47.)

Sütő Szilárd: – A múlt hetihez képest sokkal felszabadultabb játékot mutattunk be és megérdemelten vertük meg az osztály egyik legjobb csapatát. Gratulálok a játékosoknak!

Boros Tibor: – A mai mérkőzés előtt a kialakult vészhelyzetre való tekintettel, azt kértem a fiúktól, hogy játsszanak egy bajnoki döntőt, mert az is előfordulhat, hogy a meccs utáni állás alapján lesz lezárva a bajnokság. Ennek a kérésemnek a fényében, óriási csalódás volt nagyon sok játékosnak a produkciója. Nem is érdemelhettünk ma csak vereséget ilyen játékkal. 

Ceglédi VSE-Diósgyőri VTK II 5-0 (1-0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep. Vezette: Somogyi S. (Vrbovszki P., Ancsin Z.)

Ceglédi VSE: Mikler – Bagó, Csendes, Krajcz, Szabó – Juhász (G. Bíró, 78.), Markó, Takács – Kovács, Laczkó (Kelemen, 85.), Papp (Majoros, 71.). Vezetőedző: Makrai László.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Lázár B., Ivánka, Orosz M., Budaházi (Nagy Á., 75.) – Kispál, Jónyer, – Ternován (Nagy Z., 68.), Zsiga M., Óvári – Mertse (Kacsó, 75.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Sárga lap: Orosz M.

Gól: Laczkó (22., 74.), Papp (64.), Takács K. (67.), Kovács L. (86.)

Makrai László: – A végeredmény alapján simának is tűnhet a mérkőzés, de azért nem volt ennyire egyszerű. Az első félidőt nagyon jól kezdtük, jó felfogásban játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, vezettünk egy-nullra, majd ezután picit visszaesett a játékunk. próbáltuk kiengedni a Diósgyőrt, ami nem sült el igazán jól, mert mezőnyfölényt alakítottak ki és volt egy-két lehetőségük a gólszerzésre. A szünetben újra átbeszéltük a dolgokat, majd úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy a mi akaratunknak kell érvényesülnie, ugyanúgy, mint az elsőben, és jöttek is a gólok.

Vég Csongor: – A múlt héten mi szabtuk a zakót az ellenfélre, ma pedig mi öltöttük fel magunkra. Nem volt ez az eredmény benne a meccsben az első félidő után. Főleg úgy, hogy az első játékrész második felében kifejezetten jól játszottunk, és joggal hihették volna el a srácok, hogy ezt a mérkőzést meg lehet fordítani. Legyen bármilyen fiatal is a csapatunk, az megengedhetetlen, hogy a második kapott gól után szétesünk. Ha szeretnék valami pozitívumot találni a mai vereségben, akkor azt emelném ki, hogy Kacsó Botond és Nagy Ákos személyében két tehetséges akadémistánk debütált a felnőttek között. Ma nagyon sok átlag alatti teljesítmény volt a csapatunkban, így megérdemelt vereséget szenvedtünk.

ESMTK-Gyöngyösi AK 0-0

Budapest, ESMTK Stadion. Vezette: Erdélyi B. (Zahorecz R., László I.)

ESMTK: Menczeles – Póti, Tóbiás, Lipcsei, Nagy M. – Slezák, Kovács B., Despotovic (Tóri D., 74.) – Kovács D. (Boda, 74.), Soós (Reznek, 46.), Pataki. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Gyöngyösi AK: Szalay – Tóth O., Bartha, Rédei, Petrezselyem, Gazdag (Márkus, 57.) – Eichenvalder (Gaal, 64.), Tarnai (Gergely P., 59.), Földi – Bartusz, Csoszánszki. Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Tóbiás, Slezák, Boda, Turi Z., ill. Földi, Csoszánszki

Turi Zoltán: – Ritmustalanul és pontatlanul játszottunk, de így is simán nyernünk kellett volna. Benne hagytunk ebben a mérkőzésben két pontot.

Simon Antal: – A várakozásnak megfelelően, egy jó csapat otthonában léptünk pályára, még ha nézők nélkül is. Azt gondolom, minkét csapat függetlenítette magát a külső körülménytől és egy nagyon éles, jó mérkőzést játszott, attól függetlenül, hogy nem született gól. Talán a hazaiaknak nagyobb lehetőségei voltak a kapu előtt, viszont nekünk több olyan ígéretes támadásunk volt, amiket az akciók végén, az utolsó passzoknál hibázgattunk el. A mezőnyben nagyon kemény találkozó volt, kifejezetten agresszív párharcokkal. Nagyon értékesnek tartom ezt a nulla-nullát.

Jászberényi FC-Debreceni VSC II 3-3 (2-3)

Jászberény, Városi Stadion. Vezette: Újhelyi T. (Balla L., Katona B.)

Jászberényi FC: Juhász – Micskó, Szemere, Drávucz, Süttő – László L. (Palcsó), Ludasi – Balogh B. (Szabó T.), Szöllősi, Pálinkás – Nagy Sz. (Borics). Vezetőedző: Német Gyula.

Debreceni VSC II: Hrabina – Kovács R., Bene, Burai (Kerekes, 64.), Szabó Á. (Nikitscher, 78.) – Damásdi, Gyönyörő, Sütő (Jankelic, 46.), Lakatos B. – Belényesi, Adeniji. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Szemere, Ludai

Gól: Ludai (7.), Süttő (44.), Borics (75.), ill. Gyönyörű (4.), Lakatos B. (21., 39.)

Német Gyula: – Három szintet léptünk előre! Nagyon boldog vagyok, mert tudtam, hogy nem vagyunk ennyire kutyák! Megérdemeltük volna a győzelmet is, ez ma nem jött össze, remélem, a következő mérkőzésen majd sikerül. 

Szatmári Csaba: – Az első félidőben lezárhattuk volna a mérkőzést. Egy gyors vezetés után kaptunk egy gólt, de ezt követően két szögletből megint sikerült vezetést szerezni, már három-egy volt az eredmény. Ekkor lezárhattuk volna a meccset, sajnos azonban az első félidő végén kaptunk egy gólt, amit nagyon nem kellett volna. Úgy gondolom, a második játékrész elején volt egy komoly ziccerünk, amit ha berúgunk, szerintem megszereztük volna a győzelmet. Az ikszet mindenféleképpen megérdemeltük, de úgy gondolom, ma akár a három pontot is be lehetett volna gyűjteni, kis hiányérzetem azért van a találkozóval kapcsolatban. Sajnos nem játszottunk olyan jól, mint a múlt héten, de így is meg lehetett volna a győzelem, ha egy kicsit jobban odafigyelünk a védekezésre.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Putnok FC 1-3 (0-1)

Tiszaújváros, Sportcentrum. Vezette: Kovács T. (Kulcsár D., Gordos Á. M.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros (Horváth T., 79.), Csicsek, Tóth M., Pap – Bene, Márton – Burics (Molnár, 66.), Kulcsár, Kristófi – Nagy D. (Fodor, 76.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Putnok FC: Lékai – Marczis, Arday, Zimányi, Lakatos – Nyisalovits, Keményffy, Kercsó, Vajda – Ádám F. (Takács T., 94.), Katona (Szilágyi, 91.). Vezetőedző: Nagy Csaba.

Sárga lap: Bene, Gerliczki, Bokros, Fodor, ill. Ádám F., Katona

Gól: Csicsek (75.), ill. Kercsó (75., 90.), Ádám F. (61.)

Gerliczki Máté: – Nem szoktam a hiányzóinkra hivatkozni egy egy vereség után, de a tervezett kezdőcsapatunkból legalább öten hiányoztak. Nyilván más lett volna a játék képe, ha ők itt vannak. Így jobb volt az ellenfél és megérdemelten nyert.

Nagy Csaba: – A mérkőzés összképét tekintve, megérdemelten hagyta el győztesen a pályát a csapat. Amire a meccs előtt készültünk, azt hellyel-közzel vissza is kaptuk. Ha az utolsó passzok pontosabbak, több góllal is nyerhettünk volna. Összességében megérdemelt a sikert, gratulálok a srácoknak.

Szabadnap: Sényő-Carnifex FC.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Mit tartogathat az elkövetkezendő időszak a magyar futballban?

Egyelőre csak találgatásokat hallani, de megpróbáltuk összeszedni a lehetséges forgatókönyveket egy esetleges bajnoki szünet kapcsán. Mint az nagy valószínűséggel valamennyi olvasónk számára ismert, a koronavírus miatti pánik napjainkra a magyar futballt is elérte. A sajnálatos itthoni megbetegedéseket követően az MLSZ előbb úgy határozott, zárt kapussá tesz valamennyi mérkőzést, majd ezután […]
error: Content is protected !!