Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenkettedik fordulójában

Gabi

Alulmaradt a BSE, hátrányból állt talpra a Sényő, rangadót nyert a DEAC, egygólos meccset húzott be a Tiszaújváros, szép pontot szerzett a Hatvan, először örülhetett az Ózd, megharcolt a sikerért a Tállya, otthon nyert a Putnok.

Az előző hétvégén a tizenkettedik körrel folytatódott a harmadik vonal Keleti-csoportjának 2019/2020-as idénye. Az aktuális fordulóból nógrádi szemmel legérdekesebb történés, hogy a BSE kikapott az ESMTK-tól, míg a további párharcokban a Sényő hátrányból felállva kerekedett felül az Egeren, a DEAC rangadón keserítette a Füzesgyarmatot, a Tiszaújváros legyűrte a Ceglédet, a Hatvan megsüvegelendő remire tett szert Jászberényben, a szezonban először diadalmaskodó, ezer sebből vérző Ózd megfricskázta a Gyöngyöst, a Tállya egygólos mérkőzésen fektette két vállra a Diósgyőr kettőt, a Putnok pedig győzött a debreceni tartalékokkal szemben. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 12. forduló:

Balassagyarmati VSE-ESMTK 2-3 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 300 néző. Vezette: Juhász D. (Csóra Sz., Imrő J.)

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár, Lami, Vastag, Vekker – Kovács K., Király (Nagy T., 76.) – Gábriel, Kócsa (Péter B., 57.), Pallagi – Szita (Balga, 88.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

ESMTK: Bonica – Nagy M., Gubacsi, Lipcsei, Lázár B. – Kovács B., Despotovic  – Kovács D., Herczeg, Slezák – Horváth L. (Oroszi, 87.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Kovács K., Vekker, Péter B., ill. Gubacsi, Lázár B.

Gól: Kócsa (18.), Nagy T. (91.), ill. Kovács B. (55.), Slezák (66.), Herczeg (83.)

Nagy Tibor: – Csík tíz olyan játékosunk volt, aki egész héten tudott edzeni, ez meg is látszott, az 55. percre elfáradtunk, cserélgetnem kellett, de a beszállók is betegetek voltak, Nagy Tamás és Péter Bence négy napig nem edzett. Így néztünk ki, de ebből kellett főzni. Ennek ellenére, becsületen helytálltunk. Lehetett látni, hogy egy jó csapattal játszottunk, látszott, hogy korábban hol fociztak az embereik. Ami nagyon bosszant, hogy egész héten erről arról beszélgettünk, hogy a balhátvéd mögé rugdossák be a labdát és onnan indulnak le, valahogy ezeket próbáljuk meg levédekezni. Ehhez képest, ilyen szituációból kaptunk három gólt és még volt két-három ziccerük a vendégeknek… Az volt a baj, hátul nem gondolkodtunk, különösen a bal oldalon, ezeket a hibákat pedig könyörtelenül kihasználták. Nincs azonban semmi gond, menni kell tovább, dolgozni, egyszer csak kiegyenesedünk!

Turi Zoltán: – Negyvenöt perccel később érkeztünk a mérkőzésre. Az első félidőt nem tudom értékelni, még ha akkor is sok lehetőségünk volt. Egy-két dolgot át kellett beszélni a szünetben, aztán a második játékrészre feljavultunk, az ebben a félidőben látottak alapján pedig szerintem megérdemelten nyertünk.

Sényő-Carnifex FC-Eger SE 2-1 (0-1)

Vezette: Tóth T. (Szabó F., Kovács Z.)

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Szokol, Klepács, Márton A., Lizák – Lakatos L., Fabu – Kapacina V., Boros D. (Barcsay M., 56.), Kristófi (Varga J., 78.) – Kapacina K. (Fenyőfalvi D., 67.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Valkay, Vaskó, Lőrincz – Benke, Farkas (Csiki, 46.) – Kis G. (Pratsler, 74.), Vitelki (Bartusz, 66.), Vajda – Gajda. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Kapacina V., Fenyőfalvi, ill. Vitelki, Vaskó, Csiki

Piros lap: Klepács (59., Sényő-Carnifex FC), ill. Gajda (83.), Valkay (86., mindketten Eger SE)

Gól: Kapacina K. (63.), Kapacina V. (72.), ill. Gajda (5.)

Fiumei Viktor: – Sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy elterveztük, hamar hátrányba kerültünk, ami a szünetig nem változott. A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk azért, hogy megfordítsuk a mérkőzést, de sajnos nem sok helyzetet tudtunk kialakítani. Viszont úgy gondolom, a tőlünk történő kiállítás az Egert zavarta meg jobban, aztán meg is a magunk javára is billentettük a mérkőzést, időközben pedig ráadásul még emberelőnybe is kerültünk, így a végéig már nem változott a játék képe.

Sütő Szilárd: – Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Az elmúlt hetekhez képest most nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapat, azonban a kapu előtti döntéseket nem hoztuk meg megfelelően, így nem tudtuk növelni előnyünket, a végén pedig két játékosunkat kiállítottak, mely úgy gondolom, elfogadhatatlan fegyelmezetlenségekből adódott.

Debreceni EAC-Füzesgyarmati SK 3-0 (1-0)

Vezette: Mencsik L. (Soós A., Gavalla-Kulcsár J.)

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z., Soltész, Balogh K., Papp – Spitzmüller, Ramos (Sándor T., 46.), Sigér – Sidibe, Urbin (Kertész, 65.), Bárány (Patócs, 80.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Székely, Villand (Katona Gy., 78.), Máriusz, Pataki Z. (Lukács, 60.) – Popescu (Kis Sz., 46.). Szakmai igazgató: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Sárga lap: Sigér, Nagy Z., Balogh, ill. Fejes

Gól: Toca (28., öngól), Sándor T. (52.), Kertész (74.)

Kondás Elemér: – Egy nagyon jó csapatot sikerült jó játékkal legyőznünk. Egy igazi rangadót játszottunk a mai napon. Jól használtuk ki a helyzeteinket, ennek köszönhető a sikerünk.

Csillag László: – Igazi rangadó volt. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, sajnos egy hibát követtünk el védekezésben, ami egy buta gólt eredményezett. Aztán a játékrész második felében mi is alakítottunk ki ziccereket, de csak oldalhálót rúgtunk. A szünet után viszont kicsit nyíltabban fociztunk, így lekontrázott minket a Debrecen, végül pedig teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

Vezette: Bálint A. (Flinta Z., Vrbovszki P.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Gelsi, Lippai, Pap – Bene (Bussy, 90.), Burics – Hussein (Kulcsár, 77.), Orosz, Molnár – Nagy D. (Terdik, 68.) Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – Makrai, Juhász (Lukács R., 70.) – Kovács, Markó, Szilágyi (Cseh, 85.) – Kelemen (Kun, 46.). Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Nagy D., Tóth M., Bussy, ill. Kovács L., Pesti

Gól: Bagó (85., öngól)

Gerliczki Máté: – Magas színvonalon kellett játszanunk ahhoz, hogy kontrollálni tudjuk a mérkőzést, mert a Cegléd egy jó és szervezett csapat. A második félidőben nagyon sokat tettünk a győzelemért, komolyabb helyzeteink nem voltak, azonban több lehetőségünk is akadt, ami a végén góllá érett.

Schőn László: – Ez egy rangadó volt, gratulálok a Tiszaújvárosnak. Megelégedtünk volna egy ponttal itt, hiszen egy jó csapattal játszottunk, de nem lehetek teljesen elégedetlen, a védekezésünk sokat javult a mai mérkőzésen.

Jászberényi FC-FC Hatvan 2-2 (1-2)

Vezette: Kátai G. (Punyi Gy., Katona B.)

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I. (Szabó T., 81.) – Gresó, Király O. (Szanku, 55.), Szöllősi (Győrfi, 79.), Ludasi – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

FC Hatvan: Tajti – Zagiev (Szabó D., 65.), Bárkányi, Czibolya (Fellner, 73.), Mundi – Szabó R., Karácsony, Kitl, Gál, Sárközi (Labát, 84.) – Purzsa. Vezetőedző: Török László.

Sarga lap: Lakatos G., Lakatos B., Sándor I., ill. Gál, Sárközi, Kitl, Tajti, Karácsony

Piros lap: Süttő (96., Jászberényi FC)

Gól: Gresó (20.), Karácsony (88., öngól), ill. Gál (30.), Sárközi (46.)

Német Gyula: – Gratulálok a Hatvannak. Örülök, hogy a végén tudtunk egyenlíteni.

Török László: – Az első félidőben megérdemelten vezettünk. A második játékrészben nagy erőket mozgósított a Jászberény az egyenlítés érdekében, sok lehetőséget elhibáztak, viszont gólképességünket mutatja, hogy a 88. percben öngóllal egyenlítettünk a hazaiak javára. 

Ózdi Kohász SC-Gyöngyösi AK 1-0 (1-0)

Helyszín: Hatvan. Vezette: Bodzay Á. (Bőhm Á., Szabó D.)

Ózdi Kohász SC: Lékai – Czingráber, Gál Sz., Lévai, Zöllei – Marczis, Kozics, Pfister (Tasi, 51.), Pataki Zs. – Gábor L. (Bogáti, 70.), Pataki R. (Gál B., 76.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild, Rédei, Csornij, Petrezselyem, Forgács – Tóth O. (Botos, 69.), Tarnai, Márkus, Bartha – Csoszánszki (Nagy R., 37.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Pfister, Czingráber, Tasi, ill. Forgács, Rédei, Wild, Nagy R.

Gól: Kozics (10.)

Várhidi Péter: – Azt gondoltam, nincsenek már csodák a futballban, de ez az a kategória volt! Le a kalappal a srácok előtt! Nem biztos, hogy mindenki képes lenne erre ebben a helyzetben.

Varga Attila: – A két legutolsó csapat ellen nem rúgtunk gólt. Ez mindent elmond a teljesítményünkről.

Tállya KSE-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Vezette: Tamási P. (Sinkovicz D., Gordos Á.)

Tállya KSE: Tarr – Bihari, Németh (Paranai, 78.), Csicsvári, Fenyőfalvi – Ohár, Szegedi  (Minczér, 69.) – Potyka, Sárosi, Bocsi (Huszti, 26.) – Ondó. Vezetőedző: Uray Attila.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Vági, Farkas M., Ivánka (Budaházi, 66.), Orosz M. – Szűcs K., Zsiga (Zsemlye, 92.) – Ternován, Szabó B., Óvári – Boros. Vezetőedző: Vég Csongor.

Sárga lap: Németh, Minczér, ill. Vági

Gól: Ohár (58.)

Uray Attila: – Egy szervezett és jó csapat ellen, nagyon fontos győzelmet értünk el! Gratulálok a csapatomnak!

Vég Csongor: – Az a csapat nyerte meg ezt a mai kiesési rangadót, akinek a játékosainál száz százalék volt az odaadás, a küzdőszellem, az agresszivitás és maga az elkötelezettség a bennmaradásért. Amíg ez nálunk csapatszinten csak nyolcvan százalék, addig nehéz lesz megnyerni ezeket a magas hőfokú meccseket. A lehetőségeink megvoltak ma is, de még mindig nem teszünk annyit Fortuna kegyeiért, hogy a szerencse is mellénk álljon. Gratulálok a hazai csapatnak. A küzdőszellemük, ami néha a durvaság határait is súrolta, példaértékű lehet a mi fiatal csapatunknak is, mert a labdarúgásnak van egy ilyen arca is, amikor nem a foci dominál, hanem a férfias küzdelem.

Putnok FC-Debreceni VSC 2-1 (1-0)

Vezette: Sándor Cs. (Piskóczi V., Szilágyi Zs.)

Putnok FC: Pomozi – Nyitrai, Arday, Mahalek, Nyisalovits – Galambosi, Csirszki (Tucsa, 85.) – Tóth Sz. (Szegedi, 92.), Illés R., Sándor B. (Nemes, 62.) – Katona B. Vezetőedző: Kriston István.

Debreceni VSC II: Hrabina – Jankelic, Mészáros N., Ujvárosi, Lakatos B. – Györgyi, Sárosi, Szabó Á. (Tüzes, 67.), Bévárdi – Sármány, Bouoli (Tonhaizer (67.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Nyitrai, ill. Tüzes

Gól: Katona (2.), Galambosi (53.), ill. Sármány (57.)

Kriston István: – Jó iramú mérkőzésen sikerült megszereznünk a három pontot. Örülünk a győzelemnek. Gratulálok a fiúknak a mai teljesítményükhöz.

Szatmári Csaba: – Végig jól futballoztunk a kilencven perc során, a gyorsan bekapott gól sem tört meg bennünket. Voltak kisebb-nagyobb hibák, de a mezőnyben uraltuk a mérkőzést, sajnálom, hogy a végét nem tudtuk pontosabban lejátszani, pedig sok helyzetünk volt, amiket sajnos nem sikerült gólra váltani.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Ismét változatos meccseket szolgáltatott a megye kettő

Sokadszorra is gálázott a Bánk, odahaza örülhetett a Mátraverebély, fontos pontokat szerzett az Építők KC, ezúttal sem hibázott a Nőtincs, nagy csatában nyert az Őrhalom. Az előző hétvégén a tizenegyedik kört hozták tető alá a megye kettőben. A soros találkozókon a Bánk tizenkét gólt hintve ütötte ki a Zagyvarónát, a […]
error: Content is protected !!