Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenharmadik fordulójában

Gabi

Vezetésről kapott ki az BSE, növelte előnyét az élen a Füzesgyarmat, nem született döntés Pesterzsébeten és Cegléden, simán nyert a Putnok, idegenben örülhetett a Tállya, remek skalpot szerzett a Gyöngyös, könnyedén győztek a DVTK fiataljai.

A múlt hétvégén a tizenharmadik fordulóval folytatódott a 2019/2020-as idény az NB III Keleti-csoportjában. Nógrádi szemmel a legfontosabb hír, hogy a BSE egygólos előnyről kapott ki a talpra álló Eger otthonában, míg a további mérkőzéseken az éllovas Füzesgyarmat a Sényő elleni sikerrel növelte előnyét az első helyen, nem bírt el egymással az ESMTK és a Tiszaújváros, döntetlenre végzett a Cegléd és a Jászberény, a Putnok elbánt a Hatvannal, a Tállya megtréfálta a DVSC tartalékcsapatát, a Gyöngyös kiemelkedő diadallal keserítette a DEAC-ot, a DVTK kettő pedig helybenhagyta az Ózdot. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 13. forduló:

Eger SE-Balassagyarmati VSE 2-1 (0-1)

Helyszín: Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Sándor Cs. (Soós A., Piskóczi V.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Vaskó, Csiki, Lőrincz – Benke (Bartusz, 81.), Farkas – Kis G. (Kovács D., 88.), Vitelki, Haász (Révész, 56.) – Vajda. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Balassagyarmati VSE: Szalay – Gábriel, Lami, Vastag (Péter B., 60.), Vekker – Pallagi, Kovács K. (Csizmadia, 70.) – Király, Kócsa, Nagy T. – Szita (Balga, 80.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Kis G., Vajda, Révész, ill. Nagy T., Gábriel, Kovács K., Szita

Gól: Benke (52., 71.), ill. Kócsa (40.)

Sütő Szilárd: – Jól kezdtük a mérkőzést, aztán egy kicsit visszaestünk. Azt lehet mondani, a Balassagyarmat az első kapura lövéséből megszerezte a vezetést, ez meg is fogta a csapatot az első félidő hajrájában. A második játékrészben végig kontrolláltuk a meccset és megérdemelten fordítottuk meg az eredményt.

Nagy Tibor: – Én már nem tudok mit mondani… Megint vezettünk egy-nullra, az ellenfélnek az első félidőben egy helyzete volt. Hiába mentünk, nyomtuk őket és voltak lehetőségeink, nem tudtunk élni velük, ők pedig kihasználták a gyenge pontjainkat. De most nem is ez a mérkőzés foglalkoztat. Három hete elkezdődött egy folyamat, egymás után jönnek a sérültek, most sem lehetett belenyúlni a meccsbe. Tényleg nem tudom, ki fog játszani a hétvégén, a második félidőben most is össze-vissza álltunk fel. Gál, Klinger, Mátyás, eleve hiányzott, hozzájuk csatlakozott szombaton Molnár. Valószínű, Vastag egész januárig kiesett és Kovács is kidőlt. Lassan nem lesz felnőtt labdarúgóm és a fiatalok közül sincs kit felvinnem. 

Füzesgyarmati SK–Sényő-Carnifex FC 21 (21)

Vezette: Borbás B. A. (dr. Ambrus D. J., Farkas D.).

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Achim Á., Fejes (Lukács Zs., 68.) – Székely (Karacs, 91.), Benkő-Bíró, Marius, Pataki – Popescu (Katona Gy., 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Bodó (Fenyőfalvi, 27.), Kristófi, Lakatos, Szokol – Boros, Lizák (Barcsay, 58.), Fabu, Márton A. – Kapacina K., Kapacina V. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Benkő-Bíró, Székely

Piros lap: Márton A. (84., Sényő-Carnifex FC).

Gól: Marius (26.), Vincze (40.), ill. Kapacina V. (24.)

Csillag László: – Két vesztes meccs után érkeztünk ebbe a mérkőzésre, gondolok itt a DEAC elleni találkozóra és a szerdai kupameccsre. Úgy gondolom, kellőképpen felkészültünk, egy nagyon jó csapatot vártunk, és a vendégek nem is cáfolták meg várakozásainkat, ezen a szinten is kiváló játékot hozott a nyitott találkozó. Az első félidőben sikerült előnyt szerezni, amit aztán a másodikban meg tudtunk őrizni. Hamarabb is le tudtuk volna zárni az összecsapást, de sajnos csak kapufákig jutottunk. Gratulálok a csapatnak az újabb sikerhez.

Fiumei Viktor: – Úgy gondolom, ez az a vereség, ami nagyon fájó, viszont így ki lehet kapni! Nem hogy egyenrangú partnerei voltunk az egyik bajnokesélyesnek, hanem sokszor a játék több elemében is fölülmúltuk. Szerintem a döntetlen igazságosabb lett volna.

ESMTK-Termálfürdő FC Tiszaújváros 2-2 (0-0)

Vezette: Horváth P. (Bognár L., Nagy A.)

ESMTK: Bonica – Nagy M., Gubacsi, Lipcsei, Lázár B. – Kovács B.,  Oroszi (Kovács D., 70.) – Túri D., Herczeg (Despotovic, 89.), Slezák – Boda. Vezetőedző: Turi Zoltán.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Tóth M., Gelsi, Pap – Bene (Terdik 33.), Burics – Hussein, Kulcsár (Orosz, 56.), Molnár (Lippai, 72.) – Csicsek. Vezetőedző:

Sárga lap: Kovács B., Túri D., Herczeg, Boda, Gubacsi, Bonica, ill. Burics, Tóth Cs., Bokros, Csicsek, Fodor

Piros lap: Pap (54., Termálfürdő FC Tiszaújváros)

Gól: Túri D. (72.), Kovács B. (87.), ill. Hussein (74.), Gelsi (93.)

Turi Zoltán: – Fájó pontvesztés hazai pályán. A Tiszaújvárossal mindig ragyogó mérkőzéseket szoktunk játszani, minden benne szokott lenni ezekben a meccsekben, aminek kell, és ez ma is megvolt. A 93. percben pontot veszteni nem jó érzés, ráadásul úgy, hogy kétszer is megszereztük a vezetést, az első találatunk után rá két percre öngólt tudtunk rúgni, majd ugyan megint előnybe kerültünk, de a 93. percben tizenegyesből ismét egyenlített az ellenfél.

Gerliczki Máté: – A szerdai Fehérvár elleni mérkőzés után ezen a napon azért kicsit tompábbak voltak a játékosaink, éppen ezért azt hittem, a hazaiak keményen nyomás alá fognak helyezni minket, viszont ehelyett inkább a játékvezetőre helyezték nyomást, ami az 55. percben megtette hatását. Ezután tíz emberrel is felvettük minden téren a versenyt a házigazdákkal és nagyon értékes pontot szereztünk.

Ceglédi VSE-Jászberényi FC 2-2 (1-1)

Vezette: Kovács G. P. (Szvetnyik B., Marozsi G., B.)

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – Markó, Juhász (Szilágyi, 59.) – Kovács L. (Makrai, 57.), Takács, Kun – Lukács R. (Kelemen L., 85.). Vezetőedző: Schőn László.

Jászberényi FC: Miski – Szemere (Szanku, 83.), Lakatos B., Lakatos G., Ludasi – László (Balogh B., 52.), Szabó T. (Király O., 55.) – Gresó, Sándor I., Szöllősi – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Sárga lap: Lukács R., Szász, ill. László K.

Gól: Kun (26.), Lukács R. (68.), ill. Lakatos G. (77.), Gresó (88.)

Schőn László: – Elvesztettünk két pontot. Kettő-null után egy ilyen mérkőzést meg kell nyerni. Egy rangadóhoz méltó találkozó volt, a Hatvan ellen ki kell javítani ezt a mai eredményt.

Német Gyula: – Gratulálok a csapatomnak! Én már feladtam, hála istennek, a fiúk nem! Ez az egy pont számomra győzelemmel ér fel!

FC Hatvan-Putnok FC 0-4 (0-1)

Vezette: Kovács T. (Szilágyi N., Gavalla-Kulcsár J.)

FC Hatvan: Tajti – Zagijev (Torda, 67.), Gál, Bárkányi, Karácsony – Purzsa, Fék (Dolhai, 82.), Kitl, Czibolya (Szabó D., 67.) – Sárközi, Szabó R. Vezetőedző: Török László.

Putnok FC: Pomozi – Nyisalovits, Arday, Fazekas, Galambosi – Csirszki (Tucsa, 78.), Mahalek, Illés R. (Nemes, 71.), Nyitrai – Tóth Sz, Katona (Szilágyi, 82.). Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Sárközi, Kitl, Bárkányi, Gál, ill. Fazekas, Mahalek, Illés R.

Gól: Katona (11., 51., 61.), Illés R. (70.)

Török László: – Hoztuk szokásos hazai formánkat, ami szintén nagyon gyenge volt. Gratulálok a Putnoknak a győzelemhez.

Kriston István: – Első körben, gratulálok a csapatnak a győzelemhez, sokat tettünk érte, hogy ma három ponttal távozzunk Hatvanról. Fontos sikert arattunk.

Debreceni VSC II-Tállya KSE 0-3 (0-2)

Vezette: Gál P. (Deme R:, Nagy P.)

Debreceni VSC II: Hrabina – Jankelic, Ujvárosi, Belényesi, Lakatos B. – Damásdi, Kónya (Sármány, 46.), Sárosi, Györgyi (Pintér, 46.) – Bévárdi (Tonhaizer, 75.), Bouoli. Megbízott edző: Igor Bogdanovic.

Tállya KSE: Tarr – Minczér, Németh, Csicsvári, Fenyőfalvi – Ohár, Szegedi – Potyka, Sárosi (Bodnár, 90.), Kelemen G. (Huszti, 59.) – Ondó (Toldi, 75.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Jankelic, Sárosi, Bévárdi, Bouoli, ill. Fenyőfalvi, Potyka

Gól: Ondó (32.), Minczér (42.), Kelemen G. (57.)

Igor Bogdanovic: Nem erre számítottam a meccs előtt, azért sem, mert mindent megbeszéltünk, és bíztam benne, ezeket a dolgokat viszont is láthatom majd a pályán. Mondtam a srácoknak, mindig az az eredmény, amire rászolgálsz, és ma ezt érdemeltük. Gratulálok a Tállyának és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Uray Attila: – Az eredmény ellenére nagyon nehéz mérkőzés volt. Több gólt is rúghattunk volna, de a Debrecennek is megvoltak a lehetőségei. Nagy fegyverténynek tartom, hogy ezt a jó és szervezett csapatot meg tudtuk verni ebben a csodálatos létesítményben.

Gyöngyösi AK-Debreceni EAC 3-2 (3-1)

Vezette: Bálint A. (Zahorecz R., Pogonyi F.)

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild, Markovics, Rédei (Tóth O., 24.), Petrezselyem – Bartha, Fehér, Tarnai, Nádudvari – Csoszánszki (Botos, 75.), Nagy R. (Márkus, 78.). Vezetőedző: Varga Attila.

Debreceni EAC: Szabados – Szabó K., Krajcsó (Urbin, 57.), Balogh K., Papp – Spitzmüller (Bíró, 65.), Sándor T. (Patócs, 79.), Sigér, Karikás – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Wilrd, Markovics, Ladányi, ill. Papp, Sándor T.

Gól: Csoszánszki (3., 33.), Bartha (38.), ill. Bárány (16.), Urbin (93.)

Varga Attila: – Nagyon jó erőkből álló ellenfelet sikerült megvernünk. Régen játszottunk ennyire koncentráltan, úgy, ahogy mindig is kellene. Az első félidőben rúgtuk a gólokat, a másodikban játszottunk jól. Kicsit bosszant, hogy két góllal vezettünk, de az utolsó utáni percben kaptunk egy gólt.

Kondás Elemér: – Néhány elkövetett hibánk miatt saját magunkat vertük meg a mai találkozón.

Diósgyőri VTK II-Ózdi Kohász SC 3-0 (2-0)

Vezette: Erdélyi B. (Dobos D., Zsákai M.)

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Vági, Farkas (Budaházi, 60.), Szűcs K., Orosz – Kispál (Nagy Z., 73.), Zsiga (Pogonyi, 83.), – Ternován, Szabó B., Óvári – Boros. Vezetőedző: Vég Csongor

Ózdi Kohász SC: Lékai – Czingráber, Gál Sz., Lévai, Zöllei (Tóth G., 83.) – Marczis, Bogáti, Pfister, Kozics – Gábor L., Pataki R. (Gál B., 73.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Sárga lap: Ternován, ill. Pataki R., Lévai

Gól: Boros (12., 86.), Óvári (25.)

Vég Csongor: – Két, nehéz helyzetben levő csapat találkozott. Amíg a vendégeknél a klub körül kialakult helyzet volt a probléma, addig nálunk a minőségében jó, de eredménytelen játék. Többről szólt ez a mai bajnoki nekünk, mint három pont. Azt nem tudom, hogy valóban meg is kapjuk-e majd. Ez a kilencven perc nekünk arról szólt, hogy a srácok újra visszanyerjék a hitüket. Rúgtunk három szép gólt, és végre lehoztunk egy meccset kapott gól nélkül. Bízom benne, hogy ez a győzelem átszakítja azokat a gátakat, amik benne voltak a fiúk lelkében. A siker mellett annak is örülök, hogy Pogonyi Benjámin személyében ma is tudtunk újoncot avatni. A fiatalok beépítését a most még kevesebb pont ellenére is tartani fogjuk. Gratulálok az ózdiaknak is, mert sportemberségből jelesre vizsgáztak!

Várhidi Péter: – Eljött az a pont, amikor be kell látni, hogy ez a játék edzés nélkül nem megy. Ma már nem láttam az erőt a csapatban, úgyhogy le kell vonni a konzekvenciát.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Így bánt el a Héhalommal az SBTC

Videós összefoglalóban tekinthetőek meg a megye egyben éllovas ‘tarjániak háromgólos sikerének fontosabb pillanatai. Mint ismert, az elmúlt hétvégén rangadónak beillő mérkőzésen csapott össze az első két helyezett a megye egyben, az éllovas SBTC a tizenkettedik fordulót megelőzően második helyen álló Héhalmot fogadta. Bár a vendégek az egész meccsen méltó ellenfélnek […]
error: Content is protected !!