Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizedik fordulójában

Gabi

Újabb szép pontszerzéssel jeleskedett a BSE, sima sikert aratott a Sényő, megküzdött a pontokért a Füzesgyarmat, harcos döntetlenben volt érdekelt a DEAC és az ESMTK, újra örülhetett a Hatvan, idegenben győzött a Gyöngyös, nem bírt egymással az Ózd és az Eger, a DVSC kettő nyerte a tartalékcsapatok csatáját.

A múlt hétvégén a tizedik körben voltak érdekeltek a harmadik vonal Keleti-csoportjának csapatai. Nógrádi szemmel a legfontosabb hír, hogy a már négy meccs óta veretlen, ezúttal bravúros remit elérő BSE feltartóztatta a Jászberényt is, a Sényő elbánt a Cegléddel, a Füzesgyarmat legyűrte a Tállyát, megosztozott egymással a pontokon a DEAC és az ESMTK, az ismét örvendő Hatvan megtréfálta a Tiszaújvárost, a Gyöngyös bevette Putnokot, gól nélküli döntetlennel zárt az Ózd és az Eger, a DVSC kettő pedig felülkerekedett a diósgyőri fiatalokon. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 10. forduló:

Balassagyarmati VSE-Jászberényi FC 1-1 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 600 néző. Vezette: Leél-Őssy Á. (Szabó D., Molnár A.)

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár, Lami, Vastag, Vekker – Király Á., Pallagi – Gábriel (Telek, 91.), Nagy T., Szita – Péter B. (Klinger, 57.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Jászberényi FC: Menczeles – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I. – Gresó, Király O. (Győrfi, 70.), Szöllősi, Nagy Sz. (Balogh M., 52.) – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula

Sárga lap: Nagy T., ill. Sándor I.

Gól: Szita (1.), ill. Szőllősi (24.)

Nagy Tibor: – Egy nálunk sokkal jobb csapattal játszottunk, ami a nevekből is látszik, rengeteg volt NB I-es és NB II-es labdarúgó erősíti a vendégeket. Az első félidőben sok problémánk volt, rosszul zártunk, így állandóan rávitték a középpályánkra a labdát. A második játékrészben rendeztük a sorokat, de amit már egy-két hónapja mondok, nincsenek meg a fizikális dolgok, mert nem voltak meg az alapok. A végén többször is ziccerig mehettünk volna a kontráinkból, három-négy emberünk viszont már lépni nem tudott. Ezen kell majd változtatnunk, de gratulálok a srácoknak, mert nagyon nagy dolog ez az eredmény.

Német Gyula: – Van hiányérzetem, mert nyerni szerettünk volna, de arra rájöttem, hogy fizikálisan nincs jó kondícióban a csapatom, Ezt már két hete is lehetett látni, bár akartak a játékosok, nem jó állapotban, úgyhogy többet kell dolgozni azért, hogy nagyobb célokat érjünk el. Amúgy gratulálok az ellenfélnek, mert a sok fiatallal nagyon komoly dologra késztetett bennünket.

Sényő-Carnifex FC-Ceglédi VSE 5-1 (2-1)

Vezette: Kovács T. (Bőhm Á., Farkas D.)

Sényő-Carnifex FC: Gazsi – Szokol, Klepács, Bodó G., Márton A. – Lakatos L., Fabu – Kapacina V. (Fenyővalfi D., 75.), Boros D., Lizák (Barcsay, 80.) – Kapacina K. (Kristófi, 60.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Cegléd VSE: Tulipán – Krajcz (Cseh, 69.), Makrai, Bodó, Pesti – Juhász, Markó – Bagó, Kovács, Kun (G. Bíró, 60.) – Szilágyi (Kelemen, 54.). Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Szokol, Kristófi

Gól: Lizák (12.), Kapacina V. (30., 52.), Kristófi (62.), Barcsay (92.), ill. Makrai (34.)

Fiumei Viktor: – Maximálisan átérezték a játékosok a mérkőzés fontosságát, súlyát. A mai napon csak jó és jobb teljesítmények voltak a pályán. Úgy gondolom, még ilyen arányú különbséggel is megérdemelten nyertünk. További sok sikert a Ceglédnek.

Schőn László: – Sajnos súlyos vereséget szenvedtünk. Talán nem is a gólarány miatt vagyok elkeseredve, mert a ma mutatott játék alapján volt ennyi a két csapat között. Nagyon indiszponáltan játszottunk, öt-hat meghatározó emberünk kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtott. De van ilyen egy csapat életében, fel kell állnunk! Nem szabad nézni, kik a hiányzóink, mindig az a legerősebb csapat, amelyik a pályán van, ezt egy adott mérkőzésen meg kell tudni oldani, a meghatározó játékosoknak pedig pluszokat kell beletenni, ami ma nem működött, ennek a következménye ez a sima vereség. Az egy másik dolog, hogy alakulhatott volna másképp is a meccs, mert szerintem az első hazai gólt egy súlyos szabálytalanság előzött meg. Ettől függetlenül, mindenkinek magába kell nézni, természetesen nekem is. Hosszú még a bajnokság. Jönnek a további mérkőzések, ki kell javítanunk a hibákat és menni tovább! Ezen fogunk dolgozni!

Tállya KSE-Füzesgyarmati SK 1-2 (0-1)

Vezette: Horváth M. (Kovács B., Kövér T.)

Tállya KSE: Tarr – Bihari (Toldi, 46.), Minczér (Németh, 32.), Csicsvári, Fenyőfalvi – Ohar, Szegedi – Kelemen, Sárosi (Ondó, 64.), Bocsi – Potyka. Vezetőedző: Uray Attila.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Fejes – Villand – Székely, Marius, Kis Sz. (Katona Gy., 64.), Pataki (Bajnók, 85.) – Popescu (Lukács Zs., 70.). Vezetőedző: Csillag László.

Sárga lap: Potyka, Minczér, Szegedi, ill. Székely, Vincze, Raducu, Bajnók

Piros lap: Kelemen (71., Tállya KSE)

Gól: Ohar (55.), ill. Marius (40., 61.)

Uray Attila: – Az utolsó pillanatban egy szabályos gólt vettek el tőlünk! Az egész mérkőzésen úgy éreztem, mintha idegenben játszanánk. Nem érdemeltünk vereséget. Gratulálok a Füzesgyarmatnak.

Csillag László: – Talán ideig leggyengébb játékunkkal sikerült nyerni. Bár a hazaiak rászolgáltak volna a döntetlenre, kis szerencsével sikerült folytatni jó sorozatunkat.

Debreceni EAC-ESMTK 2-2 (0-1)

Vezette: Szigetvári M. (Punyi Gy., Szarvas L.)

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z., Papp, Krajcsó, Soltész – Ramos – Sándor T. (Urbin, 68.), Sigér, Bíró – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

ESMTK: Bonica – Lázár B., Gubacsi, Lipcsei, Tóbiás – Kovács B., Túri D.  – Kovács D., Herczeg (Reznek, 91.), Slezák – Horváth L. (Oroszi, 71.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Sidibe, Nagy Z., ill. Túri D., Bonica

Piros lap: Bíró (85., Debreceni EAC)

Gól: Bárány (50., 61.), ill. Horváth L. (9., 64.)

Kondás Elemér: – Egy jó, kellemetlen ellenféllel játszottunk a mai napon. Sajnos az első kapott gólunkat egy kommunikációs hiba előzte meg, amivel vezetést szereztek a vendégek. A második félidő elején sikerült fordítanunk, ezután viszont sajnos ismét hibáztunk, így kettő-kettő lett az állás. Ezt követően már nem tudtuk gólra váltani a helyzeteinket és bevenni a döntő találatot, így mondhatom, hogy vesztettünk két pontot.

Turi Zoltán: – Talán a csoport legerősebb csapatával találkoztunk a mai nap folyamán, egy nagyon jó DEAC ellen játszottunk egy döntetlent. Akár örülhetnénk is ennek az iksznek, de kettő-kettőnél két nagyon komoly kulcspillanat is volt, két teljesen jogos büntetőtől fosztott meg minket a játékvezető.

Termálfürdő FC Tiszaújváros-FC Hatvan 1-2 (0-0)

Vezette: Tóth T. (Tőkés R., Kovács Z.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Fodor, Lippai, Pap – Burics, Orosz – Terdik (Nagy D., 46.), Hussein, Molnár (Gelsi, 46.) – Csicsek (Bene, 65.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

FC Hatvan: Uj – Purzsa, Gál, Bárkányi, Karácsony – Dolhai, Mundi – Bogdán (Szabó R., 63.), Kitl, Czibolya – Torda (Szabó D., 76.). Vezetőedző: Török László

Sárga lap: Orosz, Molnár, Csicsek, Gelsi, Fodor, ill. Mundi, Purzsa

Piros lap: Lippai (54., Termálfürdő FC Tiszaújváros)

Gól: Pap (69.), ill. Czibolya (78.), Szabó D. (81.)

Gerliczki Máté: Gratulálok a vendégeknek, megérdemelt győzelmet arattak.

Török László: – Különleges képességű csapat vagyunk. Tudunk játszani különlegesen rosszul és extrán is. A mai napon az utóbbi érvényesült.

Putnok FC-Gyöngyösi AK 0-1 (0-1)

Vezette: Gál P. (Gordos Á., Urgyán A.)

Putnok FC: Pomozi – Nyitrai, Arday, Mahalek, Nyisalovits – Galambosi, Csirszki – Tóth Sz. (Illés G., 67.), Fazekas (Illés R., 78.), Nemes – Katona B. Vezetőedző: Kriston István.

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild, Fehér, Rédei, Petrezselyem, Forgács (Nagy R., 82.) – Tóth O., Ondrejó, Tarnai, Bartha (Nádudvari, 89.) – Csoszánszki (Csornij, 46.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Mahalek, Tóth Sz., Illés R., Nyitrai, ill. Wild, Fehér, Tóth O., Forgács

Piros lap: Csirszki (90., Putnok FC)

Gól: Forgács (16.)

Kriston István: – Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez.

Varga Attila: – Így kell idegenben futballozni! Okosan, taktikusan, fegyelmezetten.

Ózdi Kohász SC-Eger SE 0-0

Helyszín: Jászberény. Vezette: Takács Á. (Szilágyi N., Piskóczi V.)

Ózdi Kohász SC: Lékai – Czingráber, Gál Sz., Lévai, Tönkő – Kozics, Bogáti, Marczis, Keményffy – Pataki R. (Zöllei, 69.), Gábor L. (Tóth G., 83.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Valkay, Vaskó, Lőrincz – Stampf (Benke, 58.), Farkas (Kis G., 74.) – Antal Zs., Vitelki, Vajda – Gajda. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Pataki R., ill. Valkay, Lőrincz

Várhidi Péter: – Bármennyire is megtesznek mindent azért, hogy eltüntessenek, megpróbálunk mindent megtenni, hogy talpon maradjunk! 

Sütő Szilárd: – Pozitívum, hogy egymás után két mérkőzésen tudtunk pontot szerezni és mindkettőt kapott gól nélkül hoztuk le. Összességében a támadó harmadban fejlődnünk kell ahhoz, hogy eredményesebbek lehessünk, de örülünk a megszerzett pontnak.

Debreceni VSC II-Diósgyőri VTK 2-0 (0-0)

Vezette: Bálint A. (Flinta Z., Vrbovszki P.)

Debreceni VSC II: Hrabina – Bene, Belényesi, Kovács R., Jankelic – Gyönyörű, Sárosi (Szabó Á., 76.), Kónya, Pintér Á. – Damásdi (Sármány, 54.), Bouoli (Györgyi, 87.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Orosz D., Ivánka, Orosz M., Budaházi – Ternován, Kispál (Jónyér, 72.) – Zsiga (Gazdag, 64.), Tóth B., Boros – Óvári (Nagy Z., 87.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Sárga lap: Jónyér

Gól: Sármány (58.), Belényesi (61.)

Szatmári Csaba: – A meccs eleje nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, de utána egyre jobb formát mutatunk, majd a második félidőben teljesen átvettük a mérkőzés irányítását, és megérdemelten nyertünk. A második játékrész közepén akár még további két-három gólt is tudtunk volna szerezni, nagyobb arányú győzelmet is arathatunk volna, de sajnos kimaradtak a helyzetek.

Vég Csongor: – Érdekes mérkőzés volt. Nekünk nem volt elég a nulladik és az ötvennyolcadik perc közötti periódus, hogy több nagy helyzetből lezárjuk a meccset. A hazai csapat azonban az ötvennyolc és a hatvanadik perc között eldöntötte a találkozót, mindezt úgy, hogy addig helyzete sem volt. Nagyon fontos lesz, hogy megtaláljuk a válaszokat, hogy miért ennyire kétarcú a csapatunk egy mérkőzésen belül. Emellett a helyzetkihasználásunkat is hatékonyabbá kell tenni, különben nehéz lesz idén elérni a céljainkat. A hitünket és az önbizalmunkat nem szabad elveszíteni, mert annak a játéknak amit mutatunk, igenis van jövője. Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez!

Fotó: Agócs László.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

XI. alkalommal is megrendezték az Illés Norbert Emléktornát

A Báder Team sikerével ért véget a Karancsalján sorra kerülő esemény. Múlt hétvégén került megrendezésre az elmúlt években hagyománnyá váló, immáron XI. alkalommal kiírt Illés Norbert Emléktorna. Az eredeti tervek szerint még nyáron, a karancsaljai falunap keretein belül bonyolították volna le az eseményt, az eső azonban közbeszólt, így októberre halasztódott […]
error: Content is protected !!