Ez történt az NB III Keleti-csoportjának nyolcadik körében

Gabi

Újra győzni tudott a BSE, szép sikert aratott a Sényő, nem született gól Ózdon, parádés fordítást produkált a Füzesgyarmat, fontos skalpot szerzett a Jászberény, megharcolt a pontokért az ESMTK, végre örülhetett a Putnok, remiztek a csapatok Diósgyőrben.

A legutóbbi hétvégén a nyolcadik kört is letudták a harmadosztály Keleti-csoportjának 2019/2020-as idényében. Az aktuális találkozók kapcsán a legfontosabb hír, hogy a második kör forduló után ismét győzni tudott a Hatvant két vállra fektető Balassagyarmat, míg a további meccseken a Sényő legyűrte az először kikapó Tiszaújvárost, az Ózd feltartóztatta a botlása ellenére éllovas Ceglédet, a Füzesgyarmat remek fordítással győzött a Debrecen kettőnél a Jászberény három pontot gyűjtött az első ízben alulmaradó DEAC-nál, az ESMTK egy büntetővel kerekedett felül a hosszú idő után ismét otthonában pályára lépő Tállyán, az évadbeli nyeretlenségi szériájától elköszönő Putnok átlépett az Egeren, a diósgyőri tartalék és a Gyöngyös pedig nem jutott dűlőre egymással. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 8. forduló:

Balassagyarmati VSE-FC Hatvan 2-1 (1-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 500 néző. Vezette: Újhelyi T. (Skover P., Katona B.)

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár, Lami, Vastag, Vekker – Kovács K. (Klinger, 24.), Pallagi – Szita, Kócsa (Pistyúr, 32.), Nagy T. – Péter B. (Telek, 62.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

FC Hatvan: Uj – Zagijev, Katona, Gál M., Karácsony – Bárkányi, Fék – Fellner (Purzsa, 46.), Mundi, Kitl (Szabó D., 70.) – Czibolya (Torda, 70.). Vezetőedző: Török László.

Sárga lap: Szita, ill. Bárkány, Katona

Gól: Nagy T. (37.), Telek (85.), ill. Purzsa (92.)

Nagy Tibor: – Ez egy tipikusan olyan mérkőzés volt, amikor egy-két ember úgy gondolta, nem kell felkészülni a meccsre, pénteken és szombaton úgy érezte, ereszd el a hajam van, a többi öt-hat játékos pedig megszakad, miközben az ő felelőtlen viselkedésüket próbálja kiegyenesíteni. Amióta én itt vagyok, még nem játszottunk ilyen rosszul, ezt már az ötödik percben lehetett látni. Az is érdekes, hogy három-négy ember már lépni nem tudott az első félidőben, úgy, hogy le vannak edzve. Ennek így nincs jövője! Vagy beállnak a sorba, vagy meg fogom nekik köszönni! Örülök a győzelemnek, mert fontos volt, de itt felelősséggel tartoznak a játékosok a klub és azok felé, akik előteremtik az ahhoz szükséges anyagiakat, hogy Balassagyarmaton NB III-as futball legyen, és ha ezt valaki nem veszi figyelembe, a saját érdeke és hétvégi szórakozása fontosabb, akkor köszönje meg és menjen innen, mert a megye egyben ezt el lehet játszani, itt nem!

Török László: – A mezőnyfölényünkhöz rengeteg pontatlanság és technikai hiba is társult. Az első negyedórában domináltunk, viszont nem sikerültek az utolsó passzaink, nem tudtuk megtartani elől a labdákat. Én már annak is örülnénk, ha elérnénk egy döntetlent, vagy ha úgy kapunk ki valaki ellen, hogy elmondhattam, jól játszottunk. Az eddigi leggyengébb csapatjátékunkat produkáltuk, egyénileg pedig katasztrofális produkciókat láthattunk, ezek után pedig azt kell mondanom, így megérdemelt hazai győzelem született.

Sényő-Carnifex FC-Termálfürdő FC Tiszaújváros 3-2 (3-0)

Vezette: Rózsavölgyi D. (Sazbó D., Gordos Á.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi (Gazsi, 6.) – Hadházi (Varga J., 68.), Klepács, Bodó (Fenyőfalvi, 46.), Boros – Márton A., Fabu – Lakatos L., Kapacina V., Lizák – Kristófi. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Burics (Molnár, 33.), Lippai, Tóth M., Pap – Gelsi (Nagy D., 46.), Orosz – Terdik (Bene, 62.), Hussein, Kulcsár – Csicsek. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Bodó, Klepács, Fabu, Kristófi, Gazsi, ill. Burics, Molnár, Lippai, Pap

Gól: Kristófi (14.), Klepács (23.), Fabu (48.), ill. Csicsek (70.), Bene (76.)

Fiumei Viktor: – Egy remek első félidő után, a szünetben tudtuk, hogy teljesen még nincs meg ez a meccs, mert a Tiszaújváros van olyan jó csapat, hogy akár innen is felálljon. A második félidő elején viszont lezárhattuk volna a mérkőzést, ami által egy nagyobb arányú győzelmet is szerezhettünk volna. Aztán a hetvenedik percben sikerült felhoznunk ellenfelünket, még a döntetlen is benne volt, mert tizenegyest hibáztak a vendégek, de végül hősies küzdelemmel itthon tartottuk a három pontot.

Gerliczki Máté:A mai volt a századik bajnoki mérkőzésem a tiszaújvárosi kispadon, amit a vereség ellenére is nagyon nagy dolognak tartok a mai futballban. A meccsről annyit, hogy mi irányítottuk a játékot, viszont a gólokat a Sényő rúgta az első félidőben. A második játékrészben változtattunk néhány dolgon, majd még jobban uraltuk a találkozót. Kérdés volt, hogy mikor lövünk gólt, talán még időben jött az első, majd a második is, az utolsó percben pedig tizenegyest hibáztunk, pedig ha az bemegy, a hátralévő időben akár még meg is fordíthattuk volna a mérkőzést.

Ózdi Kohász SC-Ceglédi VSE 0-0

Vezette: Sándor Cs. (Soós A., Piskóczi V.)

Ózdi Kohász SC: Lékai – Czingráber Gál Sz., Gál B. (Pataki Zs., 22.), Tönkő – Kozics, Bogáti (Pfister, 92.), Zöllei (Tóth G., 69.), Marczis, Keményffy – Gábor L. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Szász, Bodó, Pesti – Makrai, Juhász (Cseh, 73.), Markó – Kun, Szilágyi, Kovács. Vezetőedző: Schőn László.

Sárga lap: Marczis, ill. Kovács L., Bagó, Szilágyi

Piros lap: Szász (93., Ceglédi VSE)

Várhidi Péter: – Küzdünk az utolsó leheletünkig. Mentálisan erősek vagyunk, de a szerencse még mindig nincs mellettünk.

Schőn László: – Nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. Ahogy nálunk, Ózdon sem úgy telt a hét, ahogy szerettük volna. Jönnek az ilyen jellegű mérkőzések, nekünk egy fontos dolgunk van, hogy megmaradjunk a saját játékunknál és stílusunknál, ne vegyük át az ellenfelek ránk erőltetett viselkedését, mert abból nem fogunk tudni jól kijönni. Nem kaptunk gólt és nem kaptunk ki, aminek örülünk. Megyünk tovább, aztán legközelebb játszunk egy rangadót a DEAC-cal.

Debreceni VSC II-Füzesgyarmati SK 2-3 (2-0)

Vezette: Molnár R. (Punyi Gy., Balla L.)

Debreceni VSC II: Kosicky – Barna, Lakatos, Belényesi (Gyönyörű, 80.), Újvárosi – Bévárdi (Györgyi, 67.), Kusnyir, Kuti – Bouoli, Pintér, Damásdi (Sármány, 55.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Vincze (Raducu, 40.), Benkő-Bíró, Toca, Achim Á. (Fejes, 46.) – Székely, Marius, Villand, Pataki (Kis Sz., 83.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor. 

Sárga lap: Újvárosi

Gól: Damásdi (1.), Bévárdi (35.), ill. Marius (55.), Székely (58.), Fejes (60.)

Szatmári Csaba: – Úgy gondolom, az egész mérkőzésen rendben voltunk, de aztán öt perc alatt kaptunk három gólt egy rövidzárlat miatt, ami által fordítani tudtak a vendégek. Ahogy az első félidőben, az utolsó huszonöt percben is uraltuk a mezőnyt, főleg a második játékrész említett szakaszában, alakítottunk is ki helyzeteket, amiket sajnos nem tudunk értékesíteni. Három gólján kívül nem nagyon alakított ki helyzetet az ellenfél, nekünk volt több lehetőségünk. Szerintem nem érdemeltünk vereséget, de az az ötperces kihagyás megpecsételte a sorsunkat. Nagyon sajnálom ezt a meccset, mert nyerhető volt!

Boros Tibor: – Az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk, nehezen tudtunk kibontakozni, de aztán a szünet után úgy jöttünk ki, hogy saját magunk is meglepődtünk a játékunkon, a legjobb produktumot hozta ki magából a csapat, öt perc alatt a bajnokság eddigi legjobb teljesítményét mutattuk be, amellyel el is döntöttük a mérkőzést.

Debreceni EAC-Jászberényi FC 1-3 (0-1)

Vezette: Hanyecz B. (Flinta Z., Vrbovszki P.)

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z. (Sidibe, 46.), Szabó K., Papp F., Balogh K. (Krajcsó, 85.) – Ramos (Kertész T., 80.) – Karikás, Sándor T., Bíró P. – Urbin, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I. – Gresó (Győrfi, 89.), Király O. (Nagy Sz., 74.), Szöllősi (Szabó T., 82.), Ludasi – Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Sárga lap: Nagy Z., Balogh K., Szabó K.

Gól: Bárány (66.), ill. Gresó (10., 58.), Szemere (73.)

Kondás Elemér: – Nagyon szoros, jó mérkőzést játszottunk, egy jó csapat ellen. Sajnos az elején elnéztünk egy mélységi indítást, amivel vezetést tudott szerezni az ellenfelünk. A második félidőben nagyon sokat tettünk azért, hogy kiegyenlítsünk, de sajnos akkor ismét sikerült gólt elérniük a vendégeknek. Ezt követően szépítettünk, sőt ott volt a lábunkban a második találat is, ami nem jött össze, aztán egy szöglet utáni, vállon megpattanó labda a kapunkban kötött ki, a Jászberény pedig már megtartotta az előnyét. Nem sok helyzetet hozott ez a találkozó, ezeket pedig az ellenfelünk hatékonyabban használta ki, mint mi.

Német Gyula: – Ezúttal könnyű helyzetben vagyok! Gratulálok a csapatomnak, ez egy igazi csapatmunka volt! Minden játékosomat dicséret illeti! További sok sikert kívánok a DEAC-nak! Hajrá JFC!

Tállya KSE-ESMTK 0-1 (0-0)

Vezette: Mencsik L. (Varga G., Kurinka B.)

Tállya KSE: Tarr – Csicsvári, Horváth B. (Kelemen G., 53.), Bocsi, Ohár – Minczér (Paranai, 83.), Szegedi – Fenyőfalvi, Sárosi (Bodnár, 74.), Bihari – Toldi. Vezetőedző: Uray Attila.

ESMTK: Bonica – Lázár B., Gubacsi, Lipcsei, Tóbiás – Kovács B., Túri D. (Despotovic, 71.) – Kovács D., Slezák, Boda – Horváth L. (Oroszi, 58.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Bocsi, Csicsvári, ill. Horváth L., Túri D., Boda, Slezák, Kovács D., Turi Z.

Gól: Boda (59.)

Uray Attila: – Egyenlő erők küzdelmében, egy rossz mozdulattal tizenegyest ajándékoztunk az ellenfélnek, ami eldöntötte a három pont sorsát!

Turi Zoltán: – Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy nem vár ránk egyszerű feladat lenn Tállyán, egy pályaavatón. Egy harcos, küzdelmes meccsen értékes három pontot szereztünk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

Putnok FC-Eger SE 4-1 (3-1)

Vezette: Muhari G. (Csóra Sz., Deme R.)

Putnok FC: Pomozi – Nyisalovits, Mahelek, Arday – Nyitrai, Fazekas (Illés R., 46.), Zimányi, Nemes – Csirszki (Galambosi, 65.), Katona B., Tóth Sz. (Sándor B., 84.) Vezetőedző: Kriston István.

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Valkay, Gajda, Lőrincz – Kis G. – Bartusz (Árvai, 52.), Antal Zs. (Haász, 59.), Vitelki (Kovács D., 70.), Vajda – Pataki. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Sárga lap: Fazekas, Csirszki, Mahalek, ill. Gajda, Haász

Gól: Csirszki (29.), Katona (31., 44.), Zimányi (48.), ill. Valkay (10.)

Kriston István: – A győzelem mellett a mai mérkőzés pozitívuma, egygólos hátrányból fel tudott állni a csapat és megfordítottuk a mérkőzést. Ritmusában, játékban, helyzetek számában is rendben volt a meccs, elégedett vagyok.

Sütő Szilárd: – Álomszerűen indult a meccs, de rémálom lett belőle. Egy nehéz helyzetben lévő Putnokhoz látogattunk, korán meg tudtuk szerezni a vezetést, aztán két rövidzárlat miatt gólokat kaptunk, ami felhozta a hazaiakat. Viszont a játékosok dicséretet érdemelnek, mert a mérkőzés végéig próbáltak javítani az eredményen. 

Diósgyőri VTK II-Gyöngyösi AK 2-2 (0-1)

Vezette: Bodzay Á. (Zsákai M., Dobos D.)

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Farkas M., Ivánka, Szűcs K., Orosz M. – Tóth B. (Budaházi, 62.), Ternován – Szabó B., Zsiga (Csávás, 86.), Zsolnai – Óvári (Nagy Z., 54.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild, Fehér, Rédei, Petrezselyem – Bartha (Laurinyecz, 85.), Ondrejó, Tarnai, Forgács – Nagy R. (Czéh, 66.), Nádudvari (Csoszánszki, 55.). Vezetőedző: Varga Attila.

Sárga lap: Ternován, Szabó B., ill. Nagy R., Fehér, Tarnai

Gól: Zsiga (72., 79.), ill. Wild (27.), Ondrejó (84.)

Vég Csongor: – Mai is tanultunk valamit a futballról, méghozzá azt, hogy néha olyan igazságtalan, mint az élet. Nem mindig azt kapod, amit megérdemelsz. Gratulálok a fiúknak, mert mindent megtettek a győzelemért. Többet érdemeltünk volna ma, mint egy pont. De hiányzott belőlünk az élesség és egy pici agresszivitás ahhoz, hogy a helyzeteinket gólra váltsuk. Abból is látszik, hogy a vendégek egy jól szervezett csapat, hogy gyakorlatilag helyzet nélkül szereztek két gólt. Gratulálok a pontszerzéshez a Gyöngyösnek, a saját csapatunknak is a mutatott játékhoz. Inkább buktunk két pontot, mint nyertünk egyet. Ez kicsit bosszantó. A jövőre nézve a mai játékunk jó alap.

Varga Attila: – Bár szereztünk egy pontot idegenben, győzelmet nem érdemeltünk. Dolgoztunk, de minőség nélkül.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Csonka, ámbár gólokban gazdag fordulóval folytatódott a megye kettő

Megint gálázott a Bánk, ismét hengerelt a Szügy, megküzdött a pontokért a Mátraverebély, nagy csatában nyert az Építők KC, újabb győzelmet aratott a Zagyvaróna, nem állt ki a Mihálygerge és a Nógrádsáp. Az előző hétvégén a hetedik kör került megrendezésre a megye kettőben. Az aktuális fordulóban a Bánk ezúttal az […]
error: Content is protected !!