Ez történt az NB III Keleti-csoportjának kilencedik fordulójában

Gabi

Remek sikert aratott a BSE, simán nyert a Jászberény, győzelemmel állt élre a Füzesgyarmat, rangadón örülhetett a DEAC, bravúrremit ért el az Ózd, ikszeltek a csapatok Hatvanban, egygólos meccset húzott be az Eger, odahaza gyűjtött pontokat a Gyöngyös.

Az elmúlt hétvégén a kilencedik kört bonyolították le az NB III Keleti-csoportjának 2019/2020-as idényében. A soros mérkőzéseken nógrádi szemszögből a legjobb hír, hogy a Balassagyarmat remek győzelmet ért el Tiszaújvárosban. A további mérkőzéseken a Jászberény elbánt a Sényővel, az élre ugró Füzesgyarmat legyűrte a Putnokot, a DEAC rangadón vette be Ceglédet, az Ózd bravúros remit ért el az ESMTK-nál, nem bírt el egymással a Hatvan és a DVTK kettő, az Eger nagy küzdelemben fektette két vállra a Tállyát, a Gyöngyös pedig felülkerekedett a DVSC második csapatán. Lássuk a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 9. forduló:

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Balassagyarmati VSE 1-3 (1-1)

Tiszaújváros, Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Sándor Cs. (Soós A., Piskóczi V.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Molnár, Lippai (Fodor, 76.), Tóth M., Pap – Gelsi (Bussy, 59.), Csicsek – Terdik, Hussein, Kulcsár (Bene, 59.) – Nagy D. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár, Lami, Vastag, Király – Pallagi, Vekker – Gábriel, Szita (Kócsa, 82.), Nagy T. – Klinger (Péter B., 46.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Gábriel, Lami, Molnár M.

Gól: Nagy D. (24.), ill. Szita (20., 57.), Péter B. (65.)

Gerliczki Máté: – Az ellenfél nélkülözte a labdabirtoklást, viszont lőtt három gólt. Mi gyengén játszottunk, különösen a második félidőben, így megérdemelt a vendégsiker.

Nagy Tibor: – Megérdemelten győztünk! Fegyelmezetten játszottunk és a helyzeteinket könyörtelenül kihasználtuk. Az ellenfél meddő mezőnyfölényben focizott, de ezt jól kontrolláltuk.

Jászberényi FC-Sényő-Carnifex FC 3-0 (2-0)

Vezette: Bálint A. (Pogonyi F., Zahorecz R.)

Jászberényi FC: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Süttő – Sándor I., Gresó, Király O. (Szabó T., 72.), Szöllősi, Nagy Sz. (Szanku, 52.) – Pálinkás (Balogh M., 69.). Vezetőedző: Német Gyula.

Sényő-Carnifex FC: Márton A., Szokol, Bodó, Boros (Décsi, 85.) – Fabu (Varga J., 70.), Fenyőfalvi (Kapacina K., 60.) – Kristófi, Kapacina V., Lizák – Lakatos L. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Sárga lap: Süttő, Szanku, ill. Márton A., Kapacina K.

Gól: Gresó (19., 21.), Szöllősi (78.)

Német Gyula: – Gratulálok a csapatomnak! Visszavágtunk a kupakudarcért. Teljesen megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a Sényőnek.

Fiumei Viktor: – Tudtuk jól, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a kupameccs. Elkerülhető gólokat kaptunk, nem volt ennyi a két csapat között. Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt helyzetünk, így teljesen megérdemelten nyertek a hazaiak, további sok sikert nekik.

Füzesgyarmati SK-Putnok FC 3-2 (1-1)

Vezette: Rózsavölgyi D. (Szabó F., Kovács Z.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Achim Á., Fejes – Székely, Marius, Villand, Pataki (Lukács Zs., 73.) – Popescu (Katona, 90.). Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Putnok FC: Pomozi – Nyitrai, Tucsa (Sándor, 79.), Arday, Mahalek – Galambosi, Csirszki – Tóth Sz., Zimányi (Illés, 10.), Nemes – Katona B. Vezetőedző: Kriston István.

Sárga lap: Galambosi, Mahalek, Csirszki

Gól: Popescu (29., 72.), Nemes (54., öngól), ill. Katona (32., 55.)

Boros Tibor: – A múlt héttel ellentétben, a mai mérkőzés az eredmény szerint szoros volt, de a helyzetek alapján nagy volt a különbség.

Kriston István: – Betegség és sérülés sújtotta csapatunkat így is dicséret illette a mutatott teljesítmény miatt.

Ceglédi VSE-Debreceni EAC 0-3 (0-0)

Vezette: Kátai G. (Skover P., Balla L.)

Ceglédi VSE: Tulipán – Bagó, Makrai (G. Bíró, 46.), Bodó, Pesti – Kovács L., Markó, Juhász (Krajcz, 72.) – Szilágyi, Cseh (Kelemen, 62.), Kun. Vezetőedző: Schőn László.

Debreceni EAC: Szabados – Nagy Z. (Karikás K., 83.), Papp F., Krajcsó, Soltész – Ramos – Sándor T. (Urbin, 87.), Sigér, Bíró P. (Patócs, 90.) – Sidibe, Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sárga lap: Sigér, Urbin

Gól: Sándor T. (56.), Sidibe (81., 82.)

Schőn László: – Egy nagyon jó DEAC-cal játszottunk, teletűzdelve rutinos és jó futballistákkal. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk élni a második félidőben adódó nagyon kevés lehetőséggel. Sajnos gólra, gólt kaptunk, ott pedig szerintem el is dőlt a mérkőzés. Szép sorozat volt mögöttünk, nagyon is büszke vagyok a csapatra, hiszen nyolc találkozón keresztül veretlenek tudtunk maradni. A futball ilyen, ez benne van. Örülök annak, hogy most már hétről-hétre fiatalok, tizenhat éves gyerekek mutatkoznak be nálunk, akik megmutatják, hogy sok-sok munkával igenis lehet rájuk számítani, szerintem még hosszú távon is. Szokták mondani, szegény embert még az ág is húzza, az első félidőben Makrai sérülése nem igazán tett jót a csapatszerkezetnek, illetve megvoltak az előző hétből adódó sérültjeink, eltiltottjaink.Nehéz volt, de egy-nullig álltuk a sarat, picit több plusz kell hozzátenniük a játékosoknak, és akkor azt gondolom, hogy ezek a találkozók is hozhatóak lesznek. Nem kell azonban szégyenkeznünk, megyünk tovább, Sényőn ki kell javítanunk ezt a kisebb kudarcot, aztán szerintem még egy szép őszi szezon lesz előttünk.

Kondás Elemér: – Mindenféleképpen arra készültünk, hogy javítsunk a múltkori eredményünkön. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, de úgy érzem, az összkép alapján megérdemelten nyertünk. 

ESMTK-Ózdi Kohász SC 2-2 (1-2)

Vezette: Borbás B. (Vrbovszki P., Flinta Z.)

ESMTK: Bonica – Lázár B., Gubacsi, Lipcsei, Tóbiás – Kovács B. (Oroszi, 69.), Túri D.  – Kovács D. (Despotovic, 83.), Herczeg (Slezák, 60.), Boda – Horváth L. (Oroszi, 58.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Ózdi Kohász SC: Lékai – Czingráber, Gál Sz., Lévai, Tönkő – Kozics, Bogáti (Pataki Zs., 79.), Marczis, Keményffy – Pataki R. (Zöllei, 69.), Gábor L. (Tóth G., 69.). Vezetőedző: Várhidi Péter.

Sárga lap: Lázár B., Boda, Gubacsi, Túri, ill. Tönkő, Gál Sz.

Gól: Boda (44.), Lázár B. (67.), ill. Gábor L. (21.), Pataki (38.)

Turi Zoltán: – Nagyon szerettük volna itthon tartani a három pontot, lehet, emiatt futballoztunk nagyon görcsösen és pontatlanul a mai napon.

Várhidi Péter: – Ez a meccs is a kezünkben volt, hiszen az első félidőben kettő-nullás vezetésünk után egy furcsa tizenegyest kaptunk, amivel feljött az ellenfél. Érzésem szerint, a második játékrészben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Sajnálom, hogy megint egy döntetlenre futotta, pedig most már tényleg mindent megtesz a sikerért a csapat, valahogy azonban mégsem jön össze az első nagy győzelem.

FC Hatvan-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

Vezette: Erdélyi B. (Dobos D., Zsákai M.)

FC Hatvan: Uj – Labát, Katona (Fellner, 84.), Gál M., Karácsony – Bárkányi, Dolhai (Sárközi, 65.) – Purzsa (Bogdán, 46.), Mundi, Kitl – Czibolya. Vezetőedző: Török László.

Diósgyőri VTK II: Bukrán – Ternován, Ivánka, Orosz M., Orosz D. – Zsolnai, Tóth Barnabás, Zsiga (Budaházi, 79.), Tóth Borisz (Mertse, 89.) – Boros, Óvári. (Gazdag, 93.). Vezetőedző: Vég Csongor.

Sárga lap: Bogdán, Sárközi, ill. Tóth B., Ternován, Ivánka

Piros lap: Zsolnai (71., Diósgyőri VTK II)

Gól: Katona (78.), ill. Tóth B. (45.)

Török László: – Két ellentétes félidőt játszottunk, de mondhatom azt, ezzel mindkét csapat így volt. Akkor se kellett volna csodálkozni, ha az első félidő null-három, kapusunk jó teljesítménye kellett hozzá, hogy ez ne így legyen. A második játékrészben viszont úgy fociztunk, hogy a vendégek örülhettek, hogy nem kaptak hármat, amihez szintén egy jó kapusteljesítményre volt szükség.

Vég Csongor: Az első félidei mezőnyfölényünk csak a játékrész utolsó perceiben érett góllá. Pedig megvoltak a lehetőségeink, hogy nyugodtabb előnnyel menjünk a szünetre. Nem éreztük meg azt, hogy egy ilyen alsóházi rangadón nem elég csak egy gól a sikerhez. Ahogy a második félidőt kezdtük, az méltatlan volt az első negyvenöt percben látottakhoz. Olyanok voltunk, mikor egy finom ételt hagysz kihűlni. Aztán próbálod újramelegíteni, megenni, de már nem olyan finom, mint előtte volt. Na, ezek voltunk mi. A kiállításig élvezhetetlen volt a produkciónk. A piros lap után teljesen más meccs kezdődött. Előjött az a hozzáállás, aminek meg kellett volna lenni a második félidő első huszonöt percében is. Összességében reális az egy pont. Egy pozitív gondolattal zárnék. Örüljünk, mert megszereztük első idegenbeli pontunkat a bajnokságban.

Eger SE-Tállya KSE 1-0 (0-0)

Vezette: Bodzay Á- (Kovács B., Szabó D.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Valkay, Vaskó, Lőrincz – Farkas (Stampf, 67.) – Bartusz (Haász, 92.), Antal Zs., Vitelki (Révész., 90.), Vajda – Gajda. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Tállya KSE: Tarr – Csicsvári, Bocsi, Huszti (Potyka, 67.), Ohár – Minczér (Horváth B., 88.), Szegedi – Fenyőfalvi, Sárosi, Bihari – Kelemen G. (Toldi, 78.). Vezetőedző: Uray Attila.

Sárga lap: Vaskó, Farkas, Bartusz, ill. Minczér, Huszti

Gól: Vajda (84.)

Sütő Szilárd: – Alsóházi rangadót sikerült megnyerni a nagyon szervezetten védekező Tállya ellen. Több helyzetet tudtunk kidolgozni, mint az ellenfél, ezért úgy gondolom, a győzelmünk megérdemelt. Ez a három pont sokkal többet jelent nekünk egy egyszerű sikernél, hiszen kapott gól nélkül tudtuk lehozni a meccset, és ez az eredmény önbizalmat adhat a folytatásra.

Uray Attila: – A mai mérkőzésen játszottunk eddig a leggyengébben. A döntetlen igazságosabb lett volna, de elkövettünk egy nagy hibát!

Gyöngyösi AK-Debreceni VSC II 3-1 (2-1)

Vezette: Újhelyi T. (Benkő R., Katona B.)

Gyöngyösi AK: Ladányi – Wild, Fehér, Rédei, Petrezselyem – Tóth O. (Nádudvari, 80.), Ondrejó, Tarnai, Forgács (Csornij, 88.) – Csoszánszki (Nagy R., 72.), Bartha. Vezetőedző: Varga Attila.

Debreceni VSC II: Hrabina – Jankelic, Ujvárosi (Baráth, 46.), Belényesi, Bene – Györgyi (Gyönyörű, 61.), Szabó Á., Kuti, Damásdi – Bévárdi (Sármány, 75.), Bouoli. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Rédei, Bartha, ill. Jankelic, Bévárdi.

Gól: Wild (6.), Csoszánszki (37.), Bartha (85.), ill. Damásdi (14.)

Varga Attila: – Nagyon fontos volt ez a mérkőzés! Játszottunk már korábban is jól, de az eredmények különböző okok miatt elmaradtak! Ma egy igazi csapatjátékot nyújtottunk, a játékosok sokat tettek azért, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen! Nagyon elégedett vagyok, megérdemelten nyertük meg a találkozót!

Szatmári Csaba: – Nagyon csalódott vagyok a mérkőzés kapcsán. Korán kaptuk a gólt, de szerencsére hamar tudtunk rá válaszolni, majd mentünk a győzelemért, de sajnos az első félidőben megint betalált az ellenfél. A második játékrészt majdnem végigtámadtuk, de csak kapufáig jutottunk, így nem sikerült a pontszerzés.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Újfent színes eredménysort vonultatott fel a megye kettő

Ismét örülhetett a Mihálygerge, a szünet után indult be a Nőtincs, tovább száguld a Bánk, egy félidő alatt döntött az Építők KC, újra nyert a Nagyoroszi, hátrányból állt fel a Varsány, megint nem állt ki a Nógrádsáp. Az elmúlt hétvégén a nyolcadik kört rendezték meg a megye kettőben. A soros […]
error: Content is protected !!