Ez történt a nógrádi csapatokkal a Magyar Kupában

Gabi

Parádés sikert ért el az SBTC, tizenegyesekkel búcsúzott a BSE, nem tudott meglepetést szerezni a Berkenye.

Múlt hét szombaton három nógrádi csapat volt érintett a Magyar Kupa hatodik körében. A már az országos főtábla keretein belül megrendezésre kerülő találkozókon sajnos csak a nem kis bravúrt végrehajtó, az NB II-es Szolnokot emlékezetes tizenegyespárbajt követően búcsúztató SBTC örülhetett, a Balassagyarmat szintén büntetőrúgásokkal alulmaradt a második vonalbeli Doroggal szemben, míg a Berkenye a harmadosztályú Ózdtól kapott ki. Nézzük meg a részleteket!

Magyar Kupa, 6. forduló:

Salgótarjáni BTC-Szolnoki MÁV FC 2-2 (1-0), tizenegyesekkel: 15-14

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Kátai G. (Márkus T., Balla L.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Simó, Hegedűs, Grajzel (Bata, 73.), Boros – Novák N., Szeles, Sárközi (Tóth M., 91.), Illés E., Tarlósi P. (Tarlósi M., 77.) – Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Szolnoki MÁV FC: Csáki – Ágoston K., Papp,Szabó R., Bárdos – Ágoston D. (Tóth B., 46.), Kovács O. – Annus (Laczkó, 82.), Rokszin (Vólent, 46.), Kurdics – Simon A. Vezetőedző: Csábi József.

Sárga lap: Illés E., Simó, Novák N., Tóth M., ill. Ágoston D., Vólent, Tóth B., Simon A., Ágoston K., Papp

Gól: Tarlósi P. (21.), Novák N. (58.), ill. Vólent (50.), Simon A. (52.)

Rubint Richárd: – Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz! Ez igen nagy eredmény! Szerintem kifejezetten jól játszottunk az első félidőben, betartottuk a pályán, amit megbeszéltünk az öltözőben. Voltak szép támadásaink és szép gólt rúgtunk. A második játékrészben rosszul kezdtünk, két perc alatt kaptunk két elég buta gólt, amiket el lehetett volna kerülni. Ezt követően viszont felálltunk a padlóról és egy gyönyörű találattal egyenlítettünk. Ezután beszorított a saját kapunk elé az ellenfél, de nem találták ellenszerünket, csak támadójukra próbáltak ívelgetni. Igen, volt szerencsénk is, de mi is veszélyesek voltunk, nekünk is voltak helyzeteink. A végén már nem volt erő, igen csak védekeztünk, de mellénk állt a szerencse, a tizenegyesek már csak lottónak felelnek meg, most pedig fogta a kezünket Fortuna, ahogy korábban nem!

Csábi József: Abszolút beigazolódott, amit a beharangozóban mondtam, miszerint egy tipikus kupameccsre számítok, bár ne lett volna ennyire igazam… Nyilván a sorozat ezen szakaszában a kisebb csapatoknak ünnepségnek felelnek meg ezek a mérkőzések, legalább is mi azzá tettük az ellenfél számára. Az első félidőben egy kontrából vezetést szereztek a hazaiak, aztán a második játékrészben nagyon gyorsan sikerült fordítanunk, mígnem egy figyelmetlenség miatt megint döntetlen lett az állás. Ezután birkóztunk, nagyon sok helyzetet hagytunk ki, még egy góllal le kellett volna zárnunk a találkozót, de ez nem jött össze. Tényleg egy tipikus kupacsata volt, egy olyan befejezéssel, ami szerintem nézőcsalogató, a tizenhetedik pár tizenegyes döntött, sajnos nem a mi javunkra. Sajnálom a kiesést, saját magunk építése miatt lett volna fontos a továbbjutás, de természetesen adott választ néhány olyan kérdésre, ami idáig megvolt a fejemben.

Bárány Ádám mérkőzésfotói:

Balassagyarmati VSE-Dorogi FC 2-2 (1-0), tizenegyesekkel: 2-3

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 500 néző. Vezette: Káprály M. (Pipicz N., Molnár A.)

Balassagyarmati VSE: Erdei – Molnár, Lami, Vastag, Vekker – Kovács K., Pallagi – Gábriel, Klinger (Pistyúr, 52.)(Csizmadia, 77.), Szita – Péter B. (Kócsa, 50.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Dorogi FC: Borsos – Berkó, Dlusztus, Forró (Sitku, 46.), Nyíri – Takács, Fürjes, Girsik (Papp, 46.), Németh (Beke, 55.) – Vígh, Németh. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Sárga lap: Vastag, Gábriel, ill. Fürjes, Takács

Gól: Péter B. (11.), Szita (87.), ill. Nyíri (82.), Vígh (84.)

Nagy Tibor: – Nagyon fegyelmezettek voltak a fiúk, nagyon büszke vagyok rájuk! Remélem, kifelé is látszott az a munka, amit elvégeztek, most már több, mint két hónapja. Bízom benne, hogy még jobbak és erősebbek leszünk! Le a kalappal a srácok előtt a mai játék miatt!

Németh Szabolcs: – Tipikus kupamérkőzés volt, óriási küzdelem dúlt a pályán. Az ellenfelünk az első félidőben egy hibánk után megszerezte a vezetést, majd nagy erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy megfordítsuk a meccset. Ez sikerült is, de az előnyünket nem tudtuk megtartani a második játékrészben, a végén tizenegyesekkel jutottunk tovább. Elégedett vagyok a játékosaim hozzáállásával, küzdeni akarásával, és hogy mindent megtettek a sikerért, a játék minőségén viszont még van mit csiszolnunk. Azonban nekünk ez volt a harmadik találkozónk hat nap alatt, a célunkat pedig elértük, amihez mindenképpen gratulálok a csapatomnak!

Berkenye SE-Ózdi Kohász SC 2-4 (1-1)

Berkenye, sportpálya, 200 néző. Vezette: Mencsik L. (Szarvas L., Juhász Á.)

Berkenye SE: Hisbéli – Földvári, Keresztes, Bábik (Rottek, 83.), Szandai – Illés T., Rusvay, Kántor, Greff (Fábri, 75.) – Mátyás P., Bódis (Less, 25.). Vezetőedző: Mohácsi László.

Ózdi Kohász SC: Lékai – Tönkő, Gál Sz., Czingráber, Lévai – Balogh (Zöllei, 57.), Bogáti (Pfister, 80.), Keményffy, Kozics – Gábor L. (Tóth G., 86.), Pataki R. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Sárga lap: Kántor, Földvári, ill. Pataki R.

Gól: Mátyás P. (29., 76.), ill. Gál Sz. (3.), Tönkő (65.), Kozics (72., 83.)

Mohácsi László: – Közhely, de most is így lett, nem tudtuk elkerülni az úgymond „kiscsapatos” hibákat, amiket a magasabb osztályú ellenfelek könyörtelenül ki is szoktak használni! Gyors gólt kaptunk felívelésből, de nem estünk össze és nagy erőket mozgósítottunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe, ami sikerült is, sőt még ha a vendégeknek nem sikerült volna tisztázniuk a gólvonalról, akár fordíthattunk is volna. A második félidőben is folytatódott a ki-ki meccs, amiből nem mi jöttünk ki jól, mivel a végére néhányan elfogytak és sajnos az első félidei kényszerű csere miatt is már nem tudtam tovább frissíteni. Gratulálok a csapatnak, mivel úgy gondolom, méltó ellenfelei voltunk az Ózdnak mezőnyben és a helyzetek alapján is. További sok sikert a vendégeknek!

Várhidi Péter: – Én nem nevezném ezt olyan nagy sikernek. Nagyon szerettem volna, hogy úgy álljunk hozzá a kupához, a célunk nem lehet más, minthogy megmutassuk magunkat az országnak. Ehhez viszont még tovább kell jutni legalább egy vagy két fordulóban, hogy neves ellenféllel tudjunk küzdeni. Ehhez képest nagyon nem tetszett egy-két emberem hozzáállása, emiatt csalódott vagyok. Ez nekik is el lett mondva, és remélem, mindenki tanul belőle és megfogadja. Tudom, hogy az NB III amatőr osztály, de én nem tűröm az amatőrséget, szóval nagyon bízom benne, ezt mindenki belátja, azzal együtt, hogy megjött az a győzelem, amit szerettünk volna, aminek természetesen örülök, és annak is, hogy vannak játékosaink, akik egyre jobb formában vannak, ezen a pályán viszont sajnos nem ment több.

Simone Stolcenberger fotói:

Next Post

Ez történt a megye egy hatodik fordulójában

Nem született döntés Diósjenőn, simán nyert a Pásztó, ismét sikert aratott a Cered, egygólos meccset húzott be az Érsekvadkert, nagy csatában győzött a Bátonyterenye, megosztoztak a pontokon Szendehelyen. Az előző hétvégén a hatodik körrel folytatódott a megye egy aktuális idénye. Csonka fordulót rendeztek, mivel a Héhalom-Berkenye és az SBTC-Szécsény mérkőzéseket […]
error: Content is protected !!