A szezonban először nyert vendégként a BSE

Gabi

Sajóbábonyban gyűjtöttek három pontot a jól futballozva győzedelmeskedő balassagyarmatiak.

Vasárnap az NB III Keleti-csoportjának tizedik köre várt a Sajóbábonyba hivatalos BSE-re. Szívós riválissal találkoztak az Ipoly-partiak, akik ettől függetlenül joggal remélhették, hogy a mögöttünk hagyott fellépésükhöz hasonlóan be tudják zsebelni a pontokat.

Parádésan indították a mérkőzést a vendégek, a Kamarás elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt az ismét magabiztos ítélet-végrehajtónak bizonyuló Nagy Tamás váltotta gólra a 3. percben. Nem tartott sokáig a kék-fehérek öröme, egy bal oldalon végigvitt akció után Molnár lövését még a kapufa segítségével hárította Megyeri, a kipattanónál már azonban tehetetlen volt, Faggyas közelről vágta be a lasztit.

Szerencsére beszedett találatukat követően sem estek vissza az Ipoly-partiak, sőt az első negyedórát átlépvén ismét ők vezettek: Kicsi beívelését Szita bólintotta be közelről. Jobbak voltak a látogatók, és ugyan a szünetig nem módosult az eredmény, Nagy Tibor együttesének fölényéhez nem férhetett kétség. Mentek, akartak a házigazdák, komoly veszélyt viszont nem alakítottak ki.

A második etapban is kézben tartotta a gyeplőt a három kapufát is szerző nógrádi gárda, majd a játékrész felénél megint jöhetett egy tizenegyes: ismét Kamarást buktatták, majd újra Nagy Tamás nem hibázott. A hátralévő időben megőrizte előnyét a BSE, nem is volt veszélyben a győzelem. Megemlítendő, eben az idényben először nyertek idegenben a balassagyarmatiak, akik ráadásul még zsinórban két alkalommal sem tudtak diadalmaskodni ebben a kiírásban, most viszont ez is megtörtént.

NB III Keleti-csoport, 10. forduló:

Sajóbábonyi VSE-Balassagyarmati VSE 1-3 (1-2)

Sajóbábony, Borostán Mihály Sportközpont, 250 néző. Vezette: Sándor Cs. (Szabó F., Sztányi T.)

Sajóbábonyi VSE: Poór – Matyi, Balogh, Varga K., Turcsik (Tóth I., 23.) – Molnár M., Lakatos, Faggyas, Mezőssy, Titkó (Borai, 63.) -Patócs (Sebők, 52.) . Vezetőedző: Vígh Ferenc.

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Gábriel (Király O., 52.) – Pallagi, Király Á. – Szita, Nagy T. (Klinger, 80.), Kicsi (Hamar, 68.) – Kamarás. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárga lap: Turcsik, Patócs, Sebők, Lakatos, ill. Kicsi, Molnár M.

Gól: Faggyas (8.), ill. Nagy T. (3., 67.), Szita (16.)

Vígh Ferenc: – Nem láttam még ilyen gyengén játszani a csapatomat. Érthetetlen számomra, hogy mi lehet az oka, hiszen több játékosom is egy félidőt vagy egy percet sem játszott szerdán. Már a bemelegítés során tapasztaltam a dekoncentráltságot. Viszont olyan elemi hibák után kaptuk a gólokat, amire nem voltunk felkészülve, és most sajnos nem is tudtunk újítani utána. Két hét múlva játszunk újra bajnoki mérkőzést, addig rendezni kell sorainkat, mert bajban leszünk!

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk három-egyre. Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, volt hat-hét százszázalékos ziccerünk, abból sikerült három vagy négy kapufát rúgnunk. Hála istennek, úgy látszik, hogy megtaláltuk a fonalat, fölvettük. Remélem, hogy folytatjuk ugyanígy tovább.

Nagy Tibor értékelése videón:

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Nem hibázott az Érsekvadkert

Hét góllal múlta felül a Rimócot Szenográdi Péter csapata. Múlt vasárnap a Rimóccal csapott össze ideiglenes otthonában, Bánkon az Érsekvadkert. A kezdés előtt egyértelmű favoritnak számítottak a mérkőzés előtt még veretlen házigazdák, nehéz túrának vághattak neki a nyeretlenül útra kelő vendégek. Végül teljes mértékben be is igazolódtak az előzetes várakozások. […]
error: Content is protected !!