Vereséggel zárta ceglédi túráját az SBTC

Gabi

Hiába voltak jó pillanataik a salgótarjániaknak, egy piros lap és egy büntető végleg megpecsételte a sorsukat.

Vasárnap az NB III Keleti-csoportjának tizennegyedik fordulójának keretein belül Cegléden volt jelenése az SBTC-nek. Mindkét csapat rossz passzban vághatott neki a mérkőzésnek, egyik brigád sem tündökölt a mögöttünk hagyott hetekben. Remekül indították a párbajt a házigazdák, Markó már a második percben betalált, hatalmas gólt ragasztott húsz méterről a jobb felsőbe.

Ezt követően az első félidő derekáig a Pest megyeiek bizonyultak aktívabbnak, majd fokozatosan felocsúdtak a fekete-fehérek és helyzeteik is akadtak. A szünet előtti időszakban előbb Tarlósi Milán közeli ziccerét, majd Bata próbálkozását védte bravúrral Haála, így együttese vonulhatott előnnyel pihenni.

A második etap elejére is kitartott a nógrádi gárda lendülete, de hiába, nem jött össze az egyenlítés, egy ízben például Bocsi szabadrúgását hatástalanította Haála. Aztán a találkozó kétharmadánál váratlanul minden eldőlt: a játékvezető egyáltalán nem jogosnak tűnő büntetőt adott a hazaiaknak, Szelest pedig kiállította. A megítélt tizenegyest Laczkó értékesítette, így gyakorlatilag formalitássá vált az utolsó fél óra.

Szépen lassan le is csordogált a maradék harminc perc, míg Rubint Richárd együttesének már nem maradt érdemi esélye a felzárkózásra, addig a másik oldal sem rángatta túlságosan az istrángot. Egy ízben azért még beköszöntek a vendéglátók a hajrában, Bartos alakította ki a három-nullás végeredményt. Zsinórban negyedik vereségét könyvelhette el a Stécé.

NB III Keleti-csoport, 14. forduló:

Ceglédi VSE-Salgótarjáni BTC 3-0 (1-0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 300 néző. Vezette: Kátai G. (Vrbovszki P., Ancsin Z.)

Ceglédi VSE: Haála – Polyák, Bagó, Juhász Gy., Tóth D. – Markó (Pintér, 88.), Kuti – Papp (Kelemen, 83.), Laczkó (Takács, 71.), Kovács L. (Juhász A., 83.) – Bartos (G. Bíró, 88.). Vezetőedző: Makrai László.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Simó A., Nemes, Szeles – Szabó T. (Fülöp A., 77.), Sárközi, Bata (Simó L., 83.) – Bocsi (Bakos, 65.), Gazdag (Horváth M., 83.), Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Tóth D., Bagó, Kovács L., Papp, ill. Gazdag

Piros lap: Szeles (62., Salgótarjáni BTC)

Gól: Markó (2.), Laczkó (63.), Bartos (85.)

Makrai László: – Egy nagyon kiélezett meccsre számítottam már előtte is. Tudtuk, hogy ellenfelünk is elég rossz szériában van. Amire számítottam, hogy aki az első gólt fogja lőni, annak könnyebb lesz a mérkőzést behúznia. Hála istennek, nekünk sikerült rögtön az elején egy szép góllal vezetést szereznünk. Ezután nyilván mezőnyfölényben játszott kicsit a vendégcsapat, de igazából kordában tartottuk a mérkőzést, és úgy alakult, ahogy végül is szerettük volna és terveztük.

Rubint Richárd:Sajnos rosszul kezdtünk, egy óriási egyéni hibából kaptunk egy gyönyörű gólt messziről, egy szép lövésből. Ez kicsit megrázott minket, de a huszadik-huszonötödik perctől kezdve mi uraltuk a játékot. Jobbak voltunk. Volt egy óriási ziccerünk kapussal szemben, de nem sikerült berúgni. A második félidőt ugyanúgy folytattuk, mi voltunk a jobbak és továbbra is uraltuk a meccset. Aztán, megint ami történt… Semmit nem lehet mondani a játékvezetőre, mert jól vezette a meccset, de aztán kiállította egy emberünket és úgy fújt be egy tizenegyest, hogy két sárga játékos ütközött, pedig senki nem volt körülöttük. Az ellenfél játékosa is csak röhögött. Ez talán vicc! Onnantól kezdve sajnos ott eldőlt a meccs. A végén kaptunk még egy gólt. Az említett eset nagyon befolyásolta a mérkőzést, mert jobbak voltunk. Nagyon sajnálom a srácokat, lehet érezni a frusztrációt, mert tényleg nagyon jól játszottunk a huszonötödik perctől és mi uraltuk a játékot. Aztán ilyen tizenegyest kapni, plusz a piros lap… Érdekes! De tovább kell menni! Nem szabad föladni, mert sok meccs van még hátra. Nehéz lesz a Tiszakécske ellen, de megpróbálunk javítani!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Értékes pontokat tett zsebre idegenben a Szendehely

Hiába vezettek kétszer is a korán létszámhátrányba kerülő hazaiak, végül Dénes György csapata örülhetett. Vasárnap az Építők KC otthonában volt jelenése a Szendehelynek. Előzetesen komoly viaskodásra volt kilátás a megye egyes bajnokság kilencedik fordulójában esedékes csörte kapcsán. Teljes beigazolódtak a sejtések, férfias küzdelemben dőltek el az érdemi kérdések. A házigazdák […]
error: Content is protected !!