Eljött a nógrádi rangadó ideje az NB III-ban

Gabi

Nagy Tibor szerint az akarat dönthet, Rubint Richárd egy igazi derbit vár vasárnap.

Vasárnap a tizenhatodik körre kerül sor a harmadik vonal Keleti-csoportjában. Ezúttal nem két mérkőzésen lépnek pályára a nógrádi csapatok, eljött ugyanis a már jó ideje várt rangadó ideje. 13.30-as kezdéssel az SBTC-t fogadja a BSE a Kövi Pál Sportközpontban. A balassagyarmatiak két hét szünet után küzdhetnek ismét pontokért, míg a fekete-fehérek öt vesztes bajnokit maguk mögött tudva kelhetnek útra. A találkozót megelőzően az Ipoly-partiakat irányító Nagy Tibort és a salgótarjániakat vezető Rubint Richárd is elmondta számunkra előzetes gondolatait, amit most írott formában is közlünk. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 16. forduló, 2020. november 1. (vasárnap), 13.30:

Balassagyarmati VSE (14.)-Salgótarjáni BTC (16.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Mencsik László (Szarvas László, Farkas Dávid)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, legalább is remélem, lassan túl leszünk rajta. Nagyon kevés játékossal edzünk. Voltak vírusosok és betegek, illetve vannak eltiltottak. Nem nézünk ki jól jelen pillanatban, ahogy szétszabdalt az egész bajnokság is. A játékosok fele rendes erőnléti állapotban van, valaki feljövőben, valaki pedig még vírushelyzetben, karanténban. Így kell megoldani, sajnos úgy néz ki, erre rámegy ez a félév. Nem hiszem, hogy ez rangadó, akinek több egészséges labdarúgója van, az valamilyen szinten előnyt élvez. Tehát most nem lehet arról beszélni, hogy mindkét csapat a legjobb összeállításában áll föl. Náluk is vannak hiányzók, három emberüket is műtötték. Úgy gondolom, mindkét csapat arra törekszik majd, hogy próbáljon kiállni és lejátszani a mérkőzést. Aztán meglátjuk, mi lesz belőle. Egy nappal a mérkőzés előtt még nem tudom, hogy állunk föl. Pedig ahhoz kellene alakítani egy taktikát. Egyik napról a másikra esnek ki játékosok vagy jönnek vissza sérülésből, akiket még nem lehet betenni, mert annak semmi értelme, hogy fizikálisan gyenge játékost tegyünk be, aztán újra rásérüljön. Nem tudom, mi fog dönteni. Valószínű, az akarat!

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Az elején elég jól pörögtünk, jött az eredmény és jól ment a játék. Aztán szerintem fordulópont volt a kupamérkőzés Pécsen, amin nyertünk hét góllal, de onnantól kezdve valahogy lefelé mentünk. Sajnos jöttek a súlyos sérülések. Lehet érezni a csapaton, hogy az három játékos hiányzik nekünk, mert nem olyan széles a keret. Sajnos volt egy-két mérkőzés, ami nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Igen, volt benne bravúr is, de sajnálom azt a pár pontot, amit tényleg kellett volna hozni. Gondolok például Sajóbábonyra, Gyöngyösre, Hatvanra. Ezek verhető csapatok voltak, és nagyon sajnálom, hogy csak egy pontot szereztünk ebből a három mérkőzésből. Ezen a héten ez már a harmadik mérkőzés, ami nem egyszerű, mert elég nehéz talajon játszottuk mind a két meccset, szinte ugyanazzal a csapattal. És igen, fogunk győzni, az biztos, hogy mennyire, azt majd meglátjuk. Most megint azt látom, hogy megy fölfelé a csapat. Az eredmény nem azt mutatja, de játékban, hozzáállásban egyre javulunk, és remélem, ezt a ritmust meg fogjuk tartani vasárnap is. Minden derbi más, ez egyértelmű! Ilyen meccsre nem is kell nagyon heccelni a csapatot, mert mindenki érzi, mi van a levegőben. Ez itt Nógrádban nagy derbi. Ahogy szokták mondani, bármi lehet. Az utóbbi időben halasztott a BSE, biztos, hogy frissek lesznek. Jó csapatról van szó, ismerjük őket, tudjuk, mit akarnak játszani. Szerintem ezzel ők is ugyanígy vannak, de majd a pályán dől el, hogy kinek lesz jobb napja. Novák Norbert, Illés Edvin és Tarlósi Patrik nem lesz bevethető. Nélkülük kell megoldani.

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei II. osztályban: Tóth Alex

Találata mellett több gólpasszal segítette győzelemhez csapatát a Bercellel elbánó Bánk középpályása. Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A tizedik kör után a Bánk középpályása, Tóth Alex mellett döntöttünk, aki találata mellett több gólpasszal járult hozzá a […]
error: Content is protected !!