Győzelemmel hangolt a tavaszi startra a BSE

Gabi

Az ugyancsak harmadosztályú Monort múlták felül a hátrányból felálló Ipoly-partiak.

Múlt vasárnap volt érdekelt utolsó téli edzőmeccsén a harmadik vonal Keleti-régiójában szereplő BSE. A bajnoki főpróbán a szintén NB III-as, a Közép-csoport tizenkettedik helyen telelő Monort fogadta Nagy Tibor legénysége. Bár a házigazdák kezdtek jobban, és nem volt benne a levegőben, hogy előnybe kerülnek a vendégek, mégis ez történt, Ficsor lőtt a kapuba a tizenhatoson kívülről.

Hátrányban vonulhattak tehát szusszanni az Ipoly-partiak, a második felvonásban viszont Szita közeli bombájával hamar egalizáltak. Ezt követően sem lankadtak a balassagyarmatiak, fölényük pedig a második etap felénél ismét góllá érett, Gálfi tizennyolc méterről leadott lövése egy védő lábán megpattanva kötött ki a jobb alsóban. Ezután már megőrizték lépésfórjukat a több biztató jelenetet is bemutató hazaiak, akik így kettő-egyre nyertek.

Felkészülési mérkőzés:

Balassagyarmati VSE-Monor SE 2-1 (0-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya, zárt kapuk mögött. Vezette: Chikán P. (Kovács M., Béres K.)

Balassagyarmati VSE: Iváncsics – Molnár, Benkő-Bíró, Lami, Tóth O. (Fejes, 46.) – Király O., Gálfi – Szita (Kicsi, 55.), Nagy T., Kamarás – Tóth M. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Monor SE: Bozsó – Barthel, Talabér, Juhász, Hunya – Erős R., Kovács Á. – Ficsor, Fabio, Annus – Haragos. Csereként léptek pályára: Paulovicz, Farkas, Gajda, Nicsenko, Maka, Lettner, Vékei. Vezetőedző: Erős Károly.

Gól: Szita, Gálfi, ill. Ficsor

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, az első félidőben kimondottan jól játszottunk. Kidolgoztunk helyzeteket. Három-négy olyan lehetőségünk volt, amiből illett volna gólt szerezni, de nem mentek be, az ellenfél pedig egy távoli lövésből megszerezte a vezetést. A második félidő elején még jobban rájuk mentünk, és teljesen megérdemelt volt a fordítunk. A legfontosabb viszont, hogy viszontláttam már azokat a dolgokat, amiket gyakorlunk, és elég magas szinten!

Erős Károly: – Az utolsó felkészülési mérkőzésünk volt. Egy masszív ‘Gyarmat ellen játszottunk. Igazából az eredmény másodlagos volt. Azt gondolom, kijött az a problémánk, hogy az első félidőben nagyon jól ránk jöttek a hazaiak, és nem tudtuk birtokolni a labdát. Ráadásul a “második” labdákat is ők szedték föl, ami nem nézett ki jól. Szerkezetet váltottunk, ami után szerintem stabilabbak lettünk, már nem volt nagy lehetősége az ellenfélnek. A semmiből szereztük meg a vezetést. A labdabirtoklással nem voltunk elégedettek, mert az nem nagyon volt, bár a második félidőben már jobban nézett ki. Hiányérzetünk az, hogy azért két elkerülhető gólt kaptunk, illetve hogy megvoltak azok a lehetőségek, amikkel nem tudtunk élni. Összességében nem történt tragédia. A második félidőben már a futball része is jó volt. Persze van mindig feljebb. Egy nagyon tanulságos, jó mérkőzést játszottunk. Sok sikert a hazaiaknak! Az nem tetszett, hogy mindkét csapat elkezdte egymást vadászni, és azért benne volt a sérülés veszélye. Erre jobban kell vigyázni. Örülök, hogy nem lett komolyabb sérülés. Azt láttam, hogy harcos, motivált volt a csapatom, amit kértem, megcsinálták. Úgyhogy, bízom benne, ez tavasszal is visszaköszön. Nüanszokon fog múlni a jó szereplés, remélem, azok a kis dolgok, amit tavaly ősszel nem felénk billentek, most majd igen. A mostani héttel bezárólag elvégezzük a nyolchetes melót. A bajnoki teljesen más lesz. Picit szokatlan volt a műfű, gyorsabb volt a játék. Most már átmegyünk az élő fűre. Szerintem jó állapotban vannak a játékosok. Bízom benne, elérjük tavasszal a célunkat.

Next Post

Így győzte le az Érd az SBTC-t

Videós összefoglaló a salgótarjániak utolsó téli edzőmérkőzéséről. Ahogy arról már hírt adtunk, vasárnap öt-kettes vereséggel fejezte be utolsó téli edzőmeccsét a harmadik vonal Keleti-csoportjának tavaszi szakaszára készülő SBTC. A meccs elején a szintén NB III-as, a Nyugati-régióban élcsapatnak számító Érdet fogadó házigazdák szerezték meg a vezetést, hamarosan azonban tizenegyesből egalizált […]
error: Content is protected !!