Hátrányból felállva nyert a BSE

Gabi

Az őszi záráson a Tállyát intézték el a hatodik helyen telelő balassagyarmatiak.

Vasárnap saját pályáján köszönt el a harmadosztály Keleti-csoportjának őszi szakaszától a BSE, ez évi utolsó erőpróbáján a tabella alsó zónájában tanyázó, négy vesztes fellépés után útra kelő Tállyával csapott össze Nagy Tibor legénysége. A jelenleg hatályos szabályok miatt zárt kapuk mögött került sor a huszonegyedik körben esedékes párbajra, aminek egyértelmű esélyesként vághattak neki az utóbbi hetekben jó formában lévő, egy vereségtől eltekintve rendre győzedelmeskedő kék-fehérek.

Jól is kezdtek az Ipoly-partiak, egy szép egyéni akció után meg is szerezhették volna a vezetést, Nagy Tamás próbálkozása azonban kipattant a kapufáról. Ezt követően a vendégek a mezőnyben átvették az irányítást, majd az első komoly helyzetüket kihasználva előnybe is kerültek, Kelemen értékesítette higgadtan a kijátszott ziccert. Az első felvonás végét megnyomták a házigazdák, egy öngólnak köszönhetően pedig jött is az egyenlítés, Bihari Nagy Tamást megelőzve továbbította saját kapujába a lasztit. Egállal fordultak a felek.

A folytatásban sem lankadtak a hazaiak, mentek előre, aminek meg is lett az eredménye: az 55. percben Szita ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyesből pedig Nagy Tamás nem hibázott. A későbbiekben már nem tudtak fölpörögni a Borsod megyeiek, érezhető volt, ha újra kapitulálnak, el is dőlnek az érdemi kérdések. Ez a forgatókönyv az utolsó negyedórához érve be is következett, miután Kamarás lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Szinte a középkezdés után érkezett negyedik ‘gyarmati találat is: Szita lépett ki ziccerben, majd a bal kapufa érintésével kilőtte a bal alsót. Összességében elmondhatjuk, hogy az ütközet nagy részében ráerőltették akaratukat ellenfelükre a vendéglátók, abszolút megérdemelten gyűjtötte be a pontokat a nógrádi társulat. Jár a kalapemelés a BSE-nek, hiszen egy nagyon erős mezőnyben a hatodik helyen állva vonulhat téli szünetre az utóbbi hetekben megtáltosodó brigád.

NB III Keleti-csoport, 21. forduló:

Balassagyarmati VSE-Tállya KSE 4-1 (1-1)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Juhász B. (Bőhm Á., Nagy A.)

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Király O. (Erdéyi, 84.), Molnár, Benkő-Bíró, Fejes – Kovács K., Pallagi – Szita, Nagy T. (Kicsi, 81.), Kamarás (Pécsi, 84.) – Hamar (Király Á., 67.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Tállya KSE: Nagy M. – Bocsi, Fenyőfalvi (Ondó, 58.), Rubish, Tóth Sz. – Motkó, Bihari, Szegedi, Kelemen G. (Lavrik, 67.) – Tóth L. (Fazekas, 56.), Jano (Minczér, 75.). Vezetőedző: Lasztóczi Péter.

Sárga lap: Nagy T., ill. Tóth L., Rubish

Gól: Bihari (44., öngól), Nagy T. (55.), Kamarás (75.), Szita (76.), ill. Kelemen G. (30.)

Nagy Tibor: – Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk. Megbeszéltünk mindent, hogy tudunk ezen a pályán játszani. Azért látják az emberek is, hogy most már nem olyanok a pályák, mint nyáron meg ősszel, hanem sarasok, göröngyösek. Ehhez próbáltunk alkalmazkodni. Az első húsz percben nem is volt probléma. Nyomás alatt tartottuk a Tállyát, volt kapufánk és lehetőségeink. Ekkor egy pillanatra kitaláltunk valami furfangos dolgot, és elkezdtünk oldalpasszokat és kis játékot kezdeményezni, amiből az lett, hogy rengetegszer eladtuk a saját félpályánkon a labdát. Az egyik ilyennel a Tállya élt, lekontráztak minket és egy-nullra vezettek. Utána talán egy picit újra sikerült a fejeket rendezni, a 44. percben szerencsés gólt szereztünk, de úgy gondolom, ha nem ért volna bele az ellenfél védője, ziccerben lett volna Nagy. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy a szünetben újra rendeztük a fejeket. Megbeszéltünk mindent, hogy mit kellene a továbbiakban játszani, és úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten megnyertük a mérkőzést. Ha egy kicsit jobban figyelünk, a végén még rúghattunk volna többet is.

Lasztóczi Péter: Először is, gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Könyörtelenül kihasználták a hibáinkat és a lehetőségeiket. Mi pedig sajnos nem tudtunk öt méterről sem betalálni. Ez az egész őszi szezonban jellemző volt a csapata. A helyzeteket kidolgozzuk, felépítjük a támadásainkat, de rendre rengeteg hibával játszunk a támadózónában. Ezt tavaszra ki kell javítanunk, illetve egy másik stílusú csapat lesz tavasszal, mert vannak olyan berögződött dolgaik a játékosoknak, amit ki kell belőlük ölni. Arra gondolok, hogy majd előre védekezzünk, illetve kicsit majd nyomás alá fogjuk helyezni az ellenfeleinket. Ehhez nagyon jó lesz a felkészülési időszak, mert kondicionálisan és mentálisan is rendre kell rakni a játékosokat.

Next Post

Csütörtökön ismét parkettre lép a BTC

Megyénk egyetlen férfi futsalcsapata vereséggel kezdte a szezont, de már itt is az alkalom a javításra. Akik élőben követték videós közvetítésünket, már szembesülhettük az eredménnyel. Hét-négyes üllői vereséggel vágott neki a 2020/2021-es szezonnak megyénk jelenlegi egyetlen férfi futsal csapata. Korábban beszámoltunk róla, hogy a hevesi fantom bajnokságból kalandos úton a […]
error: Content is protected !!